Lotte -> RE: Ringerajina tužionica - 2. dio (8.8.2012 16:53:39)
|
Jako sam bijesna. Jutros na poslu pijemo kavu. Jedna od kolegica me pita kako je prošlo na pregledu kod ginekologa jučer. Na to jedna druga dodaje: joj šta te čeka, pelene, robica ovo, ono, užas. Ja im odgovaram da me to baš veseli, da je šest godina prošlo od rođenja moga J i da sve to jedva čekam. Na to će ta ista derući se (zaboravih napomenuti; grlata, kreštava, samodopadna čistaćica (ne omalovažavam nikoga) u mojoj firmi, inače vođena stavom: ja svakome sve kažem u lice, ja sam uvijek u pravu: Da meni moja kćer kaže da je trudna sa trećim djetetom, ja bi joj opalila šamarčinu. Ona bi za mene bila obična glupača da ide roditi treće dijete a nema riješeno stambeno pitanje. To sve što je "dama" rekla je bilo namijenjeno meni, jer je njima nepojmljivo da sam ja ostala trudna sa trećim djetetom (to im je puno). A to sa neriješenim stambenim pitanjem je isto tako meni namijenjeno jer sam sa obitelji u podstanarstvu. Gradimo kuću, ali nismo dizali kredit jer obadvoje radimo u dobrim firmama i još imamo svoj obrt kao dodatan prihod, te od toga malo po malo gradimo. Tako da to ide sporo, ali zato nismo zaduženi u banci. Mojim kolegicama je to van pameti; ja nisam normalna, zašto ne dižem kredit da imam nešto svoje! Stalno guraju nos tamo gdje im nije mjesto. Smeta mi to tim više jer sama nisam obuzeta tuđim životima, ne guram nos tamo gdje mi nije mjesto i mislim da svatko ima pravo živjeti svoj život onako kako on to želi. I tako sam iznervirana cijeli dan; bijesna, tužna, valjda zbog trudnoće, zbog hormona, plaće mi se. Odakle im pravo s vremena na vrijeme tako me napadati, pogotovo u ovom stanju, jer to te njihove rasprave o mom životu kad se zahuktaju predamnom postaju toliko živopisne i pravi atak su na mene! Ne mogu se nikako obraniti kada kao hijene navale![sm=smiley19.gif]
|
|
|
|