Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 12.2.2014 14:24:09
|
|
|
|
Newy
|
Moj ide, i srećom nije ga bilo potrebno nagovarati... i meni je drago da je tako, jer iskreno on mi je psihičkli prevelika podrška i oslonac, da bih se ajmo reći usudila to sama... mislim, da moram, naravno da bih i sama to ''obavila'', ali eto baš mi to dosta znači da bude sa mnom... mislim da sam generalno malo preovisna o njemu ali tako je to kad smo različiti karakteri, ja sam paničar, on i prerazuman, ja luda, on hladne glave... itd. Idem sutra kod svoje ginice na pregled pa ću se već raspitati u domu zdravlja za tečaj, tako da lagano i to obavimo oboje da ne razmišljam kasnije još i o tečaju. Što se samog tečaja tiče, radije bih ga iskreno obavila u rodilištu u kojem mislim roditi, jer sam čula da su tamo puno ''realnije'' informacije...ali nije mi baš to zgodna opcija, jer mi je rodilište na suprotnom kraju grada od mene doma, a ni auto nemamo nego posuđujem tatin kad trebam... tako da bi mi to bila prevelika komplikacija pa ću se zadovoljiti s ovim u lokalnom domu zdravlja, ah valjda ću i tamo nešto korisnoga čuti . Inače, jeeedva čekam više taj pregled sutra, jer mi je ovih zadnjih dana sve nekako napeto, razni bolovi, stezanja, kontrakcije... pa nek ona obavi taj dio posla, a ja ću se onda drugi tjedan naručiti privatno i na uzv, jer će već biti 5 tjedana od zadnjega.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 12.2.2014 14:39:52
|
|
|
|
runaway
|
kod nas nema razgovora, on već od početka zna da mora biti sa mnom u rađaoni i uopće me ne zanima njegovo mišljenje Rekla sam mu, da ako ne bude sa mnom tamo, da ga niti ne priznajem za oca moje bebe
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 12.2.2014 15:41:40
|
|
|
|
Bellatrix
|
Bokić svima , autumn - nismo još smislili ime, malo smo zapeli s time, nemamo čak ni približnu ideju čizmica - za zdravu i veliku bebicu! BEBA - joooj, termin ti je skroz blizu! Kak super!! Držim fige da izdržite do kraja! Moj suprug ide samnom na porod, barem je takav plan Ići ćemo na tečaj u ožujku. U Zg se tečajevi uglavnom ne plaćaju, ali sam čula za neke bolnice gdje morate platiti da bi suprug bio na porodu npr. u Varaždinu. To je samo izvlačenje novaca! tonija - ajde, netko isto ima strahove ! Vjerojatno je glupo misliti o tome i navodno se kompl. ipak rijeđe dogđaju, ali me strah, što ću! Uživaj doma, to vrijeme brzo prolazi!
< Poruku je uredio Bellatrix -- 12.2.2014 15:45:24 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 12.2.2014 15:44:02
|
|
|
|
Bellatrix
|
Vlaja - hvala na info o matičnim stanicama i ja sam razmišljala o tome, trebam još s dragim razgovarati. sarita - moj je rekao da će ići kad sam ga pitala, nije pokazao neko veliko oduševljenje s tim. Jesi li razmišljala o douli? One mogu biti veelika pomoć kod poroda i znaju puno više od muževa http://www.doula.hr/
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 12.2.2014 16:21:48
|
|
|
|
Newy
|
I mi smo od starta pričali o tim matičnim stanicama, pogotovo muž je zapeo za to, pa se nadam da ćemo to i ostvariti Ajme ja ću poludjet s ovim kontrakcijama čini mi se to malo prečesto danas... i neki dan također malo previše... s obzirom u kojem sam tjednu
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 12.2.2014 16:41:30
|
|
|
|
Caly
|
Bog cure samo da znate moj muž ide samnon, u Splitu, 400 kn. Ja bila na pregledu,mala ima 2800, ja otvorena 2 cm. Kaže da bi mogla mala uranit. Da nisan tipična prvorotka,da neću predugo rađat. Misli da bi tribala 5,6 sati i da mi ima mista doli da neću preteško rodit.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 12.2.2014 18:27:58
|
|
|
|
Caly
|
E da vas pitan mogu li spavat s mužom s obziron da san otvorena,nije mi ništa reka ginekolog.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 12.2.2014 19:08:06
|
|
|
|
autumn day
|
NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........ newy....................................13.02. tintin.....................................13.02. bellatrix................................14.02. vlaja.....................................14.02. nnina....................................17.02. leot.......................................17.02. tonka2011...........................18.02. autumn day..........................18.02. ange.....................................18.02. maja pčela............................24.02. sarita22................................25.02. tonija_4................................25.02. čizmica.................................03.03. BEBA13................................03.03. kim626.................................04.03. mimee...................................05.03. valerie..................................10.03. ma re....................................10.03.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 12.2.2014 19:13:40
|
|
|
|
autumn day
|
caly, pa to je super...već si malo otvorena, a i dr. kaže da će to kod tebe lako ići jel ti rekla da sad još malo miruješ ili? ovo za seks nemam pojma...možda s kondomom da ne bi došlo do neke infekcije ako si otvorena? a i sperma navodno potiče otvaranje, pa da ne bi došlo do poroda već sad moj muž isto ide samnom na porod i to mi puno znači....puno znači kad je netko tvoj pored tebe i može ti bar malo olakšati, bez obzira koliko su oni smotani u toj situaciji ...a i on ne želi propustiti rođenje svog djeteta tintin, nešto sam pomiješala s tvojim pregledima u tablici... sori kad ti je pregled zakazan? danas si bila ili ideš sutra?
< Poruku je uredio autumn day -- 12.2.2014 19:16:15 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 12.2.2014 19:19:48
|
|
|
|
Caly
|
Autum nije mi ništa reka,ni da mirujen,ni ništa,zato pitan je li smin s mužon spavat. Meni je pregled 24.02.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 12.2.2014 19:25:34
|
|
|
|
autumn day
|
NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........ newy....................................13.02. tintin.....................................13.02. bellatrix................................14.02. vlaja.....................................14.02. nnina....................................17.02. leot.......................................17.02. tonka2011...........................18.02. autumn day..........................18.02. ange.....................................18.02. maja pčela............................24.02. caly......................................24.02. sarita22................................25.02. tonija_4................................25.02. čizmica.................................03.03. BEBA13................................03.03. kim626.................................04.03. mimee...................................05.03. valerie..................................10.03. ma re....................................10.03.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 12.2.2014 19:46:16
|
|
|
|
BEBA13
|
Caly ja sam bas jucer to pitala svoju dr. i ona mi je rekla da nije bas preporucljivo,bez obzira na one price da kad udjes u 9 mj da se slobodno mozes se... ipak bi se trebalo strpit...e sad kako tko zeli...MM i ja smo se zadnji put prije 7mj. i on jadnicak ceko taj 9mj a sad nista od toga pa je razocaran,hehe.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 12.2.2014 21:36:16
|
|
|
|
tintin
|
Autumn dobro si stavila, sutra mi je pregled :-)
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 13.2.2014 11:27:50
|
|
|
|
anaxx
|
Pozdrav cure, slabo se javljam, ali tu sam. Bas sam se jako prehladila,a mozda mi je i mali iz vrtica donio neki virus jer je i on prehladen, ima temperaturu pa smo zajedno doma. Ja uzasno kasljem, sve me boli (trbuh), onako sa strane...... Nadam se da mi se nece nesto poremetiti :( Moj pregled bi trebao biti oko 20.2. Ali ne znam jos tocno, moram nazvati dr. I da izgleda da imamo novo ime za nasu curu.... najvjerovatnije ce biti Katja, Lucija je jos u rezervj, a od Marte smo odustali (samo se meni svidalo). Katja se svida svima , ja zadovoljna. Sto kazete?
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 13.2.2014 11:34:31
|
|
|
|
anaxx
|
Ah zaboravila sam dodati da je mm bio sa mnom na oba prosla poroda i da ce ici i na ovaj i ne znam sto bih bez njega stvarno mi je pomogao prosle pute, cak je i pupcanu vrpcu prerezao zadnji put!!! Vezano za maticne stanice i mi bi donirali ovaj put, jel porebna neka prijava ili je dovoljno samo se pojaviti u rodilistu s ispunjenim papirima?
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 13.2.2014 12:34:47
|
|
|
|
sarita 22
|
ej curke hvala bogu kisa je stala i pojavilo se sunce onakvog vremena mi je stvarno bilo dosta ...anax nadam se da ce te ti i tvoj mali brzo ozdraviti i ljepo od tvog muza sto ide svaki put sa tobom ...daj mi recite gdje ste kupile kinderbet i kako se krecu cijene jos nam je samo to ostalo za kupit ...jedva cekam da se i to kupi da mogu biti na miru jer bas mi i nekako nejde hodanje u zadnjih par dana jako brzo se umorim jedva dodem iz ducana ....jer i vama tako?
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 13.2.2014 12:36:07
|
|
|
|
sarita 22
|
newy i tintin sretno danasna pregledu i uzivajete
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 13.2.2014 12:41:49
|
|
|
|
Newy
|
Curke evo mene s pregleda kod svoje ginice... pita ona kako sam, ja kažem super, samo me baš zadnjih dana non stop zaboli, probode, tamo, vamo.... no s njene strane sve ok, kaže zdrava trudnica, tlak uredan, kile također, zatvorena sam (to me malo brinulo s obzirom na kontrakcije). Slušala bebi srce s onim aparatićem, mjerila visinu maternice. Po njoj sve super. A valjda me mora nešto boljeti ipak je drugo stanje . Za kontrakcije kad sam ju pitala, mi je rekla da je pitanje jesu li to uopće kontrakcije (što me malo naživciralo jer valjda osjetim kad mi se sva maternica skameni ), ali ništa magnezij neka pijem i dalje, ako ih baš osjetim da malo usporim odmorim, i to je to, pošto me očito ne otvaraju sve ok. Za krvnu sliku baš me zanimala hoće li mi uvaliti da pijem željezo, i srećom nije. Meni su bili malo sniženi eritrociti, hemoglobin, i hematokrit, što bi sve vuklo lagano na anemiju pa onda uvale željezo za piti. Ali sam ja otišla onda još i na svoju ruku izvaditi baš i željezo, i dobro da jesam jer ono mi je 16 dakle u normali. Tako da ne moram ništa uzimati, ako bude padalo lako mi kasnije da. Sve u svemu, ja zadovoljna Naručila sam se sad još privatno za ultrazvuk drugi tjedan, pa molim te autumn day upiši me na listu pregleda 21.2., joj jedva čekam ! tintin čekamo i tebe s pregleda!
< Poruku je uredio Newy -- 13.2.2014 12:45:32 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 13.2.2014 13:08:35
|
|
|
|
Vlaja
|
Newy za pregled, glavno da je sve u redu i da ti ne treba željezo! Danas konačno sunce , na svakom prozoru i balkonu se suši oprana roba pa sam i ja iskoristila priliku i zadnje sitnice za bebu oprala. Divota je vidjeti plavo nebo nakon toliko dana kiše...samo da potraje! Caly, iskreno želim da ti se ispuni sve što je doktorica rekla i da ti porod prođe za čas, bez komplikacija i kao od šale! Baš me zanima što će meni sutra reći, jesam li išta otvorena i koliko je beba velika. Osjetim da se dobro uglavila u zdjelici i sad je pritisak na mjehur sve jači Tintin sretno na pregledu i javi što je novo!
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 13.2.2014 14:45:59
|
|
|
|
tintin
|
Cure drage evo i mene, znaci nisam otvorena, beba je nisko i necete vjerovati ima 2584 g sto znaci da je od prošlog pregleda dobila 1100 g bome je debela i meni je 32 + 5 tjedna a ultrazvuk pokazuje 35 tjedna i bedrena kost je veca za dva tjedna, kaze dr da je to sve u redu da smo mi visoki i da ce bebica biti velika, pa ja joj vjerujem na rijec neka ona meni raste misica mala i da rekla mi je da cu i rodit ranije jer mi je bas nisko tako da mogu i ocekivati ranije svoju curicu, bome se moram pripremiti ako me iznenadi jer nemam jos nista spremno. Newy za pregled Anaxx predivno ime Katja
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 13.2.2014 15:01:41
|
|
|
|
autumn day
|
newy i tintin..... odlični pregledi,baš mi je drago! tintin, to je već prava cura....tebi je zbilja vrijeme da sve pripremiš, pa neka čeka anaxx, meni je ime divno, ali ja tu ne mogu biti objektivna,hihi
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 13.2.2014 15:03:47
|
|
|
|
autumn day
|
NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........ bellatrix................................14.02. vlaja.....................................14.02. nnina....................................17.02. leot.......................................17.02. tonka2011.............................18.02. autumn day...........................18.02. ange.....................................18.02. newy....................................21.02. maja pčela............................24.02. caly......................................24.02. sarita22................................25.02. tonija_4................................25.02. čizmica.................................03.03. BEBA13................................03.03. kim626.................................04.03. mimee...................................05.03. valerie..................................10.03. ma re....................................10.03.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 13.2.2014 15:18:40
|
|
|
|
Bellatrix
|
bok drage moje trudnice, za preglede i velike bebice! Caly - to su zapravo dobre vijesti, želim da ti porod prođe u tili čas!!
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 13.2.2014 18:54:58
|
|
|
|
anaxx
|
IZVORNA PORUKA: autumn day anaxx, meni je ime divno, ali ja tu ne mogu biti objektivna,hihi Cure bravo za velike bebice i uredne preglede!!!! A. day, zasto ne mozes biti objektivna, sorry al ne kuzim....
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 13.2.2014 20:00:47
|
|
|
|
autumn day
|
Moja mala prasica se tako zove :)))
|
|
|
Anketa
Crtići
пеперутка16
Da li su vaša djeca gledala crtiće tipa Nindža kornjače, Yu Gi Oh , Pokemon... i radi njih postali nasilni?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!