Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 28.1.2014 22:01:21
|
|
|
|
mimee
|
valerie, koliko sam ja shvatila, sve ovisi o tvom socijalnom ginekologu. on odlucuje kada ides, moze ti predlozit 45 dana prije, jer ima ovlasti za to, samo kaj neki zakon tumace tako da kao moooras biti na komplikacijama da bi ti pisali 45 dana prije(zakon o radu kaze ako stanje trudnice tako zahtjeva), dok neki kao moja dr ne, rekla mi je da ce mi pisat kak ja hocu, da joj je svejedno i planiram to svakako iskoristiti :D i da, ne moras radjat u bolnici u koju spadas ;) a mene samo zanima koliko ranije ja otvaram taj porodiljni, tj kad se moram javit gin ako idem 3.3.?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 29.1.2014 8:35:57
|
|
|
|
ma re
|
jutro.. valerie ja skoro svaki dan osjetim trzaj malo niže ispod pupka.. točno onako kako si opisala.. i to obično predvečer ili ako se jako rano dignem... Kako ste vi cure ovih dana?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 29.1.2014 9:47:18
|
|
|
|
Newy
|
Helou curke Ajme blago vama zaposlenima koje razmišljate o porodiljnom i sl., ja sam jedan od onih ''''vječnih studenata'''' i sad bi mi trebala biti najbolja motivacija da napokon to završim... jer mi svi kažu da ako sad to ne riješim, da nema teorije da ću uspjet to kada se beba rodi. Što stvarno i vjerujem, još ja ovako neorganizirana . A bilo bi stvarno jadno da mi propadnu sve ove godine studiranja, samo još jedan ispit i diplomski imam. Ali nikako se prisilit, pa nikako, sve drugo mi je zanimljivije od učenja Bebica mi se javlja redovno svaki dan još od 19 tjedana, a sad već otprilike znam u koje vrijeme u danu budi se ovako negdje ujutro (evo sad se budi čini mi se ), pa oko podne, pa je oko 15 sati tulum, pa oko 19, i onda još možda prije spavanja se javi... ma neka zadrži taj ritam i ja prezadovoljna . Doduše možda se on i po noći javlja, ali iako su udarci baš konkretni, opet nisu onako jaki i neugodni da bi me recimo budili. E da, kad sam bila na zadnjem pregledu pa spomenula kako mi se prvi put beba javila sa ravno 17 tt, a sa 19 je počelo redovno, ona meni tvrdi da je to nemoguće. Kao kako sam mogla osjetiti kad prvorotke osjete tek s 20, da sam ja onda medicinski fenomen itd. . A Bože pa nisam luda, možeš mislit što se tako slijepo drže te statistike...
< Poruku je uredio Newy -- 29.1.2014 9:53:11 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 29.1.2014 10:12:57
|
|
|
|
ma re
|
Newy talko nešto je i meni rekla jer sam točno znala u kojem položaju je beba... Pa mi je rekla da to ne mogu znat jer se još stalno vrti, a kad smo gledali ultrazvuk je bila onako kako sam rekla.. Ma šta oni znaju..
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 29.1.2014 10:28:06
|
|
|
|
tintin
|
Pozdrav cure drage, kako ste mi? Newy i meni je prva bebica, i isto sam je počela osjecat s 19 tjedana Mene baš počela muciti zgaravica i imam pritisak na zeludac, to je vjerojatno kako trbuh postaje veci pa vrši pritisak, iduci tjedan opet vadim urinokulturu i nadam se da sam se rjesila streptokoka nakon ovih antibiotika, inace sve drugo ok. Sinoc je i kod nas na moru pao snijeg, bas je lip bija, a jutros je već bezveze bljuzga i zaledilo. Sretno curama koje imaju danas pregled, uzivajte u gledanju svojih bebica
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 29.1.2014 10:54:25
|
|
|
|
Bellatrix
|
Bok svima, evo me kod kompa nakon nekog vremena. Moja ljepotica je bila par dana doma (viroza), baš smo se lijepo igrale!! Pridružujem se ljubiteljima snijega!! ! Ja voooooolim snijeg!!! Čovjeće kako vrijeme prolazi, uskoro se bliže prvi termini!! I ja sam si prebrojila neki dan, jer cijelo vrijeme u glavi imam kako ima još vremena, ima još 5 mj, ali siječanj je skoro gotov Caly - jer te hvata nervoza (ona pozitivna)? . Mislim da ću i ja malo poškicati po tom Martexu - trebali bi ti dati neki popust za reklamu I mene muči žgaravica, najviše ako pojedem bananu - katastrofa! Kim - za novorođenće češ vidjeti pred kraj, ako je manja bebica možda će ti trebati i br 50, ali bolje imati doma 56, a ako je baš potrebno možeš naknadno kupiti br 50. Mame koje su imale velike bebe su mi rekle da su odmah skočile na br 62. valerie - ja sam do sada dobila 6 kg (22+7) Newy - što studiraš? Pozdrav svima i za zdrave, vesele i živahne bebice!
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 29.1.2014 13:29:49
|
|
|
|
Caly
|
Belatrix ja ti jedva čekan vidit moje malo čudo,još samo malo! I muž je nestrpljiv,skupa ćemo je dočekat.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 29.1.2014 15:07:02
|
|
|
|
Vlaja
|
Cure, pozdrav! Evo nas s pregleda. Dakle, danas smo 34+2 tt, je super, vrlo živahna, ima 1,9 kg, sve kako treba! Okrenula se, što joj i nije bio problem jer je u trbuhu bila u vodoravnom položaju, a već neko vrijeme redovito nogice stavlja na moja rebra pa smo znali da je okrenuta. Ma re, Newy, nijedan doktor se ne može mjeriti s majčinom intuicijom, mislim da mi dosta dobro znamo procjeniti kako su naše bebice i kako su okrenute. I ja sam svoju osjetila prije 20. tjedna, a prvorotkinja sam! Sada sam na +8 kg, što je ok, sve je izgleda u trbuhu koji nije jako velik (baš danas mi se nitko nije htio dignuti u busu, divni ljudi! ), nešto malo u cicama, ali nisu previše narasle, samo su mi teže za nosit . Jedva sam dočekala vidjeti curicu na utz, baš mi je falila ova dva mjeseca Otvorila mi je porodiljni od 25.01. pa sam i to otišla odnijeti na HZMO i HZZO. Tamo sam odmah dobila papire za produženje porodiljnog koje moram predati u 6 mjesecu i obradovala me viješću da imamo pravo na jednokratnu naknadu od HZZO-a po rođenju djeteta. Caly, thx za savjet kako oprati ogradicu, to ću čim mi vrate mašinu sa servisa sarita22, nadam se da je i tebi pregled dobro prošao!
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 29.1.2014 16:34:01
|
|
|
|
tintin
|
Vlaja bitno da je sve u redu i da bebica lipo napreduje, draga još malo, sigurna sam da jedva čekaš
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 7:11:36
|
|
|
|
kim626
|
Dobro jutro* Bravo za preglede i vesele bebice Bella hvala ti na savjetu onda cu krenut od broja 56..posto sam na mirovanju moram iskoristit svaki odlazak u zagreb za kupnju. Pregled sam prebacila za 4.2 veselim se jako,samo da vidim svoju srecu! mamice da li cete siroko povijat bebice?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 7:58:05
|
|
|
|
sarita 22
|
ej curke dobro jutro meni je bilo koma ovih dana dosla nam je spavaca soba i trebali smo krecit pa je to trebalo cistit posla koliko oces ...na pregledu je sve dobro proslo moj mali ima 1745 g reko je doktor da je malo veca beba ali je sve drugo uredu ....veselim se s vama za vase preglede makar me nema bas tu ali kad sve zavrsi opet ce mo se druzit svaki dan
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 8:35:53
|
|
|
|
autumn day
|
curke dobro jutro! kako ste danas? mene isto muči žgaravica, bude mi malo lakše od donata, ali ne uvijek, nekad upali nekad ne....već sam na to navikla jer me često zna mučiti i inače, ne samo u trudnoči vlaja i sarita velike i zdrave bebice, divota.....još zbilja malo i stižu nam prve bebice, jedva čekam, ja vam ne mogu opisati koliko jedva čekam taj uzv napokon, još 2 dana nadam se samo da je sve ok i da mi neće trebati torba ranije, pa planiram za jedno 2-3 tjedna, kad budem 2 mjeseca do termina pripremit sve što treba za mene i za bebicu, pa neka čeka. iz iskustva znam da sve treba pripremiti i napisati mužu gdje šta stoji, jer inače je veliko pitanje što će donijeti u bolnicu kim, ja ću vidjeti što će mi reći, ali mislim da ću široko povijati do prvog pregleda kod ortopeda, jer mi je kćer imala problema s kukićima, ne može škoditi, a imat ću osjećaj da sam ja napravila sve što sam mogla...iako neki dr. tvrde da to ništa ne pomaže...
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 8:39:08
|
|
|
|
autumn day
|
NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........ amon....................................30.01. autumn day...........................01.02. tonija_4................................03.02. mimee..................................04.02. kim626.................................04.02. valerie..................................06.02. ma re...................................10.02. caly......................................10.02. čizmica.................................11.02. tintin....................................12.02. newy....................................13.02. bellatrix................................14.02. autumn day..........................14.02. nnina...................................17.02. tonka2011............................18.02. ange....................................18.02. maja pčela............................24.02.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 11:16:37
|
|
|
|
tintin
|
Sarita za bebicu Uf jucer 1 stupanj, a danas 13 ovo vrime je stvarno ludo, još glupa kisa, nocas nista spavala osjecam se cila razmontirana
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 11:23:56
|
|
|
|
kim626
|
Sarita Ma tako sam i ja planirala do prvog pregleda siroko povijanje pa bas to..napravio si sve :) Stigo mi je nalaz glukoze danas...u krvi sve ok na taste mi je 3.4,poslije glukoze 5..to se stima,ali u mokraci se pokazala a ne bi smjela...sad sam opet zabrinuta da li se desilo to kome??
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 14:00:22
|
|
|
|
Newy
|
Hej curke bravo za preglede ! Ja se još dvoumim da li da odem na uzv privatni za dva tjedna ili za četiri... odnosno da li da imam razmake od 4 tjedna ili 6 tjedana između uzv-a, s jedne strane voljela bih izdržati tih 6 tjedana razmaka, a opet bih voljela i prije virnuti da li beba raste kako spada, mjere i to... Bella, ja sam na Agronomiji, pa nikako završit, a sad stvarno moram krajnje je vrijeme Vidim da pišete o širokom povijanju, pa i ja sam malo čitala i moram priznati da ni sama ne znam, glupo je što stručne osobe imaju oprečna mišljenja, i što se sve promijenilo s godinama... Pa sve ono što je vrijedilo kad smo mi bili bebe, ne samo da ne vrijedi, nego je sad čak ''zabranjeno'' od hodalica, pa do položaja spavanja, pa to povijanje... i sad ti znaj i odluči Ja sam nekako mislila isto tako do prvog pregleda široko povijati, ali onda si opet zamišljam kako je bebi još u 6. mjesecu s jednokratnim pelenama i još dva sloja tetra, malo mi se to čini previše Ej a jel znate možda, da li uzv kukova ide tek s mjesec dana (čitala sam da neki imaju sreću pa im naprave odmah u rodilištu) ili se može i ranije? Pretpostavljam da se čeka mjesec dana, ali ako se smije i ranije napraviti, pa onda bih možda otišla privatno i prije, čisto da ne povijam bebu tako u hrpu slojeva, ako se pokaže da nije potrebno...Što mislite?? Kim ja se ne bih previše zabrinjavala oko te glukoze pretpostavljam da ubrzo nosiš nalaze svom doktoru? Meni je u prvoj krvnoj slici natašte glukoza bila 5.3 pa je ginica rekla da je to već malo povišeno, ali da ćemo to raditi kad dođe vrijeme za to (sad za 10 dana idem na OGTT). Ssmo je rekla da koliko mogu izbacim slatkiše za svaki slučaj. (po tom pitanju sam totalni jadni karakter jer sam se mjesec dana ubijala u kolačima i slatkišima, jučer sam popizdila i odlučila napraviti rez i smanjit maksimalno)
< Poruku je uredio Newy -- 30.1.2014 14:05:31 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 14:39:38
|
|
|
|
čizmica
|
Eeej... što se tiče širokog povijanja, i ja planiram do prvog pregleda kukića. Ja planiram preko jednokratne stavljati one švedske tetra pelene, ono kao gaće. Čine mi se praktičnije i sve drže. Ja ću idući tjedan u dm-a i obavit kupnju svega za rodilište, ovih higijenskih potrepština i nek čeka spremno. I kupit one pampers premium jedan pak,za početak....
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 14:58:02
|
|
|
|
runaway
|
Pozdrav svim mladim mamicama Mogu li vam se pridružiti? Nova sam na forumu i čekam na lipanj, tako da ću biti još dugo s vama Mislim da nema dana da ne čitam nešto o trudnoći i bebama, ali uvjek se može naći još koji savjet i malo debate, da lakše dočekamo naše
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 15:09:42
|
|
|
|
runaway
|
Ja ni pomislila nisam da ne bih povijala na široku. Sve koje znam povijaju na široku, ne znam zašto bih ja reskirala i bila nešto pametna pa ne povijala. I onda kad nešto sa kukovima ne bih valjalo, bila bih sigurna da sam sama kriva
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 16:45:59
|
|
|
|
tintin
|
Runaway dobrodošla i veselimo se druzenju napisi nam termin i spol ako znas da te dodamo na našu prekrasnu listu.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 19:02:00
|
|
|
|
valerie
|
Cure, da li ćete cijepit vaše bebice? Dosta se povlači ta tema u zadnje vrijeme po internetu, neke žene pišu da su im djeca paralizirana ili autistična od cjepiva. Nas su cijepili dok smo bili mali i normalni smo, ali kad to vidim, strah me i cijepit i ne cijepit dijete.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 19:14:35
|
|
|
|
Newy
|
Joooj, još jedna od onih izluđujućih tema za mene to cijepljenje vjerujem u štetnost cjepiva, a s druge strane ajd se usudi ne cijepit, nemam pojma
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 19:34:00
|
|
|
|
mimee
|
Nema tu pametnog odgovora, ja smatram da je to sve individualno. Tolika masa djece i ljudi je do sada cijepljena i normalni su, a neciji organizam reagira drugačije, ne možeš to znati, isto kao što ne možeš znati dal će ti cigla past na glavu kad hodaš Ilicom.. ja cu cijepiti, jer mi je jasna funkcija cjepiva s medicinskog stajališta, a rizik je nešto što uvijek postoji, isto kao što postoji rizik zaraze i ozbiljnog oboljenja ako se ne cijepiš. runaway, dobro nam došla jel to prva bebica? Nego, mamice moje sadašnje i buduće - u kojoj su pozi vaše bebice bile na zadnjem uzv i koji je to bio tjedan? Moj mali Andrej u 27. tjednu, kao i svaki puta do sada je POPREČNO, dakle od bubrega do bubrega kak bi se reklo, sad smo već oko 30. i osjećam da je i dalje tako, pa se sve pitam hoće li to naglavačke ili ne znam da se nekim a okrene u zadnji čas, ali npr mojoj kumi je od 20.tjedna već u položaju na glavicu..
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 20:07:03
|
|
|
|
čizmica
|
Mimee moj Luka je od 21. tjedna okrenut naglavačke i dosta je nisko pa mi stvara pritisak. Ali ne treba te to brinut jer ti se beba moze i zadnji dan okrenut, tako da - to je njihov prostor i oni šefuju
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 30.1.2014 20:09:41
|
|
|
|
čizmica
|
I da,što se tiče cjepljenja - uopće ne razmišljam o tome.... Ne želim uopće glumit filozofa, nego sam svakako za cjepljenje...
|
|
|
Anketa
Crtići
пеперутка16
Da li su vaša djeca gledala crtiće tipa Nindža kornjače, Yu Gi Oh , Pokemon... i radi njih postali nasilni?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!