Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 31.10.2013 11:49:39
|
|
|
|
tintin
|
Kim tako sam se i ja prepala, medjutim normalno je da prestanu boliti kad krene drugo tromjesečje, meni jao da su se ispuhale. Uf i ja bi bi svaki dan na ultrazvuk, to je stvarno nešto predivno i smirujuce. Tonija hvala ti i ne brini meni se tek sad vidi da sam trudna, trbuscic mi je malen ali se vidi, i ima dva dana navečer me počelo stezati u zeludcu i plucima nekako hvaram zraka, kaže mi mama da je to kako drob raste da stisce dijafragmu i zato nekad teško disem.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 31.10.2013 12:09:33
|
|
|
|
tintin
|
E da meni je odma na prvom pregledu u trudnicku upisala termin. Anaxx baš mi je drago da prestaje smedjarenje, ma to ti je bilo od pregleda, bit ce sve super, a za te preglede ti se stvarno ne razumim pa neznam šta bi ti rekla, bitno da je sve u redu.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 31.10.2013 13:56:03
|
|
|
|
Bellatrix
|
anaxx - koliko ćeš platiti taj test (ako se smije znati) to ćeš ići kod Podobnika? autumn - jedva čekam tvoje nove vijesti I ja jedva čekam da se beba počne micati, ali još je rano. Ne sjećam se kad je to bilo prvi put, ali dosta kasno, a kako je beba bila na zadak stalno mi se s glavom zabijala u ošit što je bilo prilično bolno, nisam mogla sjediti jer bi nam bilo pretjesno (morala sam često stajati ili ležati ) ANDY - veliiiiiiki hug i ostani s nama
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 31.10.2013 14:03:20
|
|
|
|
Bellatrix
|
Mi ne dobivamo trudničku knjižicu! Samo potvrdu da sam bila na pregledu kaže sestra da nema više trudničkih knjižica kad je sve on line. Jutros sam bila u Petrovoj vaditi krv za Senz Antitrep test i Mikroflokulaciju i PAZI i oni su u štrajku i mogu mi napraviti samo Senz test, a za ovo drugo moram doći u 11 ili 12 tj., jer su mi onda obavezni to napraviti! ZAMISLI Sad moram ponovo u Petrovu, napravit ću sve u jednom danu, jer mi se neda da me sto puta pikaju! ZA POPIZDIT!
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 31.10.2013 14:13:22
|
|
|
|
autumn day
|
ma daj nemoj zezati....a šta bi sad trebala platiti ili uopće ne vade krv za tu pretragu? ja sam mislila da se trudnicama sve pretrage moraju napraviti, sad ćeš opet za 2 tjedna hodati gore, a već si bila tamo.... prestrašno!!
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 31.10.2013 17:34:14
|
|
|
|
kim626
|
Tintin pa tako je i meni...ko da su ispuhane hahah ..ljepse su mi bile napuhane Cure moje a zamislite mog lokalnog ginica...pregledi svake prijestpne(bez obzira sto se vodim pod visokorizicnu trudnocu),nit mi je netko tlak mjerio,kilazu,kupila sam t.knjizicu upiso je unutra sve bez da me pito ista-naravno sve krivo katastrofa! Tako da nista bez Zagreba! a.day jos jednom sretnooo i javi novosti
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 31.10.2013 17:40:57
|
|
|
|
kim626
|
Anaxx odlicna vijest A ne vjerujem da ti nisu htjeli izvadit krv..pa to nije normalno!!
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 31.10.2013 19:37:57
|
|
|
|
Newy
|
Ej ženske... ja danas i jučer malo bila u brizi, jer me već dugo nije ništa boluckalo (jedino ono na samom početku) osim crijeva ali to većinom raspoznajem... i onda jučer i danas kroz dan svako malo žiganje, baš u sredini dolje nisko, ma baš bih rekla maternica. Nije bilo nešto prejako, ali svako malo cijeli dan, pa još od jučer tako da nisam išla ni u uobičajenu šetnju nego preležala skoro cijeli dan danas. Sad sam se prisilila otići nešto obaviti do dućana da baš ne ležim stalno. Danas pak i mučnina cijeli dan, a u dućanu mi se skoro sve na policama gadi, muž poludio sa mnom . Sve me bilo strah da ne vidim i ja kakve tragove krvi ili nečega, ali hvala Bogu ništa takvoga. Čak mi se čini zadnja 2-3 dana, kako po vašem savjetu pokušavam više piti, i čaj od brusnice, da mi se i žuti iscjedak ''razrijedio'', stvarno treba valjda čim više ''ispirati'' mjehur. E da, uzela sam si i čaj za crijeva protiv napuhavanja i bome trenutno djeluje (komorač, anis, kim), valjda se to smije piti...
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 31.10.2013 22:21:54
|
|
|
|
andydea
|
Bella mi smo si susjede..ja sam iz Gajnica.. Zao mi je kaj necemo skupa odbrojavati.. Newy naravno da mozes..to inace piju dojilje i trudnice..nastavi i kad rodis..a imas u bio bio ducanu odlican caj za trudnice i pomaze kod probave ..kosta oko cc27kn..imaju i za dojilje..za kasnije Falite mi..malo mi vas je tesko citati..ali nemojte mi zamjeriti neko vrijeme Mazite busice.. Anaxx drago mi je da je sve ok
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 1.11.2013 8:24:45
|
|
|
|
tonija_4
|
Dobro jutro! :) Kako ste danas? Autumn, javi nam kak je bilo na pregledu.
< Poruku je uredio tonija_4 -- 1.11.2013 8:25:24 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 1.11.2013 14:38:52
|
|
|
|
autumn day
|
ej curke evo napokon par minuta mira, pa se odmah javljam jučer obavili pregled, sve super, jeeeee bebač je surađivao, pa smo dobili hrpu sličica i filmića na dvd-u, dr. je sve detaljno pregledavala i mjerila i zadovoljna je, sve ok bebač ima 175g i da, potvrđeno je da je dečko!! ima jedna slika gdje se jako dobro vidi, čak sam i ja skužila prije nego nam je dr. rekla, hihi uglavnom, za 4 tjedna opet pregled, to će biti anomaly scan sa 20 tjedana kako ste mi vi?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 1.11.2013 14:50:05
|
|
|
|
autumn day
|
kim, pa kakav ti je to gin?? užas, ako možeš odmah ga mijenjaj!!
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 1.11.2013 17:07:24
|
|
|
|
kim626
|
A day juhuuuuuuu
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 1.11.2013 17:09:55
|
|
|
|
kim626
|
A day juhuuuuuuu pa to su odlicne vijesti!!!! Samo tako do kraja! Ma taj se ni ne moze nazvat gineklog,ali daje uputnice bez pitanja,tako da sam samo jednom bila kod njega :)
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 1.11.2013 17:16:55
|
|
|
|
Newy
|
Evo mene zabrinute Već treći dan mi se javlja ona ista vrsta bolova što sam jučer pisala... počelo je prekjučer, jučer kroz cijeli dan pomalo, i danas evo sad popodne opet. I to ne radim ništa posebno, čak se danas javilo tek kad sam legla pogledat seriju. Nije mi svejedno jer dosad su uvijek bila razna boluckanja malo lijevo, pa malo desno, pa naravno moja crijeva... Ali ovo sad sam 99% sigurna da je maternica, točno dolje skroz nisko u sredini. I baš žiga, svako malo se javi ta bol, onako malo oštrija, baš lokalizirana uivjek na točno istom mjestu. Drugo mi je sve uobičajeno i ok, ali što sad znače takvi bolovi, strah me da se nešto s bebom ne događa?! Da sam doma možda bih i otišla na hitnu, ali tu smo na otoku, znači morala bih se 1 sat voziti do hitne u Zadru, još je i blagdan I da, u 10.tjednu sam. Za kakve bolove vi smatrate da bi trebalo reagirati????
< Poruku je uredio Newy -- 1.11.2013 17:19:20 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 1.11.2013 18:31:47
|
|
|
|
kim626
|
Newy draga...svako tijelo je drugacije,ali ti ja mogu reci da imam bolove,grceve od pocetka..nije ugodno ni najmanje! Neki dan sam zvala ginekologa koji je otkrio cistu u mrvi i reko mi je ovako(sada sam 13 tjedana) da je to apsolutno sve normalno..ali ako ne prestane,ili ako primjetim bilo kakav smedkasti iscjedak da odma dodem u bilo koje dana i noci. Ali bez obzira ako se bojis otidi na hitnu,to sto je praznik nema apzolutno nikakve veze,iskreno ja bi na svaki grc trcala u bolnicu pa pokusavam smirit samu sebe da je to sve normalno ipak sve raste :)
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 2.11.2013 7:18:02
|
|
|
|
kim626
|
Jutrooo...newy kako si danas? Jesi isla na hitnu? Nadam se da si bolje!
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 2.11.2013 13:05:59
|
|
|
|
Newy
|
Kim, hvala :) Jučer je bilo samo tih sat vremena popodne, kasnije ok... Jutros malo opet... ali sad sam već sama sebi blesava, pa ću postaviti još blesavije pitanje kako da razlikujem da li me boli maternica ili mjehur?? Bila sam uvjerena da je to maternica, tako dolje u sredini baš nisko blizu stidne kosti, pa sad kad gledam slike anatomije više nisam sigurna, to bi mogao biti i mjehur inače s mjehurom nikad nisam imala problema pa ne znam prepoznati. Prestala sam jučer razmišljati o hitnoj, jer je probadalo samo tih sat i nešto popodne, navečer smo išli na neki rođendan i bilo je ok... osim što sam sjedila cijelo vrijeme raskopčanih hlača jer se tako brzo napuhnem da je to nevjerojatno!! Naravno nakon pršuta, sira, cole i torte, opet me kad sam legla u krevet počelo sve probadat, ali probavni sustav. Ma najgore mi je to što ne mogu točno odrediti ŠTO me boli: mjehur je blizu maternice i kako da razlikujem, crijeva se pak prostiru posvuda... pa sad ti znaj što je u pitanju Inače večeras punimo 10 tjedana, jupi a pregled tek za 2 tjedna bome sam ja zadnja s pregledom ovaj put. Joj samo da sve bude ok tad, da izdržim bez ''''kriza'''', i da pregled pokaže da je sve ok.
< Poruku je uredio Newy -- 2.11.2013 13:10:18 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 2.11.2013 14:01:54
|
|
|
|
tintin
|
Autumn bravo za pregled i za deckica Newy mene je na pocetku stalno nesto bolilo pa bi se uvik prepala i zvala prijateljicu koja je rodila i ona mi je uvik govorila da se ne brinem da je to sve normalno, vidi kako ce ti biti ako te bude stvarno jako bolilo i da budes mirna otidi do doktora. meni je pregled isto za dva tjedna, uf nemogu docekati
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 2.11.2013 14:06:22
|
|
|
|
tintin
|
m_a_rtina - 14.03. sarita 22 - 02.04. tintin - 05.04. kamenčić - 14.04. autumn day - 17.04. tonija_4 -21.04. set_alica - 30.04. lelaa - 01.05. memi - 11.05. kim626 - 12.05. anaxx - 14.05. amon - 16.05. maja pčela - 28.05. newy - 31.05. bellatrix - 31.05. mimagy - 31.05.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 2.11.2013 16:35:09
|
|
|
|
anaxx
|
Newy, a zašto pijes colu? Mene ona strašno napuhne i sigurno nije zdrava ni za zeludac ni za bebu sa svim svojim sastojcima (brdo secera, kofeina, konzervansa...) ? Ja ju ni inače ne pijem, a sad pogotovo! Bolovi ti stvarno mogu biti od probave, ali lagano probadanje može biti i jer se tijelo priprema na povećanje maternice, širi se, mišići se rastezu... Nadam se da je ipak sve ok. Sretno!!!
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 2.11.2013 17:04:13
|
|
|
|
autumn day
|
Curke,pozdrav! Ja trebam savjet...jutros su me pocela boliti ledja,malo pa sve jace, Uglavnom,sad jedva hodam.... to mi se jos nikada nije dogodilo,kao da mi se ukljestio zivac... Sto smijem od prirodnih preparata uzeti da mi bude malo lakse? Zbilja jako boli.... Nadam se da ste vi dobro
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 2.11.2013 17:38:52
|
|
|
|
andydea
|
A.day jedino kaj od ljekova mozes uzeti je lekadol... Newy nadam se da si bolje..i da bude sve ok.. Cestitam prvom deckicu na listi... Curke ja sam i dalje jako lose emotivno..a i fizicki nisam nista bolje..Imala sam u par navrata jake bolove i krvarenja..odmaram koliko mogu..mm je divan.. Ne zelim vas zamarati sa sobom..mazite svoje buse i cuvajte se..pratim vas..puse svima tintin falis mi<3
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 2.11.2013 18:05:01
|
|
|
|
autumn day
|
Andydea,nikoga ti ne zamaras,mislim da je svima drago da te cujemo. drzi se! I hvala ti na savjetu....sad sam popila lupocet,pa cemo vidjeti...mislila sam da necu piti,ali jedva sam dosla do wc-a... Kim,kad ti imas pregled?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 2.11.2013 19:09:39
|
|
|
|
tintin
|
Andy i ti meni puno falis, i nemogu ti rjecima opisati koliko mi je zao šta ti se to dogodilo, budi i dalje s nama tu i sve šta te muci i kako se osjecas tu smo uz tebe, znam da ti je teško i virujem da ce ti trebati vremena da dodjes na staro, al polako bit ce sve u redu, život je nekad nepravedan i jako me ljuti šta se dobrim ljudima mora to dogadjati, ali ja znam da si ti jaka i hrabra žena i veliki zagrljaj ti saljem. Pusa velika
|
|
|
Anketa
Crtići
пеперутка16
Da li su vaša djeca gledala crtiće tipa Nindža kornjače, Yu Gi Oh , Pokemon... i radi njih postali nasilni?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!