tonija_4 -> RE: Proljetne bebe - termin 2014.god. (3.3.2014 16:50:49)
|
Bravo Caly [sm=bravo.gif], još malo [sm=smiley1.gif]. Curke pomagajte...malo sam zbunjena oko toga šta treba ponjeti u rodilište[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]. Znam da svako rodilište ima neka svoja pravila, ali me zanima ono osnovno. Pa mame koje već imate iskustva molila bih vas da napišete jeste nosile jednu manju torbu u rađaonu pa vam muž donese ostatak stvari, ili sve u jednu? I šta je uopće najbitnije? Pripremila sam 3 spavačice, jednokratne gaćice (jel dosta 1 paket ili?), Vir80 3 paketa (ne mogu nigdje naći chicco uloške, ako znate u zgu u kojem dm-u ih ima?), papuče, japanke za tuširanje, toal.papir, ogrtač, čarape, ručnike, četkica za zube, pasta za zube, četka za kosu, gel za tuširanje ( može bilo koji ili neki bez mirisa ? da li treba šampon?), gel za intimnu njegu, sapun (čitala sam da je najbolje onaj za bebe pošto se često peru ruke), krema za ruke ( pišu da se uzme jer zbog čestog pranja ruku koža bude suha, koju najbolje? isto neku za bebe ili? ), vlažne maramice, grudnjak za dojenje, plastična čaša, labelo, jastučići za grudnjak i naravno dokumenti. Jesam šta zaboravila i jel šta viška?[sm=smiley1.gif] Puuuuuno hvala unaprijed!!! [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
|
|
|
|