|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Termin siječanj i veljača 2012...
8.12.2011 19:32:36   
marinazg
zaboravila sam rec da nam je dala doktorica da snimamo ultrazvuk user posted image
a i ja sam nekaj zivcana zadnje vrijeme danas sam se sa muzem vec 2 puta posvadala user posted image
kupili smo doslovno sve i za bolnicu i za prvih 2 mjeseca kozmetike,pelena ma svasta user posted image

ribicu smo ocekivali 23.02.2012 i ribica nam je dosla 23.02 u 23.14 :)

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 401
8.12.2011 19:54:46   
dianchy
marina user posted image user posted image user posted image i naša princeza je bila živahna..sad su valjda najokretniji..mirit će se kad još malo porastu i smanje si životni prostor user posted image user posted image
Gardenija, upravo tako je i meni. Samo što moj dođe s posla oko 6-7 i onda stalno nešto po kući radi. A ja se ponekad osjećam ko samohrana majka user posted image Robice smo dobili za troje djece, dobili dasku za presvlačenje i kadicu. Hvala Bogu, jer da smo još i to morali kupovati ne znam kad bi još i to. Ja već dva mjeseca cvilim kak trebamo kupiti kolica i krevetić i napokon smo to kupili. Isto mu se to ništa ne da jer nema osjećaj da ja u meni živo biće iako ju je osjetio i vidio trbuh kako se izboči i skače, ali ništa...do njega to nekako ne dopire... Ah... mislila sam da sam jedina. Živcira me to što npr.zna koliko bi voljela masažu umornih i otečenih nogu. Stalno mu to govorim. Ali još ni jednom nije sam rekao da će me izmasirati, nego tek kad ga ja zagnjavim, a  i onda osjetim da mu se ne da... pfff....user posted image

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 402
8.12.2011 19:56:52   
dianchy
marina i sve za bolnicu? A ja mislila da sam ja napredna i da želim imati sve spremno 2 mjeseca prije user posted image ja još nemam sve za bolnicu, tj.nemam uglavnom ništa user posted image user posted image   i još moram kupiti madrac i onu ogradicu za kinderbet...

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 403
8.12.2011 20:19:56   
Gardenija
i kozmetiku ?!? uh, a meni je termin puno prije tebe. nisam htjela još uzimati. Imam samo popis za kozmetiku što mi treba pa to mislim poslije blagdana skoknut u ljekarnu i dm po sve.
Ja trenutno tražim onu ogradicu za koljevku pa se nadam da ću to ovaj vikend nabaviti. To i neke sitnice za bolnicu.
Valjda će se to promijeniti Dianchy, zato moj ide sa mnom na porod da bude svjestan te činjenice. user posted image

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 404
8.12.2011 20:39:34   
dianchy
i moj ide na porod i to me veseli jer je od početka sam rekao da ide samnom. E sad bi ja htjela cijelu ruku...nagovaram ga da on prereže pupčanu vrpcu user posted image To mu već i nije neka ideja user posted image Ali vidjet ćemo... Ja trebam kupiti samo ogradicu, ali u adaxu imaju jako lijepe samo one što dolaze sa setom posteljine, a ja sad još ne želim kupovati poplun i jastuk, ni navlake za iste. A ove ogradice koje se mogu kupiti solo su bezveze. Ajed, ako nađeš negdje neke lijepe, a da se mogu kupiti solo, javi. Pa da odem pogledati. user posted image

(Odgovor članu Gardenija)
Neposredna veza do poruke: 405
9.12.2011 11:10:19   
Nestrpljiva mama
Muskarcima to nekako kasnije dolazi do svijesti da ce doci novo bice na svijet.I ja sam se ponekad osjecala zapostavljeno ali mislim da to nije samo njegova krivica nego su i hormoni malo pripomogli!al to se sve mijenja, kako se priblizava termin tako vidim sve vece promjene.Cesto je na netu i trazi smijesne snimke beba, cita nekakave clanke o porodjaju (ide samnom pa kaze da zeli znati sta ga ceka) a i mene hormoni manje pucaju.
Vrhunac je bio bas jucer kad mu je dosao prijatelj a on ga je odveo u sobu da mu pokaze kakva smo "nabrijana" kolica kupili!user posted image
Naravno jos uvijek mu moram govoriti da mi izmasira noge i da mi pripomogne sa nekim stvarima ali mislim da to nije toliko bitno koliko kakav ce otac biti kad se beba rodi. Znam da ce razmazit svoju princezu i da ce biti pun ljubavi prema njoj i to mi je najvaznije.Meni pogotovo jer sam ja odrastala bez oca i zato zelim najboljeg za svoju kcer.

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 406
9.12.2011 11:16:43   
dianchy
Bome ovi trudnički hormoni su nešto fascinantno user posted image I ja znam da će biti super tata. I nakon što ga zašpotam kako se ne trudi previše i kad ga zbediram, onda mu kažem da ja znam da će on biti super tata kad se malena rodi, ali da ja trebam nešto više već sada. Prvo ga zbediram  onda tješim. Vražji hormoni! user posted image  

10.02.2012. stigla nam Gabrijela! :)

(Odgovor članu Nestrpljiva mama)
Neposredna veza do poruke: 407
9.12.2011 13:18:29   
marinazg
hahaha bas smo smjesne sa tim ispadima user posted image
da sve smo kupili jer smo dobili bozicnice pa bolje da smo sad uzeli prije nego smo novce potrosili na neke nepotrebne "gluposti" user posted image
bila sam danas na ogtt testu i jedva sam cekala da produ dva sata da mogu napokon jest i pit user posted image
ruka mi je plava ko da sam neki narkic user posted image

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 408
9.12.2011 15:10:37   
elven
Evo da se i ja javim malo sa novostima, bila prvi put na pregledu u trudničkoj ambulanti Sveti Duh, naručena kod dr. Bekavac. Moram reći da je žena odlična i da je par mojih paranoja dosta smirila. Situacija je sljedeća porod bi najvjerovatnije trebao biti vaginalni (prvi je bio carski), a paranoje su bile srčanog tipa jer mi se počelo učestalo dešavati lupanje i preskakanje srca, a u obiteljskoj anamnezi imam hrpu srčanih bolesnika....jedan sa smrtnim ishodom baš u mojim godinama..uglavnom odrađeno pretraga uzduž i poprijeko i svi su mi nešto neodređeno govorili tipa malo ste nam granični user posted image i naravno ništa na pismeno, naravno da sam već bila poluluda od nekonkretnih odgovora i straha da će me krenuti porađati i ja dobijem infarkt i sve se iskomplicira...
Uglavnom, Bekavac veli da rezultati ne pokazuju nikakve rizične parametre, ali da ćemo za svaki slučaj napraviti sve predoperativne pretrage i da nema zapreka da porod ide vaginalno, što je konačno nešto konkretno (vi to možete i sve će biti ok, nema većih rizika od uobičajenih....to mi je trebalo)...moram priznati da sam imala dojam da si briju da tražim indikaciju za carski, jer uglavnom sve obavljam privatno (Croatia osiguranje), ali obzirom na obiteljsku anamnezu radije i to i da pušem na hladno nego da poslije bude ajme...i da si mislim jesam li sve poduzela što je bilo u mojoj moći...

Evo sad sam se i malo izjadala, ali.....

Tjedni raspored doktora u trudničkoj nisam nigdje vidjela pa curke koje hoće znati kad koji gin. radi baš moraju zvati i pitati. Sestre se čine buuu, ali u biti su super obzirom na gužvu i tempo koju imaju tamo.

Eto naručena ponovno za dva tjedna na SD pa ćemo onda i na CTG i UZV i vidjeti kako stojimo sa kilažom i veličinom....kad sam već na kilaži...mislim da im vaga važe manje user posted image ...po njoj ja od početka dobila 8,5 kg...35/3 tjednauser posted image

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 409
9.12.2011 16:56:02   
dancy24
pozdrav, ja sam nova na portalu, termin je 26.01.2012. i jedva čekam, ovi zadnji mjesec mi se čini tako dug ali izdržati ćemo mi to, i moj smuž ide smenom na porod ali čini mi se da ga vata panika , pa neznam dal da ga vodim ili da ga ne pilam da ide s nama.

pozz

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 410
9.12.2011 17:33:50   
dianchy
 mi dobili rezultate OGTT - šećer u normali. Pa rekla sam ja doktoru da se ne debljam jer imam šećer nego jer previše jedem. user posted image
elven drago mi je da je sve ok user posted image Nama je doktor rekao da će nas poslati u bolnicu na kontrole negdje od 34 tjedna, jer je on u Jaski pa da ne putujuem svako malo tamo, jer mi tada više neće biti do putovanja. To bi značilo negdje u prvom mjsecu, Čitala sam o doktorima na sv. Duhu. Svi hvale dr. Miškovića,Penavu, eto ti sad ovu...a najgore mi je od toga svega što ti taj doktor uopće ne mora biti na porodu. Porodit će te onaj koji će baš tada biti u smjeni. Tako da se ne ću kod nekog posebno naručivati na preglede.

dancy dobrodošla user posted image
ako ti dragi nije sto posto siguran da želi ići s tobom na porod radije ga nemoj forsirati. da ne bi ti njega tješila tamo ili se bavila njime. Poanta je da on bude tebi u pomoć, a ne da se ti brineš za njega user posted image

(Odgovor članu dancy24)
Neposredna veza do poruke: 411
9.12.2011 18:34:43   
Nestrpljiva mama
Dancy dobrodosla! Sto se tice muza mozda bi bilo dobro da porazgovara sa nekim ko je bio na porodu. Normalno je da se boji kad ide u nesto nepoznato. MM je isto bio nervozan ali je porazgovarao sa prijateljem koji je bio na 2 poroda i koji mu je naravno rekao da su mu to najljepsi dogadjaji u zivotu i nakon toga je sve bilo ok.

Dianchy imam i ja istu metodu. Prvo bediranje onda tjesenje. Hormoni ahhh...

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 412
9.12.2011 20:03:01   
elven
Dancy dobrodosla, mi smo odlučili da mužić ne ide na porod ako bude vaginalni, dosta mi je veliki paničar kad su krv i bilo kakvi medicinski zahvati u pitanju, pa bi se još i za njega brinula...bio je voljan ići ako mi stvarno treba njegova podrška, ali smo odvagnuli da je bolje ovako, a njemu naočigled laknulo user posted image user posted image

Dianchy - hvala na dobrim željama, ja sam isto čula sve najbolje za Habeka, Hafnera, Matijevića ali kod njih je gužva za naručiti se pa su neke izvisile iako su ih tražile. Znam i da će me za vaginalni dopasti tko je u smjeni, ali mi je trebao netko da me primi na prvi pregled i pregleda taj štos papira i kaže mi nešto konkretno, a od ovih gore razvikanih imena gin. mi je spomenula i Bekavac pa ja eto kod nje završila.

A negdje imam popis dr.-a sa drugih foruma sa uglavnom pozitivnim iskustvima, pa ako pronađem stavim ih kao info.

(Odgovor članu Nestrpljiva mama)
Neposredna veza do poruke: 413
9.12.2011 21:09:08   
Gardenija
danchy pozdrav user posted image
mi smo platili već tečaj tako da bi mi bilo žao da sada MM odustane, ali nekako nije siguran u to sve pa ne znamo još. rekla sam da može biti samnom prije, a na samom porodu neka izađe van. vidjet ćemo to još. Danas sam se zamalo onesvijestila u jednoj ustanovi koliko mi je bilo teško. Zanima me je li ima veze debljina sa lakoćom poroda tj. je li punijim ženama lakše tiskati i izdržati porod nego mršavicama?
pozdrav

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 414
9.12.2011 22:08:53   
dancy24
gardenija pozz,

mi još nismo uplatili, ali smo namjeravali, a kad je tebi termin, ja san u 33 tjednu i 13 kg sam se nadebljala, a gin mi je reka da se nesmin puno nadebljati jer će biti težak porod kad je beba veća, pa tako da me uplašija s tim i od tada se ova zadnnja 2 mj nisam debljala

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 415
9.12.2011 22:14:30   
dancy24
hvala svima na savjetima, ja ću njega još malo pustit nek razmisli , pa kako bude.

(Odgovor članu dancy24)
Neposredna veza do poruke: 416
10.12.2011 9:53:06   
marinazg
danchy dobrodosla user posted image
kaj se tice mm on je rekao odma da oce ic samnom na porod i da ako ce moc da ce prerezat pupcanu vrpcu, njemu nis nije gadljivo jer se vec i krvi i svega nagledal u zivotu. njega najvise brine kaj ce on radit dok cu ja biti u predradaoni user posted image ahhh ti muski user posted image

(Odgovor članu dancy24)
Neposredna veza do poruke: 417
10.12.2011 10:15:34   
Gardenija
ja sam 31+6, u ponedjeljak ulazim u 32 tjedan. Nisam ni ja dobila puno, ali sad sam počela jesti za troje ne za dvoje user posted image user posted image
čekam srijedu pa ću vidjeti koliki smo.

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 418
10.12.2011 10:38:59   
marinazg
Gardenija user posted image
ja sam u 30 tt i bas sad citam za Braxton-Hicksove kontrakcije, prvi put sad cujem za to user posted image
jel vi to imateuser posted image

Neposredna veza do poruke: 419
10.12.2011 20:01:02   
Gardenija
ja imam, nekad me to probudi kako sam već prije i napisala. Glavobolja mi uvijek dođe zajedno s tim kontrakcijama.
ja sada muku mučim s pelenama. pročitala sam da je dugoročno jeftinije uzeti platnene pelene pa sad gledam gdje ima to za uzeti i koja je razlika.
Nisam na kraju išla gledati ogradice za kolijevke, završili na ručku vani umjesto u shoppingu user posted image

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 420
12.12.2011 8:05:14   
Martyna
Braxton-Hicksove kontrakcije

Mišići maternice moraju se savijati (kontrahirati) kako bi ojačali i (kasnije) postepeno omekšali cerviks prilikom pripreme za sam čin rađanja. Te spontane i neredovite kontrakcije mišića počinju u ranoj trudnoći ali ih žene najčešče počinju osjećati oko 20-tog tjedna trudnoće. Obično traju 30 do 60 sekundi i većinom nisu bolne, a mnoge žene se niti ne sjećaju da su ih osjetile. Ove kontrakcije prvi je opisao engleski liječnik John Braxton Hicks, davne 1872. godine. Liječnici i babice smatraju da su one važan uvod u porod i preporučuju da se iskoriste za vježbanje disanja, koje će biti od izrazite važnosti tijekom poroda.

Kako razlikovati Braxton Hicksove kontrakcije od pravih trudova ?

Pravi trudovi su duži i mnogo ujednačeniji, te isto tako, i bolniji od Braxton Hicksovih. Također, pravi trudovi se vremenom pojačavaju, postaju češći i bolniji dok su Braxton Hicksove kontrakcije nepredvidive i neritmične. Pravi trudovi mogu biti praćeni i vodenastim iscjedkom ili sukrvicom, te boli u križima. Ako svejedno niste sigurni jesu li to prave kontrakcije ili Braxton Hicksove - primjenite 1-5-1 formulu: ako vaše kontrakcije traju najmanje 1 minutu, intervali između njih su 5 min. ili manje i ponavljaju se tijekom najmanje 1 sata, vi ste, najvjerojatnije, spremni za porod.

Što ako Braxton Hicksove kontrakcije postanu bolne?

Mnoge žene primjećuju da su kontrakcije češće prilikom čak i manjih fizičkih napora, kao što je utovar namirnica u auto. Ako su vam kontrakcije vrlo neugodne, često pomogne leći ili obrnuto - prohodati za vrijeme njihova trajanja. Ponekad pomogne i topla kupka. Neki liječnici savjetuju da popijete čašu ili dvije vode, ako kontrakcije postanu neugodne iz razloga što je i dehidracija često uzrok pojačanih Braxton Hickovih kontrakcija. I inače nedostatan unos tekućine u organizam čini maternicu osjetljivijom - tako da je to samo jedan od mnogih razloga za pijenje dosta tekućine tijekom trudnoće. Osim adekvatnog unosa tekućine u organizam, kontrakcije možete ublažiti i dubokim, pravilnim disanjem.

12 pravila koje biste trebali znati

Puno se odmarajte. Prava opasnost ovih kontrakcija jest ta da može poremetiti san, koji vam je prijeko potreban kako biste sačuvali energiju za porod.
Idite spavati kasnije nego obično. Bebe su ponekad najaktivnije u ranim noćnim satima, pa je često potrebno prilagoditi vrijeme spavanja, nakon razdoblja najveće fetalne aktivnosti.
Odmarajte se ležeći na boku. Kada ležite na leđima, maternica je osjetljivija te su i kontrakcije češće. Odmor na boku, sa zatvorenim očima može biti gotovo dobar kao i san.
Jedite češće. Možete jesti što češće, ali svaki put male količine hrane.
Jedite hranu sa manje vlakana. Iako su vlakna jako dobra za vaš organizam, ona pojačavaju aktivnost crijeva, što može uzrokovati kontrakcije.
Pijte mnogo tekućine.
Neka vaš mjehur bude uvijek prazan.
Izbjegavajte stimulaciju bradavica suprotno starim preporukama nije potrebno pripremati bradavice za dojenje (trljanje ručnikom i sl.)
Izbjegavajte vruće kupke.
Razmislite o svome poslu. Ako je vaše zanimanje usko povezano sa djecom i brigom o djeci, to može izazvati suosjećajne refleksne kontrakcije.
Gledajte na kontrakcije kao na dio pripreme za porod. Iako su Braxton Hicksove kontrakcije ponekad neugodne i dosadne, te vam mogu oduzeti potreban san, one su vrlo važan faktor u pripremi cerviksa za porod.
Isključite prijevremeni porod. Kontrakcije koje upućuju na početak poroda najčešče su popraćene bolovima u križima, bolovima sličnim predmenstrualnim, krvavim ili vodenastim iscjedkom, bolom u nogama. Zapamtite, Braxton Hicksove kontrakcije su neujednačene, neredovite, te se pojavljuju u potpuno neujednačenim intervalima.

Mia 20.11.2008.
Matija 22.01.2012.

Neposredna veza do poruke: 421
12.12.2011 8:19:22   
Martyna
 ...ja ih imam....tu i tamo...nocas me bas mucilo.....cak sam se malo i prepala....

...doktor mi je jos prije rekao da pijem MAGNEZIJ 300...to opusta maternicu....

Mia 20.11.2008.
Matija 22.01.2012.

(Odgovor članu Martyna)
Neposredna veza do poruke: 422
12.12.2011 8:44:20   
marinazg
hvala user posted image
a ja sam mislila da me to user posted image gura ili se okrece, sad cu vise obracat paznju na to, hvala vam user posted image

(Odgovor članu Martyna)
Neposredna veza do poruke: 423
12.12.2011 11:55:08   
dianchy
Nama je danas 31 tt user posted image Moja malena je prilično mirno djetešce. Tu i tamo osjetim lupkanje, rastezanje. Ali po noći spavamo bez problema user posted image Čak zadnje dvije noći nisam išla na wc!! Uopće ne znam kako je to moguće...ali sviđa mi se! user posted image Mene počele noge malo boljeti tj. više ih osjetim kao teške, natečene, nekakva glupava bol. A malena očito voli nasjesti na neki živac, jer već par dana osjetim predvečer kako mi se uklješti živac kod trtice, pa pređe u guzu. Uf kako boli pri određenim pokretima. I da...strije...ali neka ih tu, po kukovima, gdje sam i prije imala. Samo su sad malo ljubičaste, od ležanja na bokovima...pošto na leđima baš i ne mogu...

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 424
12.12.2011 12:04:40   
Gardenija
a nama danas 32 tjedan user posted image user posted image
moja beba navečer luduje, i dalje problemi sa kralježnicom i spavanjem, samo što sam se valjda naviknula pa me čak i ne probudi user posted image

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!