Minnieme -> RE: Odbrojavanje studeni 2014. (27.11.2014 21:02:57)
|
Draga Andy držim fige da [sm=hudicek1.gif] ipak ne dođe! Hipo draga, mogu ja o tome nije više tako bolno, koliko god otrcano zvučalo, vrijeme ipak liječi sve i prošlo je dosta godina od toga. Sve je zapravo krenulo klasičnim simptomima, dakle kasnila mi je vještica, napravila jedan test, pokazale su se dvije crtce, doduše druga bila blijeda,ali vidljiva. Dan dva kasnije kupim skuplji test (jer kao on je pametnij, moš mislit) i on je bio pozitivan. Naručila sam se kod ginekologa ubrzo. Ne sjećam se koji je to tjedan bio, možda oko 5tj. uglavnom on na ultrazvuku nije vidio ništa, a ma baš, baš ništa. Poslao me kući sa zaštitnom terapijom (Dabroston + Normabel) i mirovanje. Na kontroli za tjedan dana, on opet ne vidi ništa i šalje me u bolnicu "na promatranje". Eh sad između ta dva pregleda javljaju se bolovi oštri i kratki, svi su mi govorili ne brini to se maternica širi...međutim i tad je nešto bilo u toj boli što mi je govorilo da nešto nije u redu. U bolnici su kroz dva dana vidjeli da se beta ne dupla pravilno i šalju me na kiretažu iako ne vide ništa u maternici... Na kontroli kod svog ginekologa mislim da je bila isto tako za tjedan ili više, doktor je problijedio kad me pogledao dolje i šalje me opet hitno u bolnicu jer sam lagano krvarila, a po njegovom nisam trebala. U bolnici se bolovi pojačavaju, postaju toliko jaki da niti injekcije protiv bolova ne pomažu, kao da mi se maternica grči, kao menstrualni grč ali puno, puno jači toliko da izbija zrak doslovce. Na večer počinje nekako "tući" u nogu, nisam ni hodati mogla. I tu nastaje strka...dolazi sestra, sprema me za operaciju, ali mi ništa ne govori, samo da će mi doktor sve objasniti, ja sva uplakana i jadna...dolazi nalaz bete, sa početnih 300 i nešto( prije kiretaže) beta sad iznosi 1400 izvanmaterična trudnoća u desnom jajovodu. Nakon operacije koja je bila laparoskopski odmah su me slijedeći dan "tjerali" da hodam, ne znam zašto je to bilo bitno, ali sam se vukla po hodnicima ko krepala. Nisam bila dugo u bolnici brzo su me nekako pustili kući. Za tjedan dana sam vadila konce. E sad što se oporavka tiče, trajalo je to, dosta dugo sam vidjela sve zvijezde kad bih morala obaviti stolicu, ili kad bih imala vjetrove da oprostite. Ili kad bih se trebala sagnuti po nešto, nakašljat itd. Mjesec dana kasnije je bilo bolje.
|
|
|
|