RE: proljetne bebe 2016. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

trudnica1983 -> RE: proljetne bebe 2016. (12.11.2015 17:28:32)

tu sam. živa.

bila u gužvi ovih 15ak dana, josipu 4 godine, pa onda svekru rođendan. jučer sam napravila glupost. bila u gostima, jela ribu i onda uz ćakulu popila 2 ili 3 čaše jamnice. i iza još sok. kad je to sve zakuvalo.....dušu sam ispovraćala, zaspala u 3 i danas sam na juhi i čaju. i kao šećer na kraju dobila malu fibru - 37,3. odma zvala gin, reka mi je da mogu popit bilo koji paracetamol i da oni fibru računaju 37,8. moram priznat da me malo umirila. inače sam u 19 tt, u uto mi je pregled, taman ću uć u 20 tt

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (12.11.2015 19:35:30)

ajmeee, kako lijepe vijesti!

ja sutra idem na pregled, sad sam 15.tjedan (btw, kako vi racunate one pluseve pored, kao 11+3 i to, jel to kao broj tjedana plus dana ili broj mjeseci? nisam uspjela naci objasnjenje na netu). jako sam uzbudjena, sutra popodne, narucila sam se odmah na UZV, nosim nalaze krvi, urina i onaj za krvnu grupu s transfuziologije pa vjerujem da je sve ok.

nego, ja se nadam da cu moci vidjeti spol! ja sam preuzbudjena! bas se veselim pregledu!

ovih dana je nevjerojatno toplo i po cijele dane setam po gradu da upijem sunca i protegnem se. Ne vjezbam cesto kao prije, sad nisam doma pa nemam ni uvjete tako da malo zabusavam s te strane, ali tjesim se da barem setam i protegnem se ujutro i ponekad koji cucanj napravim..

danas mi je rodjendan, radila sam jucer tortu od karamela i ljesnjaka, super je ispala :D cak su mi i sestre kad sam isla u bolnicu pokupiti nalaze cestitale [sm=smiley36.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (12.11.2015 21:59:01)

Subby, sretan rodendan[sm=bravo.gif] nek sutra protekne sve kako si zelis. Sto se tice spola, sto si prizeljkujete?

Mi danas cackali po muskim imenima. Ajmeeee, cega li sve nema. Boromir, eustazije, vatroslav, euzebije... Dakle,cure, navalite[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] bas cemo se namuciti, vidim. Meni se pocelo svidati jani, ali mm kaze da je to ime za psa.[sm=smiley36.gif] a on sam se samo blesavira kad mi "predlaze" imena. Svida mi se i bartol,ali on zna nekog cudnog bartola pa i to otpada...

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (12.11.2015 21:59:12)

IZVORNA PORUKA: chrna

E curke pa kaj je fakat moguće da se već vidi spol? Ja neznam dal bi vjerovala ili ne? Nemam pojma kakav je uzv. Neki koji rade u vinogradskoj na kojem uzimaju mjere za kombinirani probir, nije baš isti ko oni na kojima sam prije bila u vinogradskoj ali nemam pojma fakat??

ako je takav,onda je 3d vjerojatno,a mođe se vidjeti spol ak se beba dobro namjesti [sm=smiley1.gif]

Subby,sretan rođendan [sm=smiley1.gif]

trudnica,i tvom josipu sretan rođendan,a tebi brz oporavak od veselja na fešti [sm=smiley1.gif]

noemaa
,virkaš,ha [sm=smiley36.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (12.11.2015 22:02:41)

ja zapela za jan....baba navalila da bude matej,a majetji koje ja znam su em zloćkasti,em...khm....čudni [sm=smiley36.gif]

onda josip-i to je kategorija "ispao vragu iz torbe",bar po mojim iskustvima....

muž kaže emil,meni grozno....i tak,nikakav dogovor još oko imena,al nema veze,ima vremena....

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (12.11.2015 22:11:12)

Danery, koja ce prva pronac ime?!? Eto ti ga, s deckima problema odmah na pocetku, nisu jos ni izasli... Sto ti je musko[sm=smiley36.gif]
Cek,koje te babe zive s tobom? Cas mi se cini da zivite sami, a cas da i svekici zive s vama...

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (12.11.2015 22:18:46)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

paz' ovamo,aj šej sej dis još 100x,al nema veze:

nas je ukupno 8 u dvorištu....živimo u dvodomci,znači nas 4(sveki dolje,mi gore) u stanu no.1,a zid do nas naljepljeni roditelji moje svekrve,njena sestra i kćer te sestre...

svekra nemam,rastali se odavno,ajd bar jedan davež (stvarno je udav od čovjeka koliko ga znam) manje [sm=jezicek.gif]

uglavnom,ne fali mi babljeg nadzora,petljanja,popovanja i grintanja [sm=smiley36.gif]

ma...odi na temu tu SLONOVI U STAKLARIJI,bit će ti jasnije kako mi je kad pročitaš koji post [sm=smiley36.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (13.11.2015 7:13:52)

Jutro![sm=smiley1.gif]

Subby,
sretan rođendan![sm=bravo.gif]

Chrna, čestitam na dečkiću! [sm=smiley1.gif] Inače, kad je dečko u pitanju, puno se prije i lakše vidi vidi spol, tj visuljak! [sm=jezicek.gif]Teže je potvrditi da je u pitanju cura.[sm=smiley36.gif]

Danery, priča je prekrasna[sm=smiley1.gif] i ja se slažem s njom. To je jednostavno tako. Žene su više vezane za svoje roditelje u starosti. Znam nebrojeno primjera. Noema, da, stoji do odgoja, barem 80 posto, za ono drugo se nadaš da će djeca odraditi srcem.[sm=smiley1.gif]

Znate li
da u Ustavu stoji ovo socijalno pravo: "djeca su dužna brinuti se o svojim starim i nemoćnim roditeljima".[sm=zmeden.gif] Čak nam je i Ustavom zajamčeno to pravo....[sm=smiley36.gif]

Bila sam jučer na brisevima. Imam pojačani iscjedak pa da se ne stvore beštije, gin. mi je odredila Plymicol vaginalete, koje trebam stavljati navečer. Pazite ovo - onaj utrogestan koji si stavljam tamo dolje, može se i popiti, pa taj uvečer trebam popiti da se ne miješa s Plymicolom. Koji osjećaj popiti znajući da si to već mjesec dana stavljam dolje![sm=zz_big_green.png][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (13.11.2015 7:19:28)

Jutro, cure!!! [sm=kava.gif][sm=kava.gif]
Ja brzinski doručkujem pa trk zubarici - puknuo mi zub. Puknuo!![sm=smiley11.gif][sm=zz_unsure.gif] To još ne doživjeh!! Pa da i to riješimo, samo se nadam da neće biti mrcvarenja s obzirom da mi ne smiju dati anesteziju.

Danery, pa ti si bogata[sm=smiley36.gif] Jedna kućerina, jedno dvorište, a kolike generacije (mudrih) žena!!! Dobro da vam stiže dečko, tm treba pojačanje![sm=smiley36.gif] Ali, ajme, mogu si samo zamisliti kako ti je s tim babama... Jooooj... Najbolje ključ u bravu i kao - spavala sam, tuširala sam se itd. dok ne želiš čut ni vidjeti nijednu. [sm=smiley1.gif]

Što se imena tiče, aj, ja znam dva emila. Prvi je čudak smotano naporan, a drugi nasilnik. A znam i trećega, taj je flegmaaaaaaaaaa i sve mu je dobro pa mu na kraju niš ne ide... Tako da te kužim!!![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (13.11.2015 7:23:04)

Znate li da u Ustavu stoji ovo socijalno pravo: "djeca su dužna brinuti se o svojim starim i nemoćnim roditeljima".user posted image Čak nam je i Ustavom zajamčeno to pravo....user posted image

Ok., Snjeguljice, sad mi je lakše. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Al da su muški vječna djeca, uglavnom, skoro svi, jesu. I mi žene to radimo od njih. Premda se neću svrstavati u tu skupinu, ja dobijem mlade kad vidim "nemoćne" muškarce kojima mame i žene sve serviraju. E, bar neki klinac nek se izvole potruditi. Budem tako nastojala i ove moje smotuljke odgajati pa ću vam znati reći za 20ak godina koliko mi je uspjelo. [sm=smiley36.gif]

Ajde, dobro da si i sad doznala za pijenje. [sm=smiley1.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (13.11.2015 8:09:43)

Jutro :)
Ja se spremila,pa laganini kod doca na skicanje ;)
Ne volim na preglede samo zbog skidanja i oblacenja,mukomojaaaa,kao,trebas bit obucena,a gologuza [sm=jezicek.gif] koma....nataknut cu tuniku duzu,pa nek se snalazi [sm=smiley36.gif]

Noemaa,kak ne smijes primit anesteziju [sm=zmeden.gif] mislim da ipak smijes,samo kazes da si trudna,pa ti prilagode....ugl.,sretno kod zubara [sm=smiley1.gif] nadam se da si se dobro najela dok produ ona 2 sata od popravka [sm=smiley36.gif]

Gibam sad,tipkamo se kasnije ;)

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (13.11.2015 9:34:38)

eto mene nazad [sm=smiley1.gif]

sve je ok,željezo mi super,baš sam se iznenadila [sm=smiley1.gif] kilica 80,a s toliko sam i ostala [sm=nosecka.gif][sm=bravo.gif]

double test dobar,ne moram na amnio,mada ne bih ni išla da me i pošalje....
jedino ponoviti urinokulturu jer je bilo svega u uzorku,al nema veze,i mislila sam da će tako biti....

uzv opet 4.12...a ja glavno da sam se sva zglajzala i očerupala [sm=jezicek.gif]
nisam ni pitala za odnose,iskreno,ne da mi se [sm=sloncek.gif][sm=smiley36.gif]
rekla mužu da do uzv ništa,dobit će za sv.nikolu [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (13.11.2015 21:01:44)

hvala svima na divnim cestitkama! [sm=smiley1.gif]

danas je na pregledu bilo super, nalazi su svi ok, rekla mi da sad s folic plus predjem na prenatal (a ja zaboravila pitati tocno ime [sm=smiley36.gif], ne znam na koji misli)..
UZV je bio abdominalni, beba je narasla :D super je, zivahna i lijepo napreduje i raste, cini se ovako vesela :) spol nismo saznali jer se jos nije vidjelo nista, ali zato sam cula srce opet [sm=smiley27.gif], vidjela i zeludac i kraljesnicu i kako se okrece i savija noge u koljenima :) ja sam jako sretna i zadovoljna bila nakon pregleda :D

noemaa, sto se tice spola, nista konkretno ne prizeljkujemo, ali uvijek se u drustvu salimo da cemo mi dobit sina, pa ostali nek prave kceri [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ma mi smo presretni samo cinjenicom da cemo dobiti prvu bebu, sve nam je novo i uzbudljivo, svemu se veselimo i obozavamo pricati o bebi i svima se hvalimo [sm=smiley17.gif]
a sto se imena tice, zaista.. haha. mi jos nismo krenuli traziti ime, ali zelimo da bude internacionalno posto zivimo izvan Hr, znaci da bude svima razumljivo i relativno lako za izgovoriti i upamtiti. vec vidim sto nas ceka haha. citala sam ja o imenima puno, no nijedno nije sjelo.. ili mi se ne svidja ili znam nekoga pod tim imenom tko je cudan ili ima neke nepozeljne osobine [sm=jezicek.gif] Nedavno sam u domu zdravlja vidjela preslatku bebu i zove se Noa.. to mi je bas lijepo bilo iako ne znam bih li svoje dijete tako nazvala, a za zenska imena pooojma nemam, niti jedno jedino....

jos mi je tlak izmjeren, tezina i urin, sve je ok, jedino trebam jos TSH provjeriti, ali to cu otici u polikliniku Sunce da odmah dobijem rezultate pa da vidimo o cemu je rijec jer je razina granicna pa da se to jos dodatno provjeri. vjerujem da ce sve biti ok [sm=smiley1.gif]

kod zubarice idem tek sredinom iduceg tjedna... ispao mi dio plombe na sestici dolje jos prije par tjedana, al srecom pa ne osjecam nista..
sad razmisljam dal da odem ranije kod privatnika, u pon ili utorak.. samo nije mi lako naci nekog tko ne radi i preko hzzo-a jer vecina radi pa budu puni.. no rijesit cu i to nekako.

za sada je sve super, danas sam se najela dinstanog kiselog kupusa ([sm=smiley27.gif]) i pecene koljenice [sm=smiley36.gif].. jos cu kasnije pojest koju mandarinu ili iscijediti sok, imam i nekog kivija pa samo stoji i gleda u mene..

danery, cestitke na lijepim vijestima i dobrim rezultatima testa [sm=smiley2.gif]
ja nisam ni razmisljala bas o odnosima, ja kad sam saznala da sam trudna, skuzila sam da je to devet mjeseci uzivanja bez pauze [sm=jezicek.gif] jedino sto sad sad malo prilagodimo polozaje, ali moram priznati, svakodnevne kegelove vjezbe koje sam pocela prije mjesec dana se isplate i osjete i na tom polju [sm=smiley36.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (13.11.2015 21:40:30)

Subby,i kod tebe dobre vijesti [sm=bravo.gif] super,konacno da nam je svima dobro....
Mene doduse danas glava bas zeza cijelo popodne,neka polumigrena,malo mi muka i sad ne znam sto bi od sebe...popila Lupocet da me popusti,ako ga ne povratim,super....
Gibam u krpe dok sam jos pri sebi,tipkamo se ujutro :)

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (14.11.2015 22:05:20)

Subby, i moj je noa.[sm=smiley1.gif] odjednom ih ima dosta, mada je moj poseban jer je divno dijete. Barem kad je u vrticu.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nama je zenso ime izmisliti macji kasalj zato sad muke mucimo s muskim. Htjeli smo evu, meni se svidalo i rebeka, vita, lara, lora, martina. Ali, uzalud vam trud sviraci.[sm=smiley36.gif]

Danery, super za double[sm=bravo.gif] to si trebala s obzirom na dob ili je to tvoja zelja...? Od cega se sastoji test?

Mi bili kod svekica. Isla u shopping,ajmeeee... Mm ne smije ni znat koliko sam potrosila na odjecu; neplanirano kupila par tunikica i haljina,taman ce biti i za trudno zimsko razdoblje. Nisam si nikad dala takvog oduska sto se tice bacanja novca na odjecu.[sm=smiley1.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (15.11.2015 7:37:20)

Jutro,pospanke[sm=kava.gif][sm=kava.gif][sm=kava.gif]

Kako ste?
Danery,prosla glava? Na koj lupocet si mislila;onaj za djecu ili? Ja uvijek imam samo taj kuci[sm=zmeden.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (15.11.2015 8:20:52)

jutro [sm=smiley1.gif]
ej,ma prošla glava hvala bogu....a lupocet 500,tabletica,mada imam i sirup,al mislim da bi ga pola morala suknut da me pusti [sm=smiley36.gif]

a double je kao i tvoj nifty,čisto iz krvi,rade procjenu rizika na određene simptome,nisam ja tražila na njega,nego to moj doc šalje sve....no nema veze....

rekao mi za amnio da ne moram ići (niti bi išla),jer se ravna po uzv-u,a na njemu je sve ok,pa za 3 tjedna opet na uzv idem da se vidi sve i premjeri protoke i sl...

kako ste vi ovih dana,osim što šopingiraš [sm=smiley36.gif]
neka si se ponovila,i treba [sm=bravo.gif] ja sam odnijela mami 2 kutije jakni,odjeće,obuće,pa ona dalje odnese kolegici....meni sve stajalo ihaj dugo,a ne volim sad kad je jesen nositi kratke jaknice,em puf u njima,em se smrzne dupence [sm=jezicek.gif]

evo mi teta donijela kavu u krevet [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

cura mi u 7 ujutro sjela u sobu i uzela vodene boje,pa se zaslikala,nacrtala slikovnicu,naljepila likove....sad otišla kod bake na doručak,bome idem i jatražit nešto jestivo,pa se vratim....nemoj zbrisati [sm=smiley1.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (15.11.2015 8:24:10)

e daaaaaa,što se imena tiče,obradila sam muža [sm=smiley36.gif]
dogovor je da ak klinac stigne do 25.4.,bit će maro,tamana je na taj dan imendan [sm=smiley1.gif]
nakon toga jan [sm=smiley1.gif]

i fino zaključim deal sa:TI SI ZA MALU BIRAO [sm=smiley36.gif]

nije sep reviše bunio [sm=smiley36.gif]

mutilica -> RE: proljetne bebe 2016. (15.11.2015 10:36:49)

Ej zene

Mi imamo po 5-6 imena i za curicu i za decka,jedva cekamo saznati spol

I ja sam se pocastila dugom pletenom haljinom a tunike nigdje ne mogu naci [sm=zmeden.gif] a da lice na nesto,moram si kupiti jaknu jer svoju niti jednu ne mogu zakopcati

Jos sam u pidzami [sm=jezicek.gif] i najrade bi cijeli dan bila u njoj

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (15.11.2015 11:11:17)

Joj i ja sam jos u pidzami, ha nedjelja je [sm=smiley36.gif]
Mislim da cemo i mi sto se tice imena poceti razmisljati u tom smjeru, pa da imamo u pripremi po nekoliko za svaki spol.. poslije uvijek moze posluziti i za drugu djecu.

danery pa brak je kompromis [sm=smiley36.gif]

Ja nikako da negdje nadjem lijepe pletene haljinice i duze tunike.. gdje vi to nalazite? Ja mozda ne gledam na pravim mjestima [sm=smiley36.gif]
A prosle godine sam se pocastila tako lijepim kaputom i obozavam ga, sada si bas nesto gledam, sad cu u 16.tjedan.. hoce li u medjuvremenu dovoljno zahladiti da ga barem malo nosim.. stomak mi je tek poceo malo rasti pa je za sada okej, ali kad se to ne moze predvidjeti kada ce i koliko narasti [sm=smiley1.gif] bas me zanima koliki ce mi stomak biti preko zime :)

da vas pitam, meni je doktorica na dva UZV rekla da mi je beba zivahna i sad ne znam jel to inace svima kazu pa je to tako normalno il je stvarno jako zivahna ili potrefim ici na pregled kad je zivahnija? Ja ne mogu docekati da pocnem osjecati kako lupka i okrece se i proteze [sm=smiley27.gif] Inace, kad sam na pregledu okrece se i nogice proteze tako da ju cesto vidim da svih strana. Cula sam da su bebe poslije onakve kakve su bile u stomaku [sm=smiley36.gif]

mutilica -> RE: proljetne bebe 2016. (15.11.2015 11:18:20)

Ja sam nasla u Mani haljinu pletenu,dugih rukava za 100 kn jer im je sad akcija 25% na sve,kupila sam crnu otici cu i crvenu kupiti,rastezljive su tako da ce moci trbuh u njih dugo.A tunike nigdje naci nema sanse i sto nadem da na nesto lici kratki rukav a takvih imam

Bolje da je zivahna bebica,mozda i jedes slatko dosta [sm=smiley1.gif] od toga malo podivljaju [sm=smiley36.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (15.11.2015 15:16:18)

Ja sam tu svoju robicu ubola u nekom malom ducancicu,nikad ga ni primijetila nisam u gradu.[sm=smiley36.gif] ali su bas taj dan nakindurili nekakve tunikice vani kakve volim, pa rekoh-idem samo vidjeti. Trebala sam snimati prodavacicu:kad sam usla,jedva me pozdravila,jedva rekla gdje je garderoba.no kad sam izasla s par komada koje sam odlucila kupit, aaaj, odmah me pocela oslovljavati s "draga"!!! Ma mislim....

Mutilica,ajd sibni muska imena.ako nije tajna. Ja pregledala hrvatska,skandinavska,njemacka, hebrejska,americka, talijanska. Nijedno za mm i mene.[sm=smiley13.gif]

Danery,ti to i poslugu u krevet imas, a da nije tm.[sm=bravo.gif]

Subby,ne znam koliko imaveze s kasnijom zivosti djeteta. Ma bitno je da je sve ok.[sm=bravo.gif]

mutilica -> RE: proljetne bebe 2016. (15.11.2015 15:53:42)

Leon,Sebastian,Mauro,Marcelo,Lucian i Matias
Evo,nije tajna zasto bi bila izaberi ako ti se neko svida

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (15.11.2015 17:13:37)

Matias mi se svida,ali mm nista s "mat"[sm=smiley13.gif]. Sebastian nam je necak, leon mi je u principu lijepo,ali sam nedavno upoznala tako groznog decka da mi je odmah asocijacija na njega. Ali hvala na izboru.[sm=smiley1.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (15.11.2015 19:58:45)

večer [sm=smiley1.gif]

jeste spremne za krevetac [sm=smiley36.gif] moja curadanas popodne nije spavala,pa će ranije u krpe,već ćiri nasitno....

posebno je uzbuđena jer joj je ispao prvi zub,pa sad čeka zubić vilu [sm=smiley1.gif]

ja neka krepana danas,digle se ujutro rano,malo bile vani,i baš mi fali propušteni popodnevni odmor....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>