RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Bellatrix -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (15.1.2014 14:17:30)

bokić svima,

naš pregled je prošao dobro, doc nije mogao odoljeti a da ne pogleda i on malo uzv. Al dobro!
Beba živahna, i on je sada vidio da je dečko.
Idući pregled je 14.02

Newy - kod kojeg si doktora na Sv. Duhu?
U prvoj trudnoći sam bila kod Dr. Blagaića i bio mi je super! Pa ću se ubaciti kod njega kad ću krenuti na Sv. Duh.

autumn - SUPER!! Želim ti uživanje sljedećih dana!

Zadnjih mjesec dana osjećam kako me zna "zatezati" maternica, ne sjećam se kako je bilo prvi put.

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (15.1.2014 16:58:23)

Evo i mene sa ''''socijalnog'''' pregleda, klasika vaganje, tlak, vaginalni pregled, upisivanje nalaza od uzv od jučer... Uglavnom sve je ok, priupitala sam ju za te naše mjere bedrene kosti koja je malo manja (a trudnoća kod mene ne može biti mlađa, samo još koji dan starija jer imam kraće cikluse), ona smatra da ne bih uopće trebala razmišljati o tome jer ako doktor ništa ne kaže onda nemam ni ja zašto razbijati glavu. Tako da me ajde umirila, rekla da je sve uredno, i da se mi sve previše opterećujemo sa tim mjerama isto. Neke kukaju da je glava premala, pa glava prevelika, pa trbuh ovakav i onakav, ja da zašto je bedrena kost kraća... A ostalo sve savršeno uredno, tako da ajde moram se malo skulirati. U slučaju ne daj Bože nekog sindroma (Down recimo) pa valjda bi i još nešto bilo čudno onda, nuhalni nabor, organi itd.

Idući pregled mi je 13.2., pa Autumn, molim Vas, upišite [sm=smiley36.gif]. Prije tog pregleda moram obaviti OGTT, ali ne moram nigdje specijalno ići nego u svom domu zdravlja, jupi.

Bellatrix, ja sam kod dr. Miškovića na Sv. Duhu. Pošto mi je prva trudnoća, nemam iskustva ni s kim, a njega su mi preporučili, pa valjda će biti dobar, navodno je super dijagnostičar za uzv. Meni je bio ok jučer, iako nije dugo trajalo. Idući put tamo idem na uputnicu s 32 tjedna. Između se nadam samo ubaciti jedan privatni uzv, to ću u poliklinici Eljuga.

Bravo curke za sve super preglede, i moji su bili super samo što ja blesava ne znam nakon toga uživati u tome nego tražim dlaku u jajetu [sm=smiley36.gif]

Btw. bellatrix i mene stalno nešto ili boli, ili probode, ili zateže, pogotovo zadnjih tjedana. Rekla sam to i svojoj dok, i na Sv.Duhu. Međutim sve izgleda ok, Mišković je čak rekao da bi bilo čudno da u ''''drugom stanju'''' apsolutno ništa od toga ne osjećam.

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (15.1.2014 17:15:36)

Caly, mene su bolile prepone lagano do prije tjedan dana. Više me bole leđa, pogotovo gornji dio (valjda zbog trbuha pa se krivim). Uglavnom spavam s dva jastuka jer se inače sigurno ne bih naspavala. Vjerujem da su bolovi normalni jer nam se kompletna zdjelica priprema za porod, a bol se može reflektirati svugdje. Baš dok pišem osjetim kako me leđa zatežu... [sm=bad.gif]

Mimee to te boli kako bebač rasteže maternicu i seli ti organe kako njemu/njoj paše!
Moja to redovito radi pa se više ni ne obazirem iako nekad od boli i jauknem jer bude skroz neočekivano da mi lakat ili petu zabije u rebra i/ili zeludac. Zna mi i "sjesti" na želudac pa me ubije žgaravica! hihihihihi
S obzirom da mi je jako nisko, najviše mi pritišće mjehur i to od početka, pa uvijek kombiniram kad idem negdje da postoji zahod! [sm=jezicek.gif]

Veseli me da su mi krvni nalazi u redu, samo što te vaginalete moram uzeti...imam leukocite i eritrocite u mokraći pa prevencije radi! grrrr...

Cure, čestitam za lijepe preglede...sad uzbuđeno čekamo slijedeće!

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (15.1.2014 20:07:10)

Cure [sm=bravo.gif] za preglede, bitno da je sve u redu [sm=smiley1.gif]

Moj pregled je danas bio najkraci do sad, beba je nekako ledjima bila okrenuta, a i posteljica je sprijeda pa je bas teško može slikati, tako da nemamo slikice ovaj put [sm=smiley13.gif], ali najbitnije je da je sve u redu, i nije više na zadak okrenula se, ali malo je nisko pa mi je rekla da se malo pripazim ove zadnje mjesece, i moram izvadit opet krv i testove zbog negativne krvne grupe, i da stavila me na dijabeticarsku dijetu, i bebica ima 1369 g debeljuca moja mala [sm=smiley1.gif]

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (15.1.2014 20:09:39)

E da kupili smo i kolica danas [sm=zz_wavespin.gif][sm=zz_skip.gif][sm=zz_smug.png]

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (15.1.2014 21:24:26)

Bravo za preglede.[sm=bravo.gif]
Vlaja hvala na odgovoru. Jedva čekan rodit, ne da mi se više! [sm=nosecka.gif] [sm=zz_bounce.gif]
Tintin bravo za kolica, koja su,ima li slikica? [sm=sloncek.gif]

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (15.1.2014 22:34:43)

Caly nisam ih slikala, jer su u djelovima i zapakirana, a nisam se sitila u ducanu da ih slikam, piere cardin su, tamno modro skoro crno i bež [sm=smiley1.gif]

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (15.1.2014 23:12:59)

A bap lipo. Meni se sviđaju njihova kolica, vidila san jedna njihova zelena, baš su dobra. [sm=bravo.gif]

ma re -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (16.1.2014 10:49:09)

jutro!!

[sm=bravo.gif] cure za preglede..

Joooj i mene uhvatio gušt za za kolica.. Taman smo jučer htjeli ići gledati (ali samo gledati jer nam je još rano..) ali je počela kiša pa sam ostala doma.. [sm=jezicek.gif]

Dobili smo nalaze za faxa (probir) i sve je OK!!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Rizika nema!! jej!!

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (16.1.2014 11:51:15)

curke, odlične vijesti s pregleda, ma glavno da je sve ok![sm=bravo.gif]
i ma re, super vijesti za nalaz....[sm=bravo.gif]

moj pregled napokon sutra, žicat ću je da mi napravi uzv, nisam bila skoro 2 mjeseca....[sm=zz_stomp.gif]

mimee, meni se to isto dešava, potpuno isto, kao da je na tom mjestu guza ili glava i onda se opusti za minutu..baš ću pitati dr. za to sutra,
jer se uopće ne sjećam toga iz prve trudnoće...

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (16.1.2014 11:54:30)

NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........  [image]http://www.forum.hr/images/smilies/hekla.gif[/image]

autumn day.........................17.01.
tonka2011..........................17.01.
ange....................................20.01.
caly......................................20.01.
čizmica.................................20.01.
nnina....................................21.01.
kim626.................................21.01.
maja pčela............................27.01.
ivana.....................................27.01.
vlaja......................................29.01.
amon.....................................30.01.
tonija_4................................03.02.
mimee...................................04.02.
valerie..................................06.02.
ma re....................................10.02.
newy.....................................13.02.
bellatrix.................................14.02.

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (16.1.2014 12:16:45)

Moj sljedeći pregled je 12.02.
[sm=smiley31.gif] svima

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (16.1.2014 12:46:39)

Jutro svima! [sm=9nebesa.gif]
Mare bravo za pregled! [sm=bravo.gif] Meni se čini kako god ova trudoća ide naprid meni sve teže! [sm=smiley13.gif]

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (16.1.2014 13:39:24)

Cure bravo za preglede i bebice koje rastu ko gljive [sm=bravo.gif]

Tintin, a zašto na dijabetičarsku dijetu? Ja sam mislila da to stavljaju samo u slučaju gest.dijabetesa?

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (16.1.2014 16:40:53)

Newy bila sam mjerila šećer kod svojih imaju onaj aparitic pa mi je bija mrvicu povišen, i dobila sam 13 kg pa je rekla da malo pripazim u prehrani i da se tako hranim, rekla je da nije strašno ali da pripazim

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (16.1.2014 19:17:24)

[sm=bravo.gif] svima za preglede, nalaze... ma za sve!

Caly, meni od jučer sve gore, leđa me ubijaju ova dva dana, a i počela me hvatati mučnina navečer. Kao, nije bilo dosta prva 4 mjeseca pa da i završim trudnoću u istom tonu [sm=smiley11.gif]

Još manje od 2 mjeseca [sm=nosecka.gif] i sad me uhvatila panika jer još brdo toga treba pripremiti, od robice do naše sobe, krevetića... jao! Nadam se da ćemo sve stići!!!

Tintin, i moja je jako nisko i baš me stišće ovih dana pa nije sigurno da ćemo izgurati do 11.03. Nadam se da ćemo na slijedećem pregledu saznati kolika je, tj. da je dovoljno velika i ako požuri van! [sm=jezicek.gif]

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (16.1.2014 19:54:39)

Meni je moja non stop visoko, ali ja san malo pretjerala prošli tjedan, svaki dan u st na tečaj, znači 2 i po sat vožnje te šetnja po dućanima, pa navečer malo vježbanja. Tad mi nije smetalo, ali evo mala mi je rekla ALO MAMA,STANI NA BALUN I JA SAN TU! [sm=smiley1.gif]

ma re -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.1.2014 10:41:07)

Jutro!!

Tonka 2011 i Autum uživajte danas!!!

Ja sam danas tako jako pospana i nikako da dođem k sebi.. i još me križa ubijaju!![sm=zmeden.gif].. Jučer smo gledali kolica i naišli smo na jedna koja nam se jaako sviđaju (chipolino marka i 3 u 1 su).. ali još gledamo...

kako ste vi danas?

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.1.2014 10:55:50)

Curke, jedno pitanjce...

Znate ono povremeno kad uhvati štrecanje u prsima, kao probadanje, baš oko srca...? Meni se inače kroz godinu zna povremeno dogoditi, par minuta traje i prođe, a pretpostavljam da se događa dosta ljudi jer mi i muž to kaže, i brat itd.

E meni se zadnjih tjedan-dva događa nešto češće, evo i noćas dok sam ležala u krevetu i nisam mogla zaspati, štrecalo 2-3 minute da me bilo uopće strah udahnuti, i prošlo. Jel znate na što mislim???

Možda je to sad malo češće jer znam da u trudnoći srce radi intenzivnije, ali ipak me strah samo tako pustiti to pa razmišljam otići kod svoje doktorice. Što bi vi napravile i događa li se to još kome?

kim626 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.1.2014 11:01:54)

Hejjjjj

Vidim toliko lijepih vijesti,čitam  redovito a nikako sjest za laptop i malo tipkat...kod nas je preuredenje stana konacno gotovo...moram vam rec da kod mene i kratko hodanje pocne stvarat napetost nisko u trbuhu,a malog osjetim pretezno nisko..a da ne kazem cim malo "vise" hodam iscjedak se odma poveca,jedva cekam utorak da me doktor pregleda,ne mogu si pomoc koliko panicarim oko toga!

Cure uzivajte na pregledima..pusa od nas[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zz_wavespin.gif[/image]

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.1.2014 11:05:06)

Autumn i Tonka uzivajte na pregledima [sm=smiley1.gif]
Newy meni se to znati dogoditi još sad i više kad mi je trbuh narastao, a kad mjerim tlak imam visoke otkucaje 100-120 ali nije to ništa opasno, to ti je sve normalno

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.1.2014 11:08:15)

Kim draga tako je meni malena nisko, i bas to osjetim, trnu mi noge, ledja me rasturaju, i da čim duže setam ili nešto radim iscjedak mi se poveca

tonka2011 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.1.2014 12:06:57)

pozdrav curke ! meni je pregled tek popodne i uzasno sam nestrpljiva i nikako se dočekati [sm=smiley36.gif]
ja sve lošije spavam jer kako ja kažem "tuši me" [sm=smiley13.gif] nemam opće zraka al kažu da je to sve normalno tako mi je bilo i sa prvom trudnoćom al se to pojavilo tek zadnjih mjesec dana a ne ovako rano [sm=smiley13.gif]
ajde mi molim vas recite dali imate problema sa stolicom evo ja muku mučim sa tim već četvrti dan zatvorena nema što nisam probala od šljiva u kompotu i suhih, jogurta, mekinja , slatke kave više nemam ideje imate li kakav savijet za mene!? [sm=zmeden.gif]

maja pčela -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.1.2014 12:12:33)

pozz cure[sm=bravo.gif] za super preglede!!!!ja sam danas komirana,ubija me ova južina,nemam zraka i tako sam pospana,najradije bi cijeli dan prespavala a imam posla ko u priči,sin u nedjelju slavi rođendan doma i bit će ih oko 13-14 klinaca + roditelji,a meni se ništa ne da [sm=smiley13.gif].ja isto bebicu osjetim jako nisko,gotovo da mi u stidnu kost udara,brzo se uspušem i sve mi je teže,a gdje je još kraj!!!!primjetila sam da mi je mjehur jako oslabio,čim se malo zakašljem ili kihnem pobjegne mi [sm=zmeden.gif].ima još neko ovakvih problema????moram obavezno spomenuti doktoru na pregledu.

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (17.1.2014 12:26:38)

hej curke,
evo i mene. pridružujem se u klub onih koji bebu osjete jako nisko...pa jel to ok?
baš ću danas pitati dr....i onda me baš kao što kaže tintin bole leđa i noge mi trnu...ajme kad danas dr. izrešetam s pitanjima,
morat ću ih sve zapisati, jer od uzbuđenja uvijek pola toga zaboravim.
i isto sam umorna, jedva gledam, to je valjda od ovog čudnog vremena.....

ja sam isto na pregledu danas popodne, nikako dočekat[sm=smiley36.gif]

tonka, probaj donat mg, mene spašava
ja sam imala dosta problema s tim, ali na početku trudnoće, sad sam uspjela nekako to regulirati, ali jako moram paziti što jedem, i obavezno svaki dan donat, jogurti, voće i povrće...

maja pčela, svaka čast na takvom tulumu doma, puno je to djece, moja malena uskoro slavi, ali mi ćemo u igraonici, doma nema šanse da strpam toliku djecu i roditelje[sm=smiley29.gif]
meni ne pobjegne kad kihnem ili sl., ali sam stalno na wc-u, piški mi se svako malo, a nemam šta, pa onda ide par kapi, valjda od tog pritiska...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>