Pchelitza -> RE: proljetne bebe 2016. (13.1.2016 11:18:06)
|
[sm=smiley36.gif] umirem od smijeha na ove dječje izjave, zakon su!!! Evo da vam malopojasnim OGTT vidim da ima pitanjaca a ja s tim imam iskustva- OGTT se obavezno radi na prazan želudac, dobijete otopinu glukoze u čaši iliti šećera i to morate popiti i onda vam vade krv svaka dva sata. tek nakon zadnjeg vađenja smijete jesti, dakle,cijelo jutro ste samo na tom šećeru. da se ne biste zeznule, pa dobile više vrijednosti šećera, strogo pazite kaj jedete dan prije, izbjegavajte bijelo brašno i šećer i moj savjet je nemojte jesti poslije 6. Prva jutarnja vrijednost izmjerenog šećera mora biti ispod 5,1 inače vas stavljaju na dijetu. Ja sam na dijeti od početka trudnoće tj, pazim na prehranu jer mi je u predkoncepcijskoj obradi šećer bio 5,5,. e sad, ne sjećam se kaj sam jela dan prije, al nisam ni imala ova saznanja kaj imam.ako jedete voće-pojesti samo jedan komad ili koliko stane na dlan-to je mjera. tak ja jedem. meni u ovoj trudnoći nisu radili OGTT, iako nitko ne kaže da neće. Osobno mi je to preodvratno i radije si radim guk profil-pikaš se u prstek svaka tri sata/24h i nacijediš u epruvetu krvi a onda oni analiziraju.mukotrpnije ali meni osobno lakše jer mi je uvjek zlo od te glukoze, a još uvijek povraćam. Što se tiče uzv-u RH se rade mnogo češće nego vani jer osiguranje ne pokriva. Sjećam se muževe panike zakaj mi rade tolike uzv-na početku trudnoće-jer nam je frendicau Kanadi radila samo tri. Žena je išla na porod a nije znala je li joj se beba okrenula ili ne. srećom, imaju valjda oni i druge metode otkrivanja, a i sve je dobro prošlo. Naš sljedeći pregleed je 28og i tada bi valjda trebali potvrditi spol. sad nam je zadnji put doktorica rekla da je curka ali uzimam to sa zadrškom jer je to prva prognoza a mojim frendicama su nekoliko puta mijenjali mišljenje. Ne znam kak bu to mužek podnio, on je uvjeren da stiže sin [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif] Kilice su polako krenule gore, a pripomogli su i blagdanikad nisam baš pazila na količine hrane.Buša raste i već mi počinje smetati a svi mi govore kako je mala, šta će tek biti kasnije... valjda se nisam navikla jer sam jednostavno buknula od početka prosinca[sm=smiley36.gif] pozdrav svima!!
|
|
|
|