|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Proljetne bebe - termin 2014.god.
3.11.2013 19:19:29   
tintin

user posted image

user posted image m_a_rtina - 14.03. user posted image
user posted image sarita 22 - 02.04. user posted image
user posted image tintin - 05.04. user posted image
user posted image kamenčić - 14.04. user posted image
user posted image autumn day - 17.04. user posted image
user posted image mimee -17.04. user posted image
user posted image tonija_4 -21.04. user posted image
user posted image ines - 24.04. user posted image
user posted image andrea000 - 28.04. user posted image
user posted image set_alica - 30.04. user posted image
user posted image lelaa - 01.05. user posted image
user posted image memi - 11.05. user posted image
user posted image kim626 - 12.05. user posted image
user posted image anaxx - 14.05. user posted image
user posted image amon - 16.05. user posted image
user posted image maja pčela - 28.05. user posted image
user posted image newy - 31.05. user posted image
user posted image bellatrix - 31.05. user posted image
user posted image mimagy - 31.05. user posted image
user posted image leot - 24.06. user posted image

(Odgovor članu tintin)
Neposredna veza do poruke: 426
3.11.2013 19:42:08   
kim626
Newy hej...ajde drago mi je da si otisla i da se pokazalo da je sve superuser posted image

(Odgovor članu tintin)
Neposredna veza do poruke: 427
3.11.2013 19:45:51   
kim626
Newy hej...ajde drago mi je da si otisla i da se pokazalo da je sve superuser posted image
Sto se tice vece bebe ne znam sto bi ti rekla eto mogu ti rec da sam ja na zadnjem uzvu bila 11+5 a doktor je reko 12+1 znaci isto tri dana u plusu..nemoj se samo brinut...sve je dobro user posted image

hvala na podrsci,divne ste user posted image

(Odgovor članu tintin)
Neposredna veza do poruke: 428
3.11.2013 20:18:32   
Newy
Hehe kim, opet me zbunilo u tvojem tickeru ovo kak ti različito piše... prvo 11+4, a tek onda 13.tjedan. Gledam i ne kužim hahaha danas sam totalno zbunjena user posted image

Držim fige za pregled u utorak, joj trebale bi baš imati i neku tablicu i za preglede, ja se trudim popamtiti imena, tjedne, pa još kad tko ima pregled, a onda se stalno vraćam po stranicama unatrag user posted image

Ja planiram napokon ticker kad odem na ovaj ''pravi'' pregled s 12 tjedana koji imam dogovoren, da napokon dobijem neki službeni termin.

Joj sad moram nekako smisliti kako ću te briseve obavit, rekla mi je čim prije. Prijavljena sam u Zagrebu, a tu smo na moru još 2 tjedna, to mi je dugo čekati. Ne znam hoću li uspjeti nekako iskemijati da mi preko HZZO naprave ovdje briseve iako nisam odavde... Jel zna netko koliko bi mogli koštati privatno brisevi cerviksa??

(Odgovor članu kim626)
Neposredna veza do poruke: 429
3.11.2013 21:36:31   
autumn day
New,ja sam nedavno radila briseve preko uputnice,pa kad sam isla po nalaze dobila sam i racun,koji naravno nisam morala platit,ali pisalo mi je da sve skupa kosta oko 400kn

I slazem se s tobom za tablicu za preglede,meni je isto palo,na pamet...cisto da se lakse snalazimo :).
Ne znam da li se druge cure slazu?

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 430
4.11.2013 8:01:25   
tonija_4
Dobro jutro cure! Dobro došle nove trudnice! user posted image

Mimee, i mene je isto mučilo to šta sam uvijek imala neke simptome i osjećaj "bebe u trbuhu",a nekad baš ništa. Ne želim ni razmišljat o missed ab i jedva čekam petak da vidim na uzv-u da je sve u redu. Mislim da mi taj pregled baš puno pomogne da se osjećam bolje i da sam mirna do sljedećeg pregleda. Kažu da je drugo tromjesečje najljepše, jer nestanu mučnine i umor. Pa onda treba i uživat , ne se brinut user posted image . I ja ću u petak možda saznati jeli curica ili dečkić user posted image

Newy, baš sa gledala u trudničku knjižicu, i meni je na svakom pregledu 3-5 dana više, tako da se ne moraš brinuti. Gin mi je rekao da je to okej.

Za sad imamo 3 dečka i 1 curu user posted image

Mogle bi imat tablicu...tak da znamo ko je kad na pregledu. user posted image

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 431
4.11.2013 12:05:50   
autumn day
pozdrav curkeuser posted image
ja danas ostala doma, odmarati kičmu, ali danas mi je puno bolje...user posted image

kako ste?
tko nam danas ima pregled?

(Odgovor članu tonija_4)
Neposredna veza do poruke: 432
4.11.2013 12:11:34   
anaxx
drago mi je da su ti moji savijeti pomogli i da si bolje....
kako se uzima B vitamin u trudnoći?

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

Neposredna veza do poruke: 433
4.11.2013 12:47:12   
autumn day
hej anaxx, stvarno ti dugujem jedan user posted image
uglavnom, imam doma B vitamina, pa sam zvala ljekarnu, rekli su mi da mogu uzimati u trudnoći, da se dapače i preporuča, onakvo doziranje kakvo je na kutiji,
malo sam i čitala na netu i to isto piše...a kako je bio vikend nisam mogla nazvati svoju dr.
još ću ja s njom provjeriti danas popodne :)

uzela sam i magnezij i popila sam par lupoceta kada je bilo kritično, mislila sam da neću, ali nisam mogla izdržatiuser posted image
i kupio mi je muž neku kremu u ljekarni koju smiju trudnice...uglavnom, kak je bilo, super je!!user posted image

kak si ti?
nema više iscjetka?

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 434
4.11.2013 14:24:29   
mimee
Hvala ti tonija_4, puno mi znači kada znam da je i kod drugih to uobičajeno, barem sad dok još ne osjećam bebine pokrete :)
Baš mi je bilo čudno, jer kao da mi se trbuh bio malo 'ispuhao' i onak stojim, gledam se i ne osjećam baš ništauser posted image danas recimo je već druga priča, izgledam kao da sam u 7.mjesecuuser posted image no sve su to čari trudnoće i slažem se da je drugi trimestar najljepšiuser posted image
btw, meni je zadnje bebač isto bio malo veći, ali mi je dr. rekla da to ne mora ništa značiti i da se datum poroda tek kasnije korigira ako se uzastupno pokaže takvo odstupanje.
kako inače stojite s prehranom? jer uzimate multivitaminske preparate za trudnice? ja sam odlučila da ću maksimalno probati prehranom, osim naravno folne, s time se nebi baš zafrkavala.

Neposredna veza do poruke: 435
4.11.2013 14:56:28   
tonija_4
Meni je gin rekao da si kupim prenatal tablete, i da ne trebam više piti samo folnu kiselinu jer te tablete imaju i folnu i kalcij i hrpu vitamina. Iako se trudim jesti što zdraviju hranu user posted image .

Maja pčela nam je danas na pregledu..čekamo da nam se javi user posted image

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 436
4.11.2013 15:05:38   
mimagy
Cure moje drage,
mene najviše pati što sam još u prvom tromjesečju,nakon jednog abortusa, samo strahujem za ovu trudnoću,a simptoma od nikud,svaku večer molim bebicu da mi da neki znak da je dobro,no ništa... Hrana koja mi je smrdila više mi ne smrdi,trbuh kao da mi se smanjio... no iscjedak je normalan...Čak pijem i tablete za održavanje trudnoće i bojim se da mi one ne bi zaustavile krvarenje ako je abortus u pitanju,što nikako ne bih voljela... Tko će dočekati iduću srijedu da vidim na ultrazvuku je li moja bebica dobro....
Jedno pitanje,
na pregledu sam bila sa 9.tjedana trudnoće,sada sam u 11.tjednu
i zanima me jedna informacija pošto mi je ovo prva trudnoća pa se ne razumijem,
piše mi da je beba veličine 24 mm = 9tj+4tj i ako mi netko može objasniti što to znači??
Čitajući po netu i časopisima beba bi u 9 tjednu trebala biti veća od 24 mm...pa sada ne razumijem.
Hvala Vam puno i oprostite što Vas toliko zamaram.

(Odgovor članu tonija_4)
Neposredna veza do poruke: 437
4.11.2013 15:59:24   
anaxx
IZVORNA PORUKA: mimagy

Cure moje drage,
mene najviše pati što sam još u prvom tromjesečju,nakon jednog abortusa, samo strahujem za ovu trudnoću,a simptoma od nikud,svaku večer molim bebicu da mi da neki znak da je dobro,no ništa... Hrana koja mi je smrdila više mi ne smrdi,trbuh kao da mi se smanjio... no iscjedak je normalan...Čak pijem i tablete za održavanje trudnoće i bojim se da mi one ne bi zaustavile krvarenje ako je abortus u pitanju,što nikako ne bih voljela... Tko će dočekati iduću srijedu da vidim na ultrazvuku je li moja bebica dobro....
Jedno pitanje,
na pregledu sam bila sa 9.tjedana trudnoće,sada sam u 11.tjednu
i zanima me jedna informacija pošto mi je ovo prva trudnoća pa se ne razumijem,
piše mi da je beba veličine 24 mm = 9tj+4tj i ako mi netko može objasniti što to znači??
Čitajući po netu i časopisima beba bi u 9 tjednu trebala biti veća od 24 mm...pa sada ne razumijem.
Hvala Vam puno i oprostite što Vas toliko zamaram.

to znači da ti je beba velika 24 mm od glave do trtice i da to odgovara 9 tjednu trud. + 4 dana i to je ok!

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu mimagy)
Neposredna veza do poruke: 438
4.11.2013 16:57:40   
kim626
Mima,hej evo citajuci tvoj post jednostavno ti moram odgovorit i rec da znam sto prolazis...i ja sam imala spontani prosle godine nisam imala simptoma nista..sad je malo drugacije ali nista pretjerano,isto tako pijem tablete za odrzavanje trudnoce i vjeruj da isto tako prozivljavam strahove i jako sam zabrinuta..no sama sebi sam rekla da cu se opustit i mir..i zbilja je bilo tako do ovog zadnjeg uzv-a...smiri se i mazi svoju busu...necu ti rec da ne mislis o proslom iskustvu ali tako je najbolje!
Da li ces ic na kakve dodatne testove? Mene su slali na rani probir,iako je to cista statistika ipak sam pristala...

Aday znaci bolje si...superr!

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 439
4.11.2013 17:10:00   
mimagy
kim626 još mi nitko nije spominjao nikakva testiranja,a ne znam. Iduću srijedu kada odem,ako sve bude u redu, i ako mi spomenu kakve testove,sigurno ću se vama prvo obratiti za savjete,jer mi je prva trudnoća i ne znam što bi bilo dobro,a što ne.
I ja sebi govorim,non-stop kako će sve biti u redu,mora,moja beba mora biti dobro,ja želim tako,muž je presretan,moji također ... njima je to prvo unuče...kao i nama prva bebica...
Najgore mi je što mi doktor ništa ne govori,kada sam vidjela da srce kuca,samo mi je rekao dobro je,ali da mi ne može garantirati da će trudnoća biti u redu, to mi je najgore... Čekaj,svi znamo šta je bilo,također kao i tebi prošle godine... Ali zar je to razlog da mi ne možeš pružiti malo utjehe,reći da se beba dobro razvija,srce kuca i da je sve u redu... Znam i svjesna sam da postoji rizik,ali zar i doktor mora biti taj koji mi otežava??

(Odgovor članu kim626)
Neposredna veza do poruke: 440
4.11.2013 18:36:43   
tintin
Pozdrav cure, maja pčela kako je prošao pregled?
Evo ja danas muku mučnim s nekakvim pritiskom mislim u zdjelici, i malo me boli kad mokrim, pa sad nisam pametna, mislim se bili nazvala doktoricu, baš me muči ovaj pritisak, a mozda je i to normalno, neznam.

< Poruku je uredio tintin -- 4.11.2013 18:37:51 >

(Odgovor članu mimagy)
Neposredna veza do poruke: 441
4.11.2013 18:50:26   
maja pčela
Evo i mene s pregleda,sve je super!!!bebica je tako slatka,dirala se po glavici,sada smo 11 tt i koliko sam skužila veliki 7 Cmuser posted image ,službeni nam je termin 26.5.2013.dobila sam uputnice za vaditi krv i pitao me želim li vaditi krv za probir pa sam odbila,ne želim Se zamarati s time,uvjerena sam da će sve biti ok.i to je to,kontrola za 4tjedna kada će mi raditi briseve.sve u svemu prezadovoljna sam i presretna
user posted image

moja tri anđela,moj život,moje sve <3 <3 <3

(Odgovor članu mimagy)
Neposredna veza do poruke: 442
4.11.2013 18:55:34   
tintin
Maja pčela user posted image za pregled.

(Odgovor članu maja pčela)
Neposredna veza do poruke: 443
4.11.2013 18:57:47   
mimagy
maja pčela djelim radost s tobom,tako mi je drago... samo neka su dobre vijesti... Ja u srijedu idem vaditi nalaze,a u iduću srijedu na kontrolu kod ginekologa,i jedva čekam taj ultrazvuk samo da vidim je li moja bebica dobro ... Može li mi netko objasniti šta je to probir,pa da znam reagirati i odlučiti ako me pita za to? Hvala.

(Odgovor članu maja pčela)
Neposredna veza do poruke: 444
4.11.2013 19:44:35   
kim626
Pcela user posted image superrr...neka se nastave samo ove dobre vijesti!

Rani probir se radi od 11-13 tjedna,pregled se sastoji od uzv-a i vadenja krvi...na ultrazvuku se mjeri nuhalni nabor,nosna kost i kod pregleda dajes podatke o kilazi,da li pusis,godine...i zatim se vadi krv gdje se ti svi podaci kopjuterski obradjuju...rade se testovi na dawnov sindrom,trisomiju 13 i 18..nalazi se dobivaju isti dan,vadenje krvi se placa 300kn...mene su slali na probir zbog pobacaja koji sam imala..i pristala sam!
Imas na internetu sve pomno objasnjeno!

(Odgovor članu mimagy)
Neposredna veza do poruke: 445
4.11.2013 20:00:49   
Newy
Bravo maja pčela, baš ste veliki, mi smo jučer bili 4 cm user posted image

Meni je soc.gin. još prošli put objašnjavala da s 12 tjedana ide mjerenje tog nuhalnog nabora na UZV, i da mi je ona dužne reći i za te krvne pretrage koje se plaćaju 300 kn... no skužila sam po njoj i kako mi je objašnjavala, da ona baš nije za to ako nema potrebe, tako da ja vjerojatno neću ići na to. Rekla je da mi govori ti više onako ''reda radi'', a ja neka odlučim. I da je tu zapravo ključna stvar tvoj stav, odnosno što bi učinila da se pokaže da postoji sumnja da nešto ne bude ok. Ako žena ionako ne bi napravila pobačaj, da onda to nema smisla ni raditi jer samo razbijaš glavu time dok se god dijete ne rodi. A dok svi nalazi dođu i rezultati, već to bude preko 20 tjedna trudnoće, i onda to više nije pobačaj nego pravi porod. Eto tako je ona meni objasnila valjda sam dobro pohvatala user posted image

(Odgovor članu kim626)
Neposredna veza do poruke: 446
4.11.2013 20:14:23   
tintin
Nisam imala mira i poslala doktorici poruku i rekla je da dodjem ujutro da me pogleda, bar cu biti mirna.
Ja nisam isla na te preglede jer me dr nije ni slala da idem, pa tako da sam se ravnala po njoj.

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 447
4.11.2013 20:29:47   
Newy
Pa makar da budeš mirna, super je što možeš otići kad god trebaš! Moja recimo socijalna nema uopće UZV, tako da ja kad nju nazovem, može mi eventualno reći da nek ne brinem da vjerojatno nije ništa... a za UZV bih morala onda negdje drugdje ići user posted image . Inače sam zadovoljna s njom, ali eto nema UZV... tako da kad se vratim u Zg, morat ću u bolnicu na svaki idući UZV.

(Odgovor članu tintin)
Neposredna veza do poruke: 448
4.11.2013 20:46:18   
autumn day
maja pčela, super za pregled, bravo, uživam čitati dobre vijestiuser posted image

tintin, neka, samo ti odi doktorici, ja sam uvijek za to da se ode, pa makar ispadne bez razloga, nego da se ne ode, a bude neki problem

newy, moja dr. ima UZV, ali kao i da nema, prvo prastari je i često mu ne radi monitor dobro(!), a drugo, pregledava me ravno 20 sekundi, tako da uzv idem privatno
tako da ja nažalost ne mogu reći da sam zadovoljna svojom gin.
zato je ova privatna odlična, naravno to i naplatiuser posted image

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 449
4.11.2013 20:59:28   
tintin
Meni je moja dr super, kad god me nešto muci odma me pogleda, a inače na redovne preglede idem kod nje privatno, a sutra u bolnicu.
Da i ja uživam citati dobre vijesti, i baš budem sretna s vama kad dodjete s pregleda.
Ali jako mi je teško bilo maknit Andy i Syringu s liste, strašno je sve to prolazit i jako mi je žao šta im se to moralo dogodit.

Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtići
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtiće tipa Nindža kornjače, Yu Gi Oh , Pokemon... i radi njih postali nasilni?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!