RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

sarita 22 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.2.2014 9:43:55)

jutro curke kak ste mi danas [sm=smiley1.gif]...vani je tako ljepo vrijeme sunce sja hvala bogu da vise kisa ne pada [sm=smiley1.gif]...curke sretno danas na pregledima [sm=smiley1.gif]...ma re uzivaj u zadnjem radnom danu i kad dodes doma digni sve cetri u zrak i odmaraja se [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.2.2014 11:58:05)

Helou, cure jedno smiješno pitanjce [sm=jezicek.gif] jel vam se izokrenuo pupak? Meni još nije ali je onako napet već dulje vrijeme pa sve čekam jedno jutro da se probudim s izvrnutim pupkom [sm=jezicek.gif]

Inače, meni je bebač evo već treći dan tako aktivan da ne mogu vjerovat... baš jaaaako rijetko miruje, a valjda je sad to razdoblje kad su najživahniji, mi smo sutra punih 27 tt [sm=bravo.gif]! Nadam se da to znači da je ojačao i da raste i razvija se kako treba!

Što se odgoja tiče, u teoriji nisam za fizičko kažnjavanje, no ne mogu sad unaprijed dati ruku u vatru da mi se neće dogoditi da izgubim živce i dignem ruku na dijete. Iako, to bi svakako značilo da nisam mogla kontrolirati bijes, a ne da sam udarila dijete hladne glave jer mislim da će tako nešto naučiti... no eto nadam se da ću se ja moći čim više kontrolirati, i da me neće dopasti jedno od onih baš ekstremih klinaca koji zahtijevaju turbo konjske živce [sm=smiley36.gif].
Zašto nisam za udarce i fizičke opomene? Zato što smatram da se dijete itekako efikasnije može kazniti na neke druge načine, recimo uskraćivanjem nečega što želi. Muž mi ima puno nećaka pa sam se nagledala kroz sve ove godine, kako djeca vode kolo, a samo zbog nedosljednosti i neusuglašenosti roditelja. Ako mama kaže ne možeš dobiti sladoled jer ne želiš ručati, ne može onda doći tata ili djed, i reći možeš dobiti, evo ti. To mi je grozno iritantno, potkopavanje autoriteta, a dijete to itekako iskorištava. Ili dijete dobije kaznu jer ga je to jutro skoro pogazio auto dok se vozio na biciklu, opet po cesti, iako smo već tisuću puta rekli ne po cesti. I sad, nema bicikla dva dana, ne možeš se voziti. No kako dijete non stop molećivo pita i ne odustaje, mami se ne da više slušati ga, i evo već isti dan mali sjeda na bicikl i voza se opet... i opet će po cesti naravno, jer nije iz ovoga ni mogao ništa naučiti.
Ne znam, sve smo to muž i ja fino kroz godine gledali i upijali, na primjerima više djece, i jasno je kao dan da je najveći primjer nedosljednost i popoštanje, a od batina, urlanja i psovanja nema kruha, jer dijete na to s vremenom otupi. No kažem, daj Bože strpljenja i da sve to što sada pametujem u teoriji, budem imala živaca provoditi i u praksi. Trudit ću se koliko god mogu, a i muž razmišlja tako, pa se nadam da ćemo uspjeti u tome.

tonka2011 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.2.2014 13:39:01)

pozdrav curke! evo i ja sam uspjela svoj pregled obaviti ništa pametno niti novo nisam saznala sve je ok zatvorena sam curica se okrenula i dobro napreduje naručena sam opet za 4 tj. tako da mi je novi pregled 28.03. al 07.03. mi uzv u Petrovoj pa ću znati koliko je curica dugačka i teška![sm=smiley1.gif]
što se teme o odgoju tiče i dali se treba batinama riješavati neke stvari[sm=zmeden.gif] nisam za ,ja sa svojom curicom imam divan odnos barem za sada po tom pitanju jako puno razgovaramo učim ju razliku između dobrog i lošeg ima dana kada je nemoguće kada me izluđuje al promjenim ton glasa i na taj način uspjem dovesti u red ! ali svaki roditelj na svoj način odgaja dijete i svaki roditelji želi samo najbolje svom dijetetu! evo npr. moja seka ima dvoje klinaca dosta toga riješava batinama jedanput smo se oko toga zakvačile jer sam joj prigovorila i odustala sam ona odgaja svoju djecu a ja svoju i ne dopuštam da mi se itko miješa u odgoj! Al ću vam reći to da moja curka ne voli baš svoju tetu baš iz tog razloga jer jako viče i vidjela je kako su joj nećaci dobili batina pa je se na neki način i boji[sm=smiley13.gif]
inače vani je super vrijeme pa idem malo uživati [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.2.2014 19:37:30)

Drage moje,ja sam vam s preglede jutros poslana u bolnicu. Naime bebici je opseg trbuscica za 5 tjedana manji od ostatka tijela i izgleda da nista ne dobiva na kilazi. Ginekologica me poslala u bolnicu, opet pregled, utz, nije se ni pomaknula na ctg-u.[sm=smiley19.gif]. Ne govore mi puno samo da ako je do posteljice, onda beba mora van. Nadam se da ce mi vizita ujutro moci vise reci,samo da se malo smirim. Strah me jer ne osjetim bebicu zivahno kao do sada pa panicarim.
Iskreno se nadam da ste mi vi sve dobro,pogotovo bebice.
Javim vam se kad dobijem vise info![sm=zmeden.gif]

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.2.2014 19:38:09)

Cuvajte se!

anaxx -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.2.2014 19:58:23)

Vlaja drži se! Mislimo na tebe i držimo fige da je sve ok. Pa ako i mora beba van neka ide, ali neka bude živa i zdrava! Pokušaj se umiriti i odmoriti... Jos jednom: drži se!!!!!

tintin -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.2.2014 20:03:23)

Draga Vlaja cila sam se najezila baš mi je zao šta ti se to dogadja, drži se draga, mislimo na tebe i bebu i drzimo fige da bude sve u redu, veliki zagrljaj [sm=smiley31.gif]

maja pčela -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.2.2014 20:58:54)

draga Vlaja držim fige da sve prođe ok!!nemoj se živcirati,sačekaj vizitu pa ćeš vidjeti što će ti reći,ti si sad već u terminu pa nebi trebalo biti većih problema,svakako nam javi a mi mislimo na tebe i bebicu i molimo za vas [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

autumn day -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.2.2014 21:14:53)

vlaja, drži se, sve će biti u redu, ne brini[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
kao što cure kažu, u terminu si, pa ako će i beba van par dana ranije, nije strašno.
mislimo na vas!

tonija_4 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.2.2014 21:33:44)

Vlaja drži se...mislimo na tebe i iskreno se nadam da će sve proći u najboljem redu. Javi nam kad saznaš nešto novo... [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

mimee -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.2.2014 22:29:51)

Vlaja, držim fige da sve bude u redu, u svakom slučaju, prva proljetna bebica je uskoro tu[sm=bravo.gif]javi nam obavezno kaj su ti rekli i ne brini puno, biti će sve ok :)

Meni je danas isto zadnji radni da bio..cijeli tjedan odbrojavam, a onda na kraju postanem nostalgična..svašta, mislim da sam tek danas shvatila da me neće biti bar kojih 8,9 mj[sm=zz_rolleyes1.png]

Kaj velite na ove morone koji bi smanjili porodilnje naknade? samo bi još i to trebalo! [sm=zz_devil.png]

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (28.2.2014 23:05:13)

Vlaja sve će bit u redu, jake su naše bebice, javi čim nešto saznaš! Sretno! [sm=smiley1.gif]
Mime mislin da ih sve triba pothitno smjenit!

sarita 22 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.3.2014 8:06:52)

draga vlaja drzi se sve ce biti uredu i javi se cim nesto saznas ja sam uvjerena da ce biti sve uredu...mislimo na tebe svi i drzimo ti fige [sm=smiley1.gif] [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

tonka2011 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.3.2014 9:27:54)

vlaja biti će sve dobro [sm=smiley1.gif] samo se drži i smiri se radi bebice [sm=smiley1.gif]
[sm=smiley31.gif]

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.3.2014 10:34:44)

Vlaja baš mi je žao što su nastale komplikacije odnosno što moraš brinuti sad, iako sam uvjerena da će sve biti ok... 5 tjedana zaostatak, kad si bila na prošlom ultrazvuku? Provjeravat će ti protoke da se vidi zašto je to tako, ali evo mislim da je stvarno pozitivno u svemu tome, što si ti doslovno već pred kraj trudnoće došla, znači beba bi ionako vrlo uskoro išla van... znači već si neko vrijeme u terminu, pa ako se bude morala i odmah roditi, vjerujem da će sve biti ok... koliku su joj onda procijenili težinu?

Znaj da mislimo svi na vas i kad budeš mogla izvjesti nas o daljnjem razvoju događaja, kako su cure rekle izgleda da iščekujemo prvu proljetnu bebicu, samo hrabro!

čizmica -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.3.2014 11:50:10)

Vlaja svi mislimo na tebe, i vjerujemo da će sve biti u redu... [sm=smiley1.gif]

maja pčela -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.3.2014 14:18:31)

Vlaja ima li što novo??javi se kad uspiješ,nestrpljivo čekamo novosti [sm=pikapoka1.gif][sm=smiley31.gif]

Newy -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.3.2014 14:30:44)

Možda nam je Vlaja već postala mamica, tko zna [sm=smiley1.gif] nadam se u svakom slučaju da je sve pod kontrolom!

A ja bih paranoična sad najradije otišla još i prije na uzv, jer je bebač isto bio manji zadnji put odnosno trbuh je zaostajao tjedan dana... i sad mi je tako duuuugo još skoro 3 tjedna izdržat [sm=smiley13.gif]

maja pčela -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.3.2014 14:38:46)

Newy ne paničariti [sm=smiley1.gif],sve će biti ok,tj.dana nije puno,a ni uzv nije 100% precizan,meni je do sada na svakom uzv beba bila manja za tj.dana a na zadnjem je bila točno po tjednima,a starija cura je u 31 tt kad se rodila bila procjenjena na 28 tt po veličini,i sada je prava velika cura,živa,zdrava i pametna,ne radi si dodatan stres jer bebica to sve osjeti....

ma re -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.3.2014 17:41:37)

Draga Vlaja.. drzi se i saljem ti veliki[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif].. javi nam kako je proslo..

Evo kod nas opet kisa.. sinoc mi moja malena nije dala da spavam koliko se ritala.. i xijelo jutro isto.. [sm=bravo.gif]. Oprostite ako imam puno gresaka ali pisem s moba..

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.3.2014 18:13:12)

Drage moje cure,puno vam hvala na rijecima ohrabrenja. S obzirom da je vikend, nema nikakvih novosti,treba docekati ponedjeljak i nove preglede. Za sad nas prate ctg-om dva puta dnevno. Jucer je bila mirna,a danas je vec aktivnija pa sam mirnija. Upravo je prosla vizita, ne daju nikakve informacije.
Vi mi se cuvajte,mislim na sve vas!

Vlaja -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.3.2014 18:13:30)

Veliki zagrljaj svima!

Caly -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (1.3.2014 20:41:57)

A Vlaja drži se, očito nije ništa strašna kad može čekat preko vikenda! Sve najblje tebi i bebici, brzo će ona doć svojoj mami, može svaki dan! A ti se samo javljaj da znamo! [sm=duda.gif]

Bellatrix -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (2.3.2014 7:35:07)

Vlaja - drži se i bit će sve u redu! Šaljem puno [sm=smiley31.gif] i [sm=smiley27.gif]!!

Bellatrix -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (2.3.2014 7:38:24)

Kupila sam čaj od maline od Subana! Danas ga počinjem piti.

Danas idemo na dječji fašnik u Samobor i nadam se da neće kiša.
Kupila sam grozmo sladak kostimić bubamaru u Baby centru, sad se naša ljepotica neda iz njega!![sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>