Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 3.8.2015 7:36:52
|
|
|
|
hipo
|
Jutro! Jeste mi se odmorile za vikend? Ja se umorila. Pomagala muzu oko radova i malo sam pretjerala. Imam volje ali organizam ne da. Trbuh mi sve vise smeta, cini mi se da imam vrecu kamenja. Ne mogu se vise normalno dignuti iz kreveta, ako se zaboravim dignuti s boka koprcam se ko kornjaca A skemba jos nije tako velika, sta ce bit do kraja?!? Trebat ce mi kran da me digne Jucer sam trazila kupaci, htjela sam jednodjelni. Trudnickih nema a ovi obicni su mi prekratki. Dodjem doma i kaze muz da probam svoje i bome to jos ok izgleda, malo su cice prekipile al nema veze. Bila sam sigurna da ce donji dio bit problem. Eto, malo sam usparala! Dogovorili smo raspored i namjestaj za djecju sobu! Koje olaksanje! Danas jos imamo malo posla pa cemo vjerojatno sutra ujutro na put. Katy, kad je pregled? Jutro? Vecer?
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 3.8.2015 7:40:01
|
|
|
|
hipo
|
PREGLEDI: KOLOVOZ katy DANAS03.08. ruzmarin ČETVRTAK 06.08. atina PETAK 07.08. Luce PETAK 07.08. bumbi UTORAK 11.08. bocika PONEDJELJAK 17.08. Sunshine PONEDJELJAK 17.08. nirvana ČETVRTAK 20.08. leptirica PONEDJELJAK 31.08. RUJAN katy UTORAK 01.09. hipo ČETVRTAK 03.09. endless Missy
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 3.8.2015 14:33:46
|
|
|
|
katy1503
|
Pozdrav svima!!! Samo da javim da je sve proslo ok na 4d,imamo i slicke i dvd... Malena ima 1,5 kg,sve je kako treba,posteljica otraga.... Svaka pohvala doktorici! Sutra mirne duše putujemo na more.. Svima pozdrav,i pisite....:)
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 3.8.2015 15:59:06
|
|
|
|
Sunshine28
|
Hipo, katy vas dvije ste sinkronizirane! Sretan put i ugodan godisnji objema! Katy super za curu Ja sam danas bas uzbudena, jako dobra prijateljica jutros je dobila prvi trud pa sada cekamo nastavak, to joj je prvo i isto ce biti curica...to ce nam u blizoj ekipi biti treca beba od svibnja, sljedeca sam ja pa jos jedna cura u prosincu......bas smo se naslagale!
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 3.8.2015 19:35:03
|
|
|
|
luce 2008
|
bok cure.katy bravo za bebicu.super napreduje.uzivaj na moru . Cure ja sam stavila sliku svojeg trbuha u album pa mozete škicnuti.
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 3.8.2015 21:31:21
|
|
|
|
BUMBI
|
Vecer Katy super ta curicu i sto ste uzivali na pregledu a uzivajte i na moru Sunny jek prijateljica rodila?
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 4.8.2015 10:04:49
|
|
|
|
Sunshine28
|
ej cure....danas sam se probudila u 6 i nisam vise mogla zaspati pa sada imam osjecaj kao da je pola dana proslo i sva sam neka nikakva.... prijateljica jos nije rodila, trudovi joj dosli do 6 minuta razmaka i prestali.....teta joj je gin. u trudnickoj ambulanti pa se stalno cula s njom i ova joj je rekla da ne dolazi i da se javlja....tak da...evo, svi cekamo stalno si razmisljam kako mi je bas glupo sto imam jedno dijete a uopce ne znam sta je trud, biti otvoren, rađati...nista....ja sam doslovno na carski otisla kao da na kavu idem....sutra imamo kod nas veliko druzenje koje uljucuje pet mama/trudnica pa cu se u detalje raspitati kako to ide.... sve sam sa trudnickoj tecaja zaboravila.... cure koje putujete na more nadam se da ste vec stigle i da uzivate!
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 4.8.2015 12:49:55
|
|
|
|
BUMBI
|
Sunny super za veliko druzenje kod vas Vidim prijateljica jos ni u bolnicu nije otisla a ne da je rodila.Super sto joj je teta gin i moze joj reci sta da radi,ovako bi ju sigurno u bolnici ostavili pogotovo jos ako je termin prosla. Sto se tice trudova i svega uz porod bolje da sto manje znas iako je to kod svakr osobe drugacije..al ako netko kaze da ne boli def laze,to je jedina istina. Mogu ti reci da je mene bas strah poroda jer znam sta me ceka a nije puno proslo od poroda s L.A onda opet ako slucajno moram na carski zlo mi od pomisli na 7 dana bolnice.Nikako mi ne odgovara Mislim da je prednost prirodnog poroda sto te boli samo tada i gotovo,a nakon carskog tek tek poslije boli(bar tako kazu) Ako te sta zanima samo pitaj
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 4.8.2015 12:52:23
|
|
|
|
BUMBI
|
Neznam jel znas da se Carters zatvorio.Sogi mi neki dan rekla.A ja par dana prije bila i tamo su bili.Da su bar rekli ili stavili robu jos na snizenje..iako je pisalo ogromno Rasprodaja to nista nijr bilo previse snizeno.Ja po tim istim cijenama kupovala bodice i prije. Tamo sam bodice kupovala i odlicni su mi pa mi zbog zao
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 4.8.2015 18:54:53
|
|
|
|
nirvana777
|
Luce, lijepi ti je trbuščić Katy, uživaj nam na moru Ostatak ekipe koja je ostala doma, kako stojite sa strijama?
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 5.8.2015 15:28:12
|
|
|
|
luce 2008
|
Bok.cure.lijeoa vrucina ja nisam imala iskustva sa strijama a ovo mi je treca trudnoca.
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 5.8.2015 20:59:02
|
|
|
|
BUMBI
|
Vecer Dobro je opet ugrijalo..danas bili na kupanju pa je bilo malo lakse. Zadnjih dana mi je bas tesko,brzo se jako umorim i seka lupa kao luda.Jedva cekam utorak i pregled da vidim kolika je i jel se okrenula.Vjerovatno ce gledati i jesam li otvorenaa. Atina gdje si ti?Kakvo je stanje kod tebe? Neznam jesam rekla da sam kupila previjaliste,a kadicu cemo dobiti na poklon
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 6.8.2015 12:16:56
|
|
|
|
Sunshine28
|
ajme Carters se zatvorio! pa to mi je najdraza trgovina, posebno od kako mi necak iz USA izgubio interes za domovinu pa vise ne dolazi tako cesto a planirala sam jos uzeti tamo jednu dekicu i jedan kompletic... uh, sto me to ljuti....kao da zivimo u zadnjem cosku svijetu, za sve zivo sto si zelim moram u zg ili preko granice, a kao dva velika shopping centra imamo Bumbi gdje ste bili na kupanju? ja sinoc gledam na tv-u onaj novi bazen u Bizovcu i sve si razmisljam da odemo sa Em jedan dan, ali malo me strah u trudnoci kupati se u bazenu sto se poroda tice ja sam ista kao ti....ne bi carski zbog dugog opravka i boravaka u bolnici, a opet ne bi bas ni prirodno, nije me strah boli vec pucanja i recakanja dolje... zapravo zanima me nesto....ako budem isla na prirodni u kojem trenutku da krenem u bolnicu (udaljena mi je 2 min. autom, ako i toliko)....svi kazu da ne treba doci prerano i da se ceka da razmak izmedu trudnova bude 5-6 min? Kakva su tvoja iskustva? druzenje je jucer bilo super sam sto sam krepala, puno nas je bilo...previse mi to sve skupa....malo me od jucer navacer hvataju grcevi i bocka me dolje....moram vise odmarati... i ja jedva cekam iduci pregled da vidim jer se cura podigla i/ili okrenula, drzim fige za oboje! nirvana, ja za strije stomak i unutarnju stranu bedara mazem onim BioBaza Mama losionom...dobila sam malu test dozu u onom paketu od dm-a za trudnice i svidjela mi se jer ne volim ulja na kozi, posebno ne ljeti....pa sam si uzela veliku dozu od 500ml i svaki vecer poslje tusiranja se namazem.... u prvoj trudnoci sam strije dobila tek zadnjih tjedana, korisila Beauty Mama ulje za trudnice iz Mullera....na stomaku se nisu kasnije zadrzale, ali na nogama jesu jer sam tu jako smrsavila kasnije pa se bas vidi... ako si ok sa mazenjem ulje moja legica koja je prosla dvije trudnoce kune se u Wellda ulje protiv strija za trudnice.....malo je skuplje, mislim oko 90 kuna za cca. 150ml, ali kaze da je za cijelu trudnocu potroslia mozda 3 bococie tak da i nije tako strasno....
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 6.8.2015 22:29:14
|
|
|
|
BUMBI
|
Sunny na Dravu idemo na kupanje.Nebi isla na bazene pa nebi ni tebi savjetovala da idetr u Bizovac. Sto se tice trudova nikako ici prerano,bolje sto duze trpi kod kuce.Ja sam recimo s L bila otvorena 3 prsta u cetvrtak na pregledu,a u petak u noci me uhvatili trudovi i iu tog razloga nisam isto zurila jer nisam bila puno otvorena,mislim da mi trudovi na kraju bili mozda neke 3 min.U pocetku sam mjerila vrijeme ali kako je pocelo sve jace boliti sva sam se pogubila.I isla se svako malo na wc,a u bolnicu krenila kad sam vidjela da sam malo pocela krvariti i dobro da jesam jer sam dosla s 7-8 prstiju otvorena i onda za 1.5h rodila
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 6.8.2015 22:33:05
|
|
|
|
BUMBI
|
A sto se tice pucanja ili rezanja to def nista ne osjetis od ostalih bolova Mene su s D rezali,a s L popucala i mislim da je bolje kad te rezu nego kad popucas.Jer sam s L popucala i iznutra i izvana i jako puno iskrvarila i mislim da je to najvise zbog tog pucanja i onda me jos sivali 1h,uzas Kad se sjetim svega panika me odmah uhvati
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.8.2015 10:28:02
|
|
|
|
Sunshine28
|
kada citam sta pises carski mi je sve privlaciniji ma glupo mi je to sto ja u biti mogu ici na carski ako zelim, i sve mi cure kazu da sam luda ako ne iskoristim tu "povlasticu", a ja sve nesto ne bi.....ne znam ni sama..... umirem od vrucine, od jutra me obljeva znoj, sva sam jadna, nista mi se ne da, naradije bi da mogu u miru lezati pod klimom i da me nitko nista ne pita.... samo sto mm danas ima rodendan....ne znam tko bi danas mogao naletiti, ali znam da je za sutra pozvao društvo poslijepodne na cugu i druzenje....a ja se nisam jos oporavila do toliko ljudi u kuci u srijedu... a sta da mu kazem....ovo je prva godina da smo za njegov rodendan kod kuce...inace uvijek moru, pa se pozelio barem malo proslaviti i pocastiti..... uz to imam jos sto nekih "drustvenih" obaveza....svi nesto hoce od mene....a meni je, iskreno, previse i sa Em se baviti, a kamoli nesto drugo.... sve me to cini jako nervoznom.... divim se aktivnim trudnicima koje po ovoj vrucini hodocaste svaki dan po Kopiki, voze bicikle, hodaju po trgovinama, kavama i sta vec sve ne.....ja to jednostavno ne mogu, nije da ne bi htjela, ali nemam "elana"....
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.8.2015 13:02:21
|
|
|
|
hipo
|
Bok cure, vrucina, a jos vise boravak kod svekaca mi ubija volju za tipkanjem. Jos mi se razbio mobitel pa pisem sa starog koji je spor i ima manji ekran. Sunshine, skroz te razumijem za legnut pod klimom da te nitko nista ne pita...ja bi najradije da nikog ne vidim. moji svekci danju otvore sve a po noci zatvore!!!! MM je poludio pa ih sad tjera da obrnu logiku, pa se sad cude da bolje spavaju kad po noci otvore... Onda sveki ..,, puna izjava da meni ne mozebit vruce jer su trudnice zimogrozne i da meni pasu vrucine klasicna izjava da moram jest bar za dvoje.... i kao to su mudrosti od starine...,aaaaaa onda se uzbrojala da ce ona navavljat stvari za bebu jer ko ce drugi pa su MM i svekac rekli da be laprda i nek se ne mjesa pa se malo primirila sad glumim da sam jako umorna nakon rucka, pa cu se tusirat i s MM otic negdje uf, sad sam malo istresla dusu, jos koji dan, pa selimo kod mojih budemo se oko 20. vjerojatno zaletili do Zg, ja radi uzv, muz radi radova (spustanje stropa) pa cemo onda jos na more na tjedan dana napravili smo dosta posla pred odlazak na put, narucili kauc i izabrali elemente za kuhinju vi ste vidim ok, osim vrucina-bljak, bebice nam svima napreduju sto se tice poroda, ja moram na carski, pa nemam sta razmisljat, sta mi je-tu mi je znam da me ceka dug oporavak zato u 9. mjesecu prvo budem odledila zamrzivac, a onda nakuhala sto cuda za odmrzavanje mozda mi mama kratko uleti, al ja ne volim ovisit o nikome nego se drzim one, uzdaj se u se i u svije kljuse pa cu probat pripremit se sto bolje s klopom tako da muz ne mora svaki dan riskirat da nas otruje eksperimentiranjem mm je izludio s usisavanjem pa je kupio onog robota da si malo skrati muke i na kraju nisam kupila novi kupaci jer stanem u jedan lanjski dvodjelni-cice malo cure, al ne strasno kaze muz da mi stoji bolje nego lani a uz vecu skembu mi guza izgleda minijaturno
< Poruku je uredio hipo -- 7.8.2015 13:07:27 >
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.8.2015 21:57:42
|
|
|
|
luce 2008
|
Vecer cure da se javim malo.Atina kako je prosao pregled. ja sam danas bila kod doktorice.sad mi je 21 tj.beba je teska 500grama i duga oko 25 cm. jedino me muci ureoplazma. bakteriju imam.ima li tko iskustva.sad moram popiti i ja i suprug summamed. Dok.kaze da nije nista strasno.ali puno sam vec procitala na netu i samo sam se preplasila bezveze. ali beba je ok.zatvorena sam.nemam nikakve bolove ili neki simtom. Posteljica mi je sprijeda.
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 7.8.2015 22:06:52
|
|
|
|
luce 2008
|
A sto se tice poroda.nisam niti prvi niti drugi put rodila prirodnim trudovima tak da neznam kad krenuti. Ja nisam popucala niti nisam bila rezana.tako da nemam s tim iskustva. Ali drip me doslovno RASTURIO od boli.kad se samo sjetim sto me ceka
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.8.2015 10:22:56
|
|
|
|
Sunshine28
|
hipo, vidim, uzivas.... a sta reci, znam samo jednu curu koja je bas ono dobra sa svojom sveki, vecina je li-la.... imas srece sto ti nije blizu, koliko vidim ta bi te dosta izmucila nakon sto se beba rodi.... ajde jos malo i kod svojih si, izdrzi.... ova tvoja ideja sa nakuhavanjem mi zvuci super....i meni je to padalao na pamet, ali imam mali zamrzivac i dosta jednolican asortiman hrane za koju smatram da je pogodna za zamrzavanje - tu mozda grijesim koja jela ti zamrzavas? ja uredno grah, ćufte/filovanu papriku, varivo od graška i varivo od kelja, sarme kada sveki nakuha za "vojsku" pa nam svima podijeli...i to je to.... ajde daj mi neku ideju....voljela bi barem ostaviti kuci rucak za jedno 7 dana kada odem u bolnicu.....ž i mm lobira za kupovinu robota-usisavaca! htio je zimus kupiti u Lidlu na akciji jedan za 700kn ali sam ga odgovorila jer znam da prijatelji imaju i da su ga platiti 3.500kn, pa sam bila jako sumnjicava po pitanju kvalitete....znam da cijena na garantira kvalitetu, ali ovako velika razlika me je odvratila od kupovine.... kakav vi imate, moze link? jeste zadovoljni? koliko ste ga platili? gdje ste uzeli? sve me zanima!! imam otvoreno prizemlje sa cca. 90 kvadrata i ubijam se od muke sa usisavanjem, a kontam to bi robot rjesio preko noci kao od sale! luce evo tebe na pola puta bravo za curu, samo si me malo zabrinula, moja je na zadnjem pregledu imala oko 650g, a bila sam koliko se sjecam u 27. tjednu rekla mi je gin. da je malecka, ali svejedno
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.8.2015 12:38:51
|
|
|
|
BUMBI
|
Hipo vidim tebi veselo kod svekija vidim Luce super za pregled Nadam se da ces se i bakterije brzo rjesiti.Ja ju nisam imala pa ti neznam nista reci. Sto se tice tog nakuhavanja ja imam sveki koja zivi u dvoristu i koja sina nece ostaviti gladnog.I ovako mu nosi jesti a ne kad mene nema.Mene vise brinu kako ce mm s D i L ijos mora raditi.Nece raditi kad mi dodjemo kuci iz bolnice. Najvise me brine L i vrtic,nadam se da ce se priviknuti dok ja jos ne rodim jer poznavajuci svekije oni ce ga ostaviti kod kuce ako bude plakao,a to nikako nebi. Sunny jel ti prijateljica rodila? I sreten rodjendan tm Atina nadam se da je sve ok,javi nam se
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.8.2015 12:40:46
|
|
|
|
BUMBI
|
Sunny nemoj toliko brinuti oko tezine.Kod svakoga je to drugacije a i mozda su njena djeca bila velika pri porodu.Kao moji decki pa mi je i sad gin rekla da ne ocekujem neku mrvicu koliko je em bila kad se rodila?
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.8.2015 13:08:53
|
|
|
|
hipo
|
Sunshine, bitno da je tvoja mrvica zdrava, bude ona porasla kad se rodi. Za nakuhavanje, juhu i leso meso s mrkvom, krumpij pojedem njega ne smrznem. Lazanje, juhe od povrca koje smiksam, punjena paprika, šalša, pašticada al meso na sitno nasjeckam da je brze gotovo, grah, grah+ ječam, variva od sitno isjeckanog mesa i povrca, sad se ne mogu drugih stvari sjetit, al vecinom sve sta ide na zlicu, dio onog umaka od pasticade ili paprika (samo tekucinu) smrznem isto da imam za prelit zgance ili rizu Robot smo uzeli preko E-kupi model Rumba 620, al su nam poslali otvorenog pa smo se zalili i sad cemo to rjesit kad dodjemo u zg, muz je bio bjesan pa je nazicao rezervne cetkice i filtere kao kompenzaciju za pretrpljenu dusevnu bol Nadam se da ces danas izdrzat rodjendandko slavlje i da nece sav teret past na tebe. Bumbi drzim fige da s vrticem bude sve ok. Moj ce uzet 7 dana slobodno kad me puste iz bolnice.
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.8.2015 14:54:53
|
|
|
|
hipo
|
Bumbi, tvoja sveki zvuci ko Marie iz Svi vole Raymonda! Sunshine, jos sam se sjetila canelone, umak od mljevenog-kao ragu za tjesteninu ili musaku.
< Poruku je uredio hipo -- 8.8.2015 14:56:54 >
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 8.8.2015 15:22:06
|
|
|
|
hipo
|
Sunshine, opet sam se sjetila, mozak mi je ko u ribice Šniceli u saftu, ćufte, pa onda samo fali pire, ako ima vremena.
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!