RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 9:53:35)

A Čizmica odakle si? U rađaonu ponesi jednokratne gačice, gumicu za kosu, vodu-malo veću,aparat, čokoladu 2, ja ću tri radi muža i mobitel i papuče. A velika torba grudnjak ua dojenje, jednokratne gačice, ulošci, četka i pasta za zube, četka za kosu, dezedorans, rekla nam je gin da samo se vodom tuširamo bebi radi mirisa. Dokumenti naravno, vlažne maramice,papirnate maramice, mali i velii ručnik, gel za dezinf ruku, jastučići za dojenje,kremu za lice ako koristiš i za rezervu kupi kremu za hemoroide i za bradavice, nikad neznaš! [sm=bravo.gif]

I da vam kažem čini mi se da moja metoda za gljivice djeluje, manje mi smeta! Ko da ih dobro drži pod kontrolom! Ali ipak ću ja sutra pitat kremu i vaginalete. [sm=smiley36.gif]

čizmica -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 11:08:40)

Caly ja sam iz Podstrane [sm=smiley36.gif] hvala na savjetu za rodilište. Ja mislim da ću ja ove stvari za rađaonu potrpat u veći neseser,a ostalo u torbu. A nama u Splitu zanači ne treba ni spavaćica ni ogrtač?? [sm=smiley1.gif]

A što se tiče gljivica, ja sam prije dvi god imala, i od tad sam počela koristit Nivea intimo od kamilice dok se tuširam (i ja i suprug), i stvarno ne vraćaju se više (ne znam jel zbog toga il ne,al eto)....

čizmica -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 11:43:54)

E a jel treba nositi pelene za bebu? Ako bi široko povijala, a odlučila sam da oću, jel treba sve nositi? I što se tiče njege pupka,jel i to trebamo mi nositi il to u bolnici daju??

valerie -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 11:49:01)

Drage moje, ja sinoć završila na hitnoj, toliko me bolilo u donjem dijelu trbuha da nisam mogla ustat. Uglavnom, trebam napravit urinokulturu. Dali su mi injekcije ketonal i normabel i bogme tako dobro nisam već dugo spavala. Čula sam i po prvi put srčeko svog anđela, do sada sam vidjela samo na UZV. Sad barem znam šta me čeka kad dođem na porod. Ak ti pukne vodenjak, stave te u pelene i na CT i čekaj. Ak nemaš jake trudove, vrati se kad budu jači. Ali čine mi se ok. Nije ni njima lako s toliko žena. Dok sam čekala čula sam žene kako se porađaju i nema ništa ljepše kad začuješ dječji plač [sm=smiley32.gif][sm=duda.gif] Moj muž je cijelo vrijeme čekao i rekao je isto da je tako bio sretan kad je čuo bebin plač ko da se njemu dijete rodilo [sm=smiley1.gif]
Danas mi je već malo bolje, valjda mi je injekcija opustila mišiće.

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 13:13:30)

Čizmica stavi stvari za rađaonu u manji neaeser inače ti neće dat ga ponit. Za bebu ne triba ništa,tek kad bude izlazila ponesi za obuć,pelenu,za široko povijanje i paketinu ili košaru i tetra pelenu. Spavačice su njihove. Ne triba ti. Preporučan ti da odeš na tečaj u bolnicu,stvarno je poučno. Svaki prvi pon u misecu, 400 kn ako će ti partner na porod,ako neće otiđi sama,nitko te neće potirat od tamo niti pitat jesi li uplatila. Samo otiđi na predavanja. Bude od pon do petka u 13 sat. Ako budeš tila reć ću ti točno di.
Valeri može bit E.colli ona zna tako bolit,ali nemoj se nervirat,malo antibiotika i proć će i ja san je imala na početku,ali se nije upalila. [sm=bravo.gif]

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 14:44:34)

hej cure
ja jučer napisala post i pol, da bi mi ga na kraju obrisao sustav[sm=smiley36.gif]tj neš sa vezom nije štimalo, pa se prekinula.

kako ste danas? :)

ja malo ubijeno, jer nisam mogla zaspat do pol 3. Jučer mi je bio dan baš izraženih BH kontrakcija, ujutro dok sam išla do placa i popodne kad smo gledali kolica, baš su bile neugodne, iako ne bole, samo se trbuh na par sek stvrdne, ali me počelo zabrinjavat, jer mi je cerviks malo kraći, a BH neke trudnice uspiju otvoriti, a baš nikom ne treba da se porodi u 28 tjednu.
Još kad je autumn rekla za zadnji nalaz da je otvorena, ja gotova..[sm=smiley18.gif] kako se čovjek uspije tako u crnjak bacit, nevjerojatno! onda me još kao počelo neš blouckat u donjem dijelu trbuha, kao da ću dobit i bye bye sleepin' ;(

danas sve ok, sl idem za tjedan dana kod svoje socijalne na 'ručni' pregled za svaki slučaj, jer nisam bila već jedno 2-3 mj, samo na uzv, što je bilo ok :)

kolica ćemo kupit u Lesnini, tamo su za sad najjeftinija, jedino se dvoumin između ove dvije boje
http://www.bebemaison.gr/prd_images/001-02-014-1z.jpg
http://eshop.babyshopland.com/images/product/carrozzina_oceano.jpg

kaj velite? meni je petrolej ljepša i mislim da će se manje vidjet mrlje, ali ova bež su kao univerzalnija boja..hm,hm.. [sm=jezicek.gif]

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 14:47:31)

ajme valerie..izgleda da nas je noćas više imalo problema s bolovima..
javi šta je uzrok na kraju

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 14:50:03)

A ova petrolej su za dečka, ja to ne bi iako su lipša jer planira još dice,prva je cura, pa ćemovidit dalje. A zašto ćeš čekat, ajde odma na pregled ako t toliko sekira, i mene je malo probadalo u livom ,donjen dijelu trbuha, ali skužila san da se to ona namisti, inače mi nije ništa, ali ja iden sutra i reć ću doktoru.

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 15:07:55)

mimee draga, žao mi je da sam te zabrinula...[sm=zz_frown.png]

meni se čini da i ja imam te kontrakcije, trbuh se stvrdne kao neka kvrga i opusti, ali nisam znala da to može otvarati, ja sam zabrijala da je meni takav nalaz zbog sjedenja na poslu ali dr. kaže da nije...
sad sam se malo primirila, ležat ću koliko mogu, po kući samo lagano i nadam se da se neće pogoršavati nalaz
onda sam razmišljala da odem kod privatnice, ali ne bi sad puno da me gledaju, da ne bi još pokrenuli otvaranje, a nema mi šta ona reći....evo ispalo je dobro da mi je ova "socijalna"radila vaginalni pregled....

meni su isto ljepša petrolej kolica, pa nema veze ako iduće bude cura, da vidiš kako su se meni kriteriji pomaknuli, mali će imati puuuno robe od seke, jedino ga nećemo baš u rozu oblačiti[sm=zz_giggle.gif]

valerie, dobro da ti je sad malo lakše...baš te zgrabilo.....

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 15:16:26)

mislila sam sutra odjurit ako se nastave kontrakcije i bolovi, ali danas je sve ok, a i moguće je bilo i zbog zastoja probave, pa ne želim ispadat hipohondar.
zvala sam u čet svoju socijalku, pa je rekla da dođem na pregled, ali kao ništa hitno, jedino kaj tada nisu bile tolike kontrakcije.
najgore je naći tu zlatnu sredinu između zdravog razuma i iracionalnog straha, iako definitivno smatram da za naše bebice bolje spriječit nego liječit i najbolje slijediti instinkt, pa eto, vidjet ću..

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 15:19:43)

autumn, ma da, mi smo tu negdje s terminom, pa se čovjek nekako poistovjeti, a i isto sam zabrijala na forume o otvaranju i kontrakcijama, pa zato to tak sve skupa.. fuj fuj glupi forumi! pročitat, ali ne odmah paničarit dok se ne vide nalazi [sm=smiley1.gif]

ja sam isto malo reda radi prikočila, previše sam ja landrala, koda ni nisam trudna, odem pjehe negdje i nema me par sati, pa u kupnju, pa do grada, pa na poslu sjedit 8h..ccc..ne sad da zalegnem ko neki trut, ali ipak baš ne moram trčat maratone svaki dan[sm=smiley36.gif]

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 15:24:27)

da ti znaš šta sam ja sve našla tu večer kad sam došla s pregleda na forumima?
već sam si postavila grozne dijagnoze, ali sam skužila da nema smisla....

da, nama je termin isti dan, pa uspoređujemo kako ko napreduje...zato sam te ja pitala za kile[sm=smiley36.gif]
ovaj put nakon pregleda mi kile nisu bile ni u primisli...[sm=zz_frown.png]

ne znam, cure, premišljam se.....jel bi išla kod privatnice po drugo mišljenje?
šta mislite?
ova moja dr. mi nije baš nešto, ali valjda zna kad je netko otvoren i koliko....

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 15:59:48)

Drago mi je da ste sve bolje danas! Mogu samo zamislit užas kad tako počne bolit, a ne znaš što i kamo! Mene je jutros probudio prvo grč u desnoj nozi, jao nikad mi još nije bio tako jak i nije popuštao - morat ću opet šumeći magnezij piti, a onda, kad sam konačno uspjela opet uloviti san, moja je cura postala super aktivna i lijepo se selila po mom trbuhu i udarala gdje je stigla. [sm=smiley36.gif]
E kad je tako, onda ja lijepo probudim i muža nek i on osjeti kako je živahna, i što bi on spavao kad ja ne mogu! [sm=hudicek1.gif]

mimee, petrolej kolica su predivna, mi smo takva htjeli od Chicca, ali nisu više bila dostupna! Meni je to boja i za dečke i za cure, prekrasno [sm=zz_inlove.gif]

autumn day, počekaj još malo pa onda odi privatno. nemoj da te prečesto gledaju jer je i to dosta invazivan postupak koji nije potrebno raditi više od jednom u 3 tjedna (tako mi je rekao na hitnoj doktor!). Probaj više odmarati i ne naprezati se kako bi se mišići mogli opustiti!
Cure, čuvajte se!!!

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 16:06:39)

Jooooj mimee, meni je tako već puno puta zadnje vrijeme obrisalo duuugački post jer je kao neka greška u sustavu i naživcira me to momentalno da odustanem [sm=smiley36.gif]

Ma cure stvarno su ta čitanja po netu i forumima više zla nego dobra... pogotovo ak je netko ovako kao ja malo više paničar i paranoik, pa gledam po sebi, ja se znam dovesti iz normalnog raspoloženja, u totalni raspad sistema! Ono, dođem s pregleda sretna i sve super jer su rekli da je sve kako treba, i onda idem proučavati zašto je bedrena kost mrvicu kraća, na kraju završim i na stranim stranicama, Downowom sindromu itd., i dođem u stanje da se cijela tresem od panike! Ma užas, da se bar možemo kontrolirat po tom pitanju, da se ne prepuštamo toliko surfanju o lošim stvarima...

A dajte recite, kad su vam počele te kontrakcije ako se sjećate? Mslim vi ste u tjednima kad je to baš normalno, ali meni se još odavno tu i tamo skameni tako trbuh, doktor je isto rekao da se to maternica priprema i niš posebno...

Mimee, a koliko dođu kolica??? Viidš super info, uopće mi ne bi Lesnina pala napamet [sm=smiley1.gif]... za boju nemam pojma, i mi čekamo dečka ali bih voljela da mi kasnije za još djece posluže pa isto mislim da ću probati nešto neutralno... ja zamišljam neka sivo-narančasta [sm=love.gif]

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 16:10:36)

Ej cure vi se bome raspisale [sm=smiley1.gif]
Valerie draga bit ce to sve u redu, može biti neka upala mjehura rjesit će se antibioticima bitno da se otkrije na vrijeme.
Mimee i meni su ta petrolej lipsa super su kolica baš izgledaju kvalitetno [sm=smiley20.gif]
Autumn s obzirom da nisi baš zadovoljna s tom dr ja bi otisla privatno, neznam ja sam takva nebi imala mira, samo se ti cuvaj i što vise odmaraj, i ja to moram sad više lezati jer mi je nisko, a stvarno sam bila landrala stalno okolo, bit ce to sve u redu [sm=smiley1.gif]

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 17:58:18)

autumn, ma da, svašta se nađe, i zaključak je uvijek isti-to može bit kod tebe slučaj, ali i ne mora i svatko je različit, s drugačijim ishodom, zato zbilja nema smisla, osim ajde informativno.
na tvom mjestu, ako ćeš biti i dalje zabrinuta, ja bi otišla privatno prekontrolirat za jedno 2 tjedna da vidiš jel stanje i dalje isto ili se pogoršava, da ne čekaš baš mjesec dana, a do tada usporit.

Newy, kod nas je bedrena zadnja 3 pregleda kraća za tjedan dana, tj odgovara mjerenjima po terimu prema zadnjoj mengi, a ostalo je za tjedan dana veće i moguće da ću rodit tjedan ranije. Ne zabrinjavam se jer je dr rekao da se sve to na kraju izjednači, opet, sve je individualno, iako da, i ja sam naišla na post o Downovom..[sm=smiley21.gif]
za kontrakcije..pa ja ih osjetim sigurno od 20/22 tjedna, ali rijetko i najčešće kad se ushodam negdje, pa kao da me upozori, nisam i znala odmah da je to to, al nema kaj drugo bit.

kolica u Lesnini, ova Peg 3u1 su 5190kn, s tim nekim popustom koji nije nigdje naznačen, jedino takva od trapera i onih krućih materijala su skuplja. U Adaxu su 5540kn. Nije neka razlika, ali nigdje nema većeg popusta, jer je novi model. Osim na ovim nekim web shoppovima..

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 21:05:14)

Mimee tako je i kod nas kraća za tjedan dana, na zadnja 2 pregleda (16 i 20 tjedana), prije toga nisu ni mjerili. A ništa, možda nam dečkići neće biti dugonogi, ali lako za to samo nek je sve kako treba [sm=smiley36.gif]

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 22:24:55)

Ne bi virovale šta san pročitala! Jedna cura pita na faceu da je stra šta će joj ginekolog reć da je dobila samo 7kg, a 30 tj. je. A zamislite druga joj odgovara da je to već puno, da triba pripazit da ima ona još puno do kraja, a meni puka živac. Ne mogu vam to objasnit ali otkad san trudna ne mogu trpit da judi pričaju gluposti. I kažen ja njoj da je 12 kg idealno, a da je normalno ddo 174. A ona meni na to da kad je ona bila misec dana u bolnici da su svakoj ženi koja je bila na + 10 stavljali na specijalne djete. Pa ja neznan di se ovako glupi ljudi rađaju, e onda se javi jedna da je ona trudna 35 tj i da je na +1,5. Pa ja ne mogu virovat koliko netko može bit bolestan, bitno je da je beba zdrava, a one se izgladnjuju! A ja san sad 33 tj i na +8,5 san. Ne mojte se jutit ali morala san van reć! [sm=zmeden.gif]

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (19.1.2014 23:48:49)

Ajme Caly, svaka ti čast da se imaš živaca s takvima natezati... [sm=bravo.gif] a i ovo da je 35 tt i na samo +1,5, ili je pala na početku 10 kg ili ne jede niš, užas!
Ja san sad isto 33 tj. (od utorka) i na +7 sam. Da, pazim šta jedem, ali u smislu da ne jedem i ne pijem gluposti tipa kole (ne volim ju ni inače) i termički neobrađene hrane (meso), a i nisam imala nikakve želje kroz trudnoću. Samo razmišljam da ono što jedem, jede i beba i da to bude nešto što će ju dobro nahraniti. Sukladno tome, tako muž i ja smo upravo podijelili Dorinu s keksom! [sm=love.gif]

Dakle, drage moje, na internetu svakakvih čuda, a najviše ljudske gluposti!
Laka vam noć i nadam se da ćete se naspavati! [sm=duda.gif]

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (20.1.2014 9:02:34)

NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........  [image]http://www.forum.hr/images/smilies/hekla.gif[/image]

ange....................................20.01.
caly......................................20.01.
čizmica.................................20.01.
nnina....................................21.01.
kim626.................................21.01.
maja pčela............................27.01.
ivana....................................27.01.
vlaja.....................................29.01.
amon....................................30.01.
autumn day...........................01.02.
tonija_4................................03.02.
mimee..................................04.02.
valerie..................................06.02.
ma re...................................10.02.
tintin....................................12.02.
newy....................................13.02.
bellatrix................................14.02.
autumn day..........................14.02.
tonka2011............................18.02.

ma re -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (20.1.2014 9:06:24)

Jutro cure!

Ajme vi se raspisale i vidim da vam se svašta izdogađalo preko vikenda....

Valerie ja sam u petak osijetila bebicu [sm=bravo.gif], barem mi se tako čini..s lijeve strane trbuha sam osijetila kao neke mjehuriće, ali to dok sam ležala.. kada sam stavila ruku nisam ništa osijetila...[sm=zmeden.gif] i od petka pa do sad ništa[sm=zmeden.gif]..! Jedino što je meni bilo preko vikenda je da sam osjetila stalne bolove s desne strane (ako da me boli slezena) ali sam to povezala da je od ležanja jer nisam htjela ić na net istraživat i dogovorila sam se s dragim da ako bude jače da idemo na hitnu.. Danas je bolje, ali ću ipak malo pripaziti..

Mislim da u Ri rodilište treba uzeti pelene i neke sitince za bebu ali nisam sigurna.. Znam da robicu za izlazak može i mm donest kada dođe u posjetu..

Cure nadam se da ste danas bolje!!!!!

One koje imaju preglede uživajte u gledanju bebica!!! Vidim da vas je danas puno!![sm=bravo.gif]

Caly i ja sam isto luda na te koje stalno misle na kilažu...!!!! oVa jedna moja, nazovimo kolegica, mi stalno drobi kako je ona u trudoći dobila samo 7 kg, kako je stalno pazila šta jede i da se njoj trbuh vidio tek u 6 mj!! Ja ne želim biti bezobrazna i reći da je ostala kad je ostala trudna bila 20 kg teža od mene i da je bila prirodno popunjena i da joj se trbuh ni nije mogao ni vidjeti prije od prirodnog.. ali ako nastavi ću morat[sm=hudicek1.gif]

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (20.1.2014 9:09:51)

jutro svima![sm=smiley1.gif]
kako ste mi danas?

newy, ja kontrakcije osjetim negdje od 20-og tjedna, obično kad se navečer smirim i legnem, vidjet ćemo kako će biti sada kad ću biti doma i više ležati i mirovati.

caly...[sm=smiley36.gif]..ljudi su stvarno čudni, ah, bolje ne čitati takve stvari...

ma re....[sm=smiley36.gif]možda bi joj trebala reći, imam i ja takvih primjeraka u okolini, "samo 6 kila je dobila" i još se hvali s tim[sm=smiley36.gif]

cure, ako sam nekoga zaboravila staviti na listu za preglede ili pomiješala datume, javite da ispravim[sm=smiley1.gif]
sretno curkama koje su nam danas na pregledima!!

e da, danas u Lidlu ima robice za bebe, stvarno povoljno, 2 bodića po 33 kn, tri majice po 45 kn, hlačice i štramplice, skroz mali brojevi od 50 nadalje....pa ako nekome treba, njihova robica je stvarno ok, 100% pamuk, testiran na štetne tvari, proizvedeno u njemačkoj, a ne u kini[sm=smiley20.gif]

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (20.1.2014 10:07:40)

Jooooj robicaaa, ja sam tek 21 tjedan, ali neki dan nisam mogla odoljeti i kupila sam u Kauflandu bodić, bio snižen 50% dakle platila ga 13 kn [sm=bravo.gif] ali mislim da ću se sad morati suzdržati bar do idućeg ultrazvuka, iako je doktor rekao da je siguran da je dečko, ali ipak da još netko to potvrdi [sm=smiley36.gif]

Što si kila tiče, ja sam prošli tjedan, u 21.tjednu, bila u plusu 3 kile na pregledu. I moji su me doma stalno pitali kako se ništa ne debljam, da premalo jedem (a onak, jedem kao i inače, malo više, a inače sam oduvijek jela baš puuuuno samo mi je brz metabolizam). A doktorica rekla da nije ti niš malo, nego sasvim ok, a kile tek sad i kreću. Tako da se ne bojim da neću stić nakupit kila. Samo se moram potrudit izbaciti barem gotove slatkiše, jer mi i inače smetaju nažalost (kravlja mlijeko i šećer, a to je u svim čokoladama recimo). Od toga i gljivice dolaze... A i šećer prvi natašte mi je bio malo viši, pa ćemo i to vidjet. A i puna sam afti i probavnih tegoba (suprotne od vaših [sm=zmeden.gif]), pa bih zaista morala svesti slatkiše na minimum. Drugo su kolači za vikend, ili palačinke povremeno, ili kad negdje odem, to je ok.... ali uz to sve još se ubijati u Toffifee recimo, ajme [sm=zmeden.gif]

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (20.1.2014 10:14:10)

Robica je super u Lidlu, baš sam škicnula, uzet ću svakako ove krem bodiće, majice i hlačice, a dekica mi je slatka, ali mislim da sam negdje vidjela za 50kn, pa ću još malo pronjuškat. :)

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (20.1.2014 10:36:58)

Po koliko su hlačice?? Majice imaju samo te po 3 komada pakirane, ili i po komad??

P.S. evo našla sam cijene u Lidlovom katalogu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>