|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Termin siječanj i veljača 2012...
23.12.2011 14:38:25   
ilena83
Elven bravo za tebe i bebu!!!  nego, zanima me, da li se posebnim pregledom gleda plodna voda ili on to vidi uzv-om običnim dal je ima dovoljno i dal je ok?

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 501
23.12.2011 17:20:58   
elven
UZV-om i to nekim prastarim, koji im valjda služi samo za to, pogledala kolekciju, kako je smješten i kako je živahan nije mogla da ne vidi i pokrete user posted image , pa smo i o tome dobili izvještaj. Inače su mi na takvim pregledima dosta šturi u objašnjavanju, ispregledavaju i kažu sve ok vidimo se za toliko, pa ja doma kratice odgonetavam, ali danas prava poplava informacijama...

Ne znam kako znaju jel plodna zamućena, to je valjda nekakav drugačiji pregled, user posted image a ne uzv...možda druge curke znaju...i mene bi to interesiralo

(Odgovor članu ilena83)
Neposredna veza do poruke: 502
23.12.2011 17:27:55   
marinazg
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image elven za tebe i za bebicu
ja mislim da se to gleda vaginalnim ultrazvukom ali nisam 100% sigurna user posted image

ribicu smo ocekivali 23.02.2012 i ribica nam je dosla 23.02 u 23.14 :)

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 503
25.12.2011 9:48:53   
Martyna
user posted image user posted image user posted image user posted image elven!!!

http://www.gynenova.hr/amnio.htm

ovaj link pogledajte za plodnu vodu!

I CURE MOJE ZELIM VAMA I VASIM OBITELJIMA SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOZIC!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Fino mi se naklopajte!!!!user posted image user posted image user posted image

Mia 20.11.2008.
Matija 22.01.2012.

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 504
26.12.2011 0:44:38   
dancy24
sretan božić trudnice, i da vas pitan otkada počinje kontrola plodne vode, ja san čula tek kad priđeš termin,

i meni su počele ruke i noge naticati , a u wc san svakih min skoro,

(Odgovor članu Martyna)
Neposredna veza do poruke: 505
26.12.2011 10:30:05   
marinazg
hvala user posted image
i mi vama i vasim najmilijima zelimo sretan i blagoslovljen  Bozic user posted image

(Odgovor članu dancy24)
Neposredna veza do poruke: 506
26.12.2011 13:14:55   
ilena83
Sretan Božić i od mene!!!   user posted image

Ma mene je samo za plodnu vodu zanimalo kak se vidi dal je ima dosta. Ja sam dva puta bila na hitnoj na sv. duhu i tamo su mi u papirima pisali plodne vode dovoljno, e sad radili su mi i vaginalni i obični uzv. A moj ginić mi nikad ne spominje plodnu vodu. A ja sam malo paranoik, znam često imat obilne iscjetke pa se malo prestrašim da nije curkanje plodne.. user posted image

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 507
26.12.2011 21:03:29   
Marnie13
Pozdrav svima! Ja sam finalistica iz prosinca, ali kako se mojoj malenoj bas nekako i ne da van ove godine, mozda cu se pridruziti vama u sijecnju.
Plodnu vodu gledaju amnioskopom i to od termina dalje. Meni je danas bio termin pa su je danas prvi puta i gledali. Ulaze amnioskopom u ušće (cervix) pa sve do plodovih ovoja, zatim osvijetle i promatraju kakva je plodna voda. Izgled plodne vode govori o zrelosti djeteta ili čak o eventualnoj ugroženosti djeteta. Mliječna plodna voda znak je zrelosti (od 38. tjedna dalje), a mekonijska znak fetalne ugroženosti. Sam pregled je malo neugodan, ali srećom traje strahovito kratko. Ponesite uložak; odmah vam kažu da će biti sukrvice, ali ja sam dosta krvarila i do kuće isflekala svu odjeću.
Eto, toliko od mene.

"It is our choices, Harry, that show what we truly are, far more than our abilities."

(Odgovor članu ilena83)
Neposredna veza do poruke: 508
26.12.2011 21:25:47   
elven
SVIMA SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!!!!

Hvala, na linku Maryna i infu iz prve ruke Marine...također dobrodošla...curka je čini mi se jako pametna jer zašto da joj kombiniraju božićne i rođendanske poklone kad fino može dobiti dvije ture kao svi, samo treba malo pričekatiuser posted image .

I mene samo interesiralo, imamo još dva tjedna do termina pa laganini...a noge mi tako natiču (posebno desna) da izgledaju kao da su se listovi spojili sa gležnjevima...to mi se nije nikada dešavalo pa sam ostala paf kad sam vidjela te krafne...dobro je znati da nisam jedina...

(Odgovor članu Marnie13)
Neposredna veza do poruke: 509
26.12.2011 21:32:36   
Marnie13
Ja ne smijem ni pogledati u svoje noge. To je kao nešto tuđe i to uzeto od neke stare babe. (neka se dotične ne uvrijede) Počelo je prije otprilike 2-3 tjedna. Ja inače imam tanke listove, a ovo sad što vidim, pa to je bogu za plakati. I ništa ne pomaže- ni kompresivne čarape (sve novce sam za njih dala...), ni ležanje, ni šetanje, ni povišeni položaj, ni manje soli, ni mm koji jadan svaku večer tu masu nečega bezobličnog i otužnog entuzijastično masira... ništa!
Ima još jedna stvar- bolje neka se dijete rodi za tjedan dana, dobro će joj doći jednog dana da bude- godinu mlađa ;)

"It is our choices, Harry, that show what we truly are, far more than our abilities."

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 510
27.12.2011 20:19:46   
sijecanj
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pozdrav,ja sam nova na portalu,termin mi je 07.02.2012.al imam osjecaj da cu i prije ovo mi je treca trudnoca dva sina 18 i 12 god.a sad je dokt.reko da je curicauser posted image user posted image user posted image pa smo svi tako hepyy,moze li mi koja pomoci vec dva dana desni glezanj mi je otecen a lijevi mrvicu pa me to zabrinjava,user posted image pozdrav  i unaprijed hvala!!!!!!!!!!!

(Odgovor članu ilena83)
Neposredna veza do poruke: 511
27.12.2011 20:35:11   
marinazg
dobrodosle user posted image
ja bila na pregledu danas i nema vise setnje i vjezbanja za mene, nisam otvorena ali je rekao ak se necu odmarat da bi se mogla ubrzo pocet otvarat tako da moram biti na oprezu i mirovat user posted image
moram piti zeljezo i vitamin c do kraja trudnoce
hvala Bogu pa smo sve kupili za bebaca pa mogu u miru biti kaj se toga tice, ali moram si torbu ranije spremiti jer je rekao da ako osjetim pritisak i bol u donjem djelu trbuha da odem na hitnu za svaki slucaj user posted image
na uzv idem 5.1 a na pregled za 2 tjedna
nadam se da ce sve biti ok, bas sam tuzna i u depresiji zbog ovoga user posted image

(Odgovor članu sijecanj)
Neposredna veza do poruke: 512
28.12.2011 11:08:10   
elven
@siječanj...dobro nam došla...user posted image i česititamo na princezi koja će biti mažena i pažena od veeeelikih braceka....za naticanje nogu ja se pretjerano ne brinem jer je to normalno pred kraj trudnoće i nestane poslije poroda, a vidiš da nam Marine čuda isprobala pa ništa....cirkulacija se usporila, nakuplja se voda itd..., ali svakako napomeni doktoru na sljedećoj kontroli i vidi što će ti on reći.

@marina...nemoj biti u depri, to je tako normalno jer si se malo preforsirala...blagdani, pripreme, vježbanje....ccc.... i dobro da imaš doktora koji te upozorava ranije dok je još za spriječiti, prije nego krene otvaranje tad bi morala odležati možda čak i u bolnici te kritične tjedne, ovako samo uspori i opuštaj se...vježbaj disanje user posted image , vidjet ćeš nakon 37 tjedna će te tjerati da se penješ po stepenicama za pripremu.......vidjet ćeš sve će se to smiriti...na abdominalnom uzv-u ti mogu pogledati jel ti unutarnje ušće ok pa ih priupitaj da ti i to provjere...čisto da budeš mirna zbog sebe...user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 513
28.12.2011 11:20:28   
dianchy
SRETAN VAM BOŽIĆ SVIMA! user posted image
Nadam se da ste ga lijepo provele i da niste imale previše trudničkih problema. user posted image Meni je baš lijepo prošao, ali kad sutra vidim koliko sam kila još dobila past će mi mrak na oči valjda user posted image Ali kaj sad, nitko ne jede umjesto mene... I taman sam mislila kako ću dobro proći sa strijama i počele se pojavljivati one ružne ljubičaste sa svake strane pupka. Odvratno! user posted image Jer dosta sam podložna strijama pa kad sam vidjela do kud sam dogurala bez njih, mislila sam da će me možda nekako i poštediti, ali ništa od toga. A mazala sam se i mažem se..ali nemoš protiv prirode...ah...user posted image Vidim da pričate o plodnoj vodi...meni je moj ginić zadnja dva puta radio običan UZV preko trbuha i rekao da imam dovoljno plodne vode. E sad kako on to vdi...po čemu...ne znam.

Marina, kako ti je rekao da smanjiš tempo jer bi se mogla otvoriti, a do sad je sve bilo ok i nisi otvorena ni malo? user posted image Ja idem sutra pa me baš zanima kaj ima novoga...inače do sad je sve bilo super i osjećala sam se super, ali sad sam se očela osjećati malo tromo, malena me počela gurkati, rastezati se, pa mi nasjedne na neki živac pa mi trtica utrne i boli, a o nasjedanju na lijevi jajnik da ne pričam. A počela sam i češće ići na veliku nuždu...čitala sam da se organizam pred kraj počne sam čistiti...samo nek se čisti, što više puta na wc manja je vjerojatnost za hemeroide (s kojima inače imam problema). Ma me možda barem oni preskoče kad već strije nisu user posted image

Gdje ćete za novu godinu?

10.02.2012. stigla nam Gabrijela! :)

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 514
28.12.2011 11:34:14   
Gardenija
Pozdrav svima, nadam se da ste se zabavile ovih dana, sve najbolje i od mene user posted image

Dobrodošle Marnie i Siječanj, Marnie nek se beba strpi još tjedan dana

Marinazg a termin ti 23.2, a već na odmaranje moraš. Ja se doma vagala i imam +2 kile user posted image , a pregled tek poslije nove godine, uh

Ja više ne mogu baš toliko raditi, umaram se tak brzo, srce kuca prebrzo čim se naprežem, a beba mi tako često udari po organima da sve boli. Sada jedino mogu spavati na desnoj strani i tako se i probudim. Ovaj 34 tjedan mi je nekako najteži do sada, pitam se kako će biti dalje. Nije mi još ništa nateklo, a nisam dugo ni imala kontrakcije. Jedino me glavobolja pati tijekom noći.

Uskoro će se početi rađati naše bebe, još malo pa siječanj user posted image user posted image
pozdrav

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 515
28.12.2011 11:45:07   
marinazg
user posted image user posted image hvala vam kaj ste uz mene puno mi to znaci
da nema vise vjezbanja i dugog hodanja a ja sam inace dosta nemirna osoba pa se nadam da za 2 tjedna ce mi reci da je sve ok i da mogu dalje nastaviti kako sam prije.

hvala elven bas cu pitat za taj uzv sad 5.1

dianchy trenutno nemam nalaz kod sebe pa kad mi muz dode sa posla onda cu napisati kako tocno pise tamo, a i ja sam zbunjena ali kako evelin kaze da bolje da me upozorio ranije da se pocnem paziti nego da je sutio i nedaj Boze prekasno reagirao

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 516
28.12.2011 11:54:41   
dianchy
Istina, bolje da te upozorio, jedino mi nije jasno po čemu je zaključio da bi se mogla otvoriti ako ne usporiš... user posted image
Mene zanima jš nešto, razgovarate li vi sa svojim ginićima o sexu? ne znam kako da ga pitam smijem li još uvijek user posted image Jer prije par dana imala sam odnos nakon kojeg me dolje sve bolilo i peckalo. Ujutro je sve bilo ok, ali nakon sexa....ajme meni! Imala sam osjećaj kao da sam natekla dolje, bol, peckanje...užas! Pa me zanima imate li slična iskustva ili bar nekakva? user posted image

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 517
28.12.2011 12:46:48   
Bebys
evo i mene na kratko ja jos brojim sitno...nadam se iako mi je termin 1. veljace...nema sanse da to tada bude ...moj predosjecaj je vec iza sv. tri kralja moram biti super turbo pripravna za porod tako mije bilo i prosli puta ...

seka mi je bas danas ostala u bolnici u Osijeku i zelim joj srecu ...bit ce carski dali sutra ili tako nekako to ce mi jos javiti...sve u svemu n.g. ce joj biti grozna...sama tamo u bolnici ...valjda ce imati drustvo u sobi...nadam se bar neko...

moja bejb se nije okrenula glavom dolje i mislim isto da ce biti carski po drugi puta sto mene osobno usrecuje...manje patnje...bar tu ...inace se iza prvog carskog osjecam super odlicno nista mi to nije tesko bilo i oporavak je bio i ostao super...

e da netko je pitao za plodnu vodu pa neznam kako kod vas ali ovdje su noviji strojevi ogromni ultrazvuci cudo jedno sa sto tipki na njima...
i meni je vec tri puta gledala PLODNU VODU...DJETETOVO SRCE NA JEDNA POSEBAN NACIN...PUPCANU VRPCU...i bebu ckum pakum svu...i sve mjere sve to na jedan stroj s time da ovi novi strojevi imaju neke crvene ...zelene i narandzaste zrake...zavisi sta mijeri to sam sve vidjela na velikom televizoru ispred sebe koji visi iznad kreveta a poseban ekran ima onaj tko to sve radi...tako da ipak postoji oprema za sve to skupa samo sto mozda u nekim bolnicama nema u hr. nazalost jos sigurno takvo sto pa onda ide na drugacije nacine...

imam jos jedan konaci 3. sijecnja popodne uzv pa ce mi tada i odrediti datum poroda...obicno stave carski 7 dana prije termina tako da bi moglo biti negdje iza 20 sijecnja...ali bejb mozda dodje i prije...tako mi je bar bilo prosli puta

inace mi je beba super zdrava ...dobro napreduje i sve je ok....samo je meni tesko vise jedva cekam da izadje van...user posted image

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 518
28.12.2011 12:49:00   
Bebys
IZVORNA PORUKA: dianchy

Istina, bolje da te upozorio, jedino mi nije jasno po čemu je zaključio da bi se mogla otvoriti ako ne usporiš... user posted image
Mene zanima jš nešto, razgovarate li vi sa svojim ginićima o sexu? ne znam kako da ga pitam smijem li još uvijek user posted image Jer prije par dana imala sam odnos nakon kojeg me dolje sve bolilo i peckalo. Ujutro je sve bilo ok, ali nakon sexa....ajme meni! Imala sam osjećaj kao da sam natekla dolje, bol, peckanje...užas! Pa me zanima imate li slična iskustva ili bar nekakva? user posted image

pitaj ako zelis ali svi savjetuju u trecem tromijesijecju manje ili nikako sexa...

meni ne odgovara i ja ga izbjegavam sto mi je cak i suprug sam rekao...tako da bolje ne

(Odgovor članu dianchy)
Neposredna veza do poruke: 519
28.12.2011 17:06:22   
Gardenija
Bebys mani je termin dan poslije tebe i ja se jako nadam da neće baš tako požuriti beba.

Zanima me baš kada je normalno počet se otvarati jer ja nekako imam osjećaj da se jesam, kada se brišem nekako mi je drugačije nego prije. Sad čekam pregled pa ću vidjeti jesam li u pravu ili je to samo moja nekakva luda glava user posted image

Mi jučer odlučili da ćemo prekinuti sa seksom, nije bilo bolno, ali se beba micala. Do sada smo 2 puta tjedno, sada možda nikako, a možda se zalomi jednom još. iako poslije 36 tjedna nećemo tak sam negdje čitala, a do tada AKO.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 520
28.12.2011 19:59:34   
marinazg
evo imam nalaz sada ovako pise:
F=X/3 uterus relaksiran, cerviks 3/4 članka vanjsko ušće uloživo za dobar vrh prsta user posted image

(Odgovor članu Gardenija)
Neposredna veza do poruke: 521
28.12.2011 21:11:08   
mariola
Evo i mene da vam se malo javim.
Prvo želim dobrodošlicusvimnovimcuramauser posted image
Doma sam i uživam u blagdanima. Mm je na go T ne ide u jaslice pa baš lijepo obiteljski provodimo vrijeme. Cijeli dan smo skupa. Prava uživancija. Sad čekamo da nam se malo ohladi jedna lijepa velika rolada od sira. Ja mogu jesti, baš me briga, gin. me pohvalio da dobro izgledamuser posted image  a i mm mi je danas rekao da sam prestala rastiuser posted image
Super se osjećam user posted image

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu marinazg)
Neposredna veza do poruke: 522
28.12.2011 22:26:28   
dancy24
pozzz

evo da se i ja ubacim, to za uloživost prsta je i kod mene bilo i reka mi je da miirujen i neradin ništa, iako ga ja baš nisan slušala i dalje ja radin svašta, a valjda ako se puno naprežeš može doć do većeg otvaranja, al je mene gin prigledava s prstom i iskrvarija i reka mi da san uloživa jedan prst pa sad, zadnji mu pregled nisan dala da me tako gleda.

a za sex toga kod mene nema od 6 mj trudnoće, a tribalo bi malo pripazit te zadnje misece, jer beba je veća i normalno sve osjeti .

moja je toliko aktivna kada će iskočit cili mi drob nekad izobliči.

i ja san počela oticat noge ajme, listovi kada nisu moji jedva čekan da to prođe.

još se malo moramo strpiti pa će naše bebe doćuser posted image user posted image

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 523
29.12.2011 10:43:58   
Bebys
Bebys mani je termin dan poslije tebe i ja se jako nadam da neće baš tako požuriti beba.

Gardenija....moja curica je bila rodjena 36 + 6 dana znaci na pocetku 37 tjedna pa se zato pripravljam vec iza sv. tri kralja i za ovo novo bice da me NE IZNENADI...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Gardenija)
Neposredna veza do poruke: 524
29.12.2011 14:20:19   
dianchy
eto i nas sa pregleda...sve je super, kaže doktor spustila se jaaaako nisko, ali nisam otvorena, plodne vode dovoljno (dakle opet je to vidio SAMO preko običnog uzv preko buše). A ja već dva dana imam neke lagane kontrakcije. Ništa strašno, ali osjetila sam da se spustila. I počela se opako rastezati. A taman sam svima ovih dana koji su me pitali govorila ma sve je super, mogu sve bez problema, ništa me ne boli, spavam kao beba...i sad te kontrakcije i sinoć ne bi zaspala....do 2 sam brojala ovce!user posted image I da, to mi je bio najdraži dio današnjeg pregleda - vaganje. Od zadnje kontrole prije 3 tjedna i preko ovih blagdana i kolača i svega ja sam se udebljala samo 2 kg!!! user posted image user posted image user posted image A mislila sam da sam dobila barem 5! user posted image user posted image Tako da sam od početka do sad dobila 16 kg...uf, grozna brojka, ali šta sad. Sve to spada u rok službe, a najgore ove grozne strije koje svaki put ugledam u ogledalu kad se mažem...ah...neću se više gledati! user posted image

I zaboravih reći, malena ima 2300 gr user posted image Doktor je rekao da će do kraja možda imati maksimalno 3800 ako se ne budem debljala previše. Kao po ovome sad to  bi bilo prosječno dobivanje 200 gr po tjednu... Ma samo neka ona raste i bude živa i zdrava. Izgurat će ju mama nekako user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!