lotta2017 -> RE: Proljetne bebe 2017. (3.2.2017 14:39:06)
|
pozdrav svima! Nije me bilo neko vrijeme, zaredale se boleštine u našoj obitelji, prvo mala, pa ja, i sad na kraju muž. Ukratko, bila sam a pregledu jučer, trudnoća teče uredno, trenutno smo 12+2 ( tjedan dana više nego po datumu ZM). Beba raste, aktivna je, jucer je na pregledu izvodila akrobacije, razmahala se ručicama i nožicama, a u ustima je imala palac i sisala[sm=duda.gif] Jučer smo mjerili i nuhalni nabor, on je 1,5, normalna vrijednost je do 3. Odbila sam kombinirani test jer mi statistika ništa ne znači. U provoj trudnoći sam radila probir, za ovu smo odlučili da nećemo. Nekako i bez toga vjerujemo da je sve u redu, a test ništa ne dokazuje niti ne garantira. Inače, zadnjih tjedan dana sam bolesna, pokupila sam gripu, temperatura je 3-4 dana išla do 39, moram priznati da sam se malo uplašila, na sreću sve je dobro prošlo. Radila sam KKS i urin, i došao mi je nalaz sniženi trombociti[sm=smiley13.gif] To nije ništa čudno i neobično u trudnoći, no budući da su na donjoj granici, trebat će češća kontrola po potrebi i hematologa. U moru vađenja krvi, 5 puta u tri dana, što za potrebe ginića, što zbog gripe, pokazao se i povišen šećer ( ustvari graničan, 5,1 na gornjoj granici). Danas sam išla raditi OGGT test, pijenje zaslađene vode i vađenje krvi svakih sat vremena ( nakon 1h, pa nakon 2h). Jedva sam izdrzala, mislila sam da ću se srušit ( budući da nisam jela više od 12h). Nalaz danas kod doktorice, nadam se da će biti ok.Danas sam konačno otišla malo u šoping, kod nas u Hm-u ima dosta ljetnih stvari za trudnice na popustu, uzela sam dvije majice po 35kn, duo pack majica sa trudnice i dojilje za 70kn ( snižene sa 149) i jednu bluzicu za posao za 50kn. Na sve još ide popust od 20%, popust vrijedi do kraja tjedna pa ako se neka od vas zeli spremiti za ljeto eto prilike. Nedostatak je da nema svih brojeva, ali da se nešto iščepkati. Mojeg XS ima i previše. Prije sam još kupila traperice, još dvoje našla po grupama na fejsu ( minimalno nošene stvari za smješne cijene), nešto imam iz prve trudnoće i mislim da je to to što se tiče mog tudničkog šopinga. Stvari za bebu ću kupovati u hodu, tako i tako mi trebaju samo kolica i neke sitnice, al to ćemo kad saznamo spol, nadamo se na sljedećem pregledu. S koliko ste tt vi saznale spol? Pozdravljam sve mamice i bebice[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
|
|
|
|