Jully
|
Evo i mene konačno. Lotte čestitam i veselim se druženju. Moram se odmah pohvaliti da mi je ova trudnoća super. Imam mučnine svaki dan, ali povraćam 1-2 puta tjedno, zakon! Sa Ivanom je bilo 3-4 puta dnevno, a bilo je i dana kada nisam mogla popiti gutljaj vode čitav dan. Čak zube operem bez problema Ali naravno uvijek ja imam neki problem. Sva papirologija koju sam prikupljala od 20.9. prošle godine je propala. Sda kakda sam trebala konačno otvoriti i početi raditi opet sam na početku. Moj arhitekt i vlasnica kuće u kojoj je trebala biti ambulanta mi nisu rekli da kuća nema uporabnu dozvolu i ne može ju dobiti jer je zidana van gabarita. Tolke mjesece su šutili, govorili da svi papiri štimaju i nadali se, valjda, da će to uspjeti riješiti preko veze. Totalno sam bjesna i sada sam u traženju novog prostora i dobrog odvjetnika, ali i blizu odustajanja jer i tako neću moći raditi do nagodinu do 6 mjeseca Daze mislim da Manuela nije toliko sitna, mog Ivana zovu "dugi", a ima 87 cm i 11,2 kg. Suprug i ja smo visoki 180 i normalno da nam je i dijete visoko. Moji susjedi su izrazito niski ljudi i njihova curica je sigurno 7-8 cm niža, a starija je 2 mjeseca. Osim toga curice su inače malo sitnije. Uostalom briga te za ludu babu, bitno da je ona zdrava i lijepo napreduje. Mi za razliku od vas i dalje nemamo problema sa spavanjem. Svako veče u 20:30 je kupanje, obučem ga u piđamicu dam mu pusu i ugaslim svjetlo i do 7 ujutro je mir. Preko dana spava 2 puta po 1,5 sat u krevetiću ili kolicima. Ali zato mi imamo drugih problema. Stalno je nervozan i ne zna što želi. Kada ga držim išao bi dolje, a čim ga spustim diže ruke da ga dignem. Ne-faza definitivno ne prestaje, sve je ne i nece. Lijepo komunicira, traži vode, meka, soka, caja, nane (banane), agode (jagode), pava (traži na spavanje), a ima svaki dan i novih riječi. Jučer je rekao gogobet (nogomet), mesec (pokazao mi je mjesec na nebu), naocale. Ne želi više u svoju hranilicu nego sjedi na velikom stolcu sa nama i jede priborom. Pije sam iz čaše... Ali par puta dnevno ga lovi nervoza, vrištanje, bacanje i samo viče nenenenene i necenecenece nevezano uz bilo što. Krenuli smo sa skidanjem pelena, čitavo popodne je samo u gaćicama po dvorištu. Nonu mrzi i ne želi sjesti na nju, a kada se popiški viče kako-kako, ali nikako da upozori prije. Nema veze imamo čitavo ljeto, naučit će. Ali ova nervoza i vrištanje me izluđuje.