Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 10.1.2012 16:44:58
|
|
|
|
elven
|
Dakle drage moje, evo i mene da se javim malo....još u komadu mada sam sumnjala da ću doći do termina... Curke koje sve boli, to je normalno jer se zdjelica širi i sad će se biti sve teže okretati po noći, bar meni je tako bilo od 36 tjedna...i ne znači da se otvarate već samo da se tijelo priprema... Ja otvorena jedan prst, beban ok i hodočastim SD svako toliko....i nadam se da će mi reći: EEE otvoreni ste 4 cm idemo na kat....već mi se povraća od čekaonica i čekanja i dođite za 5-2 dana..i roštanja znate već gdje....imali smo epizodu lošeg ctg-a, pa ga ponavljali u rađaoni (nevjerovatan doživljaj....niti jedna rodilja nije nešto vikala tih mojih 30 prikopčanih minuta, a rodile se 3 bebe, čulo se navijanja i ohrabrivanja, valjda bila neka dobra ekipa) i ozbiljnih ali lažnih trudova, moji su bili onako sve u jednom, full jaka menstrualna bol, probadanje u krizižima, kao rezanje i pritisak u zdjelici i opako kontrahiranje trbuha...stvarno sam mislila to je to....od 05 do 09 svako dvadesetak minuta i onda bananko...smirilo se....sad samo osjećam povremeno rezanje u predjelu zdjelice i čekam...valjda neće još dugo....osluškujem....
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 10.1.2012 16:49:53
|
|
|
|
Martyna
|
Evo cure, ja sam danas bila na pregledu u Merkuru! Sve je u redu! Radila sam ctg i pregled! Sad sam 37+5, skroz sam zatvorena..... Jako me zanima dal ce i ovaj put biti carski ili ne!!! Radila je dr. Stasenko, i super je zena, sve pohvale! Kontrola za tjedan dana, tad ce mi napravit i uzv...da vide kolki je moj decko ! A nazalost vec mi je pod normalno ne spavanje, stalni umor.......
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 10.1.2012 17:24:24
|
|
|
|
ilena83
|
eto i mene malo. u čet nam kontrola i jedva čekam. zanima me kakvo je stanje. danas su rodile dvije cure kojima je termin trebao biti isti dan kad i meni. i ja bi što prije.... sad nam je 36 tjedana i nekako bi da za 2 tjedan ide van...jako sam nestrpljiva ..... ja nemam problema sa spavanjem, al ja sam na normabelima. mene jedino izluđuju noćni izleti na wc... a kaj se tiče grčeva u nogama super vam magnezij. mene spašava.
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 10.1.2012 20:28:32
|
|
|
|
Dudix
|
Pozdrav svima...evo da se i ja javim. Sad sam punih 38 tjedana, termin je 24.1. Zadnjih par pregleda sam bila kod dr. Blagajića na SD, sve je ok, zatvorena, dovoljno plodne vode, mali ima već 3600g!!! Treba to izgurati vani Ja sam na +11 kg, gegam se ko patka, jedva hodam jer me rastura zdjelica, na wc-u sam jako često, pogotovo navečer, spavam tako-tako jer mi se teško namjestiti i utrne mi strana na kojoj ležim (a MM hrče pa ni to ne pomaže ) Torba je spremna, krevetić i komoda za presvlačenje montirani, sva robica oprana, opeglana i poslagana, sve kupljeno... Sad samo ostaje čekanje, geganje po kući (hvala Bogu na svekrvi koja kuha i čisti), pijenje čaja od lista maline (navodno pomaže) i spavanje kad god mi dođe potreba Sljedeći pregled je u ponedjeljak, nadam se nekom pomaku jer me kičma ubija i ja bi da to čim prije krene. Uživajte u zadnjim tjednima!!
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 10.1.2012 20:28:34
|
|
|
|
Gardenija
|
elven nadam se da ćeš nas sljedeći puta obavijestiti o tome kako si rodila. sretno
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 10.1.2012 20:33:47
|
|
|
|
mariola
|
Marina ja sam na dane. Ako samo odmaram i izležavam se (kao kad smo bili kod mojih) onda mi je super a doma uvijek nešto radim pa sam pred kraj dana koma. Kao štosu curepisale kad legnem ne mogu se ni okrenuti ni dignuti Danas mi je Toni cijeli dan povraćao pa sam ga milijun puta presvukla, dignula, nosala, oprala 5-6 mašina robe, bila doktoru, na apoteci,dućanu pa me trenutno sve živo boli i pritišće. Ujutro idem na kontrolu a nemam se volje ni snage poć ni istuširati.
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 10.1.2012 20:59:51
|
|
|
|
marinazg
|
Dudix dobrodosla za bebaca, super i ti ces ic na SD pa nadam se javit nam kako je sve proslo Mariola zao mi je zbog Tonija, nadam se da ce biti bolje pa da neces morat tolko skakat i naprezat se. i ja idem sutra na kontrolu i sve odgadam tusiranje i depiliranje ali moram sad dignut guzu i sredit se za sutra javi jel sve ok bilo na kontroli
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 10.1.2012 23:15:37
|
|
|
|
dancy24
|
večer, čini se da nas više sutra ima kontrolu, ja san prošli tjedan bila otvorena 1 prst, sad san 37+4, i kod mene je sve spremno krevet još nije stiga to će biti montirano one dane kad budemo u bolnici, ja san dobila 20 kg joj preteška san sama sebi, moran mirovat radi bolova od prošlog tjedna al ja neman mira, dosadno je samo ležat, srića svi me dvore ka kraljicu pa je dobro, brojimo još malo , pomalo cure nežurite se, nego guštajte zadnje dane, pozz
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 8:01:04
|
|
|
|
natali2610
|
Jutro cure ...nemam dobre vijesti ..bila jučer na kontroli i ne odgovara mjera opsega bebinog trbuha prema tjednima trudnoće,kasni 2 tj...jučer sam cijeli dan bila u šoku ...danas idem u bolnicu na color dopler pa ćemo vidjeti ...javim se poslije pregleda...
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 8:07:22
|
|
|
|
mariola
|
Natali žao mi je Šta ti je dr. rekao? Mislim da to nije tako strašno. Te procjene znaju biti totalno krive. Meni je T 5 dana prije poroda po procjeni imao kilo manje. Znači ne da je kriva procjena nego totalno fulao aparat. Drži se, nemoj paničariti, bit će sve ok.
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 8:16:28
|
|
|
|
natali2610
|
Hvala mariola ...i ja se nadam da je tako...a reko mi da to nije ništa strašno ...moguće da posteljica više ne obavlja svoju funkciju kako treba... u tom slučaju ostajem u bolnici na promatranju...ako će uzv i ctg biti ok onda beba ima manekenski trbuščić...prema opsegu trbuha mi je beba 2500 g ...to mi se čini jako malo za 36 tj...
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 9:05:58
|
|
|
|
marinazg
|
natali žao mi je, nadam se da su krivo procijenili ali mislim da tezina nije tako zabrinjavajuca jer je moja sestricna rodila malu sa 2300 i sve je bilo ok, mala sad super napreduje i dobila je na kilazi i sve je u redu. nadam se da ce sve biti ok, javi kaj su ti rekli na pregledu
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 10:17:12
|
|
|
|
Martyna
|
drzi se Natali!!!!! Bit ce sve ok!!!!!
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 10:27:30
|
|
|
|
Tanjica Tanja
|
Sretno cure!
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 10:38:10
|
|
|
|
mariola
|
Natali to je sve u granicama normale. Evo ja sam upravo došla s pregleda. Beba je 2700g, +/- 1/2 kg. Kao veća za tjedan ali to je sve normalno. T mi je cijelu trudnoću bio dva tjedna veći da bi odjednom 5 dana pred porod po mjerama kao bio normalan. Kao ono mjere fulale skoro 1kg. Tako da stvarno nije ništa strašno. Ja morala ponovo briseve raditi. Nešto se dogodilo pa nisu mogli obradit one uzorke od prošlog puta. Prošli put skoro da nisam ni osjetila a danas me tako bolilo, ajme sjetila sam se poroda i svih pratećih bolova pa sam pomislila šta mi je sve ovo trebalo Otvorena nisam. 25.-og opet idem.
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 11:12:12
|
|
|
|
Bebys
|
pozdrav drzite se zene.........natali nadam se da su pogrijesili javi nam se da vidimo kako je... ja sam jos 2 u 1 ali sam JAKO JAKO BOLESNA...JAKO BOLESNA...nocas oka sklopila nisam radi bolesti ...grlo...kasalj...nos...sve me uhvatilo uzasno i od velikoga kaslja boli me gore desno u stomaku....AKO TU BOL BEBA OSJETI AJME...sta ce se desiti bebi..svi me uvjeravaju da beba je zasticena da su to moji misici...ali BEBA MI JE TAKO TIHA OD KADA SAM BOLESNA....joj kako se bojim da bebi nesta ne bude...sto bas sada moram biti bolesna kad sljedece nedelje imam porod 18. glupa bolest...
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 12:27:26
|
|
|
|
ilena83
|
Bebys, evo i ja se probudila kmrljava, curi nos i imam osjećaj ko da bi gripu mogla dobit... baš mjerum temperaturu, luda sam.... Natali, meni ti je cijelu trudnoću glava bebe veća, pa su mi rekli da to nema veze i da mogu bit krive mjere. Jučer je rodila cura koja je ležala samnom u bolnici i kojoj je termin bio kad i meni. Znači sada je 36 tjedana trudna. Beba je 2,5 kg i sve ok Bogu hvala. A bili joj rekli da sumnjaju na zastoj rasta i da posteljica stari... ništa se ti ne sekiraj zbog kila, bitno da su bebi pluća razvijena. Ja sam rođena s 1,9 kg, a da me vidite sada... Ja imam sutra pregled pa vam se javim malo!!!!
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 12:32:12
|
|
|
|
dianchy
|
marina znam da te ginekolog može do kraja pregledavati,ali moj je u Jaski pa mi više nije lako putovati svako malo k njemu. Zato mi je dao uputnice za u bolnicu. Naručena sam 26.01. kod dr.Dukica. Stariji doktor, kažu svi da je preedobar. Vidjet ćemo. Jedino kaj sam si mislila kak tak kasno, u 37.tj cu tada biti,ali opet si mislim ionako nece krenuti prije. A tko zna možda dođem na pregled i kažu 4 cm si otvorena - ostaješ! Moje želje, moji snovi! Gardenija, ja isto u zadnjih par dana svaki dan osjetim kako štuca, čak dva puta dnevno. Isto sam si već mislila jel to normalno...a valjda je. Sad sam u 35 tjednu...trbuh je postao tako tvd da me predvečer sve počne boliti koliko je napet. A malena je toliko nisko da ne mogu sjediti uopće. Odmah osjetim pritisak. Sad se svelo sve na hodanje i ležanje. Čisto malo sjedenja. Čak mi stvara i pritisak u glavi koliko me pritišće iznutra dok sjedim. A zatvorena sam....imam neki grozni zelenkasti iscjedak, dobila sam OPET vaginalete...uf! Ništa ne pecka, ne svrbi, samo iscjedak...a i prije par tj.sam radila briseve na sve moguće i sve je bilo ok... ah... Natali jesi bila na pregledu? Što su ti rekli? Nadam se i vjerujem da je sve ok! Vidim počelo se događati...se idemo na prelede svako malo...svima je već dosta...
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 13:48:32
|
|
|
|
Dudix
|
Natali nemoj se živcirati, sve je to normalno. Malo koja beba ima baš sve mjere onakve kakve bi trebala baš za taj tjedan, uvijek ima odstupanja. Moj mali ima manju glavu, a veći trbuh i to je razlika za tjedan-tjedan i pol. Rekao je doktor da je sve to normalno i nema ni najmanjeg razloga za brigu. A što se tiče težine tvoje bebice, i to je sasvim normalno za 36 tjedan, pa još cijelu kilu stigne dobiti do kraja. Držim fige da pregled prođe super...javi se Ja sam danas malo čistila po kući (gnjezdim se) i malo sam pretjerala tako da me sad zdjelica rastura. Jedva hodam do wc-a (15 koraka) tako da me MM stjerao na kauč i rekao da ne mičem cijeli dan. A ja jedva čekam pregled u ponedjeljak i nadam se da će biti nekih pomaka, pošto onda ulazim u 40 tjedan (kako se to činilo daleko kad sam tek vidila + na testu )
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 14:40:01
|
|
|
|
Gardenija
|
Meni je gin prošli tjedan rekao da mu se čini da imam mali trbuh s obzirom na tjedne. Ali kaže da je tako normalno za visoke žene, meni beba nije nisko, nadam se da će se polako spuštati. Ali već se teško saginjem i teže obavljam kućanske poslove. I nije to tako loše Mi još uvijek imamo odnose i sve je u redu. Rekla sam da ćemo prestati, ali eto. Od sljedećeg tjedna Kad Bebys budeš rađala ja sam naručena za pregled, jedva čekam da vidim što će mi reći. Imam osjećaj da sam otvorena jer osjetim pritisak dolje ali znam da to ne znači ništa. Mariola ja ni ne znam što me čeka. drž'te se cure žene.
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 15:00:27
|
|
|
|
natali2610
|
Curke hvala vam!!!! Sve je ok ....uzv pokazao da je sve ok ,protok krvi ok ,ctg ok...trbuščić bebe je nešto malo manji ali veli gin da je to sve ok!!! Sad mi je lakše ..idem opet na kontrolu za tjedan dana..
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 16:42:06
|
|
|
|
Dudix
|
Super!!
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 11.1.2012 18:12:39
|
|
|
|
marinazg
|
natali mi bili danas na kontroli i sve je ok, otisao je moj ginekolog i dosla je neka zena malo je zbunjena al ajde od sad idem na SD na preglede. 25.1 imam iduci pregled a uzv tek 2.2
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 12.1.2012 20:44:35
|
|
|
|
marinazg
|
:bananawave:
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 12.1.2012 21:03:02
|
|
|
|
ilena83
|
curke moje! bili danas na pegledu, samo me vaginalno pregledao i reko da sam zatvorena skroz ali da je ona nisko pa će možda to malo ubrzat stvar..uzeo mi briseve, u sri nalazi pa dobijem uputnicu za SD za uzv. nego ja sam se užasno prehladila, začepljen nos, oči će mi iscurit, glavobolja i temperatura koja ne prelazi 37,2 bogu hvala. reko mi je da smijem 3x1 lupocet i to je to. Da li je koja od vas imala prehladu il gripu? malo me strah sada toga....
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!