RE: CB Vruća čokolada (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Tanjica Tanja -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 14:59:30)

Bok Cuba, kako si? S tobom nisam odavno pisala....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

anaxx -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:00:50)

Pozdrav, Tanja i Cuba... zamirisala je ova Bumbina kavica....
Ja još na poslu, jedva čekam kraj. Danas mi je mm rođendan pa idemo svi van nešto pojesti, nema kuhanja...

BUMBI -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:01:00)

Ajme koliko vas je[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Mi smo dobro,dečki spavaju,a ja si napravila kavicu i uživam dok je mir[sm=smiley1.gif]
anaxx hvala na čestitkama[sm=smiley1.gif]Kako ste vi?
TT šta vi radite?
Draga pa ti ni ručak još nisi skuhala,stvarno zabušavaš danas[sm=smiley36.gif],ali ajde posluži se kavicom[sm=smiley1.gif]

anaxx -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:03:15)

Bumbi, mi smo ok, dečki zdravi što je najvažnije, a ostalo polako gura po svom..

BUMBI -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:04:35)

Jedva stigne sve pohvatati koliko ste se raspisale[sm=smiley36.gif]
Ma to je najbitnije da su zdravi[sm=bravo.gif]
Vidim da tm ima rođendan i da idete van na ručak,super...uživajte[sm=bravo.gif]

Tanjica Tanja -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:06:32)

Ja na poslu, jedva čekam doći kući pa malo u šetnju sa H. Ćao Anaxx![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

cuba -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:07:17)

Ovih dana samo shopingiram[sm=smiley36.gif] Za bebicu br 2 naravno a i za Rokića[sm=smiley1.gif] Vidiš Bumbi, nemam vremena ni ručak skuhati od puste kupovine[sm=smiley36.gif]
Ma otišla sam po R u vrtić pa smo odmah produžili u pedice jer ima 2 dana kašlje i slini[sm=smiley13.gif] Samo je prehlađen, čistiti nosić, piti sirup. Jedino ima mali grumenčić smole u desnom uhu pa mu je dala neke kapi koje moramo 5 dana kapati da to izađe.
Dok sam ga okupala od vrtića, čekaone i puste sline i stavila leći došlo već 15h[sm=smiley36.gif]
Sad ću nam ja juhicu skuhati dok se frajer probudi da ručamo.
E Bumbi, počela sam voziti svaki dan, SOLO[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Jeste da sam danas malo kucnula auto (2cm) al dobro[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Bitno da sam u voznom stanju[sm=smiley2.gif]

Joj anaxx, guštajte danas fino svi na obiteljskom ručku[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Jesu tvoji dečki zdravi, idu u vrtić?
Tanjica tanja, pa tebe nisam srela u birtiji ima sto godina[sm=smiley36.gif] Kako ste mi ti i tvoja curka?
Bumbi, vidim da si pisala za wc i stolicu. Mene ti je spasio Donat mg, vjeruj mi ne pomaže ništa kao on. Nikakve sensie, activie i slični probiotici[sm=smiley36.gif] Sve sam isprobala. Ujutro i navečer po 2dcl i svaki dan sam na wc-u[sm=smiley36.gif] Joj koja fina tema prije ručka[sm=jezicek.gif]
Kako su ti D i L?

anaxx -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:09:01)

Da, sinoć sam ispekla neku tortu na brzinu -Jaffa torta, ali za ručak idemo van jer će doći i njegovi roditelji, a kako radim ne stignem još i ručak za njih pripremati, nema smisla da ih pozovemo na nešto podgrijano od jučer [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Cuba dečki su mi u vrtiću i hvala bogu zdravi već neko vrijeme... mm svaku večer jednom i drugom daje propolis kapi na žličici šećera i bome su zdraviji od kad ga uzimaju.... nadam se da će Roko brzo ozdraviti...

BUMBI -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:10:21)

A i ti si na poslu[sm=smiley36.gif]..lijepo vas dvije onda radite[sm=smiley36.gif]
Vi idete u šetnjic poslije,super[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
ja bila danas u Dm-u po pelene gratis i dobila sam onu knjižicu s bonovima i ima super stvarčica i super popusta[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif],a i nešta je gratis[sm=bravo.gif]
Ima i kupon za C&A popust 50 % na jedan artikl[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Cuba ima i kupon za Mustelin gel za kupanje 39 kn,sad ću definitvno to kupiti[sm=bravo.gif]...da sam znala šta sve ima,odmah tamo bi otvorila i sve iskoristila[sm=smiley36.gif]

BUMBI -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:13:54)

A joj,ša šta mi je R opet[sm=smiley13.gif]..jel dobio antb ili ovako neki sirup?
Šta si danas opet kupovala?[sm=smiley36.gif]
Ja kupila L čarapice u C&A s Jurićem 3 komada za 10 kn[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Joj i našla sam za D super proljetnu jaknicu u H&M,samo moram vidjeti jel se gospodinu to sviđa[sm=smiley36.gif],a i u Zari sam našla super onako kao cipele-tenisice za njega,ali mora i to vidjeti i naravno probati[sm=smiley36.gif]
Anaxx bitno da ima torta[sm=bravo.gif]

anaxx -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:21:22)

[image]http://4.bp.blogspot.com/-RCjRhMPKXb0/UK98kIyM7fI/AAAAAAAAB1I/C97MOiCIN9U/s400/BeFunky_Jafa-Torta-Kocke_0865.jpg[/image] 

evo cure ovakva bi trebala biti torta... napravila sam i crvena srćeka od marcipana i to ću poslagati po vrhu...

BUMBI -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:23:25)

Super izgleda[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Mogla bi i recept staviti[sm=smiley1.gif]

cuba -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:27:09)

A ima 3 dana da je počeo sliniti i od jučer baš kašljati[sm=smiley13.gif] Noćas je spavao sa mnom, strah me bilo da nebi opet onako veliku temperaturu imao. Ali nije, sve ok.
Samo je prehlada u pitanju, čistiti nos sa kapima i fiziološkom i sirup za iskašljavanje. Antibiotik nije dobio, nema potrebe. Evo lijepo mi je zaspao, ne kašlje pa sam happy[sm=smiley1.gif]

I stavila sam kuhati juhicu[sm=smiley36.gif]
Ma nenadano sam krenula u shoping za bebicu i uhvatila odlična sniženja[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Kako se Prenatal zatvara u cijeloj Hrvatskoj sam na 70% našla dosta toga. Rokiću sam tamo uz trenerke i proljetne majice po cijenama od 25-40kn našla i ljetne majice po 14kn[sm=smiley36.gif] Njemu jedino još tenisice za proljeće moram kupiti, ostalo mi sve ima. E vidiš i neku jaknicu bi mogla, dobro si me sjetila.

Još sam kupila u Zare, Iane, Benettona, H&M-a, C&A i u Cartersa super piđamica, onih jednodjelnih kompletića, majica i hlača za prva 2-3 mjeseca, ručnike za kupanje, dekicu za kolica a sve to tako jeftino da je zbilja bila šteta ne kupiti[sm=smiley36.gif]
Tako da sam sad gotova sa shopingom za bracu i ostao mi je još samo dm na spisku a to ću za mjesec dana iako si me sada navukla sa tim kuponima[sm=smiley36.gif]

anaxx -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:28:25)

Jafa kocke & Jafa Torta
Biskvit:

• 3 jaja
  • 6 zlica secera
  • 9 zlica brasna
  • 150 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • sok 1/2 limuna
  • 1/2 praska za pecivo

Krema od narance:
  • 300 ml vode
  • 250 ml sirupa od narance ( sok za razrjedjivanje)
  • 2 pudinga od vanilije
  • 5 zlica secera

Bijeli Ganache:
  • 200 g bijele cokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja

Prvo napravite ganache koji treba vremena da se prohladi na sobnoj temperaturi upravo toliko koliko treba cijelom kolacu da se ohladi. Zagrijte vrhnje i kada se podju stvarati mjehurici prelijte preko izlomljene cokolade. Mijesajte dok se ne rastopi i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Za biskvit, izradite zumanjke sa polovicom secera, bjelanjke sa drugom polovicom. U bjelanjke secer dodajite postepeno. U zumanjke dodajte tekuce sastojke, zatim prosijano brasno i prasak za pecivo te na kraju snijeg. Pecite u kalupu za torte, 26cm na 180C oko 30 min. Kada rubovi biskvita dobiju zlatnu boju, biskvit je gotov.

Ako vam je biskvit tanak,tj ako ga ispecete u nekom drugom i vecem kalupu, onda nije potrebno natapati ga mlijekom. No ako vam biskvit ispane deblji, onda ga mozete natopiti sa toplim mlijekom kako vam nebi ostao suh.
Ako vam se pri pecenju biskvita napravi 'brdo' u sredini, kada se ohladi poravnajte ga nozem i odstranite taj dio.Za nadjev od narance pomijesajte vodu i sok. Odvojite otprilike 150 ml i u tome razmutite prasak za pudinge a ostatak prokuhajte sa secerom. Dodajte puding i mijesajte dok ne dobijete gustu smjesu. Stavite na stranu par minuta i toplo istresite na biskvit. Na ohladjenu kremu nanesite ganache koji bi trebao biti u tekucem stanju kako bi se lagano sam razlio po kremi. Istresite na sredinu kolaca i okrecite cijeli kalup dok se ravnomjerno ne razlije sam. Nikako ga nemojte ostavljati u frizideru preko noci jer ce vam se previse stegnuti. Ni onda necete pogrijesiti , jedino ce vam malo biti problem nanijeti ga na kremu. Izrezite ga po izboru.Dobar tek! sasvim je jednostavna, a da li je i fina to ću vam reći sutra... [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

BUMBI -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:32:33)

E,zaboravila te pohvaliti što si počela voziti,napokon[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ja neki dan kad sam sjela u auto,bila sam sretna ko malo dijete[sm=smiley36.gif],baš mi je to falilo...još kad počnem po trgovina ponovo ići,bit će još bolje.
Danas mi mm kaže kako su mu ruže procvjetale(financijski) od kada sam ja imala gips[sm=smiley36.gif],nisam ni po trgovinama išla,a ni auto vozila[sm=jezicek.gif]
Pa zato ti i kažem,baš zbog Mustele ako bi ju kupovala,ipak nije malo popust 40 kn[sm=bravo.gif].Možda da uzmeš za početak neki drugi gel za kupanje pa kad budeš išla po to onda kupiš taj.Ja bi najrađe sad ponovo otišla[sm=smiley36.gif],stvarno sam luda što nisam odmah pogledala šta ima....

BUMBI -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 15:36:28)

hvala anaxx[sm=smiley1.gif]
Obavezno javi kakva je bila.
Meni jedino taj ganach muči[sm=smiley36.gif],tj hoću znati napraviti.
Neki danasam pravila neku tortu s takvom kremom,ali sad kad čitam ovdje definitivno nisam dobro napravila.Ja sam u vrhnje stavila odmah da se kuha čokolada i tu je izgleda bila greška.Kreme na biskvitu nije bilo[sm=jezicek.gif],sve je upilo u biskvit,ali ipak nije bila loša torta,pojela se

anaxx -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 16:00:15)

cure bježim ja... pozdrav svima!

cuba -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 20:25:18)

Večer, ima koga[sm=smiley1.gif]
Danas sam nestala, mm me nazvao pa se raspričali...

BUMBI -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 20:27:40)

Pogodi[sm=smiley36.gif]
i ja sam nestala,D se probudio bio.
E,nisam ti danas odgovorila kad si rekla za Donat,bila sam ga u trudnoći probala(jer sam isto imala problema) i bio mi je odvratan,ali probat ću opet.
Šta ste vi radili popodne?

cuba -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 20:34:26)

Stigla si[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Jel ti spavaju D i L?

Ma draga, ja ti pijem Donat već 7mj tj od početka trudnoće i još uvijek mi je odvratan kao i na početku al šta ću [sm=smiley36.gif] Znam da bez njega ne ide[sm=smiley36.gif]
Kući smo bili, R se igrao, ja malo sređivala po kuhinji, opeglala i složila robu. Poslije nam bili moji pa sam iskoristila priliku i otišla do bankomata, u dućan i u ljekarnu R po sirup i sprej za uho.
Evo sad R jede večeru, ja pojela 2 tosta i popila jogurt, baš mi dobro sjelo.
A za vikend nam zovu kišu pa neznam hoćemo di ići[sm=smiley13.gif]
Kad si ti planirala u prvu šetnju sa L otići?

BUMBI -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 20:44:57)

L spava,a i D će uskoro,još gleda crtiće.
O,pa vi nigdje niste bili popodne[sm=smiley36.gif]
Nama bili moj tatai brat malo popodne kad su se probudili
A ništa,kupit ću sutra i Donat pa ću i to piti[sm=smiley13.gif]
Što se tiče šetnje,nemam pojma,sad je ovih par dana toplo,pa će opet zahladiti.MM kaže da pričekam još malo,dok ne navrši mjesec dana pa onda ako bude toplije da idemo.
Sad čitam na nekom forumu da i u Mulleru se mogu dobiti neke knjižice s kuponima za bebe i djecu,meni to nikada nisu ponudili[sm=zmeden.gif],baš idem pogledati o tome
Pokazala sam D cipele na netu iz zare i sviđaju mu se,samo je on još neke pokazao,pa ćemo vidjeti koje ćemo uzeti,ako mu veličina bude odgovarala.

pepeljuga -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 20:51:44)

Hej komadi[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Di ste,sto ima?

Moji spavaju a ja danas cila neka krepana pa se samo vucem po kuci[sm=smiley13.gif]

BUMBI -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 20:53:57)

Hej Pepe draga evo i tebe[sm=smiley1.gif]
A joj,žao mi je što ti je takav dan,nadam se d aće sutra biti bolji[sm=smiley31.gif]
Jel ti T došao?kako mu je bilo?

cuba -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 20:54:48)

A nisam ga htjela voditi vani kad je prehlađen da nebi išlo i na gore pa smo zato ostali u kući a već sam imal plan da malo zujimo po gradu[sm=smiley36.gif]
Super što su i vama bili tvoji pa ste imali društvo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Jesi bila braci na rođendanu?
Možeš uz Donat navečer pojesti i jedan jogurt sa žlicom lanenih sjemenki, to ti je isto super, provjereno dobro[sm=bravo.gif]
E da, dobije se knjižica sa kuponima u Mullera za bebe, to sam dobila nekidan ali ja ne koristim njihove proizvode pa sam to odnila prijateljici što sam u babinje jučer išla ako će njoj koristiti. Al ima dosta proizvoda i popusta pa pitaj kad budeš išla[sm=smiley1.gif]

Super što se D sviđaju cipele, frajer već sam i bira [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
A vidi kakvo će vam vrijeme biti ali možeš na sat vremena izaći malo napraviti đir sa L u kolicima. Mi smo sa R išli kad je imao 3 tjedna i to baš na prvi dan zime i bilo je oblačno[sm=smiley36.gif]

pepeljuga -> RE: CB Vruća čokolada (1.2.2013 20:58:19)

T se vratio,oduševljen je,samo o tome priča, rekao je da ide i na ljetovanje[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Kako je D,jel se smirio,čitala sam al nikako komentirati[sm=smiley13.gif]

I moji svi smrcavi al nema nitko temp,dobro smo prošli ovu zimu,nitko nije bio bolestan[sm=bravo.gif]

Bumbi kako se snalazis sa njih dvojicom[sm=smiley1.gif]

Cuba draga sto ima kod vas[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>