RE: proljetne bebe 2016. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (17.3.2016 9:51:34)

I moj je klinac jaaaako aktivan. Svasta izvodi. Ma neka, samo nek se lijepo razvija.[sm=smiley1.gif]

Prekrasan dan. Ja ujutro lansirala decke na posao pa sam oprala plocice i onda pravac krevet. Sad se razvlacim po njemu uz otvoren prozor, super zrak je.

Danery, proljece stize pa su malci poblesavili. Jucer imali u vrticu radionicu povodom dana oceva. Moj mis prvi bio gotov. Jedva sam ga zaustavila da jos mrvu saceka,da ne bude bas prvi koji skace po okolo. I onda kad se uhvatio sa svojim ljubljenim frendicem... Sreci, smijehu i skakanju nema kraja. Tete ih inace stalno razdvajaju jer u duetu su kao pod drogama. Ne cuju nis, ajme, sram me!!!

Pchelitza -> RE: proljetne bebe 2016. (17.3.2016 10:34:05)

Dobro jutro! Hihihi skoro će i podne. Napokon sunce!!!

Dok ja pročitan što ste sve napisaleee
Probudila sam se pod dojmom sna. Bila sam u bolnici,,kao pukao mi vodenjak i nešto je počelo curiti i doktor me pregledao i ostavio u bolnici i onda je to sve stalo.sjećam se da sam se svadjala s cimericom oko toga koja će na kojem krevetu spavati [sm=smiley36.gif] oh kreću ludi snovi
Valjda zato stzo sam jučer pričala s frendicom a i čitala o planu porodicama i neke priče s poroda a sve prijespavanja[sm=smiley1.gif]
Ja danas na tečaj.sunčano je pa mi je lakše.mislim odmah i u Müller u nabavku tako da si kupim sve one Stvarčica kaj mi trebaju za torbu da si to mogu spakirati.

Kak VI s kolicima? Mi dobili neka 2 u 1 Jane. Imaju onaj sportski dio i još jedan kao as na kojem piše 0+. I tak jučer pričam s frendicom i kaže ona da to nije jaje i da mi je bolje ne vozit malicku u tome. Ona bu mi mposudila svoja Teutonia koja imaju lijepu košaru i još jaje koje ima fiksere. Svu me zbunila.al bar ne kupujem.totalni sam tutlek za to. Danas ćemo na tečaju o tome pričati pa ću baš pitati.
Nabavila sam si i onu ljuljačku kaj njiše i vibrira za bebaca a onda poslije čitam da je bolje da beba leži na ravnoj podlozi.[sm=zmeden.gif]
Vidi se da mi je to prvo dijete.

Evo Uskrsa a snjim se bliže i termini. [sm=bravo.gif] počinjen biti ful uzbudjena
Moji bolovi su popustili i SAD se mislim da me je bolilo zato kaj je doktor prckao.svejedno se čuvam i odmaram i radim samo ono kaj moram a i pojačala sam dozu magnezija.

Baš sam se nasmijala tim ljubavima.preslatki su mi. Imala sam jednog učenika u ovoj generaciji koji me jedan dan ozbiljno pozvao na stranu da mora razgovarati. Mučili ga ljubavni jadi. Misek
Kak vaši muževi? Moj ozbiljno počeo paničariti ali ne toliko oko trudnoće i poroda nego pet godina unaprijed- o mom poslu- jer nisam za stalno i najvjerojatnije se ne bum imala kam vratiti nakon porodiljnog,pa onda to znači da ne bumo upali ni u vrtić a onda to naravno zatvara krug jer kak bum tražila posao ak mi nema ko cvuvat malu...on je totalni pesimist a ja sam više klasa optimist da bu se sve nemam posložili [sm=smiley36.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (17.3.2016 11:33:41)

Pcelitze, ja imam tu lezaljkicu ljuljacku. Patronazna mi rekla da s cc. dva mjeseca beba dnevno moze provesti cc.pola sata u njoj, ostatak na ravnom. Tako smo mi i radili s prvim. Taman tih pola sata je i dosta; ja sam ga tu stavljala kad bih npr.prala sude pa da me vidi,ili vjesala robu ili kad sam jela. To su sve neke radnjice od po 10min sto njemu nije bilo dugo unutra, a meni je super doslo da ga malo maknem s ruku,a on ne vristi jer nije bio izoliran negdje na kaucu (u kolica nije htio u tom periodu ni pod razno) i mogao me vidjeti. Tako cu opet raditi. Mala pomoc,ali dobrodosla.

A za muza, sve mi poznato. Ja sam mjesecima nagovarala svog na drugo dijete. On je stalno protestirao jer "ja vidim samo lijepo i savrseno, a sta ako netko od nas ostane bez posla,blabla..." muski su vise materijalni,racionalni, sve im je crno-bijelo. Tako da... Samo polako, sve bude dobro. Kad vidi svoju curicu, zaboravit ce na probleme,ili ce shvatiti da se u zivotu sve poslozi i sve dode na svoje u svoje vrijeme.[sm=smiley1.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (17.3.2016 11:51:32)

evo mene natrag [sm=smiley1.gif] bila sa frendicom u lidlu,otvorili su neki novi veliki,gužva ajme,a kako li će tek popodne biti kad ljudi budu s posla svraćali.....cijene neke snižene,kupila za ručak par stvari i maloj dvoje tajice,sebi blazinice za dojenje (ako mi zatrebaju).....dijelili su krofne,balone i kavu,uzela samo balon maloj,ovo drugo ostavila babama i dedekima da se slade....

kad smo kod kolica.....

Pchelitza,bolje si uzmi ta sa ravnom košarom ako mođeš,i ja sam se premišljala,imam super as i sportska kolica na koja ide ta as,al mi spigano djeluju bebe u tome za šetnju,ajd zamisli da ti sjediš 2 sata tako smotana i prispava ti se.....radije bi se pružila,zar ne?
ja sam ipak ova svoja odlučila lifrati jer mi se sve nekako razmrdalo,a i mala ih nema šanse gurati,to moraš položiti vozački da bi ih provozao [sm=smiley36.gif]
našla sam skoro nova na njuškalu za 250 kn,grago mirage,žena kupila maloj i nije se dijete htjelo voziti,pa su stajala,doslovno par puta po kući provozana....
mogu se spustiti,sad samo trebam zimsku navlaku i ja mirna....

a muž i porod.....ma moj kao dijete....sad me tenta da kad ja mislim da bi mogla roditi,isto kao i s malom,jer on bi išao na neki fajt,susret,pa da ja otprilike kažem datum.....e pa kad ga ne bi čovjek razbio takvog mulavog....
otkud znam,nemam uzv kraj sebe u torbi i ne virim si dolje pa da znam trenutno stanje iz sata u sat....
mah....

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (17.3.2016 12:08:47)

Hej, cure!
[sm=smiley1.gif]
Evo i mene... Bila sam u bolnici na vađenju OGTT-a. I premda je poseban šalt_er za trudnice, djecu i invalide, čekala sam 10 min! Toliko je djece došlo vaditi krv![sm=smiley36.gif]
Ne znam zašto se zgrožavate nad glukoznom otopinom![sm=jezicek.gif] Pa to je fina zašećerena voda (doduše, bila je ledena[sm=zz_cold.gif]) i to je meni bilo pod broj 1 čim bi mi došla nesvjestica, a kao 15-godišnjakinja imala sam to često......

Na šalt_eru za redovne je bilo toliko ljudi, da jednostavno ne znam s čime to usporediti. Kao da tri dana vađenja krvi spojite u jedan![sm=zz_biggrin.png] Red dugačak 10 metra i tako svih 2,5 sata koliko ih primaju....[sm=smiley29.gif] Kao da su ljudi pomislili "ah kako lijepo vrijeme, idem sad kod doktora, vrijeme je za malo vađenja krvi!"[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

A u gradu ljudi izašli na terase i piju kave.... Kao da nitko ne radi...[sm=zz_giggle.gif]

Noema, bilo je vađenje u 8:30 pa u 9:30 i onda u 10:30. Znači, nije bilo razmaka od dva sata, tako da sam očekivala biti tamo ukupno tri sata, a bila sam dva![sm=bravo.gif]

Nalaz ću si pokupiti u ponedjeljak i produžiti na pregled.[sm=smiley1.gif]

Danery
, jao meni, tvoj muž stvarno ima prohtjeve![sm=jezicek.gif] Da mu kažeš okvirni datum!!![sm=zz_ninja.png] A ma....[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Pčelice,
što se tiče kolica, ne znam kako bih svoja opisala, isto su dana na korištenje. Kad nađem sliku, stavit ću link (sad se ne mogu sjetiti imena da nađem...). Sjećam se jedino da nisam bila zadovoljna jer su imala dio u kojem beba spava do 6 mj., ali ispod su bile neke naramenice pa sam morala preko toga stavljati ručnik, dekicu i sl. da je ne žulja, a viđala sam dio koji je posve ravan i htjela sam to. I sad bih to htjela. Inače, u takvom dijelu beba ima i više mjesta; ovaj dio koji sam ja imala bio je skučen.[sm=smiley13.gif] Doduše, Ema nije bila beba koja bi se vozila, ajme... Tek s 10 mj. je to bilo to.[sm=smiley1.gif]

Ema se od jučer popodne žali na grlobolju, a jutros mi je sva nikakva ustala. Bit će kod mojih par dana na čuvanju.
Ma baš smo prije tri dana MM i ja komentirali kako dugo nije bila bolesna i urekli se. Ej, al to uvijek tako bude![sm=zz_furious.gif]

Eto, da i ja jedan dan velim što je za ručak: pire, panirana piletina, zelena salata i cikla.

[sm=zz_inlove.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (17.3.2016 12:18:38)

ola,snjeguljka [sm=smiley1.gif]
a i ti si se išla pošećerit,ha [sm=smiley36.gif] meni ovaj put nije bilo prebljak,al sa malom sam mislila opljuvat i šefa i stanicu jer mi sav taj šećer pao na dno,pa sam povukla mulj....
meni su samo 2x vadili krv [sm=zmeden.gif] no valjda je od dz-a do dz-a....glavno da bude ok nalaz [sm=smiley1.gif]

ma moj ti je muž malo onako specijalac kad se takvih stvari uhvati....
nemoš objasnit da je moguće danas popodne da neki klinac krene,jok,to kao da panju govoriš.....on si smislio sve po špagi kako bi to trebalo ići,pa uzeo preračunavati termine po mom i doktorovom datumu,mislim ono....
valjd amisli da je to po vojnoj terminologiji,ono,desant na drvar kreće tad i tad,prvo kreće pješački vod od 300 boraca,napadaju s lijevog boka i odsijecaju neprijatelju komunikaciju.... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

što se ručka tiče,ja planirala danas zapečeni grah sa ajvarom,ali baka došla pa kaže nakuhala lončinu safta i tijesta,pa ako hoću da uzmem....isss,super,taman stirgnem odrijemati sat-2 dok moji dođu [sm=smiley36.gif]

Pchelitza -> RE: proljetne bebe 2016. (17.3.2016 12:45:53)

Ahahahhaaa desant na Drvar [sm=zz_bounce.gif]

Uzet ću ja i ta druga kolica od frendice.Niš me ne košta osim odlaska po njih

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (17.3.2016 13:01:37)

ovdje konacno prekrasno vrijeme pa ga provodim na balkonu kad sam vec u fazi mirovanja, stvarno je prekrasno [sm=smiley1.gif]

moj [sm=duda.gif] se takodjer stalno premece i gurka [sm=smiley36.gif]
sada mi je izlazak iz kreveta postao posebna procedura.. prvo rastegnem noge/stopala, pa ruke pa se oslonim na desnu ruku i onda na lijevu i tak onda polako ustanem inace ako naglije ustanem odmah se bebac pobuni [sm=smiley36.gif]

vidjela sam pticicu (kosa) na balkonu pored kako nosi grancice i mahovinu, vec prave gnijezdo, nekako mi se cini rano, ali znaju oni bolje [sm=smiley36.gif]

ivchy81 -> RE: proljetne bebe 2016. (17.3.2016 14:03:28)

Bokić curke [sm=smiley1.gif]

Konačno divan dan [sm=bravo.gif] ajme, ovog sunca sam se jedva načekala [sm=bravo.gif]

Mašina se vrti, pere se robica za [sm=duda.gif], a sutra ću staviti još posteljinu također za [sm=duda.gif] pa konačno da se to više osuši sad dok je lijepo, da speglam i spremim, jer već mi je krajnje vrijeme [sm=smiley1.gif]
[sm=bravo.gif] cure za preglede, drago mi je što je sve ok [sm=smiley1.gif] a vi koje morate više mirovati, mirujte to još malo kaj vam je ostalo, uživajte, neka muževi malo više potegnu [sm=smiley36.gif]
Klinci su vam super [sm=bravo.gif] jao što se dobro nasmijem kad čujem te njihove priče, doživljaje [sm=smiley1.gif] već svoju vidim kak isto izvodi svašta, a i sad je već šefica u buši [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]
Meni vam je sve teže, hodam 15 min., a nekad i manje pa se umorim koda sam maraton istrčala [sm=smiley13.gif] ili stojim tolko i već sam gotova, takav pritisak dolje osjetim, pa mi se trbuh sav stvrdne i napne, baš sam si takva sva [sm=smiley29.gif] Donji dio leđa me ponekad tak jako boli, stalno sam na lijevoj strani u krevetu, pa mi se i noge pokoče, pa trnci, jao ko stara baba od 100 godina [sm=smiley36.gif] a izlazak iz kreveta je postala naučna fantastika [sm=smiley36.gif] bilo bi mi lakše da se samo odkotrljam [sm=smiley36.gif] Inače nosim nisko, pa sad kak je [sm=duda.gif] sve veća i jača, pa me sve više dolje pritišče, a trbuh mi se još više spustio, tako da je valjda to sve od toga, al još mjesec i tjedan dana imam fore, makar kao što govorim već dulje vremena, mislim da će to i nešto prije [sm=smiley1.gif]
A kaj se tiče kolica, ja sam kupila ova: http://www.leokids.hr/proizvod/djecja-kolica-q9-deluxe/ baš tu tamno sivu-crvenu kombinaciju, makar je ta crvena nešto tamnija u živo, nego ova na slici. Čitala sam okolo po forumima da su jako dobra i da su ljudi zadovoljni, samo kaj su fakat velika, al meni se sviđaju, a i u kući smo i imamo kam sa njima [sm=smiley1.gif]
Evo ja ću tek danas složiti torbu za bolnicu [sm=smiley1.gif] Neke od vas već spremne, a ja koja sam na listi prva za odstrel, još ništa [sm=smiley36.gif]
Snjeguljice i Noema, sretno vam u ponedjeljak na pregledu [sm=smiley1.gif]

as1403 -> RE: proljetne bebe 2016. (17.3.2016 14:07:38)

Dan i od nas[sm=smiley1.gif]
I mi smo bilo u setnjici jutros. Sada Arian spava i ja se odmaram[sm=smiley1.gif]. Rucak imam od jucer, tako da ne trebam danas kuhati. Bebica je isto aktivna na sve strane[sm=smiley36.gif]. Arian sam od sebe dodje pa ljubi i grli i kaze moja beba.
I ja sam isto 3 puta vadila krv, niti meni nije bila ruzna ta vodica[sm=jezicek.gif]
Smjesne su mi vase curke s simpatijama full...
Vezano za kolica ja imam cam, 3 u 1, super su mi bila s A, nadam se da ce i sada biti. I isto sam ga vozila u kosari, jaje tek kasnije. Moze u oba smjera sportski dio, tako da nema mjenjanja. Jedino sam i ja mislila uzeti tu ljuljucaku za bebu.
Idem sada..uzivajte u suncu...

I da i ja sam bas uzbudjena sada ce termini krenuti jos malo

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (17.3.2016 14:57:46)

hoho,živnule ste sve čim je sunce [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Ivchy,super su kolica,sve imaju [sm=bravo.gif]
što kažeš,neke su spremne-a ja bome nisam,a koji dan cupkam za tobom [sm=smiley36.gif]
sve sam ja nekako prikupila,al sve treba staviti na mjesto....

neki dan sam u kiku kupila kapicu i 2 jaknice onak mucaste za nekih 50 kn,kako je to sve malooooo [sm=zz_happy.png][sm=zz_wub.gif] i u nkd-u ima krasnih odijelaca na sniženju,al neću se pretrpavat malim brojevima,imam za prvih par tjedana dosta.....ofkors,ako ne bude iznenađenja,pa budem odmah trebala 62....

hoćete vi svoje bebuške široko povijati?ja malu jesam nekih mjesec-2,al sad kao ne treba [sm=zmeden.gif]
gledala sam te debele pelene na čičak,pa to je prije bilo 30-ak kn,sad 60,70 kn/kom[sm=zz_eek.png] kad me herc nije ostavio....
totalno su pošizili sa cijenama teopreme,pogotovo one kao polupotrebne,i još ako nemaš od koga posuditi ili baš hoćeš sve novo-bankrot bez wow....

ivchy81 -> RE: proljetne bebe 2016. (17.3.2016 16:57:43)

Danery, jel vidiš ti to, nas dvije prve, a ono šipak smo pripremile [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]
Danery, jao kak sam se nasmijala na pitanje tvog muža da kad planiraš rodit [sm=zz_biggrin.png] ono pa kak mu nemreš reć točan datum, baš si neka [sm=jezicek.gif] Nemoj se ljutiti, šalim se ja malo, al kak ga tak može bubnut i ostat živ, bome imaš pravo ak si podivljala na njega [sm=smiley1.gif]
Vidim da i ti voliš šopingirat i nemreš odoljet tim malim slatkim stvarčicama za klince [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]
Mislila sam da smo ja i Noemaa najgore [sm=smiley36.gif] [sm=jezicek.gif]al vidim da nas ima još [sm=bravo.gif][sm=jezicek.gif]

Samo da vam javim da je danas na web shopu Bubamara noćni šoping od 20-24 h, sve redovne cijene su na -15% i besplatna dostava iznad 200 kn, pa ako kojoj što treba da si pogleda što imaju i možda nekaj i kupi [sm=smiley1.gif]
Ajmo [sm=zz_bounce.gif] šopingholičarke [sm=zz_giggle.gif][sm=jezicek.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (17.3.2016 18:26:33)

Ivchy, lijepo ti nas navodis na sopinggrijeh.[sm=smiley36.gif] bas cu skicnut,mada mislim da imam sve.

Danery, nemas nis od svoje klinke? Ja sve te svedske pelene iliti sorize imam jos od prvog tako da nis ne kupujem. A siroko cu povijati upravo onako kako mi kazu doktori. Ja sam dosta poslusna u odnosu na doktore.[sm=smiley1.gif]

Danas sam se prosetala 10min, zavjesila robu i rucak plus sude. I sad vec pritisak fuuul dole. Omg. Nista, opet kauc i horizontala.

Pchelitza -> RE: proljetne bebe 2016. (17.3.2016 19:56:21)

Evo friska info s tecaja- siroko povijanje ne ice od pocetka nego samo ako se pokaze potreba nakon pregleda kukova.

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (18.3.2016 6:31:37)

Jutro, drage![sm=kava.gif]
Skuhala sam izvrsnu kavu pa se poslužite! Meni prija za poludjeti....[sm=smiley1.gif] (maleni, hvala ti što dopuštaš mami guštati u kavici[sm=smiley20.gif])

Pčelice,
moguće da se sad štošta promijenilo što se tiče širokog povijanja. Ipak sam ja rodila prije 5 godina. [sm=smiley1.gif] Uostalom, vidim da si iz Velike Gorice, možda tamo vrijede druga pravila.[sm=smiley1.gif]

Vidjet ćemo što nam kažu u bolnici. Dobro ti veliš, Noema. I ja sam poslušna doktorima. [sm=smiley1.gif] Povijala sam mjesec i po, čak dva jer je ispalo da na kontroli nije sve ok, no greškom patronažne jer nam nije pokazala napredne vježbe za kukiće, već smo radili samo početne... Nismo je dalje pitali i to je naša greška bila. Poslije sam našla na netu vježbe, vježbala i bilo je sve ok.

S jedne strane, to me široko povijanje uzrujavalo, kao i bebu... Još je bilo ljeto... I sad će biti... Ali opet, beba je s toliko soriza deblja pa ju je lakše držati. Sjećam se, kad smo ih skinuli, bojala sam se da ne slomijem Emu![sm=jezicek.gif]

Cure, vidjeh slike kolica koje ste stavile.[sm=bravo.gif] E pa to su kolica! Super su! Takvu košaru želim ja..........[sm=smiley32.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (18.3.2016 7:37:26)

pcelitze, vidiš kako je različito, zadnja mi rodila seka u prvom mjesecu o.g., i tada je bio stav da se široko povija - ali s jednom pelenom! nakon mjesec dana su bili na uzv kukova i onda je rečeno - gotovo, ne treba više. tako da... svaka bolnica nosi svoje (makar to nikad neću razumijeti)... a imamo tih pelena krcato i soriza... na kraju će ispasti da ih ne treba uopće.[sm=smiley36.gif]

snjeguljice, si bila zvala patronažne za potvrdu? mah, ja sam pitala na ginekologiji gdje sam i išla na tečak, tako da je za mene riješena stvar. [sm=smiley36.gif] mm dolazi sa mnom i neka ga se samo usudi tko protjerati.[sm=smiley36.gif] u onom stanju, ugrist ću nekoga u tom slučaju.[sm=smiley36.gif]

sad si malo detaljnije iščitavam nalaz od zadnjeg uzv-a gdje mi je rečeno da bebač ima manji trbuščić pa da više mirujem itd. i sad, ja kao laik, (naravno da ću poslušati sve i vezano uz mirovanje) ne vidim ništa strašno - jer mjere za trbuščić su za 30. tj., za bedrenu kost 31.tj., a za glavicu 32.tj. tako da mislim da je sve ok. bila sam u 31.tjednu. pa dobro, i doktor mi je rekao da nije ništa zabrinjavajuće, vjerojatno je samo bio oprezan zbog prethodnog spontanog i to je to.

evo, ja popila čaj i popapala kruhić i javila se vama pa sada odoh opet u mirovanje i čitanje u krevet. ah, što to volim! [sm=bravo.gif]

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (18.3.2016 7:52:24)

Noema, nisam zvala patronažnu. Idem u ponedjeljak u Dom zdravlja pa ću pitati.[sm=smiley1.gif]
Ma vidiš, nije ti to ništa strašno. [sm=smiley31.gif]

lidac0605 -> RE: proljetne bebe 2016. (18.3.2016 8:08:33)

Jutro,proljetnice [sm=smiley1.gif]!

Da se je malo ubacim,pošto sam isto nafriško ponovo mama-široko povijanje-zavisi kak imaju običaj od bolnice do bolnice,neki vele da ne treba,a recimo u Vinogradskoj tam ne povijaju decu,a svima za doma preporuče široko povijanje.Ja sam sad Maura povijala mah,jedno 2 tjedna,pa mi je do_izdilo i sve maknula...na uzv sve 5 [sm=smiley1.gif]

Noema,ma to su sve super mjere,moj L ti je isto imal manji trbuh od ostatka mjera,pa se rodio sa 3400 [sm=smiley1.gif]...A za Maura su mi rekli da je hipertrof(preveliki),procijenili ga na 3600,a rodio se sa 3100,tak da sve to s rezervom uzmi[sm=smiley1.gif]

Još malo curkice [sm=bravo.gif],uživajte u svojim buškama,meni sad moj taaaak faaaaliii [sm=smiley6.gif]...

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (18.3.2016 8:50:42)

jutro i od mene [sm=smiley1.gif]
provilenila sam dio noći,al sam opet odmornija nego kad cijelu noć spavam [sm=zmeden.gif] valjda jer sam jučer popodne baš dobro odspavala....
prošatala s curom do vrtića,opet jutros par kerefeka,al bolje nego jučer....
pripremila sam mm-a i šogi da iza uskrsa preuzimaju odvođenje u vrtić,ne zanima me,super je meni što se naspavamo i pomazimo ujutro,al kad krenem u bolnicu na ctg-e,hoću imati mira sa šetnjama na 100 strana u sat vremena....

što se stvari za bebu tiće,imam dosta od male,ali ipak sam htjela par novih stvarčica kupiti dok mogu,a nisu skupe....bar znam na što sam potrošila i da ću iskoristiti,a ne da su drnde....

jučer smo bili u mulleru po adaptirano ako slučajno zatreba....za curu sam uzimala hipp,sad sam uzela bebivitu,pa ćemo vidjeti....nije neka astronomska razlika u cijeni,ali ne znam hoće li mi uopće trebati i hoće li pasati [sm=duda.gif],pa da ar nešto imam kod kuće ako nastane uzbuna u 3 u noći [sm=smiley36.gif]

lidac0605 -> RE: proljetne bebe 2016. (18.3.2016 9:02:08)

Danery,mogu ti reć da se taj Hipp promijenio-mislim,mislim da su promijenili formulu...to opće više nije ono žućkasto gusto mlijeko kaj je nekad bilo-ja sam prvoga sad kupila za Maura-prvo ono combiotik,pa je kakal po 8x na dan od njega [sm=smiley29.gif],pa običan onaj Hipp1-pa se grčil,savijal iza jela i užasno puno bljuckal,već sam mislila da ima refluks...i onda promijenila totalno mlijeko-probali sa Milupinim Milumil mild 1 i dijete se preporodilo,miran nakon jela,bljucka u normalnim količinama,zadovoljan.A ovih četvero prije njega svi odrasli na Hippovom mlijeku,pa ti znaj [sm=smiley29.gif]

Moje se cure slabo javljaju,ja ću se doselit k vama na jutarnje kave [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (18.3.2016 9:15:02)

ma sve se mijenja,pa se ni tom mlijeku više ne čudim....
ja sam curi davala prvo nan,al je od toga toliko bljuckala da je potop i presvlačenje s pranjem bilo bar 3x dnevno [sm=smiley29.gif] da ju nisam odmah skidala i prala,imala bi siranu kod kuće [sm=jezicek.gif]

samo ti navrati na kavu,i ja se kasnije javljam dok odvedem persu u vrtić,a ove se koke razbježe,ranoranilice [sm=smiley36.gif]

lidac0605 -> RE: proljetne bebe 2016. (18.3.2016 9:26:25)

Mah,ja sam bila sad u 100 muka s tim mlijekom jer nisamnikad ni uzimala drugo nego Hipp,pa opće nisam znala kaj bi [sm=smiley29.gif]...pa sam pročitala kak je taj Milumil gust,bla,bla,za "stalno gladne" bebe pa reko da probamo to...i upalilo je [sm=smiley1.gif]<jest da je skuplji fest od Hippa(ista količina,znači 60 dag košta 80 kn,a Hipp 60),al kaj mogu kad finoj guzi to bolje paše [sm=jezicek.gif]Još 2 mjeseca pa ćemo se počet šaltat na kašice pa bu sve lakše [sm=smiley1.gif].
Vidim da E već ima ljubavne jade [sm=jezicek.gif],kud prije [sm=jezicek.gif]..Moj L ne ferma cure ni 5%...bili sad jedan dan na igralištu,ovaj moj zavodnik sa ogromnim plavim okama tam skakuće,nakeljio se neki curetak na njega tu negdje oko 6 godina ko i on i kud on tu i ona...a ovaj siroče sve bježi po igralištu,da se bu ova maknula a ono šipak...Na kraju je došel pitat jel bumo brzo išli doma [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Kak si ti Danery,jel ti teško sad već?[sm=smiley1.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (18.3.2016 9:36:21)

ma i mi dok je prešla na hipp muku ježevu imali,a nisam htjela stalno mijenjati,pa....al dobro,vidjet ćemo sad kako će biti....ako je frendičinoj maloj koja je bila 4200g na porodu i požderuh pasala bebivita,ha valjda će i ovoj našoj [sm=smiley36.gif]

ja ok,zasad me niš ne trga,ne boli i sl....samo sam si smiješna jer mi se stomak već dosta spustio i gornji dio mi mekan kao polunavučena čarapa [sm=jezicek.gif]
do prije mjesec dana mi je bio doslovno pod sisama,pa su stajale kao na tacni,a sad su ko čardak ni na nebu ni na zemlji [sm=smiley36.gif] al ajd....
jedva čekam na ctg,onda znam da je to tu negdje,nikako mi proći još ta 2 tjedna....

svog sam peru partizana jučer sredila,gos'n se naveliko pripremaoza kojekakve desante,al kad mi se javila cura iz bolnice koja je sa mnom u sobi ono na početku bila,i kaže rodila u 36.tt,prokrvarila iznenada,pa ju pogledali i poslali kući,kao,ma pukla neka žilica,ne'š ti još bar 10 dana....
oni kući,a za pola sata krenuli divlji trudovi,jedva stigli u bolnicu,beba za 5 min izletila kako su ušli na odjel....
tak da sam mu fino servirala da nema lajsanja,ne pada mi na pamet da me babe po kući porađaju dok se on igra mirka i slavka 500 km dalje od nas....

lidac0605 -> RE: proljetne bebe 2016. (18.3.2016 10:04:28)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ma kud bi on sad kad curka već kuca na vrata [sm=jezicek.gif]

Ma začas bu bebica stigla,meni to pred kraj uvijek nekak brzo prođe...kad smo već kod polunavučenih čarapa [sm=jezicek.gif]-baš si jutros piljim u tu kožetinu koja je ostala od trbuha [sm=smiley29.gif]-onak,ko kad trećinu vrećice napuniš vodom pa se to unutra prelijeva...e tak i meni to zgleda-jest da sam ja nadobudno već krenula s trbušnjacima,al ne vidim baš pomaka u toj koži...naziru se ispod toga svega neki mišići,al džabe kad je ispred svega pretakajuća vrećica [sm=jezicek.gif]
Moj šef još spava [sm=smiley1.gif]...eto,ja već pripravila ručak-kiselu repu i grah [sm=bravo.gif],što znači da sutra nema kuhanja,samo lajsanje s kolicima [sm=jezicek.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (18.3.2016 10:16:15)

ma joj,i mi i te čarape [sm=jezicek.gif]
meni bitno da mi ne ostane rupa od ove kilislavke što mi se izvoljela ispupčit,ajd nekako kao da je stalo....ne povećava se,pa mislim da će bit ok....pojas me spašava,puno mi se lakše šetkat s njim...
jučer smo bili u šoping centru,mala išla na rođendan,a mi veliki u lajs,na sladoled i tak,i kad sam vidjela masažne fotelje.....aaaaa [sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif] za 5 kn 5 minuta raja [sm=smiley33.gif][sm=zz_happy.png] sad mi dođe da odem tamo i uvalim se,nabacam medeka i nek drlja po meni pola sata [sm=smiley36.gif]
sjeo i mm,kad je to stalo matiti po njemu....a najsmješnije je bilo kad mu je stalo onak ispod tura masirati bedra i karlicu,upeo se ko svizac,preznojio se,šapće PA SKORO MI U DUPE UŠLO,ŠTA JE OVO [sm=zmeden.gif] a kad je krenulo oko privjesaka drndati,htio je zbrisat van iz klete naprave,al jok!,napušu se neki jastuci oko listova i blokiraju noge [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ja sam mislila da ću umrijet od smijeha [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

a ručak-i ja danas planiram grah,al zapečeni s ajvarom i kobasicama,ajme kak je to fiiiinooooo....a za moje sabotere koji to ne vole (mm i mala) paradajz juhica,pohani kruh i zelena salata....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>