hipo -> RE: Osnovne informacije o našim trudilicama. (9.10.2014 17:33:24)
|
Dopunjeni podaci s obzirom na nove okolnosti: Od kada pokušavate zanijeti? Prvi ciljani pokušaji jesen 2012. onda prekid radi rastućeg mioma koji deformira cavum i prijeti pobačajem, nakon oporavka od te operacije trudimo se ponovno od 8. mjeseca 2013.[sm=smiley13.gif] Koje ste godine rođeni vaš muž i vi? MM 1976., ja 1977. Koliko traju vaši ciklusi i menstruacija? 26-29, 5-7, prije operacije mioma izuzetno obilne, bolne do vrištanja, sada je jedan dan malo jača, ostalo je bezveze, prije M imam spotting: zadnje cikluse se jako smanjio, ne znam kojim cudom Koje metode koristite u otkrivanju ovulacije i plodnih dana? LH trakice, BT, plodna sluz, mikroskop Jeste li radili pratrage,kada i koje? UZV bezbroj puta, laparoskopija radi uklanjanja subserozne miomčine (9 cm) i „razgledavanja“, Papa uvijek uredan, jajnici ok, svi spolni hormoni 2009. – ok,progesteron u veljači 2014-ok, TSH, TPO, t3 i t4 često jer imam Hashimota ; muž radio spermiogram-nalaz uredan, brisevi uredni, HSG -jajovodi prohodni, hormoni ponovo vadjeni u svibnju 2014.-sve ok Imate li dijagnoze vezane uz probleme sa ostvarivanjem trudnoće i koje su? uklonjeni miom od 9 cm je navodno smetao trudnoći jer je deformirao cavum i mogao izazvati pobačaj, uklonjen je u svibnju 2013.; imam još jednog od 1 cm i drugog od 2 cm, navodno ne smetaju; zatim Hashimoto-hipotireoza, pod terapijom sam pa je TSH 2,6, povecali terapiju da ga spustimo ispod 1,7, septum maternice kojeg su makli u listopadu 2014. Koristite li ili ste koristili kakvu terapiju i zašto? Euthyrox; Duphastone pred nekoliko godina radi spottinga – bez ikakvog učinka i rezultata; Koristite li što za lakše ostvarivanje trudnoće (vitamini,čajevi)? Prije marulja od M do O, vrkuta od M do M, kapsule noćurka od M do O; stolisnik od O do M; prije Folic Acid od Twinlaba, sada: B kompleks s folnom iz DM-a i magnezij Koliko trudnoća ste imali do sada? Koliko uspješnih? Koliko pobačaja i u kojem tjednu? Koliko otkrivenih biokemijskih trudnoća? ništa od navedenog Jeste li bili na nekom od oblika Medicinski Potpomognute Oplodnje? U privatnoj ili državnoj klinici? Koji oblik i koliko uspješno? ništa od navedenog Ostale napomene i problemi: Trenutni plan: prekjucer ( listopad 2014. ) odradjena histeroskopija radi uklanjanja septuma maternice. Slijedi opet malo pokusavanja prirodnim putem, ako ne uspijemo idemo na MPO. Ostvarila trudnoću u ožujku 2015. [sm=nosecka.gif]
|
|
|
|