RE: proljetne bebe 2016. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (31.5.2016 13:21:40)

Ja sam se već potrudila:

http://www.ringeraja.hr/forum/Proljetne_mame_2016%25/m_939884/tm.htm

[sm=smiley1.gif]

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (31.5.2016 14:00:26)

Arian je cekao ispred s mojim bratom. Kada sam zavrsila pregled oni su mi doma isli po stvari. A dok su ih donijeli ja sam vec rodila. Evo zna snjegulja di zivim i koliko treba s autom do moje zgrade pa do bolnice, neka je i bila mala guzva

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (31.5.2016 16:35:52)

As, ovu pricu s poroda moras objaviti. Kao, klinac od tri godine strpljivo ceka mamu ispred rodilista da mu rodi bracu.[sm=smiley36.gif] prejako! Nadmasila si mojih sat vremena![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (31.5.2016 18:42:47)

Ma snjegulja ce nas iznenaditin i nadmasiti mene hehe

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (31.5.2016 21:03:47)

IZVORNA PORUKA: as1403

Ma snjegulja ce nas iznenaditin i nadmasiti mene hehe

U mom slučaju, kćer će biti sa mnom na porodu i čekati brata![sm=jezicek.gif]
I zamijeniti babicu.[sm=jezicek.gif]
Da se razumijemo, kćer će biti babica.[sm=jezicek.gif]

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (31.5.2016 21:57:21)

Snjeguljo tvoja je vec pro [sm=smiley36.gif]

Sad svi jedva cekamo da cujemo tvoju pricu [sm=bravo.gif]

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (31.5.2016 22:04:31)

Ma snjegulji nema sta E je tri odradila za 10 minuta ti si maciji kasalj za nju[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Biti ce to sve super...i brzo i lagano..

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 8:09:30)

Snjeguljice, ti si se potrudila za novu temu.[sm=bravo.gif] ubrzavas li ti to nesvjesno dan [sm=smiley36.gif]

Mamice,pitanje: podrigujute li bas svaki put klince? Npr. Moj voli zaspati na cici. I onda mi je blesavo ga podrigivati,a taman se smirio. Sinoc imali malu dernjavu u dva ujutro. Na kraju cica i sleeping. Nisam ga podrigivala,ko ni sad u jutro. Fino je zaspao pa ga ne diram...[sm=zmeden.gif]

lidac0605 -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 8:48:58)

Snjeguljo,sretno na pregledu [sm=bravo.gif]ajde riješi i ti to ovak fino damski,još si samo ti ostala [sm=smiley36.gif]

Noema,ja sam svoje uvijek podrigivala,inače imam fobiju od podrigivanja u ležećem položaju,bljuckanja,aspiracije istog pa me strah stavit klinca tak u kindać [sm=smiley29.gif]Al,ipak sam ja medicinar-u našim glavama uvijek idu neki najgori scenariji [sm=smiley36.gif]
Ja sam svoje znala držat po sat vremena da podrignu [sm=smiley5.gif]
Stavi ga na bok ako nije podrignuo i malo na povišeno...mislim da se onda niš nemre dogodit [sm=smiley1.gif]

[sm=bravo.gif] za sve proljetne mamice i bebice [sm=smiley1.gif],čitam vas redovno sam se ne javim svaki put [sm=smiley36.gif]
Sve ste se fino snašle i već uhodale [sm=bravo.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 9:00:29)

jutro [sm=smiley1.gif]
ja pospana,a gospa se eno izležava kod nas u krevetu,noćas je bilo nasisavanja ajme....al ajd,jutro je [sm=smiley36.gif]
kod nas zahladilo,kiša [sm=zmeden.gif] još ja osluškujem što toliko šušti vani,a ono kako auti prolaze,po cesti voda se čuje....

noemaa,ja stariju jesam podrigivala svaki put jer je baš jako bljuckala.....gospicu i ne moram baš,pogotovo kad sisa...ako pije iz flašice,onda da,ili ako se baš uzvrpolji između hranjenja,dignem i potapkam po leđima ili preko koljena polegnem na stomak....

ako ne podrigne,što kaže lidac,na bok...

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 9:15:58)

Moj se zna razbudit ako ga podrigujem, al nekad zna bljucati dok lezi pa to mene bas prestrasilo tako da ga sad podrigujem. Jos mi se javlja kad ga pocnem na jednu stranu dojiti pa mlijeko krene jace pa se zagrcne. Mislim da u tom trenutku svaki put nakratko umrem. Zato ga podrigujem. Evo i sad je od 5 ujutro budan, mijenjala pelene i presvlacila, jeo je, podrignuo, al i dalje gleda okolo kad mu dam dudicu ili place [sm=zmeden.gif] ne znam sta da jos isprobam.. Kapi za grceve dala, malo ga izmasirala, nosala..

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 9:24:18)

hehe,subby,veselo kod vas,ha [sm=smiley36.gif]
probaj ga malo sebi na koljena staviti potrbuške ili sjedni pa si ga na noge isto stavi da leži....onda mo''š šta ''oš [sm=smiley36.gif]
moja se nekad samo hoće pomaziti,priljepi se za mene na rame i pjevucka [sm=zz_happy.png],ja ju češkam malo po leđima i zaspe...
alt_ernativa nam je malo se pomaziti uz sisuljku,to ju stavim na veliki jastuk,jastuk sebi na krilo,ona malo posisa,zaspe,ja gledam tv s jastukom na krilu i uživam [sm=smiley36.gif]

(u međuvremenu se živciram ako neće sisati ili bočicu [sm=jezicek.gif]....jesam blesava [sm=zz_smoke.png])

e da,kako ga dojiš,u kojem položaju?meni je najbolje na ležeći,tj.da ona bočno leži na jastuku,a ja sjedim,onda joj taj LD ne smeta toliko,imače ako mi je na rukama,ajme grca,vriska,neće sisati....onda dam malo dudu da se umiri,pa nastavimo,a završi kako kad....obično je to od 10-11 sati pa dopopodne muka,jače onda curi mlijeko,a predvečer slabije....jutros sam se probudila sa 2 našeta bubnja umjesto (.)(.),odmah sam dio izdojila za kasnije kad stane vriska....

jučer se derala preko dana,a ja namjerila kuhati ručak,e bome sam ju trknula nakratko u jaje,pa jaje na stol,pa ti mala zjakaj,nije se bunila baš....

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 10:30:16)

Jutro...
Snjeguljice kako je prosao pregled? Mozda si kat vise sada[sm=smiley1.gif]. Ti je bio doktor Edmund P. Tako nekako, sada je meni io u viziti.. kaze da mogu doma, a pedijatar kaze da je malo zut pa mora na suncanje i kao nije proslo 48 sati kako sam rodila..
Mi smo ok. Pelena opet imaju..
Noema nakon koliko ste vi isli doma? Ste se morali vracati na vadjenje krvi sa 72 sata zivota? Nesto cimerica spominje to. A meni nije jasno...

Danery subby ide to vama... ma da subby kako kaze danery probaj..
Ja sam s A uvijek cekala da podrigne, on je bas dosta bljuckao.. ovaj mali sad za sad odmah podrigne,npa ga ostavim na boku...

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 10:50:23)

oooo,as,još malo pa kući [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
ma žuticu je i moja imala,starijaje s njom i kući išla i nisu mi ništa rekli,nikakvo sunčanje,kod kuće patronažna vidjela i kaže dajte vi nju na svjetlo kod prozora,prošlo za dan-2 [sm=smiley36.gif]

moja se nasisala,sad hahari po kindaču,pipka neke trakice i vrećicu platnenu,opet će zaspati samo dok se malo umiri....

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 12:44:14)

Hvala danery na savjetu [sm=smiley1.gif] ja ga dojim u lezecem polozaju, ja lezim, on na bok i cucla. Nisam jos isprobavala sjedece polozaje posto sam imala epiziotomiju pa ne zelim jos isprobavati, nek jos zaraste.

Danas se mislim isprobati vezanje marame pa ako uspijem ispraksirat se izac s malim malo ispred stana ili na balkon da udahne svjezeg zraka dok ne pocne opet kisa. Zaspao je na kraju na meni pa sam i ja nekako hvatala sna dok je on odmarao.

Jutros ga presvlacim, jednu sekundu skrenula pogled da nesto kazem muzu, eto ti njega pokakio mi se po ruci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] eto ti mama kad ne pazis, di gledas [sm=jezicek.gif]

As, jos malo pa ste doma [sm=bravo.gif] ajme, ja sam bila presretna kod kuce, konacno u miru. Mi smo ostali sri-ned u bolnici jer mi je bilo prakticnije tamo obaviti prve preglede nego da dolazim ponovo.

E pitanje za vitamin d, jel vi to dajete svojim klincima, kad ste poceli? Ja sam dobila recept za neke tablete koje se otope u malo vode ili mlijeka pa to uzima..

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 14:06:20)

Snjeguljice di si?

Kazimira -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 15:09:19)

Curke imam nesto robice za djevojcice, poklanjam.....ili primopredaja ili samo platite postarinu 💌
http://album.ringeraja.hr/index.php?page=image&ID=29991#imageShow

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 15:42:27)

As, cini li ti se mrvu umisljenim taj dr. edmund? Meni je on bio na otpusnoj viziti i ja sam bila punih 48sati (rodila u 10:35,a otpustili me u 13, mada je vizita bila u 9). Njima je zbog mjesta, jedna sestra mi je to rekla, valjda joj izletjelo.
I, da, vratili smo se u utorak na vadenje krvi. Premda smo zaboravili pitati kako cemo vidjet, dobit nalaze. Ajd pitaj ti pa mi javi!
I moj je bio malo zut kad je dosao doma. Bili smo vani svaki dan na terasi i proslo je..

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 15:46:06)

Subby, os ti moc hodat sa savovima, jos ti je sve frisko, ak ides izvan zgrade? Polako, nemoj se forsirat... Mene jos peckaju ova tri mala vanjska sto me navodno jona zagrebo prilikom izlaska i smeta mi kada malo duze hodam...

Ja svog uvijek na bok stavljam spavati. To su ovdasnje preporuke. Sta vi ih stavljate na leda? I uvijek mije ns povisenom, imam onaj jastuk za bebe za 45° koji je dignut gdje je glavica, super mi je. Ns njemu ga znam i uspavat pa kad zaspe, citav jastuk podignem i tako ga premjestim u krevetic da on niti ne skuzi...

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 15:48:50)

Snjeguljice, kako si ti?

Danery, to je bilo nesto u zraku sinoc... I moj je kenjkao i tesko zaspao nakon budenja.

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 17:48:15)

ola,ajmo popodnevna šihta....
kod nas cijeli dan opet prederan,nasisavanje uzduž i poprijeko,a svako malo festival....ad ni liznut...kooooomaaaaa [sm=sad.gif] od mene mustra neće bočicu ako nije moje mlijeko unutra (u slučaju da traži još nakon podoja),a od mm-a popodne i rakiju bi popila [sm=smiley13.gif]
osjećam se povremeno kad krene šiz kao hodajuća sisuljka,već mi titraju mlazići mlijeka pred očima kad malo zažmirim [sm=jezicek.gif] da nije smiješno,bilo bi za plakat...
danas sam kratka sa žifčekima,pa sam zdimila na kavu kod frendice prek ceste dok gospa spava...

starijoj došla druga na igranje,pa ciče veselo vani....neka ih,dok ne pljusne kiša,onda u kuću...

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 17:52:13)

IZVORNA PORUKA: subby

Danas se mislim isprobati vezanje marame pa ako uspijem ispraksirat se izac s malim malo ispred stana ili na balkon da udahne svjezeg zraka dok ne pocne opet kisa. Zaspao je na kraju na meni pa sam i ja nekako hvatala sna dok je on odmarao.

E pitanje za vitamin d, jel vi to dajete svojim klincima, kad ste poceli? Ja sam dobila recept za neke tablete koje se otope u malo vode ili mlijeka pa to uzima..

ja ne bi još lajsala,pogotovo s maramom i bebaćem a šavovi još zarastaju....dosta ti što ga dižeš na previjanje i podrigivanje...nek to malo prvo zaraste,pa ćeš van kako spada...
bar se ja grozim tih šavova i rana [sm=smiley5.gif]

a što se D vitamina tiče,mi dobili kapi na recept,dajem navečer po 2...

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 18:36:22)

Dan.. Ilan je na suncanju... ja odmaram. Noema pitala sam sestricu. Kaze to su prije vadili nakon 48 sati zivota, sada je nakon 72 sata, to se salje u zg na analizu, ako nesto nije ok oni zovu. Znaci nalaz njima dolazi.

Snjeguljice stvarno nema.....

Danery samo ti malo odmori...
Ja isto imam tri sava, zatezu da, ali sam dobila i hemeroide pa mi ne to uffff.
Isto na boku spava i moj uvijek..
Nadam se da cemo sutra doma....

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 18:43:49)

I da danas su rodjene dvije velike bebe. Jedna 5100 i 55cm, a druga 5700 i 59 cm. Obje na carski...

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (1.6.2016 23:02:57)

Mozda je snjegulja rodila i tu je na odjelu u nekoj sobi.... kada se ne javlja....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>