daxy -> RE: Osnovne informacije o našim trudilicama. (20.2.2015 21:26:40)
|
Evo nekoliko novih informacija o meni,pa da ih nadopišem. [sm=smiley1.gif] Od kada pokušavate zanijeti? Od 8. mjeseca 2012 godine. Koje ste godine rođeni vaš muž i vi? MM 1982.,ja1988. Koliko traju vaši ciklusi i menstruacija? Najmanje 26 dana,najviše 34 dana. U prosjeku 30dana. Menstruacija 5-7 dana,spoting prije i poslije. Zadnju godinu dana sam na 28 dana. Menstruacija na 4-5 dana. Koje metode koristite u otkrivanju ovulacije i plodnih dana? Od 6 mjeseca 2013 bazalna temperatura. Od 3 mjeseca 2013 LH trakice (koje doduše nisu valjale,pa su sve bile negativne. marka One Step). Sad samo povremeno koristim trakice Pratim cervikalnu sluz. Od 3 mjeseca 2014 povremeno idem na folikulometriju. Jeste li radili pratrage,kada i koje? Hormonski status 8 mjesec 2013 - Uredan nalaz. Cervikalni brisevi 10 mjesec 2013 - Sterilni. AMH 1 mjesec 2014 - povišen (ukazuje na PCOS). HSG 1 mjesec 2014 - nalaz uredan,jajovodi prohodni. CA125 (tumorski biljeg) 1 mjesec 2014 zbog ciste na jajniku koja izgleda kao endometrioza,al nalaz bio uredan. UZV (više puta): uglavnom uredan nalaz. Imala cistu na lijevom jajnik 3 cm,koja je nestala u ovom ciklusu. Više puta mi je spominjan policistični izgled desnog jajnika (uglavnom u prvom djelu ciklusa). PAPA test uredan. Spermiogram MM- normozoospermia. Ponovljeni nalazi 10.mjesec 2014g: Hormonski status: 2DC: povišen testosteron,progesteron i SHBG 21.DC snižen progesteron Dobila dijagnoze: PCOS i disfunkcija žutog tijela Brisevi 2014 - sterilni. PAPA test - uredan UZV-više puta - uredan MM spermiogram : Normozoospermia Imate li dijagnoze vezane uz probleme sa ostvarivanjem trudnoće i koje su? Za sada samo PCOS (na temelju povišenog AMH nalaza). Drugih simptomi PCOS sindroma nemam. Drugo ništa. Dijagnoze 2014: PCOS i disfunkcija žutog tijela. Koristite li ili ste koristili kakvu terapiju i zašto? Koristila dugo (s pauzama) diane35 zbog turbo bolnih menstruacija. Prestala s njima u 5 mjesecu 2012. Prošli ciklus (4mjesec 2014) Duphastone 2x1 preventivno Ovaj ciklus (5mjesec 2014) Clomifen Citrat 1x1 2-7 DC za poticanje ovulacije. Na svoju ruku pijem Andol pro 75mg 1x1 od 3 mjeseca 2014. Ne pijem više Andol. Više puta Clomiphene Citrat - loše reagiram t.j bude samo jedan folikul. Više puta Duphaston preventivno. Koristite li što za lakše ostvarivanje trudnoće (vitamini,čajevi)? Od 3 mjeseca do 8 mjeseca 2013 pila marulju od M do O,vrkutu od M do M. Prestala s čajevima jer mi se paralelno s uzimanjem čaja pojavio i spoting. Već par mjeseci (neznam od kada točno) pijem Magnezij 400 i Folnu. Povremeno pijem čaj od stolisnika (raste mi u vrtu,inače ne znam da bih ga pila) I dalje pijem Folacin i Magnezij. Povremeno pijem čajeve: stolisnik,list maline i cvijet bazge. Koliko trudnoća ste imali do sada? Koliko uspješnih? Koliko pobačaja i u kojem tjednu? Koliko otkrivenih biokemijskih trudnoća? Ništa od navedenog. (još uvijek) Jeste li bili na nekom od oblika Medicinski Potpomognute Oplodnje? U privatnoj ili državnoj klinici? Koji oblik i koliko uspješno? Ništa od ovog. Bila u postupku AIH-neuspješno. KBC-Split. Ostale napomene i problemi vezani uz ostvarivanje trudnoće (sve što vi smatrate bitnim). Spoting (od 3 mjeseca do prošlog ciklusa),mislim da je mogao ometati implantaciju,iako ginekolozi tome nisu davali veliku pozornost. Od prošlog ciklusa koristim Duphaston koji je izgleda utjecao da spoting nestane. Sumnjam (kao i moja ginekologica) na insuficijenciju žutog tijela koja može smetati da se zametak implantira ili uzrokovati biokemijsku trudnoću ili spontani. Edit: Jako bolne menstruacije popračene povračanjem,proljevom i nesvjesticom. Doduše nije svaki ciklus tako,al kad me pokosi,onda je odlazak na Hitnu neminovan jer ništa mi ne pomaže i tako bude 2-3 puta gidišnje. To me brine jer možda postoji neki razlog koji uzrokuje i ovako bolne menstruacije i nemogućnost da ostanem trudna. Svaka menstruacija bolna,rijetko prođe bez tableta. Također smatram da ne postoji ta aplikacija koja može predvidit ovulaciju,zato toplomjere i/ili LH trakice u ruke. Eto,to je za sada sve,ako bude promjena nadopisat ću. Dakle,imala ablaciju polipa na cerviksu u veljači 2015 (otkriven u studenom 2014) On je uzrokovao kontaktni spoting (prilikom i poslije odnosa). Od kad je cista nestala,spoting se malo smirio. Sad nakon ablacije polipa čekam daljnji razvoj situacije. Ovo za turbo bolne menstruacije i dalje vrijedi. [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|