RE: proljetne bebe 2016. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 6:59:15)

Jutro, proljetnice!

Subby i Ivchy,
sretno danas na pregledima![sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

Danery
, tebi želim sreću da te ostave u bolnici, kad već tako želiš, a i ispada da je tako najbolje...[sm=smiley1.gif]

Evo, napokon sam saznala koja su kolica koja imam:

https://www.google.hr/search?q=jane+slalom+pro&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi42q2Sm_nLAhWGPZoKHX8ICzoQ_AUIBygB&biw=1024&bih=677#imgrc=I2FytiIIyPu6JM%3A

E sad, kolica u u šupi, moramo MM i ja sutra po njih, nadam se da ih nije vlaga ili nešto drugo napalo.... [sm=smiley24.gif]
Po našem sjećanju, ispada da ta kolica imaju (gledajte sličice): normalan sjedeći dio (gornji lijevi kut), košaru (gornji desni kut). Dakle, jaje nemamo (donji lijevi kut).
Međutim, ta nesretna košara je glupo napravljena! Unutra je manje mjesta nego kod drugih košara, ima remenčiće i smetaju za leđa... Prijateljičina beba je znala u košari biti čak na trbuhu; ovdje je to neizvedivo! [sm=zz_cry.gif]
Bit će ljeto, vruće, a unutra tako manje mjesta.... Inače, beba u toj košari bude obično 6 mj. E. je bila i duže... 7-8 mj...

Jednostavno, kolica su malo glupo zamišljena i proizvedena. Želim reći, ova kolica nikad ne bi bila moj izbor. Pogotovo što su skupa užasno, a još su samo 2 u 1... [sm=zz_unsure.gif] No, kako kažu: poklomjenom konju se ne gleda u zube. [sm=zz_biggrin.png]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 7:15:02)

Jutro...mi cekamo vizitu...nocas nismo spavale nas 2,dok je treca veselo hrkala ko top....komirana sam....
Jos me nocas u 2 navrata stalo sarafiti u ledima,pa dolje kao da moram na wc,pa s se nahodala al uzalud,evo me i sad lagano
bocka....da me bar pregledaju,pa da znamo stanje....
Jednu su zenu isprasili iz sobe [sm=zmeden.gif] ne znam zasto,valjda fali mjest,sto li,a ona ionako
treba na carski u 10....
Svasta ima tu na odjelu,najvise nas je sa par dana do famoznog 37.tjedna,pa nas razvlace ko zvake,te kuci,te ostajte,
te carski,sve se mijenja iz sata u sat....
Nocas smo pocrkali od sparine,isla sam se u 2 sata prati i presvlaciti koliko sam bila mokra od onog glupog najlona pod plahtom....
Obukla zadnju spavacicu kratkih rukava i kontam ak me pocne sibati,a mm mi donio spavaljku DUGIH,da cu traziti sestru skare da
ju prekrojim[sm=jezicek.gif]
I tak....kako stvari stoje kod vas?
Snjeguljice,ja zato ne volim ta 3u1 kolica,svi su dijelovi neki mini....blazena moja duboko-sportska vulgaris [sm=jezicek.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 7:30:58)

snjeguljice, tako dugo ti je bila u košatri? [sm=smiley3.gif]ajmeeee, meni je to bauk! moj je normalno itdržao samo dva mjeseca. treći mjesec sam morala svašta izvoditi; tipa kad zaspe - stavit ga u kolica, ak se probudi, jurcat doslovno i pjevati bubamarca... to bi bilo dreke... ma nije htio ležati i buljiti u oblake ni pod razno. tako da nam je košara jaaaaaaaako malo trebala. dok nije počeo sjediti, gospon se nosio u marami i mei taiu. oni su me spasili¨!!!

danery, pa ti kao i jesi u 37.tt, mislim, ne računa li se 36+2 kao da si ušla u 37.tt? ajd još maaaalooo!!! [sm=smiley20.gif]

ja sam se sinoć malo prepala... wc ful radio, a u zdjelici kao pred mengu i beba se ultra ritala i kao tiskala dole...[sm=zmeden2.gif][sm=zz_eek.png] nadam se da su to bezazlene BH kontrakcije. i sad mi je nekako čudnjikavo, pritisak ful... dnas ću pokušati što više ležati...

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 7:39:48)

Ma drze se punih 37 u dan ko pijan plota....al ajd sta sad da radim....
Bila na pregledu,jos sam se prst otvorila,vele da ostanem,uskoro bi moglo biti veselja....ajd bar nesto da konacno znam....
Bar da mm stigne u bolnicu ako krene u toku dana [sm=smiley13.gif]
Noemaa,ne znam,i meni je pritisak tako kao pred mengu i gura se mala ajme dolje....odmaraj sto vise mozes,pa ces viidjeti....
A sto se lezanja u kosari/ kolicima tice,bome je i moja odmarala 6 mjeseci ko daska na ledima [sm=smiley36.gif]

lidac0605 -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 8:12:00)

Jutro [sm=smiley1.gif]

Daaaanery,pa porod će bit san snova,tak je išlo i pri meni zadnja 2x [sm=bravo.gif] buš malu samo pljunula [sm=jezicek.gif]...a za klanac buš ionak dobila droge,pa ne buš niš osjetila [sm=jezicek.gif]

Noema i kod tebe pripreme u toku [sm=smiley14.gif],nekaj se te proljetne bebe silno žure van [sm=smiley36.gif]

Snjeguljo,naoko su kolica prekrasna [sm=smiley1.gif],al stvarno bedasto ak košara ima remenčiće...pa ne voziš aliena nutra da ga moraš vezat...e,svašta ljudi zakompliciraju...
Ja sam sad dobila isto ta 2u1 kolica,maxy cosi quinny http://i.ebayimg.com/10/!!d4J4GwB2M~$(KGrHgoOKkYEjlLmY4pPBJzGP!YPq!~~_35.JPG

sa ovakvom košarom http://www.njuskalo.hr/image-bigger/djecja-kolica/quinny-freestyle-xl-3-by-maxi-cosi-set_-3-1-originalnim-dodacima-slika-21431776.jpg
i moram priznat da sam jako zadovoljna košara je superpotfutrana,nema ničeg što bi žuljalo,osim kaj je malcu već na knap pa ću ga morat uskoro prebacit u ovaj sportski dio...Gume su na pumpanje,imaju amortizere,lako se s njima upravlja,baš su mi ok [sm=smiley1.gif]

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 9:37:45)

hjoj veselja!

danery, da ti ja kazem, sinoc sam te sanjala. stajala si ispred neke zgrade bolnice, ja sam te kao prepoznala i onda smo se raspricale i ti si trazila doktora da te pregleda pa sam ti ja pomagala da ga nadjes. U medjuvremenu sam ja zavrsila negdje dalje, a kad sam se vratila ti si vec rodila curicu, znaci brzo si rodila i nazvala si ju Jelena [sm=smiley36.gif]

samo da ti kazem, ima nesto u tome jer ja dok jos nisam napravila test na trudnocu, ali sam sumnjala moja sestra mi je rekla da je sanjala da je postala teta. znaci, brzo ces roditi [sm=smiley1.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 11:05:00)

Jaoj,cure, pa jos ne bih voljela bas roditi... Mislim,htjela bih barem do 36.tt zgurati. Mislim da cu otkazati sutrasnju kavu i sto vise lezati... Uffff...

Danery, dakle sad si na 5cm!!! Meni je u prvoj t na 5cm puknuo vodenjak i jako brzo poceli trudovi i bebac stigao. Zelim ti svu srecu svijeta!!!

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 11:13:11)

Noemuška, i tebi pritisak![sm=zz_eek.png] Ove proljetne bebe su samo zezalice, neće te tako lako van! Samo zezaju![sm=jezicek.gif]

Da se razumijemo, nije E. htjela ležati mirno i voziti se, ne, ne....[sm=jezicek.gif] Možda sam ti ostavila takav dojam.[sm=smiley36.gif] Čim bi ležala, udri u plač. Uspavala bih je na rukama i onda spustila kad bi učvrstila san i tek je tada bila mirna.[sm=jezicek.gif] I tako smo se s tim dijelom mučili par mjeseci... U onaj sjedeći smo je stavili kad je imala 8 mj., kad je mogla čvrsto sjediti.

Danery,
ti polako, prst po prst.... [sm=smiley1.gif] Eto, Subby ti je prognozirala brzi porod lus još Lidac.[sm=smiley2.gif]

Lidac,
kolica su naoko lijepa, mislim kombinacija narančasto-svijetloplava je baš za dečka. Za E. mi je smetalo jer ipak mi to nije za curu, pa smo gornji dio, onaj svijetloplavi promijenili u narančasto. Možeš okrenuti, to je super.
I da, ova kolica isto imaju amortizere i gume na pumpanje. Čak smo ih tri-četiri puta krpali. Dakle, laka su za upravljanje. To stoji, ali ovo za košaru....[sm=smiley11.gif][sm=smiley21.gif][sm=smiley11.gif][sm=zz_eek2.png]

I mislila sam da kupimo samo taj ravni dio, ali kako ćeš, s drugih kolica ne paše[sm=zz_cry.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 11:13:56)

IZVORNA PORUKA: noemaa

Jaoj,cure, pa jos ne bih voljela bas roditi... Mislim,htjela bih barem do 36.tt zgurati. Mislim da cu otkazati sutrasnju kavu i sto vise lezati... Uffff...

Ajde ti u horizontalu. [sm=smiley1.gif]

Jupiter -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 11:44:57)

Hejj mamice, pomaloo..kud su pozurile ? Ne prazni se valjda mjesec ili kako ti ide..[sm=zmeden.gif]
Noema mozda suosjecas sa Danery pa ti i tijelo reagira..?
Sad sam i ja ko struna. I ja molim, kao Snjegulja, (sve koje osjecaju kakve tegobe) u horizontalu :) ![sm=smiley1.gif]

Pchelitza -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 13:47:07)

IZVORNA PORUKA: Snjeguljica_83

Jutro, proljetnice!

Subby i Ivchy,
sretno danas na pregledima![sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

Danery
, tebi želim sreću da te ostave u bolnici, kad već tako želiš, a i ispada da je tako najbolje...[sm=smiley1.gif]

Evo, napokon sam saznala koja su kolica koja imam:

https://www.google.hr/search?q=jane+slalom+pro&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi42q2Sm_nLAhWGPZoKHX8ICzoQ_AUIBygB&biw=1024&bih=677#imgrc=I2FytiIIyPu6JM%3A

E sad, kolica u u šupi, moramo MM i ja sutra po njih, nadam se da ih nije vlaga ili nešto drugo napalo.... [sm=smiley24.gif]
Po našem sjećanju, ispada da ta kolica imaju (gledajte sličice): normalan sjedeći dio (gornji lijevi kut), košaru (gornji desni kut). Dakle, jaje nemamo (donji lijevi kut).
Međutim, ta nesretna košara je glupo napravljena! Unutra je manje mjesta nego kod drugih košara, ima remenčiće i smetaju za leđa... Prijateljičina beba je znala u košari biti čak na trbuhu; ovdje je to neizvedivo! [sm=zz_cry.gif]
Bit će ljeto, vruće, a unutra tako manje mjesta.... Inače, beba u toj košari bude obično 6 mj. E. je bila i duže... 7-8 mj...

Jednostavno, kolica su malo glupo zamišljena i proizvedena. Želim reći, ova kolica nikad ne bi bila moj izbor. Pogotovo što su skupa užasno, a još su samo 2 u 1... [sm=zz_unsure.gif] No, kako kažu: poklomjenom konju se ne gleda u zube. [sm=zz_biggrin.png]

I ja imam Jane,samo kaj moja imaju četiri kotača.i istzo sam ih dobila. Danas sam raskopala sve te navlake i vidjela da se ti remeni u košari ne mogu izvaditi tako da ih planiram polijepiti skroz uz rub. I meni se čini da je košara mala ali budem vidjela kad beba dodje. Ja danas koristim vrijeme pa to rifljam.ovaj sam se tjedan bome naprala ali kad najavljuju od sutra moguću kišu malo sam navalila. Vrijeme nam otkucava.

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 14:01:22)

kisa evo ovdje paducka, uostalom kao i uvijek kad imam pregled [sm=smiley36.gif] rekla sam prosli tjedan dragome da ce sigurno u srijedu padati nesto i eto, bas kao sto sam i rekla, jucer predivno, toplo, danas vec 14stupnjeva i pada kisica :D vjerojatno ce i kod vas uskoro ovakvo vrijeme stici pa koristite lijepo vrijeme dok ga jos ima ;)

na pregledu je sve super bilo, pitala doktoricu kakav mi je ctg, kaze super je, pregledali smo i s UZV bebaca, bio je posebno aktivan i sutao stalno, vidjeli smo kako se igra sa svojim prsticima [sm=love.gif], sto se tice kontrakcija, to je isto ok, tako da se lezanje i odmaranje isplatilo.. kaze da ima 2763g, na 3D slici koju sam dobila malo je bucko u licu tako da je doktorica preporucila da manje slatkog jedem, manje ugljikohidrata i da pijem magnezij jos do 37.tjedna. Ph mi je ok, urin isto, uzela je bris na b-streptokok isto.. tako da smo sve uspjesno i dobro odradili [sm=smiley1.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 15:02:00)

Bas sam htjela pitati za mg. Do kojeg tjedna se smije uzimati, i zasto?

perlica55 -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 15:45:36)

Curke sretno vam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Noema draga, nadam se da ćete izdržati još malo 2u1 [sm=smiley1.gif]
Odmaraj što više možeš...
Pusa svima [sm=smiley1.gif]

hipo -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 15:51:35)

Ja uzimala do kraja Mg i Fe.

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 16:41:56)

naovdno treba prestati pred kraj da se tijelu dopusti da vjezba kontrakcije jer to u biti pomaze tijelu pri porodjaju.. sad najbolje popricati sa svojim gin.o tome, ima raznih stavova i misljenja..

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 17:43:25)

Perlice, hipo[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] malo smo se sve zapostavile. Mogle bismo otvoriti novu temu za zajednicko staro rr blebetanje trudilica, trudnica i mamica.[sm=smiley1.gif]

Ja pokusavam sto vise odmarat. Evome na kaucu, mm landra s micekom.[sm=smiley1.gif]

Gdje su nam itsaboy i as?

ivchy81 -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 19:15:26)

Snjeguljice, hvala za pozitivne vibre u vezi pregleda [sm=smiley1.gif]
Subby, [sm=bravo.gif] za pregled, drago mi što je sve ok [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]
Noemaa, samo miruj čim više možeš [sm=smiley1.gif]
Danery, opa već 5 prstiju, možda se kaj još pokrene tokom dana il večeri [sm=smiley1.gif]
Evo ja bila na pregledu i sve je ok [sm=smiley1.gif] Nisam išla na ctg i baš mi je žao [sm=smiley13.gif], a nisam htjela nikaj pitat u vezi toga, možda idući put budem išla.
Doktorica je samo pregledala ultrazvuk i to je to. Ona je procjenila bebu na 3300, pa mi sad više nikaj nije jasno u vezi te težine [sm=zmeden.gif] Jedna veli jedno, druga drugo, pa ti sad znaj [sm=smiley29.gif] Uglavnom idući tjedan idem na drugi ultrazvuk na ginekologiju, jer taj kao bolje procjenjuje težinu od ovog di sam danas bila u trudničkoj ambulanti, pa bumo vidli [sm=smiley1.gif]
13.04.mi je idući pregled [sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: proljetne bebe 2016. (6.4.2016 22:08:15)

Vecer cure..
Danery pa ti u bolnici i koliko sam pohvatala otvorena si 5 prstiju.neznam jel sam dobro skuzila da je cura u pitanju,jel nisi rekla da je decko ili sam ja to pobrkala nesta?Al nema veze sta je,bitno da bude sve ok.Izdrzi jos malo a vidim porod ce ti biti brzinski ako ovako nastavis s otvaranjem...sretno[sm=bravo.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (7.4.2016 6:24:56)

Jutro [sm=smiley1.gif]
Konacno se naspavah,nova cimerica je neki tihi tip [sm=smiley36.gif]
Otvara se u 22. tt,pa mora na serklazu....
Jutros nas sestra probudila u 5 [sm=smiley29.gif][sm=smiley33.gif],i sad ono,il svijetli,ili nastavi coriti,ali su se
cure iz drugih soba vec uzmuvale i basta....al ok,velim,kako nije bilo hrkanja,i do 5 je dosta [sm=smiley1.gif]
Ova moja uhvatila rotirati,osjecam se kao ves masina sa ciglom u bubnju u punoj centrifugi [sm=zz_wavespin.gif][sm=zz_er_what.png]
Nocas sam prosla bez bolova,sad me malo bolucka kao menga,ali minimalno,pa mora dijete dopunit ugodaj [sm=jezicek.gif]

Jucer smo se popisale od smjjeha za veceru,rekla sam mm-u da mi kupi svjezi krastavac za salatu jer ne dobijemo uz rucak,donio on komadinu od pola metra,a ja s tim u sobu k curi koja je u terminu,a nikako se otvorit....reko' ajmo,pregled,treba kome drip [sm=jezicek.gif] sestre su se valjale od smijeha skupa s nama [sm=jezicek.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (7.4.2016 6:35:35)

NAŠI PREGLEDI[img]http://yoursmiles.org/tsmile/heart/t45123.gif[/img]

ivchy81 - 13.4. [sm=duda.gif]

noema - 15.4.[sm=duda.gif]

as1403 - 15.4.[sm=duda.gif]

snjeguljica_83 - 19.4.[sm=duda.gif]

pczelitza - 20.4.[sm=duda.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (7.4.2016 6:40:51)

Jutro!

danery, nek si se napokon naspavala"[sm=smiley1.gif] A vidim da ti je zabavno tamo....[sm=zz_wavespin.gif]

Ti si poželjela krastavac, zahtjevna [sm=nosecka.gif]! I dobila si ga![sm=jezicek.gif]

[sm=jezicek.gif] Kad smo već kod zahtjeva, baš sam rekla MM da nisam nikakva zahtjevna trudnica. Pa ja stvarno nemam nikakve zahtjeve![sm=zz_giggle.gif] ALI jučer listam letke i ugledam sladoleeeeeeeeeed....[sm=zz_redface.png] Grandissimo.....[sm=zz_happy.png] Tako da - ŽELIM SLADOLED!!! [sm=zz_mstickle.gif]

Pčelice
, vidim da i ti istu muku mučiš s kolicima. Onda me posve razumiješ... Vidiš kako je to glupo napravljeno....[sm=smiley7.gif][sm=smiley35.gif] Bezveze.[sm=zz_devil.png]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (7.4.2016 7:03:35)

Oooo,draga moja,nisi ti vidjela sto je zahtjevna [sm=nosecka.gif].....evo druga cima al svaaaaki dan narucuje komplet rucak od kuce
I to ne ono daj sta das al da je kuhano,aaaa jok....slaze menije da mene glava zaboli....tipa "danas juha goveda sa brokulom i korabom,malo mrkve al nemoj pretjerat,zbog boje....za glavno....aha,ima vratine u frizu,to mi ispeci,za prilog pomfri,ali na masti,a salatu.....e danas ciklu....i daaaaa,kecap ponesi,al samo zvijezdin,ako nema ood vas,idi kod mene u friz pa uzmi....i desert krofne..."
Za danas jos smislja [sm=jezicek.gif]
Sad mi sestra digla tlak.....da gdje mi je krvna grupa-a naljepljena cedulja u trudnicku....jok,to nema jmbg,sta je to,nemre to tak...a mislim si,ma nasla kod neke babe u prolazu,baba se izvrnula,pa sam joj prekopala tasku i nasla krvnu grupu,pa ajd ono,da ne propadne [sm=zz_banghead.gif][sm=smiley29.gif]
Onda ki spustila krevet da kirne duse vrat mogu slomit cak i na jastuku lezec,okrenula mi ormaric,razvasarila.....a kod ove dvije dzumbuz na ormaricima,al jok!,mene je nasla.....sreca pa ide kuci nakon vizite jer mislkm da bi ju u top nabila [sm=zz_throwball.gif][sm=zz_furious.gif][sm=zz_furious.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (7.4.2016 7:37:31)

Jutro,veselo drustvance!
Danery, tebi zabavno,vidim. S pravomje mala potegnula da te natjera u bolnicu. Znalaje da ce ti tu biti sasvim fino.[sm=smiley36.gif]

Snjeguljice,iskoristi jos ova dvamjeseca trudnickog privilegija. [sm=jezicek.gif]

Meni je bolje, tak da ipak odoh na kavicu s frendicom. Ali mislim da je to posljednji pretporodajni dogovor za van. Tko ce se htjet druzit, rado cu ga pozvat k sebi. [sm=smiley1.gif]

lidac0605 -> RE: proljetne bebe 2016. (7.4.2016 8:56:27)

Vidim Danery nam je u elementu u bolnici [sm=jezicek.gif]...kaj ti je rekla ona doktorica za ranu?Il si rekla pa ja nisam vidla [sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>