Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 29.12.2011 14:22:50
|
|
|
|
dianchy
|
E da i doktor me malo utješio...komentirala sam kako se samo nadam da neću prenijeti (termin mi je taman u 40.om tjednu) a doktor kaže, s obzirom da je tako jako nisko nećeš prenijeti sigurno Tako da bi mi radije princezu vidjeli već početkom veljače... a vidjet ćemo što ona misli o tome
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 29.12.2011 14:54:48
|
|
|
|
ilena83
|
Cure!!! Eto i mene s pregleda. nismo radili uzv nego samo vaginalni pregled. sve je i dalje nepromjenjeno, ne otvaram se ali i dalje mirovanje i normabeli po potrebi zbog kontrakcija. mogu vam reć da mi od te terapije puno bolje i da stezanja osjetim 1-2 puta dnevno i nisu bolna. Šta se tiče uloživosti, ja sam od 20. tjedna. i to nebi ni znala da mi na sv. duhu nisu pisali u papirima. kad sam pitala svog ginekolga šta to znači i da li moam na mirovanje, reko je samo da malo usporim, nejdem puno po stepenicama i ne dižem ništa teško. da je dobro dok je vanjsko ušće uloživo, a ne unutarnje. A šta se sexa tiče... e pa ja apstiniram cijelu trudnoću i baš sam si rekla kad dođem do 37. tjedna da ću si dat malo oduška.. A o kilama ne želim razmišljat, natukla sam 15 do sada a apetit ko u slona.... ne znam kak bu to do kraja...
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 29.12.2011 14:59:23
|
|
|
|
Gardenija
|
o Bebys ja ne bi htjela da me beba tako iznenadi pa već dođe iako bebe rođene od 35 tjedna u pravilu nemaju nikakvih poteškoća kada se tako ranije rode. To onda mora biti carski jel? dianchy za bebu, koji si ti tjedan i jel te pregledavao prstom?? Moja beba je prošli puta bila 2200 i promjer glavice 8cm. Meni je termin u 39 tjednu. I moj bebač se proteže kao lud Danas nabavili još robice za zimsku bebicu, uf kako je slatka
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 29.12.2011 15:04:17
|
|
|
|
Bebys
|
IZVORNA PORUKA: Gardenija o Bebys ja ne bi htjela da me beba tako iznenadi pa već dođe iako bebe rođene od 35 tjedna u pravilu nemaju nikakvih poteškoća kada se tako ranije rode. To onda mora biti carski jel? hej ja sam usla bas sada u 35 tjedan vec jedan dan sam u 35 a to ako dodje iza sv. tri kralja bit ce vec 37 kao i ova moja cura velika sto je bila...a to je sasvim ok porod...nista to nije pre rano ... kazu da je pre rano ako je prije 35 a ja sam vec u to usla...tako da BRIGU NA VESELJE..samo moram biti pripremna fizicki sada a kada dodje dodje... i nema ti veze prirodni ili carski porod...kod mene je bio carski zato jer je moja prosla beba bila na zadak.... a i ova se jos nije okrenula moguce na moju srecu ...da ce i ovo biti carski....meni to odgovara...sve u svemu idem 3. sijecnja sada u utorak pa cu sve znati do kraja...a beba kad god dodje neka dodje...
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 29.12.2011 19:15:24
|
|
|
|
sijecanj
|
elven hvala na savjetu sad mi je lakse a evo danas nije tako strasno....... i sretno da sve bude uredu......to je najbitnije......zavidim ti uskoro ces drzati u rukama svoju bebicu!!!!!!!!!bebys sretno i javi kako je bilo 3.sijecnja ......i ja jedva cekam 37.tj sad sam u 33tj.tako sam nestrpljiva......sve je spremno za princezu
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 30.12.2011 8:31:22
|
|
|
|
marinazg
|
za vas i mi smo jucer isli u petrovu vadit krv, neka stara baba mi je tak spicila iglu da sam joj skoro vec sam pisala ranije da kod nas nema seksa, a novu godinu cu provest doma sa muzem uz djecji sampanjac jedva cekamo 5.1 da vidimo svoju ribicu
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 30.12.2011 15:47:53
|
|
|
|
Martyna
|
hej curke!!!! evo ja danas bila prvi put na pregledu u bolnici.... radili su mi ctg, pregled i kratko uzv i sve je ok...kontrola za tjedan dana.... ak se prije nesto ne dogodi...nikad se nezna ..... ...inace ponoci sam vise na wc-u nego u krevetu....noge me bole..kriza me bole...bas sam ko baba.. nis nemrem.................. kak se vi drzite, jel spavate po noci?
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 30.12.2011 18:19:21
|
|
|
|
ilena83
|
Joj Martyna, moje spavanje je noćna mora. uspijem odspavat sat vremena u komadu. najbolje da se preselim u wc.... A križa su me sada počela rasturat, čim malo dulje šećem ili nešto radim imam osjećaj da će mi se odvalit. Ali ajde, sad ulazimo u 35 tjedan pa mi je lakše psihički... JOŠ MALO...
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 30.12.2011 19:38:46
|
|
|
|
Gardenija
|
ja odem jednom na wc, nekad ni jednom, ali tokom dana non stop. Inače, ne znam kako vi ali ja sam počela takve čudne snove sanjati i to već dva puta za redom seks, a ne fali mi još jer smo tek prije koji dan počeli apstinirati. Uz to svakakve snove koji nisu uvijek o bebama nego gluposti. Mi ćemo u ponedjeljak isto u 35 tjedan pa se više ne moram brinuti preranog poroda, iako treba dočekati 37 da MM može na porod. A novu - ja ću ipak malo vinčeka piti. Valjda neće naškoditi.
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 30.12.2011 22:00:46
|
|
|
|
ilena83
|
Gardenija imam i ja takvih snova, al ja cijelu trudnoću apstiniram, luda sam više. Kada doguramo do 37 tjedna mi ćemo malo probat... Znači mi smo isto trudne, i nama je u ponedjeljak 35... Novu ću prespavat, mužić radi pa soliram...
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 31.12.2011 1:00:01
|
|
|
|
dancy24
|
pozz sve, hehe ti snovi, ja neman stin problema, a što se tiče wc tu san čest posjetitelj, svako uru ipo 2 po noći al ja spavan od ponoć do podne nemam stin problema, al oko 28 tjedna san imala 5 dana nesanice a šta se tiče leđa ajme mene na desnoj strani boli od 3 mj trudnoće ja nemogu puno sidit odma me boli, i natekle mi noge i ruke, i zubno meso me masu počelo bolit,pa iman neke kapi pa mažen nekad,plus strije uf to me muči ajme neću to nikad uspit izličit, kako je kod vas, ja san koma
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 31.12.2011 8:55:22
|
|
|
|
natali2610
|
Jutro curke, Evo da se i ja malo javim ,nisam dugo ...kod mene katastrofa ,noći bez sna ,osjećam se ko slonica .. Danas mi je 34+3 tj pa se tješim da ima još malo al opet to je još mjesec dana uf uf.. Na kontrolu idem 10.01pa ćemo vidjeti dal sam još uvijek zatvorena i kak je bebica.. Torba je spremna ,ima još par sitnica koje treba kupiti , nego jeste si kupile sprej za ranu?..ja čitala da se preporuča tuširanje rane samo toplom vodom..sad nisam pametna dal da kupim ili ne
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 31.12.2011 9:46:42
|
|
|
|
mariola
|
Vidim ja d avi sve apstinirate osim mene Možda zato loše spavate Ja spavam ko beba i dalje, probudim se jednom na wc ali čim ponovno legnem zaspem. I da me T ne probudi spavala bi do podne Ja nisam ni svjesna da se termin opasno približava. A još ništa nisam spremila. Drugi tjedan ću izvadit sve od T, oprati i viditi šta mi fali pa ću drugi vikend u šoping Uskoro bi mi trebali i doći ugovori za pohranu krvi iz pupkovine. Ako niste znale po novom se može platit americanom na 6 rata bez kamata i to im je zbilja super puno lakše nego iskeširati 15 000kn.
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 1.1.2012 19:29:59
|
|
|
|
Gardenija
|
sretna vam godina u kojoj će doći naše bebice ilena da, meni je termin 2 veljače, a to je naš 39 tjedan pa tko zna kada će biti. kada je tebi termin? pozdrav
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 1.1.2012 19:58:20
|
|
|
|
sijecanj
|
Curke sretna vam Nova Godina i da nam Sretno Nase bebe ..........
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 1.1.2012 21:45:07
|
|
|
|
elven
|
SRETNA NOVA!!!! IZVORNA PORUKA: dianchy E da i doktor me malo utješio...komentirala sam kako se samo nadam da neću prenijeti (termin mi je taman u 40.om tjednu) a doktor kaže, s obzirom da je tako jako nisko nećeš prenijeti sigurno. Dianchy zašto ti je bad što je termin u 40 tjdenu...ima neki extra razlog ili samo nestrpljivost?
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 1.1.2012 22:11:02
|
|
|
|
ilena83
|
Cure sretna vam Nova!! ..... Jeste se fino napapale? Ja stvarno jesam Gardenija, meni je po zadnjoj menstruaciji 10.02. a po uzv 04.02. Pa ćemo vidjeti... s nestrpljenjem čekamo .....
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 1.1.2012 22:42:32
|
|
|
|
dancy24
|
sretna nova cure , ovo je naš mjesec, puno sriće svima,. mene s počeli snovi mučit,al to je sve nestrpljivost, a još malo,
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 1.1.2012 23:18:40
|
|
|
|
ilena83
|
Da vas pitam. koliko ste kila dobile dosada?
|
|
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 2.1.2012 8:51:54
|
|
|
|
marinazg
|
hvala i vama svima sretna nova godina mi smo super po noci, uopce se ne budim i nejdem na wc ali zato po danu je katastrofa. mjehur mi je uzasno slab evo bas za novu dragi i ja odbrojavamo i on me nasmijava i naravno kaj mi se dogodilo upisala sam se i tako je zapocela moja nova godina mi smo u 33 tt i dobila sam 16.5 kila
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 2.1.2012 9:57:37
|
|
|
|
Martyna
|
SRETNA NOVA!!!!! 13-14 kg ....sad sam 36+4!!!!!!!!!!! jos malo cure!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 2.1.2012 11:20:57
|
|
|
|
Joanna
|
SRETNA NOVA!!!! Evo i mene :)) ja danas 33+3 tt i 16 kg u plusu ima dana kad sam super al ima dana i kad sam loše.. jedva čekam da rodim sljedeći uzv je na Sv. Duhu 20.1. Puseeee
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 2.1.2012 18:17:59
|
|
|
|
dianchy
|
Drage moje, sretna vam svima ova nova godina. Želim vam lak porod, dobre babinjače, dobre sestre i doktore, da sve minimalno budemo u bolnici, da nam oporavak bude brz i da uživamo sa svojim bebicama! Ja sam čak uspjela biti na dočeku do pola 3...popila malo šampanjca...a zadnji tjedan mi je bio dosta naporan, kako se malena spustila tako je meni sve teže. Ne mogu normalno ni sjediti za stolom kad jedem, stalno pritisak, nekad boli, stalno na wc. Ajde, hvala Bogu još uvijek dobro spavam. Ali počela sam se osjećati kao slon! Ili kao nasukani kit! Grozno je kad nisi gospodar svog tijela, a ja više ne mogu normalno ni čarape obući. Uf... Danas nam je 34 tjedan. Išla sam danas u kupovinu jer se bojim da neću sve kupiti, a mene će uhvatiti trudovi. Nekako imam osjećaj da nećemo dočekati 16.02.... I htjela bi roditi prije 40 tog tj. jer sam jaaako nestrpljiva Uglavnom kupila sam presvlaku za madrac u ljekarni za 47 kn, ona kaj se navuče preko madraca kao i plahte i jednokratne podloge za presvlačenje (3 kn/kom). I purelan (pas miša nisam znala da je ta kremica tak skupa - 95 kn!) , grudnjak iz mullera je super, stvarno su udobni, a jeftini. Jo nam samo fale neke sitnice i that is it! Spremni smo! A prekosutra idemo na bris na beta hemolitički streptokok. Obavezno to napravite prije poroda, ako vam doktor sam ne predloži same mu recite!
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 2.1.2012 18:19:52
|
|
|
|
dianchy
|
Za trudnoću je značajan beta hemolitički streptokok grupe B (beta-HSB). Ako se dijete pri prolazu kroz porođajni kanal zarazi, mogu nastati teške posljedice za novorođenče: upala pluća, neonatalna sepsa i smrt. BHSB uzrokuje i prijevremeni porođaj, pucanje i upalu plodovih ovoja, kao i upale u babinju. Zbog opasnosti za dijete, preporuča se nakon 34. tjedna trudnoće uzeti obrisak rodnice na BHSB. U slučaju prisustva bakterije, žena će tijekom porođaja primiti injekcijom antibiotik, čime će dijete biti zaštićeno. Rizični čimbenik je i prisustvo te bakterije u urinokulturi.
|
|
RE: Termin siječanj i veljača 2012... 2.1.2012 18:35:19
|
|
|
|
Gardenija
|
ilena tako i mi, do 10. veljače možemo očekivati svaki dan. Ja sam 10 kila dobila do sada, u 35 tjednu. Možda to ovisi i o godinama i koja je trudnoća. Za drugu se dobije više (nije pravilo, al tako sam ja čula) Meni je prva,a imam 25 godina. Koliko vi imate? Ajme meni, mi ovaj tjedan idemo kupiti komodicu i kinder, ali kolijevku već imamo pa se ne žurimo jer neće odmah u njega. Nemam gdje s robicom koje isto nemam puno pa svaki puta nešto trebam uzeti. Od kozmetike ja uzela samo vate, vlažne maramice, a sutra idem u dm kupiti tetra pelene. Kremu za bradavice sam dobila neki uzorak, ima ga dovoljno pa neću uzimati a možda neće ni trebati . ne znam za bivacin prašak jel i to treba uzeti i ne znam gaze gdje da uzmem. nisam bila u ljekarni još
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!