Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.11.2015 12:24:02
|
|
|
|
noemaa
|
Snjeguljice, da, prijasnji avatar aludirao na sekicu gosponu,al ocito nije imao dovoljno carobnih moci. sad ovaj avatar me prilagoduje dolasku jos jednog malog harambase u nadi da ce se malci beskrajno voljeti i biti pravi prijatelji cijeli zivot. a ti samo drzi rozo jaje,mozda upali Jesi li ti bolje? Mutilica, jesi li se malko oraspolozila? Kad ti je tesko, misli samo na happy end. Danery, nasladujes se jadnom skoropropuhanom svekicom. Cccc... Znas da ces za 20-40 god i ti biti necija svekica? Ja odmaram cijeli dan,ak ne racunamo da sam samo kolac napravila. Mm je danas mali od kuzine i rucak,i sude...
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.11.2015 13:34:43
|
|
|
|
mutilica
|
Na momente me uhvati nervoza al prode Ja svoju svekrvu toliko volim da je nikad niti ne spominjem Ja sam fino napravila rucak i ne pamtim kad sam se ovako najela,kisurina pada svijetlo treba u stanu.Ja bi jela kolac al da ga ne moram ja napraviti Kupila sam jucer neku psenicnu kavu,dobra je i nije mi muka od nje
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.11.2015 13:47:32
|
|
|
|
danery
|
i da je jadna,ne bi se naslađivala nad njom.... stvar je u tome što nju pucaju valunzi,pa se hladi kako zna,a običnot o podrazumijeva otvaranje prozora po cičoj zimi ih odanje po dvorištu u ljetnim noćima... sinoće je rekla maloj da može spavati kod nje,da bi na kraju rekla ipak ne,njoj je vruće,otvara prozore,mala će se smrznut,blabla.... i tako.... a to da ću ja biti svekrva-ajmo prvo sina dočekat,a onda pravit popis za svatove
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.11.2015 13:48:30
|
|
|
|
danery
|
jeste se polijegale u krevete,mene moje dijete danas pili ajme,nastavak od noćašnjeg zezanja je u tijeku.... niš mi se ne da,nemamo kamo ići,svi su nam od društva bolesni pa ni kod nas ne mogu doći.... kako ne volim kišne dane,pogotovo vikende
< Poruku je uredio danery -- 21.11.2015 13:51:03 >
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.11.2015 13:56:17
|
|
|
|
danery
|
mutilice,ja kad mi se ne da dugočekati kolač,spičim onaj iz mikrovalne u šalici,gotov brzo,a fin jučer sam u smjesu stavila 1 jaje,ribanu jabuku i mrkvu,šaku grožđica,pola dcl ulja,1,5 dcl mlijeka,4žl.šećera,3 griza,3brašna,pola pzp,šar žlica zobenih pahuljica,smućkala vilicom,natočila u šalice (4 srednje veličine) i u mikrovalnu na najjače 6 minuta....pečeno prelila medom i ihaj,ubili se u kolaču
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.11.2015 14:01:11
|
|
|
|
noemaa
|
Danery, znas da se salila za sveki. bome,nije zenama u mnp lako. Ufff, sta nas ceka... A tak kolac u mikrovalnoj,to pali? Imas jos koj rcp? Nikad nisam tako nesto radila!!! Evo i kod nas kise...
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.11.2015 14:19:50
|
|
|
|
danery
|
ma znam noemaa ja samo velim da je meni nekad žao što ssi ne može pomoći,nama je koma kad krenu hormoni divljati par mjeseci,akako je njoj već godinama s tom promjenom onda daj bože da budem zetu u jednu ruku kao ona meni,a opet....bolje nek bježe nego,evo sam napravila isto jedan žuti: 1 jaje,2 žlice mlijeka i ulja,2 žlice zob.pah.,3 žl šećera,3 brašna,malo pzp....5 min ,najjači stupanj... i sve blesa stavila u jednu šalicu,ajme,poplava u mikrovalnoj al fino se ispeklo,pa sam prepolovila.....savjet:ovu količinu smjese podijeliti na 2 šalice i da,malo je suho,pa možda staviti koju žlicu marmelade u smjesu ja prelila medom,pa se može progutat
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.11.2015 16:10:08
|
|
|
|
noemaa
|
Znaci, skuzila sam da u te mikrokolace idu uvijek zobene pah. A u salicu stavis onu od 2,5-3dl? I budu fini? I za koliki broj ljudi je;koliko salica toliko i osoba ili se to reze nekako posebno? Evo, malac mi ima temperaturu. :(
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.11.2015 19:42:52
|
|
|
|
danery
|
ma no,ne moraju uvijek,ali ja stavim da kao bude zdraviji možeš i griz staviti,kokos,kako hoćeš,ugl.po žlicama mijenjaš količinu,a da,stavljaš u ve3ću šalicu od neka 2 dcl.... bude od te jedne smjese za 2 kolača.... a kad se ispeku ne režeš,nego ili u šalici poslužiš,staviš gore žličicu linolade,mamelade,meda,čega ti volja,ili kad se malo pohlade,nožem obiđeš uz rub kolača pa iskipaš kao muffin na tanjurić---- joj,baš vam je sad temperatura trebala brz oporavak dečecu
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.11.2015 21:01:10
|
|
|
|
danery
|
oj virkalice,oš klafrat mi bili malo kod prijatelja u gostima,došli kući,napekla brdo pomfrita i natrpali se do ušiju sad se mala zavukla u sobu pa boja nešto,još crtić i na spavanac,a ja otvaram noćnu smjenu.... kiša i daljepada,ali mi se čini da je krenula neka smjesa snijega i kiše nekako mi oštre kapljice bile kad smo izašli van.... kako je malac,jel još furi?što si mu dala za temp?
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.11.2015 21:54:40
|
|
|
|
noemaa
|
Ola, dala sam mu sirup neofen tako da trenutno nema,makar su prosla vise od tri sata. Kad bi to bilo to s tempicom,sretni svi. Pomfriiiii... Da, sad mi je jasno zasto stavljas zobene u kolacice, tj.zasto ti je vazno da (bar) oni budu zdravi. Ja se farbala danas. Kupila si neku kestenjastu,takva mi je nekakva prirodna. Da se ne zafrkavam s izrastom sad u blazenom stanju. Na kraju,dosla mi crna , s crvenim nazovipramenovima (ostaci ostataka). Mm nije primijetio jos.
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.11.2015 22:02:23
|
|
|
|
danery
|
ma ja ti u sve trpam nešto drukčije,dodajem voća,griza,jogurta,meda....tako otkad je cura bila beba,pa sam gledala da zamijenim nečim korisnijim za nju,a ipak bi ispadalo fino.... sad si kontam probati tako napraviti biskvite za tortu u mikrovalnoj,ima teta rođendan za par dana,pa da vidim kako će ispasti....dok ja ispečem jedan po jedan u rerni,ili jedan veliki,pa narežem,ovo mi jednostavnije i brže.... uff,ja kupila plavu kakvu inače stavljam,ali nemam volje mrljati....mada bi trebala,izrast imam ihaj....mogu komotno pod ombre proći
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.11.2015 22:08:47
|
|
|
|
noemaa
|
E,kad napravis tortu u mikro, javi rezultate. Sta je danas,neki dan farbanja ili barem intenzivnog razmisljanja o tome Ja se nakrcala paninom sa sirom,krastavcima i pancetom. Ufff... Tko ce spavati nocas,da mi je znati...
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.11.2015 22:16:53
|
|
|
|
danery
|
ja se još premišljam o farbanju,sad se vadim na to kao frabana plavuša da mi izrast hvata inteligenciju joj šuti,ja sam još pomalo gladna,nisam danas baš nešto puno jela,nekako mi dan proletio.... probat ću tortu već sutra,pa javim gibam pod tuš,pa još malo zjaknut u tv.....ajde lkn,tipkamo se sutra,nek vam prođe noć bez temperature
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.11.2015 7:57:43
|
|
|
|
danery
|
jutro,ima li budnih kod nas zima,baš se osjeti da će stisnuti malo jače uskoro...
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.11.2015 8:23:07
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Jutro! Danery, čitala sam o tim mini desertima iz mikrovalne. To me dovodi u nedoumicu jel to zdrav način pripreme? Kolegica i ja smo se čudile tome... A torta.. Misliš da se može ispeći tako veliki biskvit? Ajde, baš javi. Noema, bolje sam. Glavobolja je napokon popustila..... Što se tiče odlazaka kod zubara s klincima, to totalno podržavam! Moja je isto bez beda sjela na onu stolicu na pregled pa je drugom prilikom gledala kako teta meni popravlja zub i kako sam hrabra. I zubarica joj je bila rekla da ne duda više jer što će joj duda, samo će joj zubi biti krivi pa je od onda zaboravila na dudu! Ona ju je odviknula s jednom rečenicom, a ja nisam uspjela nikako! Mrzlo je kod nas. 4r su stupnja, ali je osjet uz buru, koja će danas joooooš pojačati do orkanske, kao da je 0 pa i niže!
< Poruku je uredio Snjeguljica_83 -- 22.11.2015 8:25:05 >
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.11.2015 8:46:09
|
|
|
|
danery
|
ha,snješka,da ga pravim svaki dan,mislim da bi svijetlila i ja i mikrovalna al za povremeno i brzinski kad te uhvati napast za slatkim,mislim da ne škodi.... torta vjerujem da će ok ispast,mislim staviti smjesu u vatrostalnu plitku zdjelu pa probni ispeći....ako niš drugo,bit će dobra palačinka možda te je glava boljela na ovu promjenu vremena,i mene tako zna sastaviti
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.11.2015 9:29:39
|
|
|
|
danery
|
IZVORNA PORUKA: danery pregledi: baluba 23.11. Snjeguljica 26.11. mutilica 30.11. danery 4.12. noemaa 8.12. chrna 15.12.
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.11.2015 9:32:44
|
|
|
|
danery
|
IZVORNA PORUKA: danery pa da ponovimo: termini naših : glow 21.3.2016. lejla mo 1.4.2016. twitty 4.4.2016. trudnica 1983 5.4.2016. . maja 89 17.4.2016. baluba 18.4.2016. danery 2.5.2016. subby 8.5.2016. Pchelitza 13.5.2016. noemaa 16.5.2016. mutilica 24.5.2016. chrna 29.5.2016. Snjeguljica 19.6.2016.
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.11.2015 11:20:57
|
|
|
|
danery
|
evo prijavak o torti,pečena 3 biskvita bez problema uplitkoj vatrostalnoj okrugloj zdjeli,super je ispalo....samo sam umjesto jaja stavila veliku žlicu kiselog vrhnja i malo više šećera,slavljenica je alergična na jaja,pa sam se snašla sad da smislim neku kremicu između,pomažem i super kako mene danas ljulja,tlak se valjda skrkao na ovo vrijeme
< Poruku je uredio danery -- 22.11.2015 11:22:31 >
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.11.2015 13:22:19
|
|
|
|
subby
|
Hej! Put je super prosao, u Zg je ok bilo, ali sada sam konacno kuci, svoj na svome tako da apsolutno uzivam u kuhanju i kucanskim poslovima, bas mi je lijepo. Jutros kad sam se probudila, sve pobijelilo i snijeg padao, vrlo lijepo je izgledalo, bas me razveselilo, taman kad sam ja dosla kuci Ponekad osjetim kao neke baloncice gore, kao pod rebrima, ali znam da je beba nize i mozda je cak jos i rano da osjetim, al sam uvijek uzbudjena sto cu uskoro moci osjetiti isto i bebicu :) A za sada je to cini se samo probava, iako inace nisam nikad to osjetila tako, ali sad je ionako sve pomalo drugacije u ovom blazenom stanju E da vas pitam sto vi uzimete kad ste prehladjene, a trudne? Mene sinoc grlo grebalo toliko da nisam mogla zaspati iako mi se bas spavalo.. Jos napravila si caj, al nije bas pomoglo.. Muz isto nije bas spavao, sav se brinuo i pomagao da mi bude bolje.. Ni ne sjecam se kako sam na kraju uspjela zaspati, ali sam se probudila odmorna, a muz eno popodne jos drijema poslije dorucka da nadoknadi Uzela sam Septogal, procitala sam na uputama da mogu i trudnice, ali dugorocno nije pomoglo... Pijem caj s djumbirom, medom i limunom, ali osim toga ne znam sto je jos sigurno i pomaze. Tako da, svaki savjet je dobrodosao ;) Ah, kolaci, kolaci... Ja bih mogla stalno samo kolace praviti
Always remember to be happy! Happy baby #1 happily arrived :)
|
|
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.11.2015 16:08:27
|
|
|
|
noemaa
|
subby, ja sam si mazala grlo kremom od majčine dušice. i grkljala kaduljin čaj. taj se u trudnoći navodno ne bi smio piti, ali grkljanje je samo ispiranje i pljuk van. danery, i 6 min u mikrovalnoj? a u pšećnici bi pekla 15ak min biskvit ili? je li na kraju cijela ispala fina? mljac-mljac... snjeguljice, vidiš kako strane osobe katkad imaju veći efekt nego bližnji. bitno da je uspjelo i da se ne boji zubara!!! mi bili u razgledu ordinacije, gledao si je neku knjigicu o zubićima itd. i nekau pacijenticu kojoj su popravljale zube. drugi pt, ni ne znam kad ću otići s njim, bude sjeo na stolicu.. eto. mic po mic da ne bi bilo kasnije katastrofe. zimaaaaa je. ali večeras se ide u kazalište, seka ima rođendan pa ćemo mrvu obilježiti u ženskom društvu. a muški neka čuvaju muškiće.
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 23.11.2015 10:14:35
|
|
|
|
noemaa
|
Dan, curke! Vidim, nikog nije bilo na Gdje ste? ja s klincem doma, nema više temp., ali svako toliko, pred odlazak na wc, kaže da ga boli tubuh. Sad sam ga stavila na dijetu. Imao je mekanu stolicu ujutro pa me strah da je trbušna viroza, ali jedna mekana stolica se ne računa kao proljv, jelda?
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 23.11.2015 10:31:50
|
|
|
|
danery
|
juhu,tu sam bila u gradu s prijateljicom na jako ranoj kavici kupila usput maloj čarapice,posudicu za boje,sebi svijeće za adventski i ribež s posudicom,baš sam hepi kako si ti,vidim stala tempica noi,super ,nadam se daće vas i viroza obići
< Poruku je uredio danery -- 23.11.2015 10:32:25 >
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 23.11.2015 14:49:58
|
|
|
|
subby
|
danery, kakvu posudicu za boje? jel se to bacas u kreativne vode? ;) ja isto gledam sad adventske vijencice.. meni grlo prestalo, ali zato sada smrcam i kisem... pijem cajeve od kamilice ili djumbira s medom i limunom.. nadam se da ce uskoro prestati jer imam jos stvari za obaviti
Always remember to be happy! Happy baby #1 happily arrived :)
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!