Sunshine28 -> RE: Jesenske bebe 2015 (17.11.2015 18:29:42)
|
Moja L jede po kutiji [sm=smiley36.gif]nema kod mene cile-mile, ima da se jede kako pise [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] zezam se, ali kada je ped. rekla da mozda malo previse sto je dobila cak 1.200 u 4 tjedna ja sam krenula sa hranjem po kutiji i sada je sve ok....dobije svoju dozu gotovo na cager 0svaka 4 sata, postane nervozna nakon 3 ali joj onda dam caj od komoraca, popije oko 100-150 ml i onda se smiri taman na jos sat vremena....ionako mora caj jer je ful na ad-u tak da mi ovakva situacija odgovara...jedino joj u dozu stavim malo vise vode od onoga sto pise jer nekada prebrzo jede (kada to kazem mislim da, bez zezancije, pojede bocicu ispod minute!) pa da ima sta za cuclati dok joj stigne do mozga da je sita....tak da sada dajemo dozu 140ml vode i 4 mjerice forumule, a trebalo bi 120ml vode....kada je imala 2 tjedna davali smo tu istu dozu, ali Hipp Combiotik PRE i bez te dodatne vode. Sada smo na Hipp Combiotik 1... Ial ja sam se sa prvim djetetom strasno lose osjecala jer nisam mogla dojiti, a dodatno mi je bio bad jer sam osjecala osudu okoline zato sto ne dojim...a stvarno nisam imala mlijeka, a curica mi se prakticki rodila sa grcevima i kada bi ogladnila toliko bi ju bolio stomak da nije mogla drzati bradavicu....mucila sam se u bolnici sa izdajenjem ali nikada nije bilo dosta i tak....dosli kuci i presli na ad....I ona dana ima 3 godine, nista joj nije slabiji imunitet od dojene djece, a povezane smo kao da mi je sve ove 3 godine na sisi [sm=smiley36.gif]tak da nista ne brini.... I da, ovu drugu curu ne dojim jer sam ja tako odlucila....ovoga puta je bilo mlijeka, ali kako je ona bila nedonosce opet nekako nije bilo dosta da napreduje dovoljno brzo kako si je ped. u bolnici zamislila (trazili su da joj svaka dva sata dajem da posisa obje sise! nisam toliko imala ni u ludilu!)....i tak me pocela hvatati histerija, a i strah da nece dovoljno napredovati, pa sam sjetila kako mi je sa prvim bocica bila super i odustala od dojenja zadnji dan bolnici....davali su mi ad i bocicu da ju hranim sama i sada sve super.... znas kada je beba na ad-u ima to svojih prednosti....puno brze se mozes ukljuciti u svakodnevnicu jer svatko moze nahraniti bebu i hranjenje ne traje duze od 15 minuta.....nema neugodnjaka sa dojenjem u javnosti, curenjem mljeka kroz majicu i slicno sto slusam od prijateljica...a i beba je od ad-a sitija i puno brze uhvati ritam spavanja cijelu noc....tak da...ne brini.... L se malo poremetio ritam za vikned pa smo sinoc opet imali hranjenje u 3h, nadam se da je to izuzetak i da veceras opet bude odvalila do 5, drzite mi fige! [sm=smiley1.gif] hipo bome nije ti lako....ali zasto ju pustas sat vremena [sm=zmeden.gif] ne kuzim se puno u dojenje, ali u bolnicu su mi govorili, a i vec spomenute prijateljice sa duzim stazem dojenja su mi prije poroda napominjale da se beba hrani maksimlano po 20 min. na jednoj i drugoj sisi i da je to to....bas zato da ti se grudi ne upale... u svakom slucaju ako ti dode do kakave upalice postoji kolekcija proizvoda za dojilje u ljekanama Multi-Mam, i u njoj komprese za ljecenje bradavica u takvim slucajevima, samo izmedu podoja stavis kompresu na bradavicu i dogodi se cudo [sm=smiley1.gif] ja probala u bolnici, a i kuma ih koristila za dvoje djece...doduse nisu bas jeftine (90 kuna kutija od 10 komada), ali trebas znati da nisu jednokratne vec ih mozes drzati na bradavicima skroz dok osjetis da su vlazne....i natopljene su prirodnim sastojicima pa ne treba prati bradavicu nakon podoja...a da do ranica ne bi uopce doslo iz iste kolekcije imaj lanolinsku mast, isto sve prirodno, ispiranje bradavica nepotrebno [sm=smiley20.gif]
|
|
|
|