mamacita -> Zasto ne bi mogao i Tomphson, ako moze Ceca??? (28.1.2011 21:46:10)
|
--- izbacilo me nakon prvog pokusaja, no idem opet--- Ljudi, govorite da je domovinski rat bio davno, da se treba krenuti u buducnost, zaboraviti proslost... Danasnja generacija mladih nije niti svjesna koliko je zivota izgubljeno, i koliko je mladih tada dalo sve da mi imamo ovo sto imamo danas. Nasu zemlju. Dakle, citam po novinama da se Tomphsona proziva kako je primio mito samo da ne pjeva, zalosno... ne za Tomphsona, nego za nase politicare koji takvo sto poduzimaju, da se slucajno ne bi ponovno cula rijec pjesama koje su motivirale nase borce tih davnih ranih '90-tih. Posebno su njegove pjesme bile na diku u Dalmatinskoj Zagori ("Cavoglave" i "Lijepa si"). Svirale su se po kaficima, u automobilima... No, danas koncert ce prije odrzati Ceca (narodnjak iz Srbije) nego Tomphson! Ajde vi stariji od 25 godina, koji se jos sjecate svega kroz sta je nasa zemlja prosla prije 20 godina, recite, da li je to u redu. Da li zaista trebamo zaboraviti i mahnuti rukom s mislima, pa to je bilo davno... ili trebamo cuvati sjecanje na to da se slucajno ne bi opet ponovilo. Nisam nacionalist, i ne marim za politiku, no nisam niti za zaborav, jer je sve to znacilo previse da bi se tako olako zaboravilo. I djecu trebamo uciti istini, ja sam svom 10-godisnjem sinu pricala o ratu, jer ipak su i stari rimljani vec govorili PROSLOST JE UCITELJICA ZIVOTA, i tko je namjerno ignorira ponovno ce u istu situaciju upasti.
|
|
|
|