Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 26.2.2014 6:52:04
|
|
|
|
kim626
|
Jutroo Cure vidim da trazite caj od lista maline...ima vam Suban kod kvatrica ali svaka ljekarna koja drzi cajeve vam moze narucit i vrlo brzo stize! Tako sam ja njihovu vrkutu narucivala posto tu kod nas rijetko tko kupuje takve cajeve! eee da i u inportane centru-tamo prema autobusnom ima na desnoj strani neka ljekarna sa svim mogucim cajevima od subana..pa provjerite! Newy i ja ima dva mala yorkia u stanu..ali vecinom spavaju pa se nadam da cu uspjet sve..muz radi od 7-5...pa treninzi svaki dan..nadam se da cemo uhvatit neku rutinu.. cure da li ima neka pomoc kod boli prepona???? Ja se jedva krecem puno pusaaa
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 26.2.2014 8:32:38
|
|
|
|
Vlaja
|
Jutro cure! Jučer mi je muž u bio&bio kupi čaj od lista maline - 100 g za 14,50 kn pa ću danas početi piti. Mi se nadamo nabaviti pasicu kad nam cura poraste, ja jedva čekam jer sam odrasla uz pse i mačke i to svakako želim svojoj bebici,a muž nikad nije imao ništa od životinja osim ptičica pa se i on veseli dlakavoj prinovi jednog dana! Kako ste danas? Kako su prošli pregledi, mi jedva čekamo petak
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 26.2.2014 15:13:30
|
|
|
|
autumn day
|
vlaja, ti si nam onda pokusni kunić kim, suban ih je imao, ali navodno suban zbog nekih propisa EU ne udovoljava uvjetima, pa dok se ne usklade s regulativom, povlače većinu proizvoda s tržišta....gdje god sam ja pitala za suban, nije bilo tih čajeva, a tražila sam i neke češće, npr. koprivu i sl. možda je sad to riješeno, probat ću opet pitati, u svakom slučaju hvala za info!
< Poruku je uredio autumn day -- 26.2.2014 15:14:02 >
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 26.2.2014 15:15:48
|
|
|
|
autumn day
|
NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........ anaxx....................................26.02. vlaja.....................................28.02. tonka2011...........................28.02. čizmica.................................03.03. BEBA13................................03.03. Ivana....................................03.03. kim626.................................04.03. mimee...................................05.03. valerie..................................10.03. ma re....................................10.03. nnina.....................................11.03. autumn day...........................13.03. newy.....................................13.03. bellatrix................................14.03. maja pčela............................24.03.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 26.2.2014 15:56:25
|
|
|
|
sarita 22
|
ej curke evo i mene ovih dana bas i nisam najbolje nesto sam prehladena i sve me boli jucer na pregledu je sve proslo super...radio mi je nekakav bris za neku bakteriju koja se pojavljuje najcesce kod trudnica pa sam to morala nositi na mirogojsku ako je sa nalazim sve uredu a nadam se da je onda idem 20.3 kod njega opet na pregled a u petrovu trebam jos jedan put ici 2 tj prije termina to je znaci 17,18 ili 19.3 reko mi je koji dan ocu i onda sam gotova ...moj mali lupa po cijele dane ako stane na 10 min mozes me ubit jedva cekam kad cu ga primit u svoje ruke a i mm je jako nestrpljiv,a bake i djed hehehe svi ga jedva cekaju
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 26.2.2014 15:58:15
|
|
|
|
sarita 22
|
curke bravo za preglede i za bebice...anaxx sretno na pregledu
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 26.2.2014 18:42:37
|
|
|
|
anaxx
|
Evo me! Sve ok! Kaže dr. da sam super zatvorena obzirom na tjedne i da mi je to treća trudnoća! Beba je živa, lupa na sve strane i okrenula se glavicom dolje. I dalje je veća za tjedan do 10 dana, hm nadam se da će i van bar tjedan dana ranije :) ! Trenutno ima oko 1.600g , znaci usce ulozivo za vrsak prsta sve ostalo ok! Mama jako sretna jer sam dosta kasljala pa sam se bojama da se nisam sto otvorila uslijed napinjanja. Evo, pozdrav svima!
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 26.2.2014 20:58:07
|
|
|
|
kim626
|
Antum day nisam znala za to sa Subanom..ja sam vrkutu pila do trudnoce i normalno sam kupovala a nakon toga iskreno nista nisam niti kupovala! puno srece u potrazi onda*:) Bravo za bebicu i pregledd
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 26.2.2014 21:01:30
|
|
|
|
tonija_4
|
Hej...evo da vam se javim. za velike i živahne bebice... Vlaja i Caly kako ste vas dvije? Jel imate lažne trudove? Mene muči glavobolja i začepljeno mi je uho pa čujem nekakvu jeku, malo me popusti pa opet počne. Sad sam već nervozna od toga jer me bilo kakva buka užasno iritira i glava me još više boli, ako ne prođe do sutra morat ću doktoru . Pregled je prošao dobro...bebica je okrenuta glavicom prema dolje, ovaj put nije mogao vidjeti jel još uvijek curica, nije mala htjela pokazat . Nadam se da doktori ne griješe pre često jer rozo prevladava . Teška je 2100 g, UZV mjere su za 32+6, a mi smo 32+1 bile jučer. Sve zatvoreno i u redu... Sljedeći pregled je 19.3.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 26.2.2014 22:05:51
|
|
|
|
Caly
|
Mene kad pitate iman li lažne trudove ko znanstvena fantastika, šta ja znan! Prvo mi dite, ne znan ni kako tribaju izgledat.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 27.2.2014 9:38:13
|
|
|
|
Bellatrix
|
Bok svima! Evo i mene, Malo sam zaposlena ovih dana, a danas bi trebala i do porezne ali se, naravno, ne javljaju na tel pa ih ne mogu pitati još neke info. Neda mi se ići skroz do tamo bez veze. Moja curka ima upalu na pišici i guzi, pa se živciram oko toga zadnjih dana. Doktorica je dala Plimikol kremu 10 dana, ali baš i ne prolazi . Morat ću je zvati ... autumn - nisam čula za čaj lista maline, kakav ima utjecaj mimme - hvala za Devića, na njih uopće nisam obraćala pažnju! za sve preglede, vidim da su bebice zdrave i živahne!!!
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 27.2.2014 9:44:29
|
|
|
|
Bellatrix
|
Caly - ako ti smatraš da je u redu udariti malo dijete (19 mj) i da ćeš time postići nešto pozitivno onda da, moraš se zabrinuti! Takvo roditeljstvo ne smatram ispravnim! Ali da te nebi samo kudila bilo bi dobro da proučiš stavove dječjih psihologa o tom pitanju, a ima i knjiga koje se bave odgojem djece. U svakom slučaju izbacivanje svog bijesa na dijete ja ne povoljno i moramo se naučiti kontrolirati!!!!! Roditelji imaju samo ispriku nakon što udare dijete, pa kažu da je to odgoj, ali nikad nije nego je iz bijesa!!!
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 27.2.2014 9:53:18
|
|
|
|
Bellatrix
|
našla info za malinu, pa tko nezna evo: Plodovi maline izvanredno su ukusni i zdravi, ali ljekovitost listova mnogo je veća od plodova. Malinu nazivaju i ženskom biljkom jer liječi mnoge tegobe ženskih organa. Čaj od listova pomaže kod menstrualnih grčeva, jakih krvarenja i iscjetka.Može se piti prije, tijekom i nakon poroda. Redovno konzumiranje čaja od listova maline tijekom trudnoće jača i tonizira maternicu, sprečava pobačaj, pomaže tijekom poroda i sprečava jako krvarenje nakon poroda. Nakon poroda ubrzava oporavak maternice i potiče stvaranje mlijeka. S konzumiranjem ovog čaja počnite od trećeg mjeseca trudnoće. Pijte dvije do tri šalice na dan. Čaj se koristi i za jačanje desni, dezinfekciju krajnika, sprečavanje dječjih proljeva i kod očnih oboljenja. Priprema čaja: žličicu lista maline prelijte sa šalicom vruće vode. Pijte toplo. Napomena: Čaj od lišća maline ne preporučuje se ako ste u prethodnoj trudnoći imali pobačaj ili ako su trudovi trajali manje od tri sata. Kopirano sa: http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/malina Na stranici ima još toga o malini
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 27.2.2014 11:00:56
|
|
|
|
Caly
|
Belatrix očito ti misliš da sad dica mogu šta oće pa se i roditeljima popet na glavu,zato sad i ima toliko problema s dicon. Cure se već sa 15 god smucaju na sve strane i ko zna šta rade,učitelji im ne mogu ništa jer mogu izgubit posal. Čula san čak za curicu od 10 god koja je lagala da su je pokušali silovat,čak se policija uključila dok nije priznala da je lagala. Ne može ti niti jedna knjiga pomoć odgojit dite, ajde neka tako udari tuđe dite jer misli da je to igra,pa može nastradat netko. Nisan rekla da ih triba pribit kako ti to prikazivaš( ja se moran zabrinit) nego da ih le lagano udari po guzici ili ruci. Ja ne želin da moje dite bude bahato,bezobrazno i sebično,a popuštanjem dici samo takvi i postanu. Jer misle da šta god učine mi nećemo reagirat.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 27.2.2014 13:49:26
|
|
|
|
mimee
|
ajoj..to je stvarno teška tema, ali moram priznat da se maaaaalo ipak slažem s Caly ako te dijete nikako ne sluša vezano za neku situaciju, nakon što mu kažeš onako da te razumije i ponoviš to nekoliko puta i zaprijetiš, jer se zbilja ne može tako ponašati..ja mislim da jedan 'pec' po guzi neće boliti fizički, ali će dijete ipak malo osvjestiti. Tj najčešće se uvrijede u tom trenu i prestanu.. ne znam kako će biti meni, daj bože da ću ih moći odgojiti tako da im riječ bude dovoljna, ali na svoje oči sam vidjela kako je mala od sestrične imala 'napadaje' inata i dosade i ne znam čega i nije htjela slušati nikako, a nakon malo po turu (i to još više po peleni) se smirila i idući put je reagirala već i na upozorenje.. Nema tu pametnog odgovora, jer svako dijete i svaki slučaj je drugačiji..treba svakako probat sve druge metode odgoja prije upotrebe bilo kakve sile :(
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 27.2.2014 14:14:21
|
|
|
|
Bellatrix
|
Batine su najbolji način za odgoj jer se ne zna drugačije
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 27.2.2014 14:53:34
|
|
|
|
autumn day
|
naravno da je svako dijete drugačije i kod svakog pali drugačiji pristup, ali ja nisam nikako za batine...mislim da od tih batina ništa ne nauče, a pogotovo tako mali (19mj). pa u toj dobi oni nisu zločesti, oni isprobavaju i testiraju granice, što je potpuno normalno, i postoji puno drugih načina na koje se može na njih utjecati. i to što kaže Bellatrix, ljudi najčešće istuku djete kad oni sami od bijesa ne znaju šta bi...treba se naučiti kontrolirati, što je užasno teško. mene je moja mala 100 puta izbacila iz takta da sam ju htjela torpedirati na mjesec, a ne samo nalupati po guzi, pa nikad to nisam napravila. ni jedno ni drugo i stvarno je dobra i sve se možemo dogovoriti. ne znam, možda imamo sreće s njom, možda pogazim svoju riječ kad se bebač rodi jer će on biti možda potpuno drugačiji od nje i misliti ću da je to jedini način da s njim izađem na kraj ali zasada imamo druge metode odgoja i moram reći da sasvim lijepo funkcioniraju. od batina se samo počnu bojati roditelja, a ja ne želim da se mene moje dijete boji. kolegica iz firme je govorila da nikad sina neće po peleni i sl, onda je mali postao nemoguć sa jedno dvije godine, što je normalno, onda ga je počela "tući" i isto je nemoguć...znači da batine definitivno nisu rješenje...mali je nemoguć zbog njene nedosljedosti u odgoju i tu joj batine neće pomoći. eto, raspisala sam se kak ste mi curke danas? tu u zg-u se sve nešto naoblačilo i mene odmah glava rastura...toplo vrijeme, oblaci, kiša...
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 27.2.2014 14:55:25
|
|
|
|
autumn day
|
i da, super za preglede curke
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 27.2.2014 14:59:26
|
|
|
|
autumn day
|
NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........ vlaja.....................................28.02. tonka2011...........................28.02. čizmica.................................03.03. BEBA13................................03.03. Ivana....................................03.03. kim626.................................04.03. mimee...................................05.03. valerie..................................10.03. ma re....................................10.03. nnina.....................................11.03. autumn day...........................13.03. newy.....................................13.03. bellatrix................................14.03. tonija_4................................19.03. maja pčela............................24.03.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 27.2.2014 15:22:03
|
|
|
|
anaxx
|
Ni ja nisam za batine i ne tucem svoju djecu, ali da me bas uvijek slušaju ne mogu reci :) ponekad puknem i tad se naravno pokusam smiriti i naći neku metodu kako izaći na kraj s malim zlocestocama... Cure moj novi pregled će biti tamo oko 26.3. tad cu biti punih 33 tt ( beba oko 34, ako zadrži rast kao do sada), a to znaci za moju treću trudnocu pred samim krajem:) Nadam se da će sve biti ok!
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 27.2.2014 16:36:40
|
|
|
|
Vlaja
|
Pozdrav cure! Prije svega za preglede, mi jedva čekamo sutra i nadam se da ću nagovoriti muža da i on dođe... Eh te batine...mislim da nije problem u njima, već u činjenici da današnja djeca nemaju autoriteta. Zašto je tome tako, nisam sigurna, ali dobar dio odgovornosti snose roditelji - niti samo batine ili samo razgovor pomaže! Gledam to iz činjenice da smo brat i ja potpuno različiti karakteri i da su roditelji za svakog od nas morali imati drukčiji pristup, a kad bi i dobila po guzi više bi mi bio povrijeđen ponos jer su me uhvatili s "prstima u pekmezu", tj. jer sam im isplazila jezik ili tako nešto . Nakon dva puta mi je bilo dosta da me značajno pogledaju i to je bilo to, znala sam da misle ozbiljno. Iskreno, u psihologe i njihove teorije nemam baš nekog povjerenja, previše generaliziraju, a i poznam ih priličan broj i najčešće su njihova djeca problematična jer su oni uvjereni kako "ne bi to moje dijete nikada napravilo". Ne bih za samu sebe tvrdila da nikad ne bih nešto napravila, a kamoli garantirala za nekog drugog tko misli svojim mozgom! I to svrstavanje svih u isti koš je temeljna pogreška, svako dijete je individua za sebe. Uvijek mi tu padne napamet ideja o hiperaktivnoj djeci - čovječe, kako ih nije bilo prije 30-ak ili 20-ak godina? Jednostavno ima onih s viškom enegrije koju treba pametno usmjeriti (po mogućnosti u sport), da se djeca (ili odrasli) dobro izmore i da vidiš kako više nisu hiperaktivni. Ono što mene stvarno smeta jest činjenica da se stalno govori o, izvinite na rječniku, ali fu***** dječjim pravima! OK, neka oni imaju prava i neka ih mi zaštitimo, ali nitko od tih "stručnjaka" ne govori o dječjim obavezama. Pobogu, mene su učili da su moje obaveze škola i vanškolske aktivnosti, sređivanje vlastite sobe, brisanje prašine i slično, a njihovo ispunjavanje rezultira svakakvim lijepim stvarima/događajima/putovanjima/nagradama. Eto i ja se raspisala, a vani sunce sja, da ne povjerujete... Počela sam piti čaj od lista maline, ok mi je, podsjeća me na vrkutu jer se isto pije nezaslađen, a da li će pomoći pri porodu ostaje nam još malo za vidjeti!
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 27.2.2014 22:30:40
|
|
|
|
Caly
|
U nas je na kraju pala kiša! I ja san kupila danas čaj i počela pit, ali Vlaja mislin da smo malo zakasnile! Reci mi je li imaš pritisak doli, ja iman i ko da me nekad udari u živac, skroz je nisko s glavom, a nogama udara visoko,ma čudo jedno.
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 28.2.2014 7:50:46
|
|
|
|
ma re
|
jutro cure.. evo kod nas opet kiša... . Čitam o tom čaju pa ću si i ja ić kupiti.. ne može škoditi.. Što se tiče batina... po meni je to individualno od roditelja do roditelja.. Mene moji nisu nikada tukli, ali su imali veliki autokritet i imaju ga još i danas.. .. Kod mene je bilo onako kako kaže Vlaja.. Moje obaveze su bile škola, aktivnosti, soba i priušili su mi sve što sam htjela, naravno u granicama normale.. Danas su djeca drugačija... Sada već djeca od 3 god uzimaju mobitele (ako im se dozvoli) komp.. U školi mi se čini da profesori nemaju neki utjecaj.. sve se mjenja i mislim da se moramo prilagoditi. Ja se samo nadam da ću ja imat dovoljan autoritet da usmjerim svoje dijete na dobro i bez batina.. .. eto.. to je moje mišljenje... i da.. danas mi je zadnji radni dan u ovoj godini... Moram priznat da su me moji radnici i rastužili jer su bili toliko emotivno raspoloženi (možda im se spavalo.. ) kupili mi i poklon (koji ću tek dobit.. ) i buket cvijeća.... brzo će se naviknut bez mene.. cure koje imate preglede uživajte.. eto i ja se raspisala..
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. 28.2.2014 8:12:50
|
|
|
|
Bellatrix
|
Dobro jutro! Ma re - uživaj u zadnjem radnom danu držim fige curama na pregledima
|
|
|
Anketa
Crtići
пеперутка16
Da li su vaša djeca gledala crtiće tipa Nindža kornjače, Yu Gi Oh , Pokemon... i radi njih postali nasilni?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!