RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

leptirica111 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.8.2015 22:22:50)

Joj napišem kilometarske por.i neda poslat odma poludim -.-
Za ogtt uzima krv po dolasku i onda nakon uru i ponovo nakon uru. .
srećom je to iza mene. .
mi ušli u 26.tj i mali pošteno lupa kad god stigne [sm=bravo.gif]
jedva čekamo uzv za tj.dana i pregled krajem mj..od sexa ni s dakle po tome
smo sve tu negdje xd
pozz vas do javljanja za tj.dana [sm=nosecka.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 7:50:18)

Jutro[sm=smiley1.gif]
Sunny vjerovatno sam zakasnila s odgovorom.Meni ti je gin napisala 1h,inace je 2h.Tako da zavisi sta ti je ona napisala.
Mogla sam i ja onda danas ici vaditi krv da se sretnemo.
Hipo vidim ti stigla kuci[sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 7:52:41)

Nisam komentirala Sunny tvoj pregled,super da je sve ok i da bebica napreduje[sm=bravo.gif]Vidim da ti je carski ipak u opciji,ali to ces najbolje vidjeti ja mislim u bolnici na pregledu kad budes krenula.
KAad opet ides na pregled?
Mene bas Atina brine,sa mnom je u termini a imala je onih problema pa bi bas volila kad bi se javila

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 8:27:22)

Pozdrav sa OGTT, cekam svojih HB samo sat vremena i onda sprint do frizera da me ne izgrdi! :)
E bumbi bas smo mogle zajedno, a sta ces kada sam kasno stavila u najavu....

Iduci pregled 4.9., rekla mi je da cu sada ici cesce....

Hipo dobro nam dosla, a nirvana tebi cestitam na zadnjem radnom danu! :)

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 12:49:17)

Sunny super sto si na 1h vadila.
Ja mislim da cu ja ujutro otici da to rjesim
Ti ides na pregled na D rodjendan[sm=smiley1.gif]
Kupila sam si danas 2 grudnjaka u Mulleru.
Imaju 20% na Nuk ako tko misli kupiti.Ja imala dobru namjeru ali sve za decke.bilo,pogledat cu u drugom.Zato je L novu dobio[sm=smiley1.gif]
Moram si kupiti jos neke sitnice za bolnicu i spremna sam tj.samo ce torba biti spremna,ja jos nisam[sm=smiley36.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 14:15:25)

Cure sretno s nalazima! Nek sve bude ok. Sunshine, nek friz bude za 5!

Luce, mi smo tu negdje, danas sam 26+5, beba stvarno zestoko lupa. Negdje sam citala da su najaktivnije izmedju 24 i 28. tjedna.poslije valjda nemaju toliko mjesta[sm=zmeden.gif]mpa manje tulumare.

Bumbi, hvala za info za bocice. Moram sa sestrom provjerit sto ima, rekla mi je da ima grijac, za bocice ne znamjesu li prezivjele do sada, a izdajalicu je iznajmila u bolnici. Moram to danas vidjet, jer sutra idem do grada pa cu svratit do Mullera.

Danas sam bila na tako lijepoj kavici s dragom prijom koja je trudna i tako smo se lijepo nablebletale da smo se jedva rastale[sm=jezicek.gif]
Naredna dva dana cu samo ic na kave i po gradu jer muz ne zeli da sam doma dok majstori prase i rade buku. A ja se kao bunim [sm=smiley36.gif]
Mislili smo ic jos tjedan dana dole nakon radova, al nemam zivaca gledat sveki ni pet ,inuta i gledat kako trabunja i puni glavu muzu zatucanocama i glupostima. Trebaju mi dani da ga vratim u normalu.
Jedva cekam da spuste taj strop i pofarbaju, da mozemo krenut s namjestanjem kuhinje, jer dok to ne rjesim, nema pomaka u djecjoj sobi.

Ako mi opet izbaci post podivljat cu.

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 14:17:55)

[sm=duda.gif]PREGLEDI: [sm=duda.gif]

KOLOVOZ[sm=9nebesa.gif]
nirvana ČETVRTAK 20.08.
hipo PETAK 21.09.
leptirica PONEDJELJAK 31.08.

RUJAN[sm=9nebesa.gif]
bumbi UTORAK 01.09.
katy UTORAK 01.09.
hipo ČETVRTAK 03.09.
Sunshine PETAK 04.09.
Luce PONEDJELJAK 07.09.

bocika
ruzmarin
atina
endless
Missy

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 15:30:01)

Hej cure!!!!
Bravo za cure koje.su bile na pregledima,drago mi je da je.kod svih sve ok.
Neki pripremaju stanove za dolazak prinova ( Hipo) pa.svakako zelim da to prode brzo i uspjesno.
MM slozio sobu,kolica stigla...
Za vikend je Kozmo akcija za bebe,pa.cemo iskoristiti i kupiti potrepstine.
Robica dolazi sutra,a onda cemo.vidjeti sto jos.fali.
Zvala sam zamjenu od.moje gin da mi pripremi papir za otvoriti porodiljni...
Moram priznati da mi odgovara ne raditi:)

Jeste odradile trudnicke tecajeve? Mi idemo tek 16.09 ako se ne porodim do tada
Cura je zivahna.stuca i putuje po trbuhu:) najbolji osjecaj na svijetu.
Jedva cekam pregled...
Ima li koja iz Zgb da.ce.roditi na Sv.duhu?

luce 2008 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 16:33:10)

hypo tu smo negdje meni je 24 tj.moja doktorica uvjek muti s terminima.10.12 po zadnjoj M.a 16 12 oo ultrazvuku.
Beba je aktivna ali ne previse jos nije jako gruba.
sunshine[sm=bravo.gif] bravo ta bebicu bitno da je sve u redu sa trudnocom.
Tebi se opako blizi porod.Ja se toliko bojim poroda.nemogu si pomoci.kad se sjetim...[sm=smiley19.gif]
Jedva cekam bebu ali ne i porod.
danas sam bila u kupnji knjiga i pribora za svojeg prvasica.
I u ducanu za Lucijin drugi rodendan.sutra joj je.

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 16:33:23)

Katy, ja ne idem na sv. Duh. Ja sam u VG. Sutra ću vidjet med sestru iz rodilišta, pa cu je pitat neke detalje oko tečaja kod njih i naručiti se za rujan. Mislim da budu prvi tjedan.
I meni je super to bebino komesanje, mislim da će mi falit taj osjećaj.

Jeste gledale sinoc dnevnik? Projekt e-beba?
Mene oduševilo!

luce 2008 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 18:02:18)

nisam gledala vijesti.o cemu se radi?

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 18:29:45)

evo meni su se nasisali krvi i gotova sam sa ovom rundom pretraga![sm=bravo.gif] secer i KKS sutra nalaz, a stitnjaca ili sutra ili u pon., kaze mi sestra u tom bolnickom laboratoriju "kada bude reagensa"....boze dragi....zdravstvo nam je stvarno u k....
ne znam kako u bolnicima u koje vi idete, ali kod nas u Osijeku nije nista bolja situacija ni na bolničkim odjelima, posebno u rodilistu....npr. mi pelene, maramice, kremu za guzu za bebe moramo donjeti od kuce, ljekova ni za ljek - mene su nakon prvog poroda otvoreno trazili da nazovem svog lijecnika opce prakse da mi izda antibiotik na recept pa da mi moji donesu jer oni u bolnici vise nemaju obicnog Ceporexa, a poceli mi davati terapiju....a nakon carskog, daju ti 2-3 dana injekcije protiv bolova i nakon toga dopis jedan lupcet i to je to, kada sam trazila jos jedan ili nesto drugo sestra me pogledala kad da sam nekoga ubila....tak da sam i to zvala da mi donesu od kuce....horor....

mm je odusevljen sa e-beba, a i i ja, molim boga da zazivi kod nas dok se moja cura rodi...

luce to ti je sustav da bolnica prijavi bebu kada se rodi jednim unosom u MUP, HZZO, maticu rođenih i još nešto, u svakom slucaju nema vise onog nasetavanja po gradu i skupljanja papira...kazu da vjerojatno vise ni mama nece morati prakticki iz bolnice u maticu rodenih [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
ali za sada je to samo pilot projekt u Karlovcu, kazu do kraja godine ce bitiu 50 posto bolnica u Hrvatskoj[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

i luce sretno sa rodendanom, da se ne umoris puno i da se curka lijepo provede!

vidim sve bebice plesu na sve strane [sm=zz_dance.gif]bravo[sm=bravo.gif]
i moja je jako aktivna, ali nista agresivno, ne boli me i u biti ne smeta....tak je i Em bila....

hipo sretno sa radovima, samo ti kafenisi! dok mozes [sm=smiley2.gif] ne kazem ja da se sa bebom/djecom ne moze, ali nije to vise to....

mi smo tecaj "odradili" sa Em, i to smo jedva uspjeli da tata bude barem na pola sati, tak da, iako sam ja htjela da idemo i ovaj put da se sjetim malo nekih stvari i cujem neke nove glupo mi je bilo jer znam da bi opet pola isla sama, predavanja su kod na suvijek poslijepodne, a mm uvijek radi poslijepodne tak da....rekli su nam da nam potvrda od tecaja vrijedi i za ovaj put tak da....

jer netko od vas pusi?

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 18:42:49)

Ja ne kišom, nisam nikad ni provala, ja sam ti od onih kojima to pregrozno smrdi.[sm=smiley36.gif]

luce 2008 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 19:16:12)

Daj Boze da zazivi projekt.
Ja sam bila pusac ali jako slabo.na tjedan oko 5 cigareta.sad ne pusim vise ni toliko.a dode mi da zapalim

bocika -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 19:51:31)

Ej cure ziva samne brinite se nistaznate ves da se ja malo kasnije javljam :) Uglavnom bila sam na pregledu i sve je ok iduci put ce mjeriti bebaca. Imam neku bakteriju u rodnici moram koristiti vaginalete, ali srecom nije neka opasna za bebu. Ja se osjecam katastrofa,jedva disem a i hodam nekako nikako polako kao kakva bakica. Japlanirala raditi do kraja mjeseca i onda iskoristiti neke dane sto imam naradjene i onda na bolovanje jer ovdje u svicarskoj nema porodiljnog dok se ne porodis. Moras raditi do zadnjeg dana. I kazem ja doktoru kako sam se dogovorila sa sefom, a on ce meni kao nije on bas za to da on meni daje bolovanje nije meni nista.Ja ostala bez teksta. Kao nece oni meni priznati bolovanje i necu doobiti placu, kaze sef da ne vjerun je da ce itko kontrolirati moje bolovanje kad cu tada vec biti u 8. mjesecu. Uglavnom ja cu odraditi jos iduci tjedan i onaj tamo dan i pol i onda uzeti te svoje dane ionda negdje od 20.9. na bolovanje pa nek kontrolira ko hoce. Otkako sam dosla s godisnjem imam udarnu radnu akciju Inace radim 2 dana uu tjednu, a sad sam morala mijenjati kolegicu pa sam radila cijeli prosli tjedan i ovaj 3 dana. Blago receno raspadam se.
Sutra idem na kontrolu secera, pa ako bude iznad te neke granice moram raditi onaj test s tekucinom. U prvoj trudnoci nisam morala. Sad sam se malo cuvala slatkog zadnjih dana da mi ne pokaze nista. E a bas sam prokleta, sad kad ne trebam jesti slatko samo mi se slatko jede, a inace mogu biti mjesec dana bez slatkog.

Sto se tice tezine u plusu sam 10 kg [sm=zmeden.gif], a sutra ulazim u 30. tjedan. hipo kako to da si ti u 27. tjednu a imamo termin dan razlike? Nesto mi nije jasno kako to. Saamo se ti drzi kavica s prijateljicama i ja bih da mogu.

Danas sam sredjivala djeciju odjecu. Luda kuca. Imam tonu odjece. Ono sto sam odvojila do broja 68 imam pune dvije velike vrece od 110 litara, a 74 i dalje imam 8 plasticnih kutija po jedno 60 litara. Sreca ima kod nas rodica od muza pa mi ona pomaze oko svega inace nista ne bih sama napravila.

Sto se tice seksa znatno manje nego u prvoj trudnoci. E tad sam bila luda za seksom, a i bez nekih obveza. Sad dok sve sredim i uspavam malog zaspim i ja s njim, ali otprilike bude jednom u 10 dana. Malo po mom misljenju ali jednostavno budem preumorna ili me nesto boli.

Danas sam skuzila da sam izgleda izgubila jastucic za glavu, odnosno cijeli umetak za skroz malu bebu od autosjedalice, tako da cemo morati kupiti novu. Nije mi bas ni krivo jer miova i nije bas nesto.

Sto se tice poroda i ja ga se bojim ko vraga. Poucena iskustvom sprvog ne znam sta da radim da li da idem na carski ili ne. A sto se tice carskog bojim se te injekcije i tog osjecaja oduzetosti. Ma ne znam ni ja sama. Mozda budem pametnija kasnije.

bocika -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 19:54:58)

E da b] rozita dobro dosla.[sm=bravo.gif]

Sto se tice pusenja. Pusila sam kutiju dnevno i nisam odmah prestala kad sam bila trudna, nego polako. Kad su mi pocele mucnnine zgadilo mi se i jos nisam pocela nikako vec ima 5 mjeseci. Zapalila sam par cigara kad mi je tata umro ali mi je bilo lose od njih. Tako ako da mislim ako se nisam propusila zbog svih tih dogadjaja koje sam prozivjela zadnjih mjeseci ne vjerujem ni da cu se propusiti. A htjela sam opcenito prestati vec mi je bilo dojadilo, alinikako nisam uspijevala da se nakanim a kamoli da prestanem. [sm=jezicek.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (20.8.2015 20:56:21)

Bocika, drago mi je da si ok, i ti i beba.
Moj je termin ranije jer znam da moram na carski i bit će oko tog datuma, a inače bi morala rodit 21.11.
Kad se javim u bolnicu u trudnicku ambulantu, budem znala točan dan.

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (21.8.2015 6:42:32)

Ja bi da mi beba da spavaaaaat!!! Baš me trenira, lupa stalno, vidim da će bit veselo. Ne da mi spavati samo se migolji i lupa, čini mi se da ih je 5 unutra![sm=zmeden.gif]
Tako je već tjedan dana, gospodjici ne odgovara nijedna poza. [sm=smiley36.gif]
A muž blaženo hrče.[sm=jezicek.gif]

nirvana777 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (21.8.2015 7:56:27)

Hvala Hipo i Sunshine [sm=smiley1.gif]

Katy, mi smp odradili trudnički u 7 mj jer kod nas ima predavanja cijelu godinu. Meni je bilo zanimljivo, mužu malo manje [sm=smiley36.gif]...i meni je lijepo biti doma [sm=smiley1.gif]

Što se tiče pušenja, bila sam pušač 7 godina ali već hvala bogu ne pušim jedno 6 god. Niti mi iskreno ne fali.

Odradili mi jučer pregled - sunce mamino se okrenulo, ima 1746 g čiste ljubavi, lupka - jako je žilav, kaže gin da je beba vitalna [sm=bravo.gif]

Ostalo je sve ok, nisam otvorena, nemam tlak ni ikakav drugi problem. Pitala sam za OGTT, rekao je da šalje one kojima je u obitelji bilo dijabetičara ili ako bi beba već sad bila velika tj. debela. Sljedeća kontrola je 09.09.

Što se tiče priprema, skoro sve imamo. Moram kupiti još samo par bočica-odlučila sam se za NUK, i sitnice iz ljekarne za sebe i maloga. Čekam da muž ozdravi od operacije pa da namjestimo sobu za bebu, neka bude spremno za svaki slučaj. Prvo mi je dijete pa bih htjela da sve imamo pri ruci, a eto vrijeme će pokazati trebamo li to doista.

Cure, možda će smiješno zvučati ali ja se ne bojim prirodnog poroda nego carskog [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (21.8.2015 9:00:41)

Jutro cure[sm=smiley1.gif]
Ja bila jutros izvaditi krv.
Nirvana super za bebicu[sm=bravo.gif]i sto ti je skoro sve spremno.
Nije da se ja bojim poroda al mi najgore sto zna sta sta prosla i sta me ceka[sm=smiley36.gif]i da odvratno boli.S njima sam tijekom noci dobila trudove,pa bi i sada tako volilaali sumnjam da ce i mi i curka ispuniti zelju

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (21.8.2015 11:39:33)

ej cure...sada sam pola zivota i dva sata vremena izgubila na Bambi web shopu kupujuci jedne jedine papuce za Em!!![sm=zz_banghead.gif]evo upravo sam se od muke isplakala, i inace imam kratak fitlj, a to plus trudnicka histerija me dotuklo...
prvo me zezala registracija, pa mi nece proci Master jedno sto puta, pa pricaj sa ljudima iz dvije sluzbe za korisnike...dakle....odustala bi 10 puta, da Em nije zapela za neke papuce sa gljivicama koje su stari model i ima ih samo u web shopu....to su nam papuce za vrtic pa joj ugadam jer zelim da jedva ceka vrtic i veseli mu se, prvi put krece sada 1.9. pa sam zabrinuta kako ce sve to prihvatiti...

i eto, morala sam si otici jednu zapaliti na terasu jer bi nervni slom dobila....pusim trenutno cca. 3-4 dnevno...
prije prve trudnoce pusila sma oko kutiju, ona u trudnoci prestala i kada sam rodila pocela ponovno, ali drasticno manje, oko 6-7 dnevno....planirala sam u ovoj trudnoci prestati definitivno, ali nikako...stalno "vucem" te dvije ujutro uz kavu, jednu navecer kada stavim Em spavati i sve utihne za relaksaciju i tak, jedna se zalomi nekada po potrebi....

bocika vidim tebi uopce nije lako, super sto se nisi uz sve to propusila, ja bi sigurno....poznato mi je to sto pricas...vani trudnocu, pa ni onu tesku, uopce ne dozivljavaju...gledala sam dokumentarac o jednoj nasoj zeni koja zivi u Norveskoj i koja se na porod sama odvezla biciklom! isto, nikakvo bolovanje, ni pred kraj....
ja ne mogu zamisliti da moram raditi u ovom stanju....

inace sinoc sam imala bas jake grceve, taman sam oko 20h trebala kupati Em i uhvatilo me, bas ono...kao da cu dobiti [sm=hudicek1.gif], jako sam se uplasila....posalal Em da mi donese magneziji, popila jednu dozu, zakopala se na kauc i moja me cura drzala za ruku jedno pola sata dok se nije bol smanjila....pa me je i tjesila, kaze "ne bini mama, kada seka izade van nece vise boliti" [sm=smiley27.gif]

uh, sada sam pogledala na sat, skoro podne a rucak nisam ni pocela! gibam!

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (21.8.2015 12:30:50)

A joj Sunny vidim veselo ti bilo.Jesi ih uspjela na kraju naruciti?
Mene zvala gin da je stigao nalaz i da mi je zeljezo nisko i da mi je pustila Heferol da pijem.
Bila sam i u Kozmu,kupila 2 paketa Pampersa i imam vec jedan pa sam mirna neko vrijeme

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (21.8.2015 13:10:11)

Ma kupila sam ih, ne odustajem ja tako lako[sm=smiley36.gif]
Ali me sada glava boli za poludit!

Ja sam zbog papuca zaboravila na nalaze, zvat cu u ponedjeljak...

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (21.8.2015 14:38:52)

Sunshine, mene isto tako zna nesto nanervirat da se moram isplakat da mi bude lakse.
Nek si ih kupila na kraju!
Super je E, kako te tjesi [sm=smiley1.gif]

Bumbi, jesi prije pila Heferol?
Bila ja u Mullera i kaze teta da ne dobivaju vece grudnjake od D[sm=zmeden.gif] kosarice, otovrila sam da vidim ,koliki je taj D, i nema sanse da mi cica udje u to, pa sam na kraju kupila u h&m dva. Jednog sam prije kupila pa mi pasu.

Nisam mogla vise bit u gradu, opet je vruce, dosla doma, majstori rade, muz nadgleda, ja idem čitat knjigu[sm=smiley1.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (21.8.2015 20:50:26)

Večer. Bila virnut bebu, ima 1220 g, po dužini femura je "visoka" 38 cm.
Po mjerama je 2 tjedna veća, onaj moj dugonja od muža je valjda kriv[sm=jezicek.gif]
Sve je ok, beba ima mjesta, plodne vode ima dosta, glavica je gore, guzadole, ako se i ne okrene, nema veze, ionako moram na carski. Moram se u bolnicu javit u 35. Tjednu.
Rekla mi je sestra da mi se ne isplati kod njih u bolnicu ic na tečaj jer uglavnom pričaju o vaginalnom porodu, o carskom i drugim temama jako malo, a plaća se 300 kn. Budem onda radije išla u dom zdravlja di ne plaćam ništa, da nesto čujem i da muža malo isprepadam [sm=smiley36.gif]
Stavila sam u album fotkicu moje debeljuce[sm=smiley1.gif]http://album.ringeraja.hr/index.php?page=image&ID=29786

Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>