PinkyFunkyBirdy -> RE: Zimske i proljetne bebe 2019. (22.2.2019 14:43:06)
|
Bokić, drage moje! [sm=smiley1.gif] Ajme pa vi ste već skoro u terminu! Kud je to tako brzo došlo?!? [sm=smiley36.gif] Buše su vam preeeedivne!!! [sm=bravo.gif] Snjeguljice, normalan je strah bez obzira koje je dijete po redu. Samo polako i sve će biti dobro. [sm=smiley1.gif] Dal si uspjela složiti neki popis? Hipo, vidim da ti je zabavno s hipicom. [sm=smiley1.gif] Mi smo M ostavili doma prvi tjedan kad sam se vratila iz rodilišta s D, a poslije je išao normalno. Bitno je samo da se hipica ne osjeti da si joj našla zamjenu, ali mislim da je ona toliko aktivna da će joj stvarno faliti vrtić. [sm=smiley1.gif] Za streptokok, dal imaš već uputnicu ili ne? Možda da ju nabaviš od socijalnog ginića pa imaš spremnu. Moguće da je dr.V. zaboravio kako ti je blizu termin pa kad dođeš na pregled u bolnicu će ti odmah uzeti uzorak. [sm=zmeden.gif] Katy, vidim da i ti imaš muke s vrtićem - stvarno ne znam što je to ove zime, ali djeca su non stop bolesna i doma. Valjda će ti K uspjeti ostati neko vrijeme u vrtiću da se uspiješ nešto i odmoriti prije nego stigne bebač. [sm=smiley1.gif] Što je sa slikom bušice? Lidac, pa kao da si jučer rodila, pa kud ta tvoja slatkica tako brzo raste?!? [sm=smiley36.gif] Jako je medena. [sm=zz_wub.gif] Super za urednu papu! [sm=bravo.gif] Kako su ti ostali klinci? Dal je studentica doma sad u 2.mj.? [sm=smiley1.gif] Lagertha, iskrene čestitke na trudnoći! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Javi se sa dojmovima nakon pregleda. [sm=smiley1.gif] Belina, kako si nam ti? Mi smo isto pomakli cijepljenje jer su non stop bili bolesni. Sad nam još docjepljivanja isto kasne jer ne možeš ih uloviti zdrave. [sm=smiley13.gif] Drage moje, ne mogu vam opisati koliko su me iscrpile te boleštine kod mojih dečkiju jer se to odužilo na skoro 2 mjeseca. [sm=smiley13.gif] Stalno neke temperature, povraćanja, upale uha, gripa, nespavanje, ... ma što da vam pričam. U glavi mi tisuću stvari koje bi tebala napraviti, a nemam snage. I sad kad smo kao zdravi i mislim si kako ću se odmoriti za vikend (jer je tjedan bio radni), naravno da se jedan od njih uspije nekako razboliti (prošli vikend je M povraćao i imao tempicu) pa opet i ovo nanovo. Ne znam dal ću zvučati luda, ali tako bi htjela da se netko drugi malo brine za mene, a ne da cijelo vrijeme ja brinem za sve ostale. [sm=smiley13.gif] Inače, D je super - ima 16mj., oko 11kg, 12 zuba i imam osjećaj da sve razumije, ali ne priča osim "mama", "tata" i "oš" za "još" (da bi ga mogli razumijeti [sm=smiley36.gif]). Pomaže mi baciti smeće, izvaditi veš iz mašine, dodaje mi veš dok stavljam na žicu, ... Sjećam se da je i M to radio, ali ne znam baš da je tako rano. [sm=smiley1.gif] Na vrtić se jako brzo navikao i to mi je jako drago. Još nije savladao jesti žlicom i piti iz čaše, ali to će prije ili kasnije savladati pa me ne brine. Počeli smo prati zubiće svakodnevno i voli ih prati - čak se ljuti ako ga najprije hoću umiti, a ne uzimam odmah četkicu. [sm=smiley1.gif] Ok spava noću - osim ako ga nešto ne boli. Potpuno je navikao na kindač i čak ako se probudi tijekom noći, pogleda nas i kad vidi da spavamo opet legne i nastavi spavati. Ako zanemarimo bolesti, stvarno je odličan bebač! [sm=smiley1.gif] Što se pak M tiče ne mogu vjerovati kako je već velik (4g. i 4mj.) i kako je pametan. Zna napisati sva slova i brojeve, pročita riječi do 5, 6 slova (svejedno dal su pisana ili štampana) te čak zna zbrajati (dok je barem jedan broj ispod 10) i čak malo i oduzimati. No, postao je bebast u ostalim stvarima što me izluđuje - čim pustim D odmah bi on da ga nosim, moram ga još uvijek presvlačiti, ne želi se ništa zaigrati sam, nije zainteresiran za ikakvu aktivnost van vrtića pa čak pravi probleme i kad treba ostati u igraonici kad dođemo na dječji rođendan. I još uvijek nije bio niti jedan dan bez mene (osim kad sam išla roditi D). Čim navečer stavim D spavati već je M na meni i mazi se i hoće se igrati, a ja jedva držim oči otvorene. Natjeram se da odigramo Uno ili sl. pa ide spavat. Moram poraditi na tome da ga malo osamostalim. Tete u vrtiću su jako zadovoljne s njim, a i voli ići u vrtić pa mi je to veliki plus. [sm=smiley1.gif] Baš se veselim vašim bebicama! [sm=smiley1.gif] Ako slučajno opet završim na BO i ne javljam se, želim da vam porodi budu čim brži i što bezbolniji pa da se možete puuuuno maziti sa svojim mirišljavim štrucama! [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|