RE: proljetne bebe 2016. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (9.1.2016 21:25:45)

U biti je skroz jednostavno.. Stavim spagete da se kuhaju i na maslinovom ulju (danas sam koristila maslac jer nisam imala vise maslinovog) na srednje laganoj jacini przis listice cesnjaka (s nozem ga narezem na tanje listice).. I cim se pojave mali baloncici kljucanja smanjiti jacinu i mijesajuci lagano cekati dok ne dobiju laganu boju, zuckasto, kao smeckastu i onda u to dodati malo vode iz spageta sto se kuhaju. U to vrijeme taman i spagete budu gotove, njih se samo procijedi, doda u cesnjak, u to sve malo persina, bibera, soli i parmezana i sve dobro pomijesati i to je to.. ;)

Nismo jos ime smislili, sad cemo u pon vidjeti bebaca i sta radi, kako se zabavlja i to, pa cemo onda pocet sa smisljanjem. Jos 2 dana woohoo :) Danas se bebac probudio kad i ja, iako nisam planirala ustat jos, nisam mogla neko vrijeme zaspati ponovo jer se bas zaigrao [sm=duda.gif][sm=smiley36.gif]

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (9.1.2016 21:29:51)

IZVORNA PORUKA: noemaa
Ja si upravo spekla prst na drvo koje je bilo u peci. Ma mislim,di mi je pamet bila?!?

Sta mislite, koliko utjece na bebolinca to sto me moj malac posteno odalamio? Skakao, skakao i ni ne znam kako se srusio na trbuh mi. BAS me odalamio. Odmah:"opoti mama". Sad sam jela slatkog u nadi da ce se gospon u trbuhu sto prije oglasiti da se smirim!!!

Ja si isto prosli tjedan prst opekla, gurnula vrucu tepsiju s prstom nazad u rernu [sm=smiley36.gif]

Bebe bi trebale biti zasticene dosta dobro u stomaku :) Nisam ekspert, al ja mislim da je sve ok, al za svaki slucaj nazovi doktoricu/doktora pa provjeri da budes mirnija.. Kad imas iduci pregled?

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (10.1.2016 7:14:20)

Snjeguljice, ne znam. Nasa pedica je klasterkova kod arene,a dezurstva mijenjaju sve u krug. Mozda ima na internetu?[sm=zmeden.gif]
Ja dajem svom c vitamine tabletice od plive, a bila sam mu davala i neki sirup proslu zimu. Mogla bih opet poceti. Ajd
,bas mi javi je li taj sirup i za trogodisnjake...

Sirup je za djecu iznad 1 godine, tako da... samo naprijed. Košta 50-ak kuna i ima okus po breskvi. [sm=smiley1.gif]

Nismo išli kod dr. jer cijeli dan nije imala temp. Apetit se polako vraća, živnula je, igra se, na nogama je, nije da samo leži i tako.... Noćas bez temp.

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (10.1.2016 7:15:26)

NAŠI PREGLEDI[img]http://yoursmiles.org/tsmile/heart/t45123.gif[/img]

subby - 11.1.[sm=duda.gif]

danery - 12.1.[sm=duda.gif]

snjeguljica_83 - 22.1.[sm=duda.gif]

chrna - 28.1.[sm=duda.gif]

noemaa - 29.1.[sm=duda.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (10.1.2016 7:29:58)

Noema, valjda ne bi trebalo malcu biti ništa.... Sad zavisi koliko te zviznuo. Jel te boljelo u tom trenu ili poslije?[sm=zmeden.gif]

Vidjet ćeš da će se i dalje javljati mami.[sm=smiley1.gif]

Jučer sam radila lagane kućanske poslove i stojim i osjetim pritisak u donjem dijelu trbuha. Sjednem i kao smirilo se. Opet sam ustala i presjeklo me nisko dolje. Baš oštra bol. Užas. Brzo sam išla leći i nakon pola sata ležanja, nije se ponovilo. Bude li vama tako?[sm=zmeden.gif]

Noema,
vidjeh na prognozi da će obilja sunca biti danas od podne do 14 sati. Planiram u šetnju.[sm=smiley1.gif] Savjetujem...[sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

Kako Noa?

Što je to bilo s TM i tobom jučer?

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (10.1.2016 9:42:26)

ola...

snjeguljice,mene često zna sjeckati svuda po stomaku,gore,dolje,sa strane....mislim da je to kad se preforsiram...u ovoj [sm=nosecka.gif] mi je stomak strašno visoko,pa mi neobično kad me štrecne pod rebrima,sa malom mi je bilo totalno drukčije...

mi popile kavicu,pojele palačinke,mm otišao na fajt,a kiša paducka,ima da se smrzne ko drekec [sm=smiley36.gif]

popodne rođoš,cura već izabrala outfit,ništa bez haljine [sm=smiley36.gif] eno sad tufla u nekoj balskoj opravi i s perikom na glavi,davi sveki da joj bude princ.....a ova taman oprala kosu pa omotala ručnik,a mala veli e super,ti si princ aladin [sm=jezicek.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (10.1.2016 12:58:38)

Sve je proslo dobronakon udarca. Mali se ful izvrpoljio kad smonavecer mm i ja uspjeli odgledati cijeli film,a da se budilica nije oglasila.[sm=smiley36.gif]

Danery, sveki moderna, sada princ[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif] nije vam dosadno, vidim.[sm=smiley1.gif]

Subby, bas uzbudenje kad se otkriva spol. Ali samonek je zdravo, toje uistinu jedino vazno[sm=bravo.gif]

Snjeguljice, ma nista nije bilo, to su ti nasa zanovijetanja, kad je puno u kuci,mm pocne zivcanit za svakakve gluposti (pr.razbio se tanjur, ne moze gledat tv od glasnog miceka itd.),a ja na to flegma. Pa se ja ljutim kako on zivcani na gluposti, a on se ljuti kako mene bas briga za sve. I tako ti to bude neko vrijeme pa opet sve ok. To su ti nase "svade"i sretna sam sto se, za sad, svode na to.[sm=smiley1.gif]

Jucer sam ja pop....jer je prerano izasao iz sobe s uspavljivanja miceka i onda, naravno, za 5min je gospon mene zvao pa sam jos po ure sjedila uz njega[sm=hudicek1.gif] , a da je on ostao 10min duze, bio bi zaspao. Ali kao,nije dobro vidio u mraku spava li. A kako ja ondavidim???[sm=smiley36.gif]
I, da, mene zna presjeci tako u donjem dijelu. Onda sjednem,legnem pa prode.

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (10.1.2016 14:41:36)

joj uspavljivanje [sm=smiley29.gif] ija sam znala poluditi,skoro pa zaspe,i onda jesi udahnuo i nek me čula,eto još pol sata masaže [sm=hudicek1.gif]
al sad već skoro 2 godine i duže legne,malo se pomazimo i adio,ja odo' pod tuš i amen...
pomalo,pa će i tvoj sam,noemaa...još je mali....
ima svoju sobu ili kod vas spava,nisam popratila baš [sm=zmeden.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (10.1.2016 18:36:46)

Ima svoju sobu. Popodnevno spavanje sljaka odlicno, naravno jer je max.tri sata, a po noci svakako. Rijetko kad prespava bez budenja. Uglavnom se probudi tijekom noci pa ga prebacimo k sebi u krevet jer smo preumorni da ga ususkujemo,a da bi on za deset min opet zvao.a sad zimi nam je i hladnije jer ne lozimo preko noci,naravno. Tak da nam je prebacivanje u nas krevet jednostavnije. Al bit ce veselo kad dode braco, e to ce biti akcije![sm=zmeden.gif][sm=smiley1.gif]

Bude li se vase curke jos nocu? Ako ne,kad su pocele spavati cijelu noc?

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (10.1.2016 19:41:18)

hjoj,moja ti je sa 2-3 mjeseca počela spavat cijelu noć [sm=smiley36.gif]

u biti rijetko se budila osim kad bi zubići išli ili bi bila prehlađena,sad ode kroz noć na wc,pred jutro se priklrpelji meni ili mužu na sat-2,to nam ne smeta...popodne ili ode u svoju sobu ili zajedno odrijemamo na kutnoj,kako kad...

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (10.1.2016 21:28:59)

IZVORNA PORUKA: danery

hjoj,moja ti je sa 2-3 mjeseca počela spavat cijelu noć [sm=smiley36.gif]

Stavljas mi sol na ranu!!!! S dva mjeseca,hahaha[sm=smiley36.gif]
Da si vidjela mene i mm s dva noina mjeseca[sm=smiley36.gif]
Nadam se da vrijedi ono da je drugo totalno razlicito od prvog. Pa nek mi bude samo u spavanju kontra, ja hepi.[sm=smiley1.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (11.1.2016 6:31:12)

Jutro![sm=smiley1.gif]

Noema,
dok sam čitala epizode o tebi i mužu plus Noi, umirala sam od smijeha![sm=jezicek.gif] Pa to je kao kod mene![sm=smiley36.gif]

S Eminih 2 g. smo je uspavljivali u našem krevetu, kad zaspi, prebacili bi je u kinderbet, onda usred noći me zove pa je uzmem i stavim pored sebe u naš krevet dok ne zaspi, onda je opet prebacili, pa tako po znači dva, tri puta. Onda smo to prestali raditi i čim bi je uzeli prvi put kod nas, tu bi ostala. Ima tome tri godine...[sm=jezicek.gif]

I danas isto je uspavaljujem za popodnevno spavanje, tu nije problem. Navečer se spremim i ja i idemo zajedno ona i ja u naš krevet. Kad je MM kod nas, brzo ode, ona još nije zaspala, razbudi se, plače, želi njega, ja ostanem i jedem si živce...[sm=smiley36.gif]

I sad me brine trbuh, kako ćemo svi u krevetu zajedno...[sm=smiley36.gif] Danas zovemo i naručujemo dječju sobu. Obećejem joj je i odabiremo već mjesecima...[sm=jezicek.gif] Stiže za nekih 15 dana pa nek se muž zabavlja.[sm=zz_biggrin.png]

E sad kako će ići spavanje bez mene, nas... ne znam.... [sm=zmeden.gif] Muči me njen svrbež. To je jedini razlog zašto se budi. Ja je onda čujem i namažem. Onako, mislim je uspavati, otići pa ako je svbi, neka me zove. Nema druge. Bit ćemo udaljeni nekih 6 metara, valjda ću je čuti....[sm=zmeden.gif]

Soba je predivna, onako vedra zelena boja, a kad kupim posteljinu koju toliko sanjam...na hello kitty ili neke princeze, pa joj napravim leptiriće za zid, ajme, bit će to pravi mali raj...[sm=smiley1.gif]

Subby
, sretno na pregledu![sm=bravo.gif]

Cure, čuvajte se olujnog juga![sm=zz_eek.png]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (11.1.2016 6:34:57)

Jučer popodne ležim i popipam si donji dio trbuha... Inače je lijepo gladak, a tada je bila neka tvrda izbočina, kao da diram kamen. Nakon par minuta je nestala... Je li moguće da je beba došla tako naprijed i onda otišla?[sm=zmeden.gif] Mislim, tako djeluje. [sm=smiley1.gif]Ajme, koja sam ja tuka, kao da nikad nisam bila trudna.....[sm=zz_unsure.gif]

Prije dvije noći dok sam čitala priču za laku noć, osjetila sam dva uzastopna lagana lupkanja, a sinoć u istoj pozi i radnji opet to. Bit će da je to mrvica...[sm=smiley1.gif][sm=zmeden.gif]
Je li?[sm=smiley1.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (11.1.2016 7:52:32)

O, snjeguljice, pa tvoja bebuška se javlja! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] sigurno je to ona, nema druge![sm=smiley1.gif]
da, i ja si već mislim kako ćemo s drugim bebačem.u krevetu, mislim. imamo neki stari kinderbet, još moj kad sam bila beba. mislila sam mu rasturiti jednu stranicu i stavit ga ful do moje strane kreveta tako da dijete misli da je s mamom u krevetu, a zapravo nije, a tako bi i dalje imalo mjesta za cijelo pleme. [sm=smiley36.gif] u biti, gore mi je kad pomislim da će bebač plakati i vrištati noću, a gospon N se mora naspavati. [sm=smiley5.gif][sm=zz_eek2.png]

idem si samo po čaj pa dolazim... [sm=smiley1.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (11.1.2016 8:09:37)

i, da, snjeguljice, super za sobu! ma sigurno ćeš je čuti. samo pustite oba vrata otvorena.njena i svoja. tako mi radimo. makar je nama udaljenost dosta mala, vaših 6m me navodi na pomisao da živite u vili. [sm=smiley36.gif]
naš je bio oduševljen kad smo mu kupili sobicu. bijelozelenoplava je, funkcionalna, moderna, ma super je. još smo mu kupili i fora naljepnice u bauhausu, mogu se stavljati i lako skidati. na ormar smo ih zakeljili. [sm=smiley1.gif]

ja lijepo sad (nakon 2 tjedna) fino doručkujem uz komp, a onda opet na spavanac. da se ne umorim odmah na početku dana, jelte? [sm=smiley36.gif] dečki otišli na posao/u vrtić i ja sad gazdarica. [sm=smiley36.gif]

a prehlađena sam još, glava - sinusi i nos čine svoje. [sm=smiley13.gif] sad pijem čaj od sljeza s listom brusnice. na internetu nalazim da ga se ne smije piti (brusnicu), a na nekim stranicama da ga se preporuča u trudnoći,. i sad ti budi pametna. znate li što o tome? [sm=zmeden.gif]

šta kuhate danas?

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (11.1.2016 9:16:24)

Ma danas ne kuham..... Kupila sam one gotove torteline sa sirom, zazeljela sam se. Znam da je smece, al cu jesti puno salate pa......
Vila! Imamo duuuuuugacak hodnik. :D to je tih 6 m!
i ja sam naaapokon sama, nakon 5 dana. Fali mi moja malena ipak.....

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (11.1.2016 9:27:20)

ola....dok se ja prištekam,odoste vas dvije [sm=smiley36.gif]
mi se digle u pola 7,odvela malu u vrtić,otišla platiti gimnastiku i vrtić i sad stigla kući,neki je zastoj u gradu bio....krepana sam,smutila si kavu,al nekako mi [sm=smiley5.gif]

sutra pregled,moram malo nogice počupkat [sm=smiley36.gif] mada su mi se dlake sad dosta prorijedile [sm=zmeden.gif] al nije da se žalim previše [sm=bravo.gif]

za ručak ima pohanog mesa,samo ću rižu s povrćem napraviti i salatu,skuhati juhicu od gljiva i amen,toliko od mene....

joj vi već raspored smišljate kako ćete s bebama.....ja ću krevetac do kutne pod prozor,tako je i mala bila,a kasnije kad budem nadošla od rane i svega nakon poroda,tj.kad se vratim mužu u krpe [sm=smiley36.gif] kindač bliže nama staviti...
a kad prijeđe godinu,kod seke fura u sobu...
ako ne bude po planu,hah bože moj,kako nam bude,bit će.....sve je blizu,pa...

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (11.1.2016 10:29:19)

Danery,ti mislis spavati i nocu na kaucu prvo vrijeme? Meni je krevet i madrac po tom pitanju nezamjenjiv.[sm=smiley1.gif]

Mi cem

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (11.1.2016 10:33:12)

da,i sa malom sam tako,jer nam je krevet pod jako niskom kosinom,doslovno sam na par cm od poda,a dići se s tog poljskog ležaja [sm=jezicek.gif] s onim klancem nakon poroda-jok!
tako da dok ne zacijeli,valjuškat ću se komotno na kutnoj,i to razvučenoj,priti pliz [sm=smiley36.gif]
i sad na njoj spavam,ubiše me nadmadraci od memo pjene,kad sa pupom zapadnem u to tijesto,a pripiški mi se po noći,podivljam ko tasmanijski vrag dok se iskoprcam iz toga....

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (11.1.2016 11:26:12)

ahaha, kužim, da - kauč je onda bolja solucija. [sm=smiley1.gif]

mi ćemo isto kao i s prvim raditi: do godine dana u našoj sobi u svom krevetiću (koliko-toliko), a onda seoba u dječju sobu.

vidim da ste obje promijenile avatar... dakle, gotovo je s blagdanskim ozračjem [sm=smiley13.gif]

snjeguljice, ti si dobra, već ti fali ema. [sm=smiley1.gif] ja svog obožavam, naravno. ali ovakav mir jutarnji... neprocjenjivo! ni najmanje trunke grižnje savjesti ili čežnje trenutno (kad znam da se zabavlja i da je u dobrim rukama) [sm=smiley36.gif] još i ova moja glava... baš mi treba odmor. neću ništa raditi!!! [sm=smiley1.gif]

subby, pcelitza, chrna, gdje ste?

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (11.1.2016 12:14:17)

Ema mi par puta dnevno kaze Mama ti si najbolja, najbolja mamica! [sm=smiley1.gif]
Jutros sam osjetila bebu vec par puta.....[sm=bravo.gif] Leptirici kad sam mirna....[sm=duda.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (11.1.2016 13:05:34)

A meni noica zadnjih dana stalno ponavlja:"Vojim te,mama."
Rastopim se odmah. Ajme,kako je to lijepo. Prvo oko nas decki/muzevi tako cmolje,onda dok im dosadimo, taman eto faze s djecicom. Al sto cemo kad i njima dosadimo? Psa ili ljubavnika...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (11.1.2016 14:23:44)

A meni noica zadnjih dana stalno ponavlja:"Vojim te,mama."
Rastopim se odmah. Ajme,kako je to lijepo. Prvo oko nas decki/muzevi tako cmolje,onda dok im dosadimo, taman eto faze s djecicom. Al sto cemo kad i njima dosadimo? Psa ili ljubavnika...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Cekati unucad :D

E da, ne znam za brusnicu i trudnice, al znam da ne smijemo hibiskus, borovnicu.... Ma ne zelim.se igrati cajevima pa sam samo na kamilici, hahaha

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (11.1.2016 14:26:35)

Unuke kazes... Uh ima do onda...[sm=smiley36.gif]

Subby,bila na pregledu? Curka ili decko?

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (11.1.2016 14:32:09)

Onda ljubavnik u medjuvremenu [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>