Newy -> RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014. (7.7.2014 15:13:55)
|
Hej mamice, ja skužila da već tjedan dana nisam pisala, čitam svaki dan naležećki naravno dok dojim, ali dok uspijem krenut pisat, to je druga priča [sm=smiley36.gif] Mi smo dobro, u petak nam je bilo točno mjesec dana i bili smo prvi put kod pedijatra. Dobio je 750 g, ali samo 1 cm što me zbunilo. Pedica rekla da je to ok. Zapravo sestra ga je vagala i mjerila i rekla da je to ok, da je važno da dobiva. Dokica nije niš komentirala. Uglavnom ja sam zadovoljna s težinom. E da i mi smo dobili vitamin D, nisam ga još uzela. Nisam skužila jel to ide na recept ili...? Moram do ljekarne pa uzeti to... i meni je glupo pošto je ljeto, ali ne znam koliko bebama to znači kad ionako ne smiju ni malo na sunce? I sad sam malo zbunjena jer čini mi se da je pedica rekla 6 kapi dnevno? [sm=zmeden.gif] Inače zadovoljna sam s malim, po noći mi je super samo da tako ostane. Zaspi u ponoć, i spava u komadu 3-4 sata, evo jutros čak 5 sati. Onda papa i još spava. S tim da se u tom drugom dijelu noći, pred jutro, više meškolji i stenje i tako to... Što se kakanja tiče, on svaki dan recimo 4 stolice ima, nekad i više. Nema problema s kakanjem osim što se to ujutro malo više napreže i dulje mu treba. Ali točno znamo kad se sprema jer se sav uozbilji, presmiješan je. Malo mu ja pomognem tako da mu privučem savijene nogice k trbuhu, onda lakše izleti [sm=jezicek.gif]. I jako voli to obaviti dok ga presvlačim, ili u frišku čistu pelenu [sm=smiley36.gif] Papamo dobro, sisa je zakon za sve, čim zakmeči odmah ga sisa smiri... preko 3 tjedna otkad je izbačeno adaptirano u potpunosti [sm=bravo.gif]. Sad već lagano dojimo i nasjedećki, moram se uvježbati tako da mu mogu dati kad god zatreba, a neće biti kreveta [sm=smiley1.gif]. I da, moram si kupiti grudnjak za dojenje, jer još uvijek sam doma praktički gola... Mi smo se i razgolitili jučer prvi put... skinula mu i čarapice, pa je bio samo u bodiju kratkih rukava. Danas je samo u bodiju bez rukava. Vruće je kod nas u stanu baš. Jedino sam za noć u dilemi, pa svaku večer filozofiram kako da ga obučem.
|
|
|
|