daxy
|
U idelnom svijetu da,ciklus bi se trebao izregulirat,al pošto ne živimo u takvom svijetu,duljina ciklus ne mora bit kraća niti dan. Evo prva Pinky kojoj su se ciklusi trebali normalizirat nakon kontracepcije,pa nisu. Progesteron može ali ne mora omesti O. Svaka žena je za individua i kako ja i ti s visokim AMH reagiramo totalno različito na Klomifen,ja sa 150mg imam 1 folikula,a ti sa 1/3 toga 5 folikula,tako i nas 5 na isti lijek ćemo imati apsolutno različite reakcije. Za čuvanje trudnoće i sama savjetuješ uzimanje progesterona IZA O,pa ne vidim zašto bi ga netko u tu svrhu uzimao prije O? Ima ih tu par koji nemaju O na 11,12,13 DC nego na 15,16,17,a one s PCOS-om puuuuno kasnije. Pa nemogu zamislit da bi itko za čuvanje trudnoće pio Duphaston od 15DC ako ima O na 19 DC? Meni je na kraju suludo dovodit ciklus u "normalne" okvire,ako redovito ovuliraš eto na 20-25 DC. Odi na forume,pa vidi da i Duphaston nije toliko uspješan u reguliranju ciklusa. Evo ti prva antonela,baš joj je super "izregulirao". Žene ovuliraju i za vrijeme menstruacije i neposredno prije nje,i to bi trebalo biti nemoguće,pa opet nije. Ovuliraju i dok doje... Ne vidim kako ne bi mogle i dok piju Duphaston? Nije ni to savršena tableta. A i normalan ciklus traje 28 dana,zar ne? Baš sam u kopanju po internetu kako su mi hormoni shebali ciklus,pa nalazim žene koje su poslije umjetnog progesterona,štoperice ili Klomifena (pojedinačno ili kombinacije tih ljekova) imale nenormalne cikluse. Jedna je krvarila 15 dana pa dobila sljedeću menstruaciju za 3 mjeseca. Druga imala krvarenje mjesec dana i dobila opet za 7 dana. Itd,itd,.. Čitam i mislim kako je apsolutno sve moguće i ne može mi neki doktor s interneta reći da nije. Prije će biti da antonelo nije imala O nego da je. To sam i napisala,al postoje i druge mogućnosti,pa sam joj i to napisala. Ti misliš da sam u krivu i to je u redu,pa joj ti napiši šta ti misliš,a ona nek sam procjeni šta joj je sad radit. Ja bih svakako posjetila doktora,a on bi trebao biti pametniji od nas dvije. Kako je moja ginekologica rekla: " Toliko toga im utjecaja na hormonski balans i začeće i taman kad mislimo da smo otkrili većinu nešto nas opet iznenadi,a nismo imali pojma da to ima ama baš ikakve veze s jednim ili drugim. Na kraju ispada da nismo ni zagrebali površinu." Ona je fakultete završila i ne može mi reći zašto mi je menstruacija kasnila 20 dana. Vraga stres,nema to veze s mojom . S mobitela sam,pa mi je teško linkat i kopirat,sorry. katy držim fige za nalaze i da otkrijete problemić.