Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (27.2.2014 16:36:40)
|
Pozdrav cure! Prije svega [sm=bravo.gif] za preglede, mi jedva čekamo sutra i nadam se da ću nagovoriti muža da i on dođe... Eh te batine...mislim da nije problem u njima, već u činjenici da današnja djeca nemaju autoriteta. Zašto je tome tako, nisam sigurna, ali dobar dio odgovornosti snose roditelji - niti samo batine ili samo razgovor pomaže! Gledam to iz činjenice da smo brat i ja potpuno različiti karakteri i da su roditelji za svakog od nas morali imati drukčiji pristup, a kad bi i dobila po guzi više bi mi bio povrijeđen ponos jer su me uhvatili s "prstima u pekmezu", tj. jer sam im isplazila jezik ili tako nešto [sm=smiley15.gif]. Nakon dva puta mi je bilo dosta da me značajno pogledaju i to je bilo to, znala sam da misle ozbiljno. Iskreno, u psihologe i njihove teorije nemam baš nekog povjerenja, previše generaliziraju, a i poznam ih priličan broj i najčešće su njihova djeca problematična jer su oni uvjereni kako "ne bi to moje dijete nikada napravilo". Ne bih za samu sebe tvrdila da nikad ne bih nešto napravila, a kamoli garantirala za nekog drugog tko misli svojim mozgom! I to svrstavanje svih u isti koš je temeljna pogreška, svako dijete je individua za sebe. Uvijek mi tu padne napamet ideja o hiperaktivnoj djeci - čovječe, kako ih nije bilo prije 30-ak ili 20-ak godina? Jednostavno ima onih s viškom enegrije koju treba pametno usmjeriti (po mogućnosti u sport), da se djeca (ili odrasli) dobro izmore i da vidiš kako više nisu hiperaktivni. Ono što mene stvarno smeta jest činjenica da se stalno govori o, izvinite na rječniku, ali fu***** dječjim pravima! OK, neka oni imaju prava i neka ih mi zaštitimo, ali nitko od tih "stručnjaka" ne govori o dječjim obavezama. Pobogu, mene su učili da su moje obaveze škola i vanškolske aktivnosti, sređivanje vlastite sobe, brisanje prašine i slično, a njihovo ispunjavanje rezultira svakakvim lijepim stvarima/događajima/putovanjima/nagradama. Eto i ja se raspisala, a vani sunce sja, da ne povjerujete... [sm=smiley36.gif] Počela sam piti čaj od lista maline, ok mi je, podsjeća me na vrkutu jer se isto pije nezaslađen, a da li će pomoći pri porodu ostaje nam još malo za vidjeti! [sm=sloncek.gif]
|
|
|
|