|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Termin siječanj i veljača 2012...
12.12.2011 12:19:27   
dianchy
user posted image gardenija
Ne znam kako vama, ali meni tjedni tako sporo idu...još 2 mjeseca...uf! user posted image

10.02.2012. stigla nam Gabrijela! :)

(Odgovor članu Gardenija)
Neposredna veza do poruke: 426
12.12.2011 14:12:29   
subi83
joj, cure, ja sam u petak ušla u 32 tt. i meni to sve prebrzo prolazi... brzo će proći ova 2 mjeseca, a da se neću stići ni okrenuti...
nismo još sve niti nabavili za bebu user posted image robicu i ove sitne stvari jesmo, ali ove velike stvari, kindač i kolica, još nismo pa me sad već to zabrinjava jer se termin približava...

mm baš i nije bio za to da ide sa mnom na porod, bilo ga je strah, ali nakon trudničkog tečaja je odlučio da će ipak ići user posted image , a meni je baš drago zbog toga jer sam rekla da ga neću prisiljavati, neka ode sa mnom na tečaj pa nek sam odluči i eto... odlučio da ipak ide user posted image

mene ponekad zna zaboliti u trbuhu, ali nije to niti klasična bol nego kao da me nešto probode sa strane... kao kad trčite pa vas od napora nešto zaboli i probode u trbuhu...
ne znam da li su to Braxton Hicksove kontrakcije ili nešto drugo?

pozz

... mrvica Tara došla nam je 3.2...

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 427
12.12.2011 18:35:07   
Martyna
user posted image user posted image user posted image curke!!!!!               ...i meni vrijeme sporo ide..al zacas ce nase bebice biti s nama....sve smo blize terminu... 33 plus3...user posted image

Mia 20.11.2008.
Matija 22.01.2012.

(Odgovor članu subi83)
Neposredna veza do poruke: 428
13.12.2011 9:15:18   
mariola
Hej, da vam se malo javim.user posted image
Ja sam danas 30tt.
Curka je dobro, ima 1580g. Živahna je jakouser posted image
Sve je ok, juče sam bila na uzv. Drugu srijedu pregled i brisevi...
Nagovorila sam gina da nam organizira trudnički tečaj da ne moramo ići u Zd user posted image user posted image

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Martyna)
Neposredna veza do poruke: 429
14.12.2011 17:03:34   
Gardenija
mi bili na pregledu danas. Naša beba se okrenula glavicom prema dolje user posted image
i ima oko 2 i 200, sve u najboljem redu
pozdrav svima
user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 430
15.12.2011 9:55:19   
marinazg
bravo user posted image user posted image user posted image

ribicu smo ocekivali 23.02.2012 i ribica nam je dosla 23.02 u 23.14 :)

Neposredna veza do poruke: 431
15.12.2011 19:02:58   
dianchy
Ja danas bila u posjetu frendici na Merkuru. Rodila je prekjučer...ajme koje prekrasne male štruce!!! user posted image Jedva čekam u ruke primiti svoju štrucu! user posted image user posted image user posted image Još jedan primjer poroda? U 10 ujutro joj je pukao vodenjak i to je fakat curilo, kaže nije ništa moglo upiti koliko je curilo, a od trudova ni T. Došla u bolnicu, vidjeli da nije otvorena i da se ne otvara pa joj dali drip + epiduralnu...i tako 4 puta. Dobila je 4 epiduralne. user posted image Ali ove tri su djelovale tak da je prošla super zapravo. Barem ja tak mislim user posted image Mislim da se ona ne bi složila samnom. Ona zadnja nije baš primila i kaže bolilo je za poluditi. Kaže da je epiduralna spas...tak da ipak razmišljam o njoj... hm... Uglavnom rodila je tek u 3 u noći koliko se sporo otvarala.  Sam izgon je trajao negdje oko 40 min... Ma joj, mene ničeg nije strah! Samo da što prije dođe vrijeme za to! Jedva čekaaaammmm!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 432
15.12.2011 22:21:32   
yasmine
evo i mene malo...
jučer bila na kontroli kod ginićke i uputi ona mene u merkur na uzv da čuje drugo mišljenje u vezi težine pošto su u pitanju blizanke..
i kaj bumo odugovlačili, zapičimo mi odmah za zg.. dođem teti na šalter i kažem kak bi se trebala naručit za uzv. gleda mene ona čudno, da ko je mene poslao, da ona mene može naručit za tjedan dana, a ja sutra mogu rodit.. i ubaci se neka tetka sa strane da nek dođem sutra, al je ova bila taaaak draga i rekla da me neće šetat i vozat i nek malo pričekam.. pokupila je papire i otišla u ordinaciju nekom doktoru i začas izašla van i rekla mi da sjednem, da će me primit doktor začas!!! user posted image user posted image user posted image
nemreš vjerovat!!!! draga teta.. user posted image
i tak me primila i pregledala dr. Stasenko, i za nju svaka riječ pohvale iz mojih usta što se tiče pristupa..
otvorena sam 1cm, i moja lijeva gospodična ima 2080g, a desna 2390g! svaka ima svoju posteljicu, tak da nema straha od onog uzimanja hrane i kisika jednog blizanca drugom.. i naručene smo opet iduću srijedu u trudničku ambulantu, i po riječima doktorice-za novu godinu bi mogle biti vani! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
danas nam je 34+3 i samo molim boga da me ne zafrkne ništa još bar 2 tjedna, dok moja manja user posted image ne natuče još koji gramček! user posted image
user posted image user posted image user posted image   svima!!!

--- što te ne ubije, ojača te ---

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 433
16.12.2011 9:08:13   
marinazg
dianchy user posted image user posted image user posted image za tvoju prijateljicu i malog bebolina

yasmine opaa onda bi ti mogla prva od svih nas user posted image
bravo za curke i tebe bitno da je sve ok user posted image user posted image

jeste razmisljali o imenima?
nas user posted image ce se zvati Ivan user posted image

ribicu smo ocekivali 23.02.2012 i ribica nam je dosla 23.02 u 23.14 :)

(Odgovor članu yasmine)
Neposredna veza do poruke: 434
16.12.2011 9:44:10   
Gardenija
dianchy nekako mi ne olakšava ta priča pomisao na ono što nas čeka user posted image

yasmine drago mi je zbog toga, dobit će mala još koju, sad će blagdani user posted image

ja mislim da smo mi jedini par koji još nije siguran za ime. Potvrdio nam je da je dečkić, a sada muke. nijedno mi se ne sviđa, koje mi se i svidi MM se ne sviđa. Ne sviđaju mi se neka moderna imena, nešto bi staro, a opet lijepo.

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 435
16.12.2011 11:21:21   
dianchy
Yasmine fakat bi mogla biti prva od svih nas user posted image Ajme, baš super! NAdam se da će sve biti ok user posted image
Ma Gardenija, nisam htjela nikoga uplašiti, ali tek toliko...pa čime sam te zapravo uplašila? Pa frendici tek 4 epiduralna nije baš uhvatila, al do tada nije uopće osjetila one prave trudove. user posted image Zapravo joj je bilo super user posted image Samo da me ne čuje user posted image Više ju je mučilo to što toliko traje, što ne može ni jesti ni piti ništa. Ali trudove prave osjetila tek pred kraj user posted image I ja bi tako, da ih tek pred kraj osjetim.

Što se tiče imena, rodila moja kolegica prije 2 mjeseca. Nakon 3 tjedna pitam njenu frendicu kak se mala zove, kaže ona nju zovu moja djevojčica user posted image user posted image user posted image Još se nisu odlučili za ime user posted image   Tako da definitivno imate vremena. Ni meni se ne sviđaju ova neka moderna imena. I ja sam više tradicionalist. Meni se sviđaju David, Jakov, Petar, Toma... Ali ja hvala Bogu ne odlučujem o muškom imenu pa imam ipak više izborauser posted image Mi smo se odlučili nazvati našu princezu Gabrijela... Mala Gabi user posted image Koja se upravo premeće po donjem dijelu mog trbuha i sve vas lijepo pozdravlja user posted image
Jučer ja kupovala zavjese i pita teta prodavačica joj, koji je danas datum. Ja rekoh vidite li me? Ja sam doma i izgubljena u vremenu i prostoru, ne znam koji je datum. Pogleda ona moj trbuh i kaže pa mislila sam da tek vi znate koji je točan datum pošto ne brojite još puno. user posted image user posted image A ja još brojim 2 mjeseca!! Pa koliki mi je trbuh onda?? Baš joj hvala! user posted image

Neposredna veza do poruke: 436
16.12.2011 11:49:47   
Cmelica
Evo nas nakon 3tj mirovanja, pošto sam bila 2prsta otvorena, sve u redu, nisam se dalje otvorila, user posted image , danas nam je 36+3 i doktor veli nek izdržimo još bar 2tj u komadu. BTW curica ima 3050g prema mjerama UZVa.user posted image

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 437
16.12.2011 12:52:11   
Vjeverica ST
user posted image user posted image user posted image

eh da....zanima me u kakvu torbu ste spremile stvari za rodilište?
ja sam kupila putni kufer, htjela sam mali ali muž je inzistirao na ekonomičnosti i uzeo mi veliki....... Hoće li me primit s tim u rodilište? za Boks moram imat samo osnovne stvari a oni odnesu ostalo u sobu ili?

ja se sjećam, pošto sam par dana prije termina bila u bolnici, da sam se stigla, kad su me uhvatili trudovi otuširat i depilirat, hoću moć sad, što mislite, s obzirom da bi 2. porod trebao ići brže i sve to?

P.S. oprostite ako su pitanja glupa, ja sam samo trudnica koja se približava terminu

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

(Odgovor članu Cmelica)
Neposredna veza do poruke: 438
16.12.2011 14:36:50   
Gardenija
ma to drip + epiduralna mi ne zvuči baš bezbolno, ako je tako kako kažeš onda bi i ja tako user posted image

Ja sam htjela da bude curica jer sam za nju imala ime, a sada user posted image ima vremena, ali mene to brine.

Vjeverice to i mene zanima, ali vjerojatno se razlikuje od bolnica. Nama su rekli da se presvučemo u garderobi, a stvarno ne znam kuda sa stvarima onda. Ja ću si spakirati u putnu torbu, srednje veličine.
Hoćete li i za bebu i za sebe sve u istu torbu ili odvojeno?
Mislim, za bebu ne treba puno toga, koliko sam ja shvatila najbitnije su pelene, krema, vlažne maramice, odjeća za van. ništa više pa nema smisla odvajati kako negdje na netu piše. Ja sam za sebe za sada priredila spavaćice, papuče, ogrtač, uloške, one jastučiće za grudi. to mi trenutno sve u vrećicama. Kad baš budem to stavljala u torbu ubacim još ručnike, gel za tuširanje, jednokratne gaćice i ostalo. valjda bi to trebalo stati. Sad kad sam počela opisati nisam baš sigurna za tu svoju torbu...

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 439
16.12.2011 16:32:37   
elven
Moja torba spremna (manja putna), idem na SD...pa da podijelim, možda kome pomogne....
ZA MAMU
- spavaćica
- par čarapa (ne mogu bez njih)
- ručnik veći i manji
- šlape (koje mogu i pod tuš)
- tolet papir ( dvije role)
- aseptolete vl. maramice (i za ruke posjetitelja i za wc dasku) i ono tekuće za dezinfekciju ruku sam ubacila
- jednokratne gaćice
- jastučići za dojilje (10-ak kom.)
- ulošci
- higijenske potrepštine sve mala pakiranja iz dm-a i muller-a (pasta i četkica za zube, gel za tuširanje, šampon i jedan baby ako bude pokakan dok je kod mene)
- izdajalica (prošli put da mi cimerica nije imala i posudila završila bih sa opakim mastitisom)

ZA BEBU
- 10 kom jednokratnih pelenica
- dvije tetra pelene
- vlažne maramice
- krema (našla ono najmanje 50ml pakiranje JGL masti za guzu)
- bepanten mast (može i za guzu i za bradavice)

OSTALO:
- dvije energetske pločice (ako me ne nahrane) i grožđani šećer
- mala voda
- lupocet 500 za bolove

ništa nisam stavljala u ambalaži pa je sve puno manje i time lakše za spakirati.

Ono što će beba imati kad bude išla doma će biti spremno u AS da se donese kad budu dolazili po nas isto tako i obleka za mene. U međuvremenu posjete mogu donijeti što zatreba...

I TO JE TO user posted image

Neposredna veza do poruke: 440
16.12.2011 16:43:19   
elven
zaboravila još navesti pod OSTALO
- punjač za mobitel

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 441
16.12.2011 17:29:22   
dianchy
Ja sam zadnja dva mjeseca samo piskarala i organizirala i skupljala info što ponijeti. (volim piskarati i organizirati user posted image ) A do sad još ništa nisam ni kupila ni spakirala. Dobro, imam vremena. Ipak su još puna dva mjeseca preda mnom. user posted image Ali mislim poslije Božića otići u shopping i kupiti neke najosnovnije stvari npr.uloške, gačice, spavačicu. Iako mi neće trebati jer sam čula da na sv.Duhu daju samo njihove spavačice. Pa valjda daju neke osnovne upute što ponijeti kad se krene na kontrole u bolnicu. Elven? Kad ti je termin? Jesi već krenula u bolnicu na preglede? Meni je bolnica fakat blizu pa se ne želim živcirati oko toga što ponijeti. lako se netko zaleti i donese mi što mi treba. 

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 442
16.12.2011 17:37:37   
ilena83
Cure, evo i mene. Termin mi 10.02. Zasada je sve ok, bili na pregledu, zatvorena, beba ima 2 kg. Zadnjih tjedan dana imam jake kontrakcije pa sam preventivno po poterbi dobila normabele. Da li ih koja oije?

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 443
16.12.2011 17:48:19   
Gardenija
elven ovo će sigurno pomoći. ja sam skoro sve nabavila, malo po malo kad odem u dm nešto uzmem. ne znam samo koliko tih gaćica treba.
dianchy tako i meni, bolnica blizu pa mi svejedno. Nego sad si ja mislim u čemu da ja odem u bolnicu? jel moja roba i čizme u kojima ću vjerojatno do tamo isto treba stati u tu torbu?
ja u cijeloj trudnoći 2 lupoceta popila, ništa drugo

(Odgovor članu ilena83)
Neposredna veza do poruke: 444
16.12.2011 18:45:57   
elven

@dianchy - Termin 10.01., znači sada 36+3. Super što si blizu i fakat se ne trebaš brinuti, preko puta ima Kozmo i apoteka ako što zatreba, ja nisam baš blizu doma, i moji svi rade tako da volim imati sve po malo, a ostalo će donijeti kad budu dolazili, spavaćicu obavezno nosim jer se zna zalomiti da njihovih nestane (tako mi je zadnji puta bilo, a čitam da im je i dalje tako) pa je moja bila više nego dobrodošla. Odradila prvi pregled u trudničkoj kod dr. Bekavac, ženi pohvale za pristup pacijentu. Što ti treba za bolnicu ti kažu na trudničkom tečaju ili se sam informiraš, ali kao što rekoh sve je pri ruci samo da imaš nekog tko ti može dotrčati kad ustreba.

@ilena -bravo za napredak bebaća...normabeli uh... ja ih dobila, ali iz drugih razloga...srce mi malo više podivljalo pa da me ne kljukaju tabletama za srčane bolesnike kardiologica se odlučila za normabele po potrebi i to max 2x2mg dnevno, za sprečavanje kontrakcija i opuštanje mišića možeš još uzimati i magnezij 300 što je kudikamo bolje od normabela, inače prvo doktori prvo krenu sa magnezijem, valjda su ti kontrakcije bile jake... (ima onih sa dodatkom C vitamina pa si automatski dižeš i imunitet user posted image )

@Gardenija - robu kad te prime (čizme i ostalo) u vrećicu i mužu odmah predaju tako da to ide doma, a u bolnici ostaje "the torba"...gaćice jedno pakiranje sadrži 5 komada pa stavi bar jedno.

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 445
16.12.2011 20:26:48   
ilena83
magnezij pijem od 23. tjedna zbog uloživosti. dosad su te kontrakcije bile normalne, kratkotrajne i bezbolne. pa se počelo dešavat da su malo nelagodne i da se šire u križa. nisam baš za tablete, reko mi da pijem 3*2mg. ja popijem jedan li dva, ovisno o tome koliko ih ima tokom dana. jako me strah da se ne počnem otvarat, tj. strah me strogog mirovanja...
elven, zbog čega srce podivljalo? u trudnoći ili je to posljedica nečeg prije?
ja još nisam ništa počela pripremat, napravila sam samo popis stvari koje treba kupit pa ćemo iza nove godine u nabavku....

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 446
16.12.2011 20:59:10   
elven

Ilena, inače se zna desiti da u trudnoći zbog povećanog volumena i protoka krvi zna srce lupati što nije ništa strašno niti zabrinjavajuće u trudnoći, ali evo niže sam ranije prisala o mom slučaju, prije trudnoća znalo lupkati i preskakivati, a onda ludnica i naravno meni panika...

IZVORNA PORUKA: elven

Evo da se i ja javim malo sa novostima, bila prvi put na pregledu u trudničkoj ambulanti Sveti Duh, naručena kod dr. Bekavac. Moram reći da je žena odlična i da je par mojih paranoja dosta smirila. Situacija je sljedeća porod bi najvjerovatnije trebao biti vaginalni (prvi je bio carski), a paranoje su bile srčanog tipa jer mi se počelo učestalo dešavati lupanje i preskakanje srca, a u obiteljskoj anamnezi imam hrpu srčanih bolesnika....jedan sa smrtnim ishodom baš u mojim godinama..uglavnom odrađeno pretraga uzduž i poprijeko i svi su mi nešto neodređeno govorili tipa malo ste nam granični user posted image i naravno ništa na pismeno, naravno da sam već bila poluluda od nekonkretnih odgovora i straha da će me krenuti porađati i ja dobijem infarkt i sve se iskomplicira...
Uglavnom, Bekavac veli da rezultati ne pokazuju nikakve rizične parametre, ali da ćemo za svaki slučaj napraviti sve predoperativne pretrage i da nema zapreka da porod ide vaginalno, što je konačno nešto konkretno (vi to možete i sve će biti ok, nema većih rizika od uobičajenih
....to mi je trebalo)...moram priznati da sam imala dojam da si briju da tražim indikaciju za carski, jer uglavnom sve obavljam privatno (Croatia osiguranje), ali obzirom na obiteljsku anamnezu radije i to i da pušem na hladno nego da poslije bude ajme...i da si mislim jesam li sve poduzela što je bilo u mojoj moći...

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 447
17.12.2011 9:42:09   
ilena83
vidim sada, nisam još sve postove pročitala.. :-)
ja ću piti doslovno po potrebi, ako osjetim jača stezanja, a probat ću smanjit kontrakcije mirovanjem.

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 448
17.12.2011 9:52:17   
Martyna
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image cure.....

yasmine ajde ak ces moc mi javi kad dr. Roki radi?
a kaj se tice dr.Stasenko....slazem se, simpa je zena....

ja si jos nisam torbu spremila.....sanjala sam da sam zavrsila u bolnici, a da nemam nista spremnouser posted image user posted image ....

ja sam pila magnezij za kontrakcije...nije mi ni nudio normabele....sad trenutno nista ne pijem a bome svaki dan imam kontracije...valjda je sad to ok kad sam 34 plus 2??? ....neznam..iduci tjedan idem zadnji  put kod svog ginica  na pregled i da mi uzme bris na bakterije pa cu ga pitat...

Mia 20.11.2008.
Matija 22.01.2012.

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 449
17.12.2011 10:16:46   
elven
@ilena, ako možeš što više mirovati sa povišenim nogama i tim magnezije super, a kako ti je doc rekao normabel kad zagusti, mene je više od jednog znalo omamiti...niš strašno samo mi se spavalo...ali bolje što manje ako se možeš na drugi način opustiti...e da čaj od matičnjaka (melisa) isto djeluje opuštajuće i umirujuće, a smiju ga trudnice...Ja ga pijem s medom i meni fin, a eto ima i beneficija.

@martyna, jesi na svoju ruku prestala piti mg ili ti je doktor dopustio...iako je 34 tjedan ne bi trebala imati tako učestale kontrakcije, povremeno da - ali svaki dan....obavezno se savjetuj sa doc, a u međuvremenu uspori tempo.

(Odgovor članu Martyna)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!