|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Termin siječanj i veljača 2012...
2.1.2012 18:58:24   
dianchy
ja sam čula da u drugoj žene dobiju manje kila nego u drugoj user posted image Ah, šta mi to znači kad sam sad dobila 16 user posted image Ja imam 26 god i danas smo ušli u 34 tj.
Gardenija, kad smo bili na tečaju rekla je patronažna da ranu od pupka treba samo pošpricatt ocetisept sprejem (ne bivacyinom jer čak mislim da se više i ne proizvodi), pričekat da se osuši i staviti sterilnu gazu preko (ne ljepiti nego samo prekriti pelenom kad ju zamotaš). A imaš u ljekarni za kupiti sterilne gaze (10 kom/20 kn)

10.02.2012. stigla nam Gabrijela! :)

(Odgovor članu Gardenija)
Neposredna veza do poruke: 551
2.1.2012 19:29:27   
marinazg
ja imam 21 godinu user posted image
udala se u 6 mjesecu i 3 dana nakon svadbe bila kod ginekologa i saznala da sam trudna 5 tjedana user posted image bas mi se sve lijepo poklopilo user posted image
ja sutra krecem sa pripremama.polako oprati robicu i posteljinu, popeglati a iduci tjedan pripremiti torbu user posted image
bivacin ima samo u spreju a kao prasak ima neki tipa bivacina ali ja sam cula da je najbolje 3% hidrogenuser posted image

ribicu smo ocekivali 23.02.2012 i ribica nam je dosla 23.02 u 23.14 :)

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 552
2.1.2012 21:45:00   
Gardenija
očito svatko čuje drugačije o kilažama, a zapravo ovisi od osobe do osobe. Ja znam dosta osoba koje su u drugoj dobile manje, a i obratno.
pričekat ću onda patronažnu pa će mi ona reći i onda kupiti ako zatreba.

user posted image

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 553
3.1.2012 9:42:35   
Martyna
ovo mi je druga trudnoca............imam 27 godina...u  prvoj sam dobila 20 kg, a zasad 14 kg u cetvrtak mi je 37 punih tjedana...

Mia 20.11.2008.
Matija 22.01.2012.

Neposredna veza do poruke: 554
3.1.2012 9:44:57   
Bebys
evo me u 36 tjednu i u obije sam dobila cc 10kg i fala bogu da je tako...

ali to vam ZAVISI KAKVE STE INACE KONSTRUKCIJE...jako puno to znaci KRUPNIJE OSOBE DOBIJU MANJE KILA A MRSAVICE DOBIJU JAKO PUNO....user posted image

ja sam krupnije gradje i zato sam dobila manje kila jer sam vec sama po sebi siroka u odredjenim predjelima...dok recimo moja seka je jako mrsavica bila i dobila je jako puno blizu 20kg tako nekako....ali ona ce to i skinuti jer je po prirodi mrasavica...user posted image

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 555
3.1.2012 9:54:09   
mariola
Opet o kilama, jeluser posted image
Meni je danas puna 33tt i dobila sam 15kg. Druga (uspješna) trudnoća. U prvoj sam dobila 20kg, imala sam 28 god. Sad 2 više. Prvi put sam se kroz par mjeseci vratila na starih 58kg, nadam se da ću opet tako.
Ma pustite kile, cure mi smo u finaluuser posted image user posted image user posted image  još samo maloooouser posted image user posted image user posted image

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 556
3.1.2012 10:04:24   
elven
Curke, sa Octeniseptom ne možete pogriješiti, mi smo samo njega koristili za pupak, (očistiti, pošpricati, pustiti da se osuši i prekriti gazicom bez ljepljenja, upravo kakva je praksa kod patronažnih) poslije smo ga koristili za posprejat kakvu ogrebotinu itd...pa i tete kad vam vade krv špricnu octenisept prije pikanja...mi ga uvjek imamo u kućnoj ljekarni...ovo ostalo, bivacin, hidrogen itd. ništa nismo kupovali.

Također što nam se pokazalo odlično i za oštećene bradavice i za crvenilo guze koje obična lanolinska krema nije rješavala je BEPANTEN mast...manje pakiranje je jeftinije od purelana, a multifunkcionalno...sorry što vam to nisam prije napisala...samo prije podoja bi ga trebalo obrisati....čuda radi ta krema.

Što se tiče kila, hm, ja nisam niti u jednoj trudnoći puno dobila u biti isto...+11 kg 39 TT, a osjećaj trudnoće potpuno različiti i prvo je curka, sad je dečko...genetika je, meni se čini, tu najzaslužnija jer moram priznati da sam u prvoj trudnoći jela od 0/24, a u ovoj sam imala period kad nisam mogla pojesti pola obroka i već toliko zasićena da nisam mogla disati...i na kraju evo isto...niti mama mi nije dobivala puno, a ni seke....

O kilama se brinite poslije poroda, vidjet ćete kad stalne aktivnosti preuzmu kontrolu, otopit će one same a da ni ne skužite..već stare traperice vise... user posted image

Neposredna veza do poruke: 557
3.1.2012 18:25:18   
ilena83
Ja imam 28 godina, prva beba, 35 tjedan i u plusu 15....Mislim da je to puno. al eto... Kad mi je sve fino i sve mi se papa. user posted image

Da li ste sve bile na pregledu za taj beta hemolitički streptokok grupe B? Meni je sad uzeo zadnje briseve na aerobe i reko da je to to.. baš ću pitat na idućem pregledu... user posted image

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 558
3.1.2012 20:52:05   
dianchy
marina tebi se fakat lijepo posložilo user posted image
ja  prekosutra idem na taj bris i onda dalje krećem na preglede u bolnicu...moram zvati već sad i naručiti se...koliko se čeka na pregled na sv.Duhu? Jel mi prerano sad zvati? 34+1 sam danas, a mislim da ću na sljedeći pregled trebati za dva tjedna ziher pošto se bebica jako spustila.
Sve se gore osjećam. Danas čitam mužu nešto na glas (pripremam ga za krizne situacije user posted image ) i tak sam se zadihala kao da sam trčala 20 km! user posted image Užas, a o pritisku dolje da ne govorim. Do popodne još nekako, ali poslijepodne i večer...ajme grozno! Ne mogu se okrenuti u krevetu koliko se teško osjećam, a malena se počela razbacivati ko luda u trbuhu user posted image

(Odgovor članu ilena83)
Neposredna veza do poruke: 559
4.1.2012 9:16:58   
elven
Dianchy sretno na pregledu, za SD bi bilo dobro početi zvati što prije jer ih je za prvi pregled užasno teško dobiti na tel. ili ja nisam imala sreće ....ja sam probala na centralno mailom ali su me otkantali (zovite na taj i taj broj)...kad se sestra javi reci da bi se naručila za dva tjedna, eventualno doktora kod kojeg bi išla i to je to....

E sad čekanje....isto tako relativno...dva puta super prošla u pola sata gotova, ali zadnji put kad mi je u biti bilo najteže čekati sam tamo provela od 3,5 sata....užas...za pregled koji traje cijelih 5-10 minuta...

Ako ti je tako bebica nisko...budeš ti to uskoro odradila....još malo pa će druge slatke muke preuzeti...

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 560
4.1.2012 12:29:43   
dianchy
ma meni to uopće nije jasno, ali eto to je naše zdravstvo...zoveš 2 tj prije da se naručiš i onda čekaš 3 sata...pa čemu onda uopće naručivanje?! user posted image UŽAS! I uostalom nije mi jasno zašto se tak dugo čeka ako pregled traje maximalno 15 min... ah...
ja jučer bila na depilaciji MARINA user posted image user posted image user posted image I uglavnom, tete kozmetičarka kaže da je rodila isto na sv.Duhu i sve ih je nahvalila...od babica, doktora, sestara...kaže da svaka soba ima svoj wc...jel vi osjećate pritisak na guzu?? Meni se nekad čini kao da je jednom nogom vani user posted image A pritisak na zdjelicu vjerovatno osjetite, ali na guzu? Da me doktor ne pregledava rekla bi da sam otvorena bar 3 prsta user posted image Ali bar ne osjećam nikakve kontrakcije... jedino što me jučer i danas dosta boli trbuh i mučno mi je.

koja je prva na redu?? Koja će uskoro u bolnicu? user posted image Želimo svježe izvještaje! user posted image

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 561
4.1.2012 12:54:46   
Martyna
....ja sam sutra 37 tjedana...tako da mislim da sam medju prvima...user posted image user posted image user posted image

...neznam cemu ovo narucivanje na pregled....
....ja sam isla na pregled u Merkur i nema narucivanja...jedino se moras narucit za ultrazvuk., a i to kad treba ti odmah obave bez narucivanja.

A za pregled dodjes s uputnicom i to je to, i onda ti oni kazu kad moras opet doc...
A cekanje nazalost nemozemo izbjeci...nekad si gotov za pol sata, a nekad cekas 3 i pol,
al to je tako u ovoj drzavi bajnoj!!!user posted image

joj meni je tolki trbuh da me sve boli i stisce!!!!!

Mia 20.11.2008.
Matija 22.01.2012.

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 562
4.1.2012 17:40:43   
ilena83
zašto vi uopće idete na SD na pregled? po preporuci ginića ili? meni moj to uopće nije spominjao. sada sam 35 tjedana i idem 12.01. normalno kod njega na kontrolu....

(Odgovor članu Martyna)
Neposredna veza do poruke: 563
4.1.2012 18:26:45   
elven
Ilena, ginekologica mi je tako preporučila da zadnji bar jedan pregled obavim u bolnici gdje bi rodila, da imam njihovu "povjest bolesti".... i meni je to bilo logično, tako radi većina privatnika.
Naravno da se možeš kontrolirati do kraja kod svog doktora i samo doći u rodilište na porod. Puno ih nije niti dočekalo prvu kontrolu u bolnicama već direkt u rađaonu user posted image
Ja sam prvu obavezno morala ići ranije u bolnicu zbog CR, a i za ovu mi je draže da me imaju već kao pacijenta i da od porodničara vidim kakva im je praksa i koje su mi opcije za ovaj porod ... VBAC

(Odgovor članu ilena83)
Neposredna veza do poruke: 564
4.1.2012 18:39:53   
dianchy
tako sam i ja čula, a i logično je... ali moj razlog je i to što je ginekolog u Jaski pa  je i sam rekao da će mi sad vjerovatno biti teško dolaziti i vozati se svako malo pa nek krenem u bolnicu na preglede. Dat će mi par uputnica i to je to.

Zanima me kakve ste madrace kupovale za kinderbete? i od toga rade nauku...user posted image

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 565
4.1.2012 18:48:07   
Baaby Girl
Imam 21 godinuuser posted image i ovo mi je prva trudnoca... sada sam u 34-oj nedjelji i dosad sam se udebljala 17 kguser posted image prije trudnoce sam imala 50kg sad 67kguser posted image ali na meni se bas i ne primjeti osim stomacica koji je iz dana u dan sve veci.... Mi nasu princezicu ocekujemo 9.02-2012.user posted image jako sam uzbudjena ali i uplasena,nadam se da ce i dalje biti sve super kao i dosad. punooo pozdravauser posted image

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 566
4.1.2012 21:38:58   
marinazg
Baaby Girl dobrodosla user posted image
i mene je jako strah toga svega ali moramo bit jake i mislit sve pozitivno user posted image

dianchy hahahaha uvijek se jako dobro nasmijem kad se sjetim toga ali definitvno sam odlucila da cu u drugoj trudnoci ici na to jer se ovako namucim ko budala... kad sam blesava user posted image user posted image user posted image
sutra idemo na uzv pa javim kako je nas princ user posted image samo se nadam da nece biti bas tada jako aktivan kako je bio na proslom uzv-uuser posted image

(Odgovor članu Baaby Girl)
Neposredna veza do poruke: 567
5.1.2012 17:35:50   
natali2610
Curke mi smo u finaluuser posted image user posted image user posted image ..kako se vi držite,mene polako već lovi panika!!

Bono 03.02......

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 568
5.1.2012 19:02:53   
dancy24
pozz drage moje,
meni je sutra 37 tjedan, al jja san bila u bolnici ja i sevka ušle skupa, to je bija onaj najdepresivniji dan pa je biće bilo nešto loše u zraku, mene uvatili Lažni trudovi, joj kako je bolilo , sad me pustilo doma na ležanje

ja nisan pripremila ništa i sve na paniku trči u bolnicu joj baš san se pripala, al beba več ima 3 ipo kg pa san mirna i sve je super tako da se sad moran pazit i čekat Dan D, iako san nekidan skoro bila prid danom D.

Tako cure mirujte i čuvajte se nema čišćenja i ludovanja sada ka šta san ja,

p.s. stalno mi govorili a nemoj još kupovat ništa ima vrimena onda te uvate bolovi a ja ni maramice u borši ka s marsa došla
Tako lipo u kupnju i pripremite se, jer ja sad moran mirovat i moran dat drugima da mi kupuju jer ja neću moć

(Odgovor članu natali2610)
Neposredna veza do poruke: 569
5.1.2012 19:53:34   
ilena83
dancy daj mi molim te reci kako te bolilo? ko menstrualni, u križima, u trbuhu? Ajde pa i da se sada porodiš sve super, mislim neka bude još malo u buši, ali prošli su rizični tjedni... user posted image

tnx elven.. neću onda ništa ispitivati, ako ne moram tamo na preglede rađe nebi. imaju me već uvedenu ko pacijenticu tako da...a stvarno mi se ne čeka po par sati na preglede kad kod svog ginića obavim za pola sata sve...

nama danas rodila poznanica kojoj je termin bio malo prije mene, pa sam se malo scimala i odmah krenula u dućane... user posted image

(Odgovor članu dancy24)
Neposredna veza do poruke: 570
5.1.2012 21:21:21   
marinazg
dancy bas mi je zao kaj si morala tak trcat u bolnicu i sve al bitno da je sa user posted image sve ok.
da i mene zanima ako ti se da napisati kakvu si bol osjecala,gdje....
evo mi danas bili na ultrazvuku i princ ima oko 2100 user posted image
u mjesec dana je dobio 1 kilu user posted image
opet je bio jako zivahan i ovaj puta pokazao pisu i nakon toga isplazio jezik user posted image snimala sam sa mobitelom i iako nije 4d jako lijepo se sve vidi bas sam preeesretna user posted image

(Odgovor članu ilena83)
Neposredna veza do poruke: 571
5.1.2012 23:28:32   
Martyna
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!

Mia 20.11.2008.
Matija 22.01.2012.

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 572
6.1.2012 22:05:12   
yasmine
pozdrav ženske!!! user posted image
nije nas dosta dugo bilo, al evo, da se i ja javim malo.. za početak-sve najbolje i svako dobro svima u Novoj!!! user posted image
mi u ponedjeljak punimo 38 tt i naručena sam na hospitalizaciju jer plodne vode ima sve manje i posteljice su curkama počele starit, pa ću vjerojatno na inducirani user posted image user posted image user posted image jer za carskim nema nikakve potrebe pošto je sve u redu s curkama i obje su okrenute na glavicu. dobila sam sve skupa 12kg, a ne znam kaj bi bilo da sam se više zdebljala jer se i sa tih +12 jedva gegam. koma!!!! user posted image
dr. kulaš mi je radio u srijedu uzv i procjenu težine curki, i lijepo su se polovile- 2530g i 2690g cca! user posted image
i, zadnja 3 puta sam bila na gin pregledu kod dr.skalaka, i svaka riječ pohvale i za jednog i drugog!
na ctg me šalju u rađaonu jer je jedino tamo za dupliće i svaki put su svi bili super ljubazni i sve je puno mladih i slatkićkih doktora!! user posted image user posted image
eto.. zasad toplo preporučujem merkur, a za dalje ćemo vidjet kak će se stvari odvijat..
i, nadam se da bu me prifrknulo samo od sebe prije famoznog ponedjeljka!!!!!!!!!!! user posted image
user posted image svima!

--- što te ne ubije, ojača te ---

(Odgovor članu Martyna)
Neposredna veza do poruke: 573
7.1.2012 0:42:38   
dancy24
pozz

je to su bolovi u leđima donji dio leđa i naprid doli,ka menstrualni i jače, iako su kodd mene bili jaki po meni, foktor mi je reka da je to niti pola šta će bit zapravo kad dođe zapravo bol

to odma osjetite da je to ta bol ne sekirajte još kad dođe zna će te,

ja san 19 kg dobila 37 tjedan hehe pravi balun san, cila otičen al još malo pa se tješin

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 574
7.1.2012 10:45:21   
natali2610
Finalistice kako se osjecate ??
Martyna ako se dobro sjecam to si prva na redu (21.01jelda?)...ima vec kakvih znakova da je porod blizu??

Bono 03.02......

(Odgovor članu dancy24)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!