RE: proljetne bebe 2016. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ivchy81 -> RE: proljetne bebe 2016. (9.3.2016 23:39:14)

Evo i mene malo drage moje curke [sm=smiley1.gif]

Hvala Snjeguljice na lijepim željama za pregled [sm=smiley1.gif]

Evo moj raport sa pregleda: sve je super [sm=bravo.gif] [sm=duda.gif] na veliko raste, razvija se, a teška je oko 2800-2900 g, tako da je bome velika već sada [sm=smiley1.gif], a još imam mjesec i pol dana do termina, makar mi se čini da ću i prije roditi, tako da me sve malo i strah kak će biti velika [sm=duda.gif] Ima da se pošteno namučim, al ko zna [sm=zmeden.gif] Nema pravila da je manju bebicu lakše roditi, a veću teže, sve bumo vidli [sm=smiley1.gif]
Čak me je doktorica gledala i dolje, pa je rekla da je sve ok, zatvorena sam i [sm=duda.gif] je i dalje glavicom dolje kao i na zadnjem pregledu [sm=smiley1.gif]
Uglavnom, [sm=duda.gif] se javlja redovito, lupa, namješta se, proteže, čak me zna i malo zaboliti kad me rokne u rebra i pod rebra, ali neka samo izvoli, ja sam ionako najsretnija kad se ona meni javlja bilo kako [sm=smiley1.gif]
Subby, prekrasno si ono napisala za Dan žena [sm=bravo.gif] svaka ti čast, baš me dirnulo [sm=smiley1.gif]
A što se tiče problema sa paradentozom, baš mi je žao [sm=smiley13.gif] ali ti si jako pozitivna osoba i vidim da te ništa neće pokolebati i zbog toga ti skidam kapu do poda [sm=smiley20.gif] sve ćeš ti to riješiti i znam da ćeš se izboriti i to pobjediti [sm=smiley1.gif]
Imaš potpuno pravo za to da će nam curke koje već imaju klince jako puno pomoći svojim savjetima i iskustvima [sm=smiley1.gif]
Jao, pa ja još samo mjesec i pol dana [sm=zz_eek.png] kako to brzo ide, sad sam tek svjesna [sm=smiley1.gif]
Danery, želim ti super provod u subotu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] i da uživaš i dobro se nasmiješ i opustiš [sm=bravo.gif]
Želim Vam svima sa zakašnjenjem Sretan Dan Žena! [sm=zz_biggrin.png][sm=smiley31.gif]

ivchy81 -> RE: proljetne bebe 2016. (9.3.2016 23:42:43)

E da, zaboravila sam napisat kad mi je idući pregled [sm=smiley36.gif]
30.03. idući pregled

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (10.3.2016 8:33:15)

ivchy, [sm=bravo.gif] za pregled i veliku curkicu!!! ajme, budem i ja onda u pon pitala koliko mi je mali težak. ja se nadam da na dan rođenja bude oko 3kg.[sm=smiley36.gif] čisto da ga lakše izbacim na svjetlost dana. [sm=smiley36.gif]

i, da, još samo dva mjeseca, prebrzooo!!![sm=zz_eek2.png]

curke, jeste si već sredile torbu za rodilište? što ste stavile, ako jeste?

mene jučer zvala patronažna - da bi došla ovih dana k meni i pitala me treba li mi potvrda da sam onomad bila na tečaju. wow, baš iznenađenje, nisam to očekivala. [sm=smiley1.gif]

ja jučer uživala, bila kod sekice, izljubila malu curicu. a navečer sam išla s curama s posla proslaviti Dan žena, baš smo se lijepo napapale i nasmijale.[sm=smiley1.gif]

danas je tako fini zrak, ići ću se šetati, ako ne nađem nikoga za društvo, budem išla sama s brekićem i mozak na pašu.

što ćete vi danas?

pcelitze, sretno na pregledu! [sm=smiley1.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (10.3.2016 10:17:47)

ola [sm=smiley1.gif]
ja se do pola 10 nalajsala za cijeli dan [sm=smiley1.gif]išla sam si po onaj pojas za pupu....niš spektakularno,al udoban je i fino podupre leđa,pa je lakše gibat se [sm=smiley1.gif]
mala je išla sa mnom da joj uzmu otiske stopala za uloške,oduševilo ju tackanje po pjenici [sm=smiley36.gif]
kasnije smo produžile na pijacu,kupile nešto cvijeća da posade u vrtiću u atriju,a kad smo našle i male piliće u poljoprivrednoj apoteci,ajme sreće [sm=smiley1.gif] jedva ju izvukoh,a da nismo kojeg morali kupiti [sm=smiley36.gif]

usput sam si našla na piji ljetne duge haljine za cijelih 10 kn/kom,crkla sam od smijeha na cijenu.....a to žene donijele na buvljak što je ostalo iz trgovina valjda otpis,pa za bagatelu prodaju....nema veze,taman će mi dobro doći za vruće ljetne dane i šetnje....nataknem i adio pero [sm=bravo.gif]
sad sam si skuhala kavicu,pa smišljam što bi za ručak....
a stomak upravo drnda kao na struju prikopčan [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (10.3.2016 10:22:59)

ivchy, ma nema ti sta bit zao za paradentozu, samo se pojavilo na par zubi i nije sad toliko strasno, mozda je bilo i prije trudnoce, a mozda se stvorilo tijekom trudnoce. Vidjet cu poslije poroda, nije bed, ako tog bude i dalje, rekao mi zubar da ce mi to ocistiti i sve 5 [sm=smiley2.gif] Bas mi je drago za bebaca da lijepo napreduje. Nemoj se brinuti zbog njegove velicine, vazno da je zdrav i da se on lijepo namjestio i pripremio za vas susret [sm=smiley1.gif] Ja sam dosta citala bas o fiziologiji zenskih organa tijekom poroda i najvaznija stvar je da budes pred i na porodu opustena i smirena i da uvijek opustas misice lica, ramena i zamisljas kako se dolje otvaras poput cvijeta jer kada si opustena tada se izlucuje hormon oksitocin (hormon ljubavi i srece) koji umiruje cijelo tijelo, tako ce ti biti lakse, samo je vazno da budes svjesna da je tvoje tijelo sposobno i ima nacin na koji moze to rijesiti. Kada si u strahu/stresu onda se otpusta adrenalin (a on sprjecava izlucivanje oksitocina) koji steze misice pa otuda se javlja toliko boli. Kako god da bude, vazno je da bebi porod prodje u miru i lakoci. Tako da, glavno je da budes opustena. Znaci bebac voli vec sada papati [sm=duda.gif][sm=smiley36.gif]

noemaa, ja jos nisam spremila bolnicku torbu, ali dobro si me sjetila. Na kraju si nisam ni kupila deblji ogrtac jer sam skuzila da ne znam sto cu poslije s njim jer nikad nisam ni nosila ogrtac. Poslije kupanja ja se uvijek prebrisem i obucem. Imam dodue neki tanki bozicni ogrtac sto sam ga dobila tako da cu njega ponijeti, posluzit ce. Trebam jos spavacicu nabaviti, pidzamu za dojenje imam (ali to je ono dvodjelno s gornjim dijelom na raskopcavanje) i neke gumene papuce koje poslije mogu samo baciti. Jeste vi spremile svoje torbe?

danery, super ti je poceo dan [sm=smiley1.gif] lijepo si to sve rijesila, a za pilice se mogu poistovjetiti s malom, takva sam i ja bila oko zivotinja [sm=smiley36.gif] Jel taj pojas bas za trudnocu? Znam da ima onaj pojas i poslije trudnoce, ali ga ovdje nisam vidjala. Jel imas iskustva i s tim poslijeporodjajnim, koliko se to nosi?

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (10.3.2016 10:46:02)

subby,ovo je baš elastični za trudnice,kao potpora stomaki i leđima da lakše nosiš....
meni u biti treba da mi onaj moj balkončić na pupku ne preraste u tendu za hajdukov stadion [sm=jezicek.gif] evo ovakav je....

zena.hr/webshop/images/artikli/7636.jpg

meni slabo da staviti linkove i slike,pa si kopiraj u tražilicu,odeš na slike i i vidjet ćeš slimbu....

ovaj za nakon poroda nisam nosila,nisam imala potrebe zapravo jer sam preležala skoro 2 mjeseca dok sam se oporavila od komplikacija,tako da se meni sve povuklo na mjesto uslijed toga....ali sad mislim da ću nositi jer mi veli doc da je sad krenulo lagano razdvajanje trbušnih mišića,pa zlu ne trebalo....

ja sam torbu spremila....spakovala sve jednokratno što sam mogla,znači gaćice,podloge one za previjanje beba jer kod nas baš ne mijenjaju posteljinu nešto,pa da ne ležim na svačemu,uloške vataste i one velike za inkontinenciju,oni su mi super....
kupila si one mini šampone,paste,gel za tuširanje....spavaćice našla neke jeftino,za cijelih 25 kn [sm=smiley36.gif],pa ću to za rađaonu,kasnije šiknem i ćao....
papuče gimene,tanki ogrtač,2 ručnika,potkošulju....
samo još fali wc papir,dokumenti i par sitnica....ali ostalo je sve spremno [sm=smiley1.gif]

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (10.3.2016 11:33:40)

ahaaa, sad kuzim, hvala [sm=smiley36.gif]
ja sam imala u drugom trimestru hlace s takvom gumom gore, nosila sam ih punih 6 puta, ako i toliko [sm=smiley36.gif] pocela mi ta guma smetati nakon nekog vremena i sad eto stoje u ormaru [sm=smiley36.gif]

Znaci jednokratni gelovi i kreme su ok, bude dovoljno, super. Ja cu iduci tjedan to sve ponarucivati sto mi jos treba pa nek pristigne posto ja eto, odmaram sad stalno, ne znam kud cu s tolikim odmaranjem [sm=smiley36.gif] Ali primjetila sam da samo navecer osjetim kad ustanem lagano zatezanje u stomaku, ponekad me i boli ako duze stojim, ali samo s desne strane, i to kao malo da se napne koza, ali isto, samo s desne strane. Jel moguce da se pojavljuju kontrakcije samo na jednoj strani? Kad me on lupne na to mjesto desno osjetim kao da mi je tu misic istegnut pa me zaboli lagano. Al evo naprimjer sada, nista, osjecam se potpuno regenerirano i odlicno [sm=smiley36.gif] Ova trudnoca bas je jedinstveno razdoblje [sm=smiley36.gif]

Super si ti spremila torbu ;)

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (10.3.2016 14:43:58)

Ivchy, super za pregled i veliki, zdravu curu!!!!
Noema, imas pravo, vjerojatno se ne daje pozivnica svakom djetetu u vrticu za rockas, vec samo izabranima. :D ma mi smo ti jos novi u tim vrtickim stvarima, ucimo se jos......
Ne znam sti cemo za Emin rockas, jos nemamo nista u planu.
Ajme, tu se vec spremaju torbe za rodiliste! :O po tim pitanju mogu reci da mi je mm kupio bas prije cetiri dana jednu torbu koja mi treba za put na koji idem za tjedan dana, a fino ce posluzutu za rodiliste... :D
Subby, super pristup porodjaju, otvara se cvijet. :) primijenit cu to!!!
Noema, nevjerojatno kako ti je potvrda za bolnicu pala s neba! :D ja cu otici osobno u dom zdravlja.

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 6:33:45)

NAŠI PREGLEDI[img]http://yoursmiles.org/tsmile/heart/t45123.gif[/img]

noema - 14.3.[sm=duda.gif]

snjeguljica_83 - 21.3.[sm=duda.gif]

noema - 21.3.[sm=duda.gif]

subby - 24.3.[sm=duda.gif]

danery - 30.3.[sm=duda.gif]

ivchy81 - 30.3.[sm=duda.gif]

Pčelicce, kako je bilo na pregledu jučer?[sm=zmeden.gif]

[sm=smiley1.gif]

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 9:56:02)

Jel cujete vi nekad pucketanje iz trbuha? [sm=smiley36.gif]
Ja zadnjih par tjedana ponekad cujem neko pucketanje iz trbuha. Prvo sam mislila da je majica, ali sad vidim da nije [sm=smiley36.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 10:03:57)

jutro....ili dan,kako kome [sm=smiley36.gif] što smo se uspavaleeeee....

kod nas hladnjikavo,al ne pada ništa....ja popila kofi,pa sad kontam što bi......danas i sutra u sec handu imaju 50% popusta,pamožda odlajsam pronjuškati dok sam solo....
mala popodne ima engleski,pa kasnije dolazi iz vrtića...
mm ide na neku edukaciju cijeli vikend...

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 10:13:20)

Subby, pucketanje?[sm=jezicek.gif]ne,ne cujem! To tvoj deckic zvizdi ko vlakic?[sm=jezicek.gif] p.s.kako se kaze decko na njem.j.?

Snjeguljice, super za torbu!!! Taman u pravi cas.[sm=smiley1.gif] a za potvrdu,nece mi trebati jer sam sacuvala jos onu prvu,ali mi je bilo lijepo kako mi se patronazna sjetila!!!

Danery, opet shopping?[sm=smiley36.gif] sta ti tm kaze na to?

Meni stigao super sjecko. Upoznala sam se s dijelovima, sad jos moram i s metodikom. Mozda ga vec danas iskusam.
Nesto me boli glava, spavala sam do sada... Danas cu samo frknuti pecenje u pecnicu i zakuhati mlince. Jednistavno, a fino.[sm=smiley1.gif]
Vi?

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 10:16:45)

E,a sto se tice misli za porod, ja prakticiram samu pozitivu kao i prvi put. Zamisljam kako ce sve zapoceti u idealno vrijeme, kako ce trajati jos krace nego prvi put i boljeti jos manje. Kako ce jona biti zdrav,jak,ma savrsen bebac. Kako ce ga noica doci posjetiti i svi zajedno za dva,tri dana ici kuci... A tamo ce se idila nastaviti.[sm=smiley36.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 10:18:19)

E, ste podignule trudnicki paket u dm-u?

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 10:22:52)

a šta bi rekao [sm=smiley36.gif] dok nam ne fali,ništa....još i on ide sa mnom,pa mi super to [sm=smiley1.gif] najgore bi mi bilo da moram skrivati od njega kad štogod kupim,a imam takvog društva [sm=smiley24.gif]
ja ću za ručak paradajz juhicu i zapečene palačinke sa sirom,ne da mi se puno mudrovati....donijela mi mama svježih jaja,pa da malo potrošim,dio ću u činke,a za večeru pohani kruh i super [sm=smiley1.gif]

kako mene počinje štrecati oko desnog kuka,valjda neki živac [sm=zmeden.gif]
izgleda da me [sm=duda.gif] malo zeza,pričepi,pa štekam u hodu [sm=smiley36.gif]
zezam se ja,lajsam okolo,a kad me jutros opalilo da sam idući tj.već u 34.tt [sm=smiley34.gif][sm=smiley3.gif]....bit će red polako premještati stvari i praviti raspored,donijeti krevetac,oprati kolica....aaaaaa.....

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 10:32:15)

Danery,vec 34.tt!!! Samo ti uzivaj onda, iskoristi posljednji mjesec za sebe.[sm=smiley1.gif] to se slazem, najgore je skrivati od muza...
A kako pohas kruh?

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 10:35:59)

ma samo smutim jaja,malo mlijeka,ulja,začinim vegetom ili kako kada,namočim kruh s obje strane i ispečem na masti/ulju...
a slatku verziju radim sa jajima,malo cimeta,vanlin šećera,otopljenog maslaca i mljieka....isto ispečem i pospem s malo šećera....
fino bude,nabrzinu gotovo,a još brže nestane.....

kako vi velite za pohani kruh?

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 10:39:34)

a što se poroda tiče,ma i ja sam teška 'ladovina,za razliku od mm-a....on je sav u dramama oko bebe,jer je mala em bila zapela,em omotana pupkovinom,ljubičasta,nije disala,plakala,pa bio shoe dok je malo uhvatila zraka....sirota dobila po turu od doktora i prije nego što je progledala [sm=smiley36.gif]

plus još ovaj moj klanac za remont,ajde,pomoći će dsa lakše izađe [sm=duda.gif],al kako se sve to treba ponovo parati pa šivati....al peruvijalni balzam je spreman,pa nek kroje,zaljepit će se sve [sm=smiley36.gif]

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 10:49:01)

haha joj kako mi je drago kad se svi raspisu malo, fali toga na temi, al izgleda da su svi u priremama [sm=smiley36.gif]

odmah moram reci: staaaa, postoji i slatka verzija pohanog kruha?? Kako mi to nikad nije palo na pamet! Hvala na receptu! [sm=love.gif]
(ja sam skuzila ako poham kruh samo s jajima da manje ulja povuce nego kad smjesu razrjedim s mlijekom)

znaci, izgleda da samo moj zvizdi u stomaku [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

kod nas se djecak kaze der Junge [sm=smiley1.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 11:07:03)

iss,subby,kako ne,ma možeš sama praviti verzije svega kako ti padne na pamet.....
ja ne volim raditi po receptima baš ako ne moram,pa onda smislim svega i svačega....
onda mi dođe prijateljica koja se recepta drži ko pijan plota,patraži recept za moje fantazuke,a ja odokativno nabubam svega u zdjelu [sm=smiley36.gif]

subby -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 11:10:42)

pa inace i ja improviziram, ovisno sto imam doma, ali ovo mi uopce nije palo na pamet, bas cu isprobati [sm=smiley1.gif][sm=smiley36.gif]

noemaa -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 11:31:33)

aa, to mi zovemo kušinići [sm=smiley36.gif] ali radim samo slatke varijante, s tim da ne močimo u ulje. močim samo u jaja i mlijeko i onda pržim u ulju i na kraju pospem šećerom. vidiš, već duuuugo nisam to radila, baš bih mogla. [sm=smiley1.gif]

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (11.3.2016 14:17:43)

ma ni ja ne močim u ulje,nego kapnem koju kap ulja u tu smjesu za umakanje [sm=smiley36.gif]

nego,receptuše moje,ja sam sad nešto opet izmislila.....i davim se u tome....
imala par kolutića lignji,pa sam ispekla,a uz to kao prilog skuhala rižu bez ičega i nakrkala chillija i meda i mrvu soli....kaaaako je fiiiino uz lignje i tartar [sm=love.gif][sm=zz_mstickle.gif][sm=pujs.gif]

a ostatku familije kako sam i obećala,paradajz juhica i eno se palačinke sa sirom prelivene sunčaju u rernici....

danery -> RE: proljetne bebe 2016. (13.3.2016 7:15:34)

Jutro...mene probudilo trganje u nogama,ubise me grcevi u listovima nocas....mala spava dolje,pa ajd bar jos mogu lezati duze,al ovaj moj hrce li hrce,samo mi dize tlak [sm=hudicek1.gif] vani pada kisa...OPET [sm=smiley13.gif]
Sinoc smo bile na stand up-u,oplakale smo od smijeha...da je bar vise takvih nastupa....
Jucer bili moji na rucku pa mi dovezlo duboka kolica,al bez kosare one ispod za shopping,navlake,precke...ostalo negdje u garazi u posebnoj vreci,pop...la sam....sad AKO se to nade....tako da sam zjakala po njuskalu da vidim sto ima u ponudi i sve mi se vise kupuju graco mirage kolica,ta su stariji tip,al nepoderiva,lagana i prakticna....
Jos mi veli jedna frendica oooooo,pa tebi se stomak bas spustio,moglo bi to skoro.....a bome je,do prije par dana mi je bio skoro pod nosom,a sad laganini dolje putuje....s malom mi je bilo tako par dana prije poroda,samo odjednom hop!,ode u prizemlje....
Kako ste vi,kak klinci,muzevi?
Vikendom se slabije javljamo....

Snjeguljica_83 -> RE: proljetne bebe 2016. (13.3.2016 7:27:10)

Jutro!

Danery, i mene muče grčevi, ali ne u listovima, već u gležnjevima...[sm=smiley13.gif] Ali ok, nije strašno. Pronašla sma si brzu pomoć kod toga; nekako si smotam nogu, tj. gležanj pod koljeno druge noge i pomogne instant!

Što se tiče Marine Orsag, gledam je, između ostalog s drugim komičarima, na Comedy central programu. Ne znam, ima tu i tamo neku cool foru, ali nije ništa posebno. Ona je u kompletu s komičarima s Balkana; nisu ni oni ništa posebno. Zapravo, Amerikanci su ti koji rasturaju, premda i tamo ima budala koji vrijeđaju i nisu uopće smiješni. [sm=jezicek.gif] Nemoj se ljutiti, ipak se o ukusima ne raspravlja. Drago mi je što si uživala![sm=bravo.gif]

Noema,
uzela sam paket iz DM-a, još prije Nove godine, bitno je drugačiji od ovog koji se tu vrti na RR.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>