RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

Briciola -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (2.1.2015 11:08:39)

Drage mame,želim vam sretnu Novu godinu vama i vašim najmilijima!!!
Mi vam nismo baš dobro,mišek mali mi je na antibiotiku.Jako kašlje i zaštopan mu je nosić.Sad mu je i guza crvena zbog antibiotika.Inhaliramo ga,čistimo nosić a on to sve jadnik jedva podnosi.Plačem skupa s njim [sm=smiley19.gif]
Nadam se da ste mi vi svi dobro i da uživate u krugu obitelji [sm=smiley1.gif]

baby20 -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (2.1.2015 14:19:36)

drage moje, želim vam Sretnu Novu Godinu, neka vam svi problemi ostanu u staroj, a ljubav, zdravlje i sreća neka vas prate! naravno i novčanik uvijek pun para [sm=smiley2.gif]
evo da vam prosljedim izvješće sa kontrole! moja curka dobila još 1100grama, tako da sad ima 5600g. i porasla je 6cm.
krstitke ćemo imati 17.01. (meni na imendan) [sm=smiley1.gif]
sad vas pozdravljam, jer curke zovu ....

vucica -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (3.1.2015 22:18:59)

Sretna vam nova godina! Vjerujem da ste zaokupljene bebicama i blagdanima pa ne stizete na raju, fale mi vase price i izvjestaji o bebama, javite se curke kada uhvatite vremena.

Pinky znam da ti nije svejedno zbog toga sto je dr rekla, ali ponosna sam na tebe sto si to dobro podnijela jer ne treba panicariti i biti pod stresom bebe to sve osjete a sve se to da rijesiti ako ce biti potrebe, treba samo redovito pratiti i imati pod kontrolom.

Briciola bas mi je zao sto ste bubani, ali proci ce i to, izdrzite jos malo svi skupa, nama je za guzu bio super sudocrem, proslo je za tri dana a bas je gadno izgledalo

Baby brzo ce krstitke, vjerujem da ce biti prekrasno, javi nam obavezno kako je proslo

A mi smo vam dobro, puno papamo i rastemo, malo bolje spavamo po noci ali je preko dana nekako vise nervozan nego prije :-/ u petak idemo na cijepljenje i vec me sad strah kako ce proci, samo se nadam da nece dobiti temp

Mislim na vas sve, javite se kadkada, pusa svima!

kikilina -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (5.1.2015 13:43:58)

Pozdrav drage moje! Sve najbolje u novoj godini!!!
Ja nis ne stizem, K ne spava po cijele dane, nocima se budi svakih sat i pol-dva. A po danu i kad zaspi, zaspi na rukama i kad je spustim unervozi se i probudi, katastrofa!!! Ni kao novorodjence nije tako kenjkala. Neznam sta da radim vise...nadam se da je to samo faza i da ce proci brzo!
Bili smo na pregledu kukica na badnjak, pa nam je rekao da je jedan kukic plici od drugog i da nosimo siroko jos 5 tj, pa kontrola, nadam se da ce se do tad sredit i drugi kukic....
Pinky drzi se, bit ce sve ok!
Pozdrav svima, K zove opet O.o

MarijanaC -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (6.1.2015 8:34:02)

Hej drage moje evo da vam se ja malo javim. Mi smo u glavnom Bozicne praznike provodili kod jedne i druge bake[sm=smiley36.gif]. Brat mi je dosao malo doma pa smo se i njega odželji i G se naigrao sa sekinim curama. Dosta smo familije i prijatelja obišli,bili na Adventu u Zagrebu,sad planiramo još obitelj Salaj posjetit i tako. Za Novu god smo po prvi puta bili doma i bilo nam je baš lijepo. Večera u dvoje dok su dečki spavali. Ma savršeno.[sm=smiley1.gif]
Ova godina nam je počela lijepo ali kad se sjetim što nas sve čeka muka mi je. [sm=smiley19.gif] G na operaciju mandula ide 18.2 i do tad neidemo u vrtić,početkom drugog mjeseca obavljamo pretrage. Tata ide s njim u bolnicu. [sm=smiley19.gif] M ima 8.4 uzv testisa i 15.4 pregled pa ako se nije krenuo spuštat čeka nas operacija [sm=smiley19.gif] i pretrage prije toga. Drži me ono što nam je doktor rekao a to da budemo sretni da operiramo zdravu djecu a ne bolesnu. I tu ima pravo.

Što se tiče našeg ritma evo već mjesec dana nepromjenjeno. M spava po novome od 21h do pol 7 i od onda je budan. Znači spava cijelu noć. Onda spava od 9-11 i od 14-17/17.30. G ide u isto vrijeme popodne spavat s njim pa tako da ja popodne imam 3h za radit kaj god hoces. I to mi je super. Bila sam sa curama na kavi,obavila šoping sama,kuću sredila cakun pakun i odmarala. Haha. [sm=smiley1.gif] volim svoje dečke ali mi se sviđa da imam 3h dnevno za peglanje i ostalo tako da navečer kad legnu ja mogu odmarati i gledat tv i družit se s mužem.

Pinky moja seka je s starijom curicom išla na privat u Zg na uzv i ispalo je da je sve ok. Treba vremena da se zatvori. Sto se tice suzenja,malenoj od kolegice (sad ce imati 3god) iz Kanade su ispod pazuha kroz malo rez usli i nekakav baloncic stavili unutra da rasiri zilu. Ona je operirama kad je imala 3mj i oporavila se jako brzo od toga i evo sad normalna zdrava curica. Bas su bili kod nas prekjucer pa sam ju pitala za to zbog tebe i kaze da idu jednom godisnje na pregled i da joj za sad ne smeta ali ako joj bude smetalo da ce kao operirat opet ali nema naznaki k tome. Danas se to sve rijesava "rutinski". I ne umanjujem jer znam da je svakoj mami sve sto se tice djeteta uzasno tesko,tako i samoj. Ali samo smireno i dan po dan. Mozda na kraju to sve bude savrseno i bez doktora.

M pak super napreduje. Dosegli smo 7300gr i 63cm. Cist zadovoljna sam. Pita me doktor je li na cici ili ad-u. I ja kazem cici i veli onda ok,nema onda redukcije. Jel kao malo je buco ali da je na ad-u onda bi trebalo smanjiti ali kako je na cici nju se ne smanjuje.

Ostale bebice [sm=bravo.gif] za napredak. Nadam se da cemo se uskoro cuti vise. Puse svima saljem. Jel se ko cuo s Pumbom? Bas me brine ona.

I da naravno SRETNA NOVA GODINA! Neka bude uspijesna,puna zdravlja,ljubavi,srece i blagostanja. [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

vucica -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (6.1.2015 17:48:26)

Marijana stvarno ti zavidim sto M tako dobro spava, drago mi je da imas vremena za sebe i za druzenja s muzicem, ja o tome samo mogu sanjati, isto kao Kikilina, po danu mi F skoro nista ne spava a po noci se budi svakih sat i pol i kenjka li ga kenjka, bas je nervozniji nego prije i bas me iscrpljuje.. A druzenja s muzem nisam imala ne pamtim od kada.. Iskreno se nadam da ce uskoro poceti spavati bar malo vise

I mene zanima kako je Pumba ali i ostale cure

Anoniman -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (6.1.2015 20:58:39)

Pozdrav drage mame! Svima Vam želim sretnu i uspješnu novu godinu [sm=zz_dance.gif]
U ovo blagdansko vrijeme nisam Vas pratila tako da iskreno rečeno ne znam što se događa sa Vama i bebolinama, ali nadam se da ste svi zdravi, da beboline lijepo spavaju, a ako ne da će i to brzo proći. Moj mali miš super napreduje, spava cijelu noć, eventualno se jednom probudi radi papanja, i ovaj stariji spava cijelu noć, tako da sam ja od 19,30 navečer do ujutro do 08,00 sati posvećena sebi, svom mužiću i svom fakultetu (noćas će se sigurno buditi jer čim ga pohvalim mora on mami dokazati da i nije tako velika dobrica [sm=jezicek.gif]).
Sada kada su nam prošli blagdani pripremamo se za rođendan starijeg sina, a onda će polako i Uskrs kako vrijeme brzo leti [sm=smiley1.gif]. Uskoro ćemo i na kontrolu kod pedijatrice, pa sa starijim moram logopedu i psihologu, a i brine me da ima problema sa trećom mandulom jer jako teško diše i cijelo vrijeme mu curi nos pa ću ga odvesti pedijatrici da vidi hoće li nas slat iotorincu ili ne. Sve u svemu pune ruke posla, a kod kuće sam, samo ne znam kako ću sve stizati kada počnem raditi ili ću morati brzo na treće [sm=jezicek.gif].
Curke moje šaljem vam velike puse i potruditi ću se ,alo vas više pratiti i više pisati,pusa svima, a posebno [sm=duda.gif]

PinkyFunkyBirdy -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (8.1.2015 15:20:05)

Drage moje, ja sam opet tužna. Nakon što je moj M zadnji put tako lijepo dobio na kilaži nešto se opet zbrčkalo i od tada je u 9 dana dobio samo 90 grama (i još se frajer nakon toga pokakao tako da bi to ispalo još i manje da smo naknadno vagali). [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Sad ima 5760 grama i moram mu počet davat umjetnu hranu uz moje dojenje (ja se trebam izdajati da zadržim količinu mlijeka kod obroka kad mu dajem bočicu). To za sad planiram samo navečer kad osjetim da još traži papice. Kaže patronažna da je počeo gubiti tonus kože na nogicama (nije tako napeta kao prije). [sm=smiley19.gif] Baš se osjećam grozno jer puno jedem i puno pijem i odmorim malo preko dana i imam mlijeka i M puno piški i kaka tako da mi nije jasno kako može tako slabo napredovati. [sm=zmeden.gif] Sad će mi Andy spočitnuti da ne valja često vagati bebice, ali to je samo 310 grama za 19 dana ... premalo. [sm=smiley13.gif]

Vgaspic mislim da ćeš morati ići na treće. [sm=smiley36.gif]

Vucice i Kikilina, baš mi je žao da i dalje dežurate noćima. [sm=smiley13.gif] Nadam se da će se to ubrzo regulirati. [sm=smiley1.gif]

Joj Marijana, baš ti zavidim na tome kako tvoj M lijepo spava i lijepo napreduje. [sm=smiley1.gif] Moj M zaspi između ponoći i 1h (pokušavam ga uspavati na sisi od oko 23h, pa se par puta u kindaču još probudi plačući i onda ga malo još ljuljamo dok ne utone u dublji san), pa se budi između 4 i 5h, pa nakon toga između 7 i 8h i onda još malo odspavamo do 10 ili 11h.

Baby, uživaj na krstitkama. [sm=smiley1.gif]

Briciola, nadam se da ste mi bolje. [sm=smiley1.gif]

Pumbice, javi se! Mislimo na te. [sm=smiley1.gif]

Evo pitanja da potaknem malo raspravu:
1. kako su pokrivene vaše bebe tijekom noći i što činite da se ne raskriju? Moj je još u jastuku, ali postaje prevelik za njega pa me zanima što vi koristite. Ako koristite vreće za spavanje, molim preporuke.
2. da li ikoja od vas stavi bebicu budnu na spavanje pa da sama zaspi? Ako da, molim tajnu kako ste to uspjele. [sm=smiley1.gif] Moj M mora ili zaspati na sisi ili ga moram nositi i ljuljati, a i tad mi se često probudi kad ga spuštam u kinač pa onda ajmo sve ispočetka. [sm=smiley1.gif]
3. imate li neki savjet za sputavanje ruku tijekom noći? Mi smo ih do sad trpali u jastuk, ali već i sad je naučio kako ih izvući i onda se strašno trlja po licu pa se budi noću i ujutro bude skroz crven u licu (iziritira kožu).

vucica -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (8.1.2015 16:22:34)

Pinky zao mi je cuti da si tuzna, najbolje savjete ce ti dati nasa Andy, ja neznam sta bi ti pametno rekla, mi sutra idemo kod pedice pa cu vidjeti koliko je F dobio, nadam se da dovoljno

Sto se tice spavanja, moj F uglavnom spava s nama u krevetu iako sam to htjela izbjeci i dok je bio u jastuku spavao je u kindacu i pokrila sam ga jorgancem. Kad smo ga maknuli iz jastuka isto mase rukicama i budi se i grebe po licu i sto problema, jedino na trbuhu hoce spavati, tako da sad spava na trbuhu ali odmah uz mene jer me malo strah da je u kindacu na trbuhu, i sad ga pokrivam s nasim poplunom a na ruke mu stavim rukavice da se ne grebe.
Pokusat cu ga nanovo naviknuti na kindac, mada znam da na ledjima jako tesko zaspi i samo stenje i previja se a na trbuhu super spava. Jel vasi svi spavaju na ledjima?

kikilina -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (8.1.2015 16:43:32)

Pinky zao mi je zbog loseg napredka, nadam se da ce s dohranom biti ok.
Sto se spavanja tice najcesce zaspe na ciki i rukama, rijetko kad je uspijemo uspavat u kreveticu s dudicom...s tim da u zadnje vrijeme kako je bilo hladno, a sobu ne grijemo dodatno spavala je s nama u dnevnom, nadam se da cemo je uspjet naucit na krevetic inace se necu bas naspavat. Zna nam odspavat turu na trbuscicu, turu na ledjima, a najcesce se u zadnje vrijeme naspava meni na rukama, po pola sata...luda sam vise od tog spavanja, a opet je ne mogu pustit da place i nervozira se sama u kindu...i da i ona se po licu grebe kad je nervozna tokom noci[sm=smiley19.gif]

MarijanaC -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (8.1.2015 21:06:28)

Pinky ne brini,nije smak svijeta ako i dobiva dohranu. Ne zagovaram dohranu niti nista slicno ali moj G je na njoj bio od 6tj-3mj u kombinaciji s cicom i nakon toga samo na ad-u i izrasao je u velikog zdravog momka. U 2 i pol godine je jednom bio bolestan i najveci su mu problem mandule kojima cica nije mogla ni odmoc niti pomoc. M je pak iskljucivo na cici i isto je do sad savrseno zdrav,uspjesno izbjegava sve ove bacile i hB samo je jednom bio smrkav. Naravno da je najlakse,najjeftinije i najbolje majcino mlijeko,ali u danasnje vrijeme je adaptirano toliko usavrseno da ne brini uopce. Tako je kako je. Kolika djeca odrastu na dohrani pa su zdrava a tvoj ce uz dohranu dobivat i tvoje mlijeko pa sigurno nema mjesta za zabrinutost. [sm=smiley36.gif] Saljem puse

Ovako moj M spava ispod dekice a kako uglavnom spava na boku ili trbuhu onda se u pravilu ne razokrije. G nije volio nikako te vrece za spavanje pa M-a nisam ni pokusavala staviti u nju. Ima pidjamicu i dekicu,eventualno poplon.

M zaspi sam. Okupam ga,nahranim,podrignem,pomazimo se i stavim ga u kindac. Ukoliko se pocne plakati ne dizem ga nego ga mazim,dam mu dudu i pustim muziku tihu. Kad se smiri maknem se. U pocetku sam se i po 10-15 puta vracala da ga smirim i to uspavljivanje je trajalo sat vremena a sad se eventualno jednom pobuni. Znam da ce se neke mame zgrazati nad mojim nacinom,ali moja djeca se nikad nisu plakala do iznemoglosti ali nisu sw ni nosala do moje iznemoglosti. Meni je bitno da se nauce sami zaspati jer tako ce bito lakse nego da ga ucim 2 dana prije nego se vratim na posao. Jer radim u 2 smjene. To je profunkcioniralo i tako da recino danas je zaspao od prve. Jedino sto obavezno napravim bez obzira je li zaspao na cici ili ne podrignem ga jer ga to zna muciti po noci i onda ga probudi. Kad ide na popodnevno spavanje,navucem zastore,nahranim ga i isto ga stavim i upalim vrtuljak i muziku i zaspi.

Mi ne sputavamo rukice, nisam vidjela potrebe za time. M ne trlja licasce....

Ana888 -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (9.1.2015 12:14:21)

Pozdrav drage moje! Sa malim zakašnjenjem želim vam zdravu, veselu i uspješnu novu 2015.!
Briciola, nadam se da ste ozdravili..držite se! [sm=smiley31.gif]
Pinky, nemoj biti tužna..još uvijek ćeš dojiti M uz dohranu..bit će to sve OK.
Baby 20 [sm=bravo.gif] za curku koja super napreduje. Vucice javi kako je prošao vaš pregled! [sm=smiley1.gif]
Pumba i Miss cure javite se!
Vgaspic, i odmah na treće! [sm=smiley1.gif]. I ja sam počela razmišljati o poslu.. a i o tome kako bi mogli odmah na drugo[sm=jezicek.gif]

Mi još uvijek idemo na vježbe zbog distonije...M sada jako lijepo drži glavicu i baš vidimo napredak [sm=smiley1.gif]. Krstitke smo obavili 28.12. - dan nam je bio ubitačan,hladno, snijeg napadao..ali na kraju i taj snijeg je dao neku čar cijelom danu..M je bila budna i dobra cijelu misu, nije plakala, mama je bila jako ponosna na svoju ribicu [sm=smiley1.gif]

Preko noći mi M još uvijek držimo u jastuku,ali već je velika za jastuk,tako da smo odlučili ovaj vikend probati staviti je spavati bez jastuka..mislim ju staviti u vreću za spavanje. Malo me brine jer je navikla spavati golih nogu (samo čarape) u jastuku i preko njega 2 dekice (tanja i deblja)..jednom sam joj hulahopke obukla pa nije zaspala dok ih nisam skinula [sm=smiley13.gif]
Preko dana stavim ju uvijek budnu na spavanje - sisamo, podrignemo i stavim ju u kinderbet, dam dudu ako hoće i ostavim ju..od početka smo ju stavljali u kinderbet na spavanje, tako da mislim da je naučila da je to mjesto za spavanje [sm=smiley36.gif]..stavili smo joj igračaka okolo, zid obljepili naljepnicama i onaj vrtuljak što svira..time se zabavlja dok ne zaspi..ako se buni, isto kao Marijana, ne dižem ju,nego dođem do nje i mazimo se i pričamo i kada je spremna za zaspati navijem vrtuljak i lagano se izgubim iz videokruga.
Što se ruku tiče..i mi imamo isti problem..zna se baš jako izgrabati po licu. [sm=smiley13.gif]. M većinom spava na leđima, na trbuhu nikako neće.

Kako vi sa kakanjem? M ne kaka redovito..do sada najduže nije 6 dana.[sm=smiley13.gif]
Šaljemo vam svima puse!

vucica -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (9.1.2015 20:35:23)

Anna bas mi je drago da vjezbice pomazu i da vidite napredak, bravo!
Sto se kakanja tice kod nas je sada svaki drugi dan i to toliko bude odjednom da promoci do ledja uzas..

Mi smo danas bili na cjepljenju i pregledu, F sada ima 5350gr i dr je zadovoljna, na proslom pregledu imao je 4kg, tako da sam i ja zadovoljna. Malo mu se pojavila tjemenica pa moramo dermatologu. A cjepljenje je bilo koma bas je jako plakao i cijeli dan mi je cendrav na rukama, temperaturu za sad nema nadam se da ce tako i ostati.

Curke jeste se pocele stogod druziti sa muzicima, mene jos uvijek nekako strah da ce boliti pa odgadjam :-( a ni nemam neku volju moram priznat :-/

andydea -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (10.1.2015 0:37:27)

Drage moje..ja vise ne stignem ovdje pisati kao prije..Dosta imam i snimanja i dajem intervjue za casopise i novine..Uz sve to moj dan zavrsava oko 2h i pocinje oko 7h.
S obzirom da ste mi sve jako jako drage i da vodim svoju grupu zdrave prehrane na fb molim Vas koja zeli nek mi se javi i neka me nadje na fb -Andrea Despotovic - Samo mi u inbox napisite tko ste da znam :)
Pinky ti si rekla da nemas face..jao ajde u inbox rr ostavi br.mob.da te nazovem..Moram ti tu naglasiti da opet mislim da nema potrebe za ad -om jer je uredu i 400g da dobije mjesecno !

andydea -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (10.1.2015 0:47:05)

Samo da vam jos napisem nase novosti..
MR je sa 2.mj. imala 7 kg i 64 cm ..bumbarica moja <3
uglavnom sve je super..papa i dalje dosta cesto i puno.Po noci je pokrivena mojim poplonom i spava u pidjamici..U jastuku je bila samo prva tri dana..Rucice ne trlja po licu ..ali cesto rezem noktice i brisem prstice vodom i krpicom..
Sex smo probali..uf ne ide jos boli..pa odgodila sam na neko vrijeme..
Za par dana idem ginek.pa cemo vidjeti..
Vidim da je kod vas sve ok..bebice lijepo rastu..Pumba molim te javi se ..Pinky obavezno mi ostavi kontakt..a vi dr.mamite nadjite me na facu ako gdje zapne !
Nasli smo divnu pedicu i ne cjepimo se i dalje..Nije nam radila probleme..A zato nam je tuzba dosla od epidem.sluzbe..javilo im rodiliste..Sad smo u postupku..
Di i dalje sisa uz MR ..curke su super..Uskoro skola..ma joj toliko bi pisala..ali jedva gledam..Ljubim vas sve..vucica,kliklina,pinky,ana,marijanci,mama 3.put,pumbica..jao ako nekoga nisam spomenula..mislim na vas <3

Snjeguljica_83 -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (10.1.2015 7:54:14)

Jutro!

Malo sam bacila oko na vas, da vidim što ima....

Andy, nisam baš pratila pa ako ti se da, napiši mi ukratko zašto niste cijepili MR?

Pinky,
moja E. je u prvih mj. dana dobila samo 500 g. Pedijatrica me isprepadala da je to malo, to sam i ja mislila. Davala sam joj AD poslije podoja, ali na žlicu. Nekad bi uzela, nekad ne, to mi je bio dobar znak, da je htjela jesti, jela bi. Po noći je podoj bio najlakši i najefikasniji. Doduše, tonus mišića je bio uredan. Drugi mj. je dobila samo 450 g. A za dalje se ne sjećam. Mislim, kao što Andy kaže, to j eok. Mene je uvijek pratila misao da nemam dovoljno mlijeka, ali eto nekako sam gurala i gurala.... Davanje na žličicu je bilo mučenje, ali i to sam izdržala. Pa uzela bi najviše 2 dcl. Sretno za dalje!
P.S. nisam htjela uvoditi bočicu, E. nikad nije imala bočicu, da ne bi bila zbunjena dojka-bočica. No, zato je imala dudu od svog 10-og dana do 2,5 g.[sm=smiley36.gif]

andydea -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (10.1.2015 23:44:41)

Snjeguljice-ne cjepimo djecu jel smatramo da su štetna za zdravlje naše djece,SASTAV JE ZASTRAŠUJUĆ-dalo bi se puno na tu temu..već sam pisala na RR o tome.Uglavnom djeca su mi potpuno zdrava i bez cjepljenja,a s obzirom da sam veganka nikako ne odobravam strane i štetne tvari u organizam svoje djece..o mogučim nuspojavama ne želim ni pisti.Poštujem svačiji izbor,ali evo moj izbor bio je VELIKO NE !

mama3.put -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (11.1.2015 12:34:43)

Lijep pozdrav moje dame sve najbolje u Novoj godini vam zelim za pocetak!!!!!Obilje ljubavi,zdravlja i smijeha
Pinky draga zao mi je sto su te tako zbedirali i unjeli ti nesigurnost :( mislim da M super napreduje i da je dobio sasvim ok u 19 dana inace nasa patronazna a i ped
kazu da je sasvim normalno od 400 do 1200 grama mjesecno a vi ste vec blizu a koliko znam imaju faze da u 2 tjedna dobiju minimalno a u iduca dva nadoknade...ne znam sto da ti savjetujem ja sam nekako za dojenje i ne bih uvodila ad ako je zadovoljan a povecat ces kolicinu mlijeka ako ga cesto stavljas na prsa izdajanjem slabo jer gle ja sam svojoj L izdajala jer nije mogla dojiti ali to nije dugo trajalo bebe si jednostavno same navuku najbolje koliko im treba opusti se i probaj a opet ni ad nije kraj svijeta moji su prakticki othranjeni na ad-u
Marla je s dva mj. imala 4770 a sada s cetiri nekih 6 kg(na digitalnoj doma) vidjet cu tocno iduci tj. kada idemo na kontrolu,meni se cini malo s obzirom na njenu dob i vrsnjake koji su vec u startu bili kg i vise tezi nego ona a opet ima je buckava je ali kratka [sm=smiley36.gif] Bit ce kao mama mala i misicava...
Ostale mamice i bebice saljemo vam puno pozdrava i poljubaca svima redom :* :* :* :* :*

baby20 -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (11.1.2015 19:59:44)

večer drage moje! moje curke spavaju pa vam se javljm! Lea mi već tjedan dana pava cijelu noć! zaspe oko pola 12 i spava do 8 onda se napapa pa još otegne do 11!
pinky, ja nju kad se napapa podignem da podrigne i stavim u kindu, pokrem dekicom i poplončićem (spava u laganoj piđamici) i ona ostane mirna i zaspe kroz neko vrijeme! puno mi spava i preko dana, ponekad i "zaboravim" na nju dok me cike ne zabole od dobivenog mlijeka! al sve je to počelo od kako smo pregrmili skok, tad je bila cendrava i samo se za ciku ljepila! eh da! curka voli cuclat lijevi palac, a seka desni! baš su mi slatke kad ih vidim kako se maze sa plčićima u ustima! sad vas pozdravljam jer moram se pripremat za krstitke (imamo ih doma) ! puse vam šaljemo... [sm=smiley27.gif]

Anoniman -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (11.1.2015 20:38:30)

Večer svima.
Baby 20 nadam se da ćeš sve stići pripremiti za krštenje budući da ga pripremate kod kuće i nadam se da imašpomoć svojih najbližih jer velik je to posao uz dječicu.
Pinky što se tiče spavanja potpisujem što je MarijanaC rekla, mi od prvoga dana malenog svaki dan u isto vrijeme navečer nosimo u njegov krevetić i ostavimo da spava, ako i zaplače nema podizanja već damo dudu ili malo krevetić zaljuljuškam i on zaspe. Ispočetka sam znala sto puta doći do njega, a sada već većinom čim ga stavimo on zaspe jer već je naučio da je vrijeme za spavanje. Tako smo i starijeg sina ion sada odvedemo ga u sobu, poželimo laku noć i izađemo van on zna da je vrijeme spavanja, a ako i ne spava ja ne idem k njemu tako da je naučio ležati dok ne zaspe. Meni to savršeno odgovara, a i s njih dvojicom sam vidjela da djeca vole pravila i rituale jer kada nema praviala i rituala oni su pogubljeni.
Andy poštujem tvoje mišljenje oko cijepljenja, ali moje mišljenje je da smo svi mi dio civilizacije u kojoj postoje pravila i zakoni kojih se moramo pridražavati, a tko ih se ne pridržava, neoviosno iz kojih uvjerenja, po mome mišljenju mora za to i odgovarati. Moj osobni stav je DA cijepljenje jer zahvaljujući tim cjepivima iskorijenili smo neke bolesti od kojih su djeca prije umirala, a da neka cjepiva kod nekih osoba izazovu određene nuspojave to je istina, ali te nuspojave se znaju ili otkrivaju, ali niti nema lijeka koji nema nuspojave.

kikilina -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (13.1.2015 17:21:51)

Pozdrav drage moje!
Evo mene na kratko...K je preksinoć i sinoć odspavala 5 sati u komadu, nadam se da će nastavit tako i večeras!
Vucice zašto idete dermatologu? Koliko sam ja upoznata tjemenica nije nešto što bi trebalo zabrinjavat roditelje...mi smo našoj riješili s maslinovim uljem (naravno domaćim). Natrljali bi, pustili pola sata-sat na glavici, iščešljali i oprali...još ima malo kao prhut, ali niš strašno. Čak mi je i patronažna jednom prilikom rekla da tjemenica nastaje zbog toga što bebin organizam ne može iskoristiti vitamin B (je li to istina neznam, ali vjerovat ću joj)
Jurim, zvoni alarm! Puseeee svima

PinkyFunkyBirdy -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (16.1.2015 15:08:45)

Drage moje mamice, kako ste mi? [sm=smiley1.gif] Evo da se napokon malo javim.
Mi se borimo sa sisanjem jer sam došla do zaključka da je M budan između hranjenja i kad treba jesti frajer vuče prvih par minuta i onda zaspi i malo duda bradavicu bez pravog povlačenja. Tako da ga sad stalno pokušavam razbuditi dok jede, a između hranjenja se trudim da malo odspava. Na kraju hranjenja (kad završi s obje sise) ponudim mu ad, ali svakim danom želi sve manje i manje ad-a što mi je super jer se stvarno trudim da čim duže navlači moje sise (iako mi to oduzima strašno puno vremena, ali nadam se da ćemo ubrzo na taj način izbaciti ad). [sm=smiley1.gif] Morala sam ga uvesti jer je počeo gubiti na težini - u 5 dana je pao 20g i kad sam uvela ad dobio je u 2 dana 140g. [sm=smiley1.gif]
Jedino ne znam što mu je zadnjih dana ali noću se budi svaka 2 sata i ja sam stvarno iscrpljena. Reklo bi se da je gladan, ali ako se preko dana toliko najede da navečer ne želi uopće ad onda bi trebao lijepo spavati. Ovo je kao da smo se vratili na početak - stalno noćno buđenje i problemi sa sisanjem. [sm=zmeden.gif] Nadam se da je to samo neka faza i da će brzo proći. [sm=zmeden.gif]
Draga moja Andy, nisam ti se javila jer sam eto otkrila gdje je problem i radim na tome da se sve vrati u normalu. Vjerujem da ćemo ubrzo biti opet samo na mojem mlijeku. [sm=smiley1.gif] Ali hvala ti od srca što misliš na mene. [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

Bravo za vaše bebice koje lijepo napreduju i koje spavaju puno noću! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

I hvala na odgovorima na moja pitanja. [sm=smiley1.gif] Vidim da sam pogriješila što sam ga na rukama uspavljivala jer je M sad naučio na to i s vremenom je sve gore i teže ga uspavati. A mislim da i to što M ne voli dudu isto nosi svoj danak ... očito bebicama treba nešto da ih smiruje i ako to nije sisa ili duda moraju biti ruke. Hm ... možda mu probam uvesti dudu ako će htjeti. [sm=zmeden.gif]

MarijanaC -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (17.1.2015 9:28:14)

Pinky probaj mu dati gazicu ili platnenu pelenu u rukicu. Tak je moj G mjesio po rukicama i zaspao. Moj M spava u pravilu bez dudice. Ne treba imat dudicu. Samo tebe strpljivu da ga smiris bez podizanja. Mozda da mu das majicu koja ima tvoj miris?

Anoniman -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (17.1.2015 13:11:14)

Pinky imaš i onih slatkih dekica mazilica, meni stariji isto nije imao dudu, ali se navukao na dekicu i sada kada ide spavati dekica mora sa njim :)
Mi smo prebolili i prvu temperaturu, stariji mi se razbolio, a onda naravno i mlađi, kurio je tri dana na 39,7, to su bile tri burne noći sa njih dvojicom, onaj veći plače cijelo vrijeme, povraća, ovaj manji gori, ne znaš kojem bi prije, izludili smo, sva sreća pa mi je muž te dane bio slobodan jer da sam bila sama mogla bi se ubiti, stvarno mislim da jedna osoba sa njih dvojicom bolesnih ne može, i onda naša država kaže da promiće naltalitet, a moj muž nema pravo na bolovanje na starijeg sina jer sam ja na porodiljnom za mlađeg, ma super, tako sam bila ljuta, jer manjeg smo morali voditi vaditi krv i urin budući da nije imao tri mjeseca pa sam mu se bojala i davati nešto, muž ga je vozao dok sam ja kod kuće bila sa starijim jer nema smisla da i njega vodim još takvog bolesnog po bolnicama, stvarno užas, ne znam samo šta bi da sam bila sama kod kuće ili bi muž uzeo bolovanje na sebe ako bi mu ga doktorica htjela dati
Doktorica nas je i mjerila, ima 7400grama i 65,5 cm, raste, uskoro ćemo i na kontrolu kukića, nešta se ne sjećam kada se bebe počnu okretati, sjeća li se koja od vas

kikilina -> RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014. (17.1.2015 14:07:28)

Pozdrav mamice!
Pinky[sm=bravo.gif] za napredak i na neodustajanju! Mi smo našoj uspjeli ugurat dudicu i sad svaki put kad bi išla spavat prihvati je, al joj dajem samo za spavanje...
vgaspic joj jadna ti! Al drago mi je da je sve prošlo :D Što se tiče okretanja mislim da je školski sa pred kraj 4.mj da krenu za igračkama, iako tek sa 5mj beba počinje pokret izvoditi voljno. No naravno to nije za svako dijete isto. Svi su oni individualni, ja očekujem da će naša počet čim široko skinemo, koliko je živahna kad ga maknemo, hahahah...Jedva čekam još 10 dana pa idemo na 2.kontrolu. Nadam se da će bit sve ok s tim kukićima njenim :D
Puse i pozdravi svima :D

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>