RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (14.8.2015 16:22:02)

[sm=duda.gif]PREGLEDI: [sm=duda.gif]

KOLOVOZ[sm=9nebesa.gif]
bocika PONEDJELJAK 17.08.
Sunshine PONEDJELJAK 17.08.
nirvana ČETVRTAK 20.08.
hipo PETAK 21.09.
leptirica PONEDJELJAK 31.08.

RUJAN[sm=9nebesa.gif]
bumbi UTORAK 01.09.
katy UTORAK 01.09.
hipo ČETVRTAK 03.09.
Luce PONEDJELJAK 07.09.

ruzmarin
atina
endless
Missy

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (14.8.2015 16:28:18)

SunshineBlago E. s tobom,baš se trudis zabaviti je! Super za bazen, bar se malo rashladi.

Ja danas ne izlazim, vani je strašno.
Naručila sam se za uzv za slijedeći petak kod privatnog,a pregled kod soc. gin. u 9.Kad se vrati s GO. Tako sam se dogovorila sa soc tako da nemam veliku pauzu izmedju
Uzv.

katy1503 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (14.8.2015 16:55:52)

Bok cure!
I mi se vratili s mora u utorak,bili u Zadru par dana ali tamo je milijun stupnjeva...jos i noci pretople...
Od kad smo se vratili u Zgb,konacno spavam po noci....
Ali dani su pod klimom,ovo nije normalno....
Curka je sve aktivnija,trbuh se izoblici pod njenim kretnjama...stvarno sam iznenadena kako se to ustvari osjeti,nekada je bolno...
A jos me ceka najgore...
Danas smo usle u 33 tjedan,tata je slozio stol za previjanje,stigla kolica...
Jos moramo krevetic i ormar,oprati robicu i sloziti sve...
Brzo mi vrijeme prolazi....
Tipkamo se,drzite se i odmarajte sto vise...
Pusa od nas dvije

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (15.8.2015 10:49:59)

Katy bas si falila. Valjda će past više ta kiša pa će nam bit lakše.
Jutros sam se probudila u 5 i više nisam mogla zaspati grrrr pa sam sad živčana ko pas. Ugrizla bi nekog.

Kupa mi se i super je sto ne moram kuhar, al mi fali moj mir doma. Dio mene se jedva čeka vratit.

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (16.8.2015 9:44:10)

katy dobro dosla natrag![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
bas si nam falila! [sm=smiley1.gif]

ako te ista tjesi i moje je ljetovanje bilo isto takvo, kada sam dosla kuci jednostavno sam osjetila olaksanje...prevruce je bilo zadnjih mjesec dana za uzivanje u bilo cemu!

vidim vi privodite pripreme kraju [sm=smiley20.gif]

uh....morala bi ja, ali sve nesto odugovlacim ovih par zadnjih stvari....
ostalo mi je jos oprati robicu i obaviti jedan veci shopping....i to je to, a ovisno sta mi sutra gin. kaze na pregledu tu je i pakiranje kofera za rodiliste, za svaki slucaj, da sam mirna.....

ne znam, 19.10. mi se realno cini dosta daleko, jos dva mjeseca....ali, ne znam zasto, imam neki osjecaj da necu docekati termin, valjda zato sto mi je stomak tako tezak i jos nisko pa stalno dolje osjecam neki pristisak....

mislim da je Bumbi ranije pitala, a i mene zanima, kako stojite sa sexom?
jer prakticira jos netko?[sm=smiley36.gif]

mi nismo od kako sam ostala trudna, u samom me startu bolilo i bilo me strah, onda je gin. ubrzo rekla da ne smijemo i to je to....nisam se bunila, nije ni mm, tako nam je bilo i u prvoj trudnoci....
ali, iskreno, zadnjih mjesec dana mi se vratila zelja i volja, i ja bi, vjerujem da ni mm ne bi imao nista protiv, samo eto, ne znamo jer smijemo uopce pokusati....planiram sutra pitati gin. ako mi kaze da je cura ipak malo otisla gore....

i da, jos nesto, cudno mi je, zadnjih mjesec-dva pocela sam na gornjem dijelu tijela postepeno dobivati one male smeđe bradavice [sm=zmeden.gif] cijeli zvot sam imala par jako sitnih na vratu, jednu ispod pazduha i jednu sa unutranje strane bedara....nisu mi puno smetale iako sam planirala na ovom porodiljnom rijesiti se toga ako bude bilo vremena....ali evo sada malo-malo pa skuzim novu...prvo ispod desne cice, pa na stomaku, pa na vratu, ramenu...male su, ne smetaju ali ne kuzim od kuda sada od jednom....
u prvoj trudnoci nista slicno [sm=zmeden.gif]

luce 2008 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (16.8.2015 11:49:04)

bok cure.vrijeme se malo promjenilo.bas mi odgovara osvjezenje.
I ja sam neke bradavice dobila i to jednu dosta veliku.uzasno mi smeta bas se nalazi gdje je grudnjak.
A sto se tice sexa.jos ga prakticiramo.jedampu tjedno.nije me doktorica nista rekla u vezi toga pa mislim da smijem.

Rozita -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (16.8.2015 20:49:10)

Bok curke!
ja sam evo nova tu pa vas pozdravljam sve skupa.vidim da smo sve skupa zbrckane i da jedva cekamo"taj" dan.i sama sam jesenska bebica bila a evo i moje trece zlato.vidim da pisete o pojavi bradavica i samoj mi je tako.odjednom ih se pojavilo par na vratu,a zasto neznam jer dosad nije.znate li mozda zasto je to?[sm=zmeden.gif]

luce 2008 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (16.8.2015 21:09:51)

dobro dosla rozita[sm=bravo.gif].cestitam na trecoj bebici.i ja cekam trece.neznam zasto se pojavljuju bradavice ali i ja sam ih dobila u prosloj i sad u trudnoci.
Kad trebas roditi[sm=duda.gif]?curica ili decko?

Rozita -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (17.8.2015 0:20:15)

Hvala ti luce[sm=zz_inlove.gif]...meni je ovo prvi put sa tim bradavicama i zanima me oće li nestat???[sm=smiley13.gif].i tebi je trece[sm=bravo.gif] super,bas mi je drago da nisam jedina.termin mi je 23.10 uhhh...a sta se spola tice ako bog da opet decko[sm=zz_bounce.gif].bilo bi super i jednu curu al samo nek sve prođe uredu i nek je živo i zdravo!sta se kod tebe ceka ovaj put i kad je tebi termin:-)

luce 2008 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (17.8.2015 8:09:52)

nece nestat bradavice.one ostaju.zbaci 3 deckica bus imala.termin mi je 16.12.

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (17.8.2015 8:12:24)

Jutro cure[sm=smiley1.gif]
Rozita dobrodosla[sm=bravo.gif]
Katy i ti si nam se vratila[sm=bravo.gif]
Napokon malo zahladilo iako je u kuci jos dosta sparno,al dobro.
Mene je jucer dosta bolilo donji dio trbuha i kao neke grceve osjecala,malo sam se i uplasila bolo,al HB smirilo se

Rozita -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (17.8.2015 8:17:44)

Jutro cure!bumbi i ti cekas trece[sm=bravo.gif]?slazem se,malo je zahladilo al svejedno lose spavam[sm=smiley19.gif].nemogu se namjestiti,kad se okrecem kao avion u letu poooolaaako[sm=jezicek.gif]...ufff...poceli su i neki ludi snovi tako daaa...je mi treci put al ovaj drugi je bio davno pa san i zaboravila[sm=duda.gif][sm=duda.gif]

luce 2008 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (17.8.2015 8:54:53)

jutro bumbi.jest zahladilo bas mi pase.jedva sam cekala.
Ja imam decka,curicu i sad cekam curicu.

luce 2008 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (17.8.2015 8:56:58)

bocika sunshine danas je pregled.javite se kad zavrsite.

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (17.8.2015 9:31:34)

Rozita koliko su ti stara djeca?
Meni i nije tako davno bio porod pa me zato i jos vise strah[sm=smiley36.gif]
Sunny kad ti je pregled?

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (17.8.2015 16:10:07)

Dobro dosla Rozita [sm=smiley1.gif]
a kazu da nam je natalitetu u padu, a kod nas toliko mama koje cekaju trece! [sm=smiley36.gif]

pregled mi je u 18.30 pa se evo dosađujem i cekam da krenem.....moram prije Em odvesti sogi da u pricuva jer su nam oba seta djeda i baka na moru, valjda ce htjeti ostati, nemam izbora, ovoga puta me vaginalno gleda pa stvarno ne moze samnom....

vidim nisam jedina sa bradavicama....u meduvremenu sam skuzila jos par, samo nicu [sm=smiley13.gif]bome ce biti posla da se to skine....

Bumbi ti si sada u 35. ili 36. tjednu? i jos trece dijete, kontam kod tebe se to vec sve priprema za porod pa te valjda zato vec i pomalo boli...

BUMBI -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (17.8.2015 17:15:35)

35 tjedan sam sutra.Ipak mi je jos malo rano za porod...nek jos malo saceka.
Sunny javi se poslije pregleda ako stignes.Nadam se da ce Em htjeti ostati kod sogi.

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (17.8.2015 23:19:28)

Večer, napokon je osvježilo. Danas je bilo krasno.
Cure, nadam se da su pregledi prošli ok, javite kad stignete.
Zar nije pojava bradavica vezana za hormone?
Baš su nezgodne kod grudnjaka [sm=smiley13.gif]

Rosita dobro došla! Kad ti je slijedeći pregled?
bumbi drago mi je da te prestalo bolit.

Ja se osjećam ko tenk. Trbuh mi je jako iskočio, čini mi se da ću se rasprsnut ko bomba! Bude mi lakše ako plivanje ili lagano šetam. Inače užas.
Imam još 3 mjeseca, čini mi se da će me s kranom dizati.
Nekako nisam mislila da će se mala tako brzo popet tako visoko. Već ju osjetim 5 prstiju iznad pupka, porcije sam smanjila, na momente mi fali zraka.
Sinoć mi mala nije dala spavat. Na leđima kao da cu se raspuknut, na boku ona me lupa pa ne znam je li joj tako smeta....
Za koji dan idemo na sjever, dio mene jedva čeka, dio mene ne želi.
Idem probat naspavat se.

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (18.8.2015 10:13:05)

ej cure...nisam se stigla jucer javiti, Em ne da je htjela ostati kod sogi vec nije htjela ici kuci [sm=smiley36.gif]bratic joj je na moru sa djedom i bakom pa se baskarila u njegovoj sobi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

uglavnom, pregled ok:
nisam otvorena, beba se pomaknula sa usca vrata maternice 3cm, dakle vise nema dijagnoze "placenta previa", iako je i to jos uvijek dosta nisko, ali kaze gin. da je svakako pomak na bolje! no bez obzira, i dalje, do poroda, bez sexa....a prezivjet cemo....sta cemo....
dobra vijest i da se cura okrenula glavicom dolje [sm=bravo.gif]ali, s druge strane, gin. kaze da to u mom slucaju ne znaci puno po pitanju dobrih sansi za prirodni porod...kaze, obzirom da sam prvi carski imala jer sam prenjela i imala na kraju i preusku zdjelicu da bi bilo pravo cudo da do termina dobijem trudove i otvorim se za prirodni porod, a da je u nasoj bolnici praksa kod trudnica u mojoj situaciju da ako se nista ne događa do 7-10 dana pred porod da te (ovisno o kapacitetima u bolnici) salju na planirani carski....
nisam bas sretna, ali sta je tu je, barem znam na cemu sam i sta da ocekujem...
dobila uputnicu za OGTT i hormone stitnjace da prekontroliram prije svega ona antitijela koja su bila povisena na pocetku trudnoce....
beba je super, narasla! cca. 1500g [sm=smiley1.gif] kaze gin. kao po udzebeniku - tocno toliko koliko pise za punih 31 tjedan koji sam napunila danas...pitala me kolika je Em bila, ja rekla 3.500, a ona da mogu ocekivati da i ova cura biti isto tako...

e a u sred svega ovoga, imala sam osjecaj da sam unutra cijelu vjecnost, zaboravila ja pitati za proklete bradavice, sjetila se tek pred spavanje kada sam nasla jos dvije nove!!!![sm=zz_banghead.gif]
poludit cu, samo iskacu! sitne su, ali svejedno me to smeta jer znam kakav sam ja da cu ih morati sve ukloniti...uh!

i moram se osvrnuti na prekrasno vrijeme[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]evo sjedim bez carapa u kuci i sve si razmisljam da ih obucem! divota! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ali i dalje mi je tesko spavati, i meni kao hipo, stmak je bas tezak i tesko nalazim dobar polozaj, uz to obavezno dva budenja za piskenje i tamn kada se pred jutro uspavam evo Em oko 7-pola 8.....
uz to sada vec osjecam da me boli rez...
bome se osjeti da se blizi kraj! [sm=smiley1.gif]
pocinjem jedva cekati taj vrtic! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

luce 2008 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (18.8.2015 16:16:25)

bravo [sm=bravo.gif] za Em ,a ti si se brinula da nebu htjela ostat.
Djeca se brzo prilagode.
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]bravo i za [sm=duda.gif]bebicu.mozda uspijes na prirodan porod.
Ja bi nekako najradije na carski.[sm=smiley19.gif]kad se sjetim...
Velika je vec beba.raste..
Kad je sljedeci pregled.?
Ja se veselim opet svojem pregledu koji je jos daleeeko.
Ali ne veselim se registraciji koja je isti dan[sm=smiley13.gif].
A i prvi dan skole je isti dan.svasta mi se nagomilalo taj dan.,

nirvana777 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (18.8.2015 19:36:08)

Rozita dobrodošla [sm=bravo.gif]

Cure meni danas bio zadnji dan na poslu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] jedva sam dočekala!

Sad još samo sitnice za kupiti koje fale, razmjestiti sobu i spremiti torbu za svaki slučaj. Dečko je već veliki, mislim da se okrenuo- vidjet ću u četvrtak na pregledu...

Sex- hmm, već smo lagano zaboravili što je to.... ispočetka nismo smjeli, a sad rijetko radimo te akrobacije [sm=smiley36.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.8.2015 10:00:25)

Sunshine Drago mi je da je bebica dobro. Držim fige da s porodom sve bude ok, koji god da bude.

Luce nešto sam ti htjela napisat i zaboravila sam.[sm=smiley36.gif]
Imam glupi mobitel koji mi ne da pogledat RR dok tipkam poruku.

Nirvana super za zadnji radni dan. Nek ti do poroda sve bude mirno i u redu,i da stigneš obavit sve što trebaš i želiš.

Mi ćemo nadam se danas tj. za koji sat gore. Jedva čekam svoj krevet,vidit prijateljice, otic na masažu, i bit svoj u svoja 4 zida.
Umori ta rodbina, koliko god imala dobre namjere. Nešto me greben grlo,nadam se da neće neka prehlada.
Ako sve bude po planu, sutra stižu majstori. [sm=bravo.gif]
Sinoć sam jedva zaspala jer me sveli nanervirala. Ne da mi se niti pisat o njoj. Bježimo na sjever na donekle sigurnu udaljenost.
Veselim se petku, zanima me kolika je cura.

Sunshine28 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.8.2015 20:40:57)

Guzva danas neka ne stignem se javiti!

Samo naletila da pitam prije svega Bumbi a onda i ostale: koliki je razmak izmedu 2 vadenja krvi za OGTT? Sat ili dva? Bumbi jesi ti vadila u glavnom laboratoriju doma zdravlja osijek ili negdje dalje?
Idem sutra ujutro i kontala sam da je sat pa sam se narucila kod frizera a kaze mi sada legica da je ipak 2 sata [sm=zmeden.gif]

hipo -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.8.2015 21:07:53)

Sunshine,meni su vadili 3 puta, svakih sat vremena.

Stigli doma, umorna sam ko da sam pješačila iz Dalmacije.
Isprobali Rumbu i jako mi se svidja!
Idem stavit sušit robu, istuširat se i u krpe.
Sve me boli,ledja, ligamenti, kukovi. Ko da cu se raspast.
Sutra majstori nose materijal, a petak i sub rade. Muž ih čuva, a meni ne reko da idem šetati i na kave [sm=smiley36.gif]da nismo u bucii prašini (beba i ja).

leptirica111 -> RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci (19.8.2015 22:19:14)

Oy cure eV i nas malo

Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>