bubi0506 -> RE: Proljetne bebe 2017. (11.12.2016 21:23:32)
|
Evo da ispricam i ja svoju pricu borbe za [sm=duda.gif] Prije 5 godina tada zarucnik i ja poceli smo raditi na bebici i kako je vrijeme prolazilo nije bilo rezultata. Kako on radi vanka i cesto ga nema nekako sam sve pripisivala tomu. 2014 godine odem na prve konzultacije da vidim dali trebam nekakve pretrage i upute me na HSG i dijagnoza da su mi jajovodi neprohodni i trebam na laparaskopiju. HSG sam inace radila privatno na nagovor zarucnika nadajuci se da je privatno ipak bolje i da cu imati bolju uslugu. Samu laparaskopiju sam ipak radila u bolnici jer se nije dugo cekalo i na kraju moji jajovodi savrseno prohodni. Ne zelim da me krivo shvatite sad, za bebaca nista nije skupo al za neciju igru i krivo uradjen HSG da idem na laparaskopiju i platim 9000kn mislim da za to je puno no dobro dalje cete u prici razumjeti zasto to govorim do kraja price. Sretna nedugo nakon toga uz terapiju klomifenom ostanem trudna (a bas mjesec prije smo se i vjencali). Sreci nije bilo kraja do pregleda u 9-tom tjednu kad se ustanovilo da se plod prestao razvijati sa 6tt i kiretaza. A sto da vam pricam o tim osjecajima i tuzi al sam se trudila opet unatoc svemu izborit za osmijeh i snagu za dalje. Pauza pd 2 mjeseca i iznenada nova trudnoca sve uredu do 8tt kad odjednom krvarenje i bebici stalo srce. Bila sam utucena i priznajem ponekad i padala u ocaj kad me nitko nije gledao. Pitala sam se dali sam ja sposobna bit zena i majka kad me tijelo tako izdaje, iskreno i osijecala sam se manje vrijednom. Iduce ljeto kad je suprug dosao kuci 2 mjeseca odlucim se "opustit" mada to je lako bilo reci al tesko izvedivo i potrefi se 2 ciklusa bez ovulacije. Sve bi mozda i bilo lakse da je dragi tu al opet cekanje mjesecima dok ga nema. Prosli Bozic sam provela u istog privatnika s pocetka price na stolu spremna za AIH...Bozic negativno, i tako iduca jos 2 ciklusa negativna. Usporedno s tim sam radila pretrage u bolnici gdje su mi ustanovili trombofiliju a pretrage su tako rec lov u mutnom, toliko cekanja, kucanja na vrata, nalaza i uputnica da se i sama cudim odakle mi snaga i zivci. I tako isti taj privatnik kojem sam toliko vjerovala osim sto me kljukao sa 17 tableta na dan od cega su 14 hormoni NEPOTREBNO (kasnije sam to i doznala i saznala) mi napravi pretragu na anti-mullerov hormon. Njegove rijeci su bile da sam pred menopauzu i da prirodno nemogu imat djece...e da, s 28 godina ja u menopauzi. A kakve su mi se misli vrtile glavom. I sad me tuga uhvati ponekad kad se sjetim koliko sam se beskorisno osijecala, da nisam vrijedna ni bit zena kad nemogu ono sto bi po prirodi svaka zena i trebala moci. I odlucim se na prvi konkretniji korak-IVF jer mi je ostalo jos 2-3 mjeseca da samo s tim pokusam jer priroda me zakinula. I nekako opet moj nemir me natjera da odem u bolnici posto eto iz Splita sam i smatram da Splitsko rodiliste mozda nije tako strasno i da nemoram zazirat od njih i spas trazit u privatnika. Napravim jos neke dodatne pretrage i za pocetak, moj anti-mullerov hormon zacudo savrsen za moje godine. Cak se i cude zasto ja zelim na IVF jer realno me nista ne sprjecava u zacecu al zbog 3 neuspjela AIH-a mi odobre. E sad cudo nebi bilo u svemu da se taj anti-mullerov hormon moze poboljsati ljekovima ili prehranom. Zaliha jajnih stanica je takva kakva je i samo s godinama bude manja a nikako veca i kako sam ove godine u 3. mjesec bila pred menopauzu a u 6-ti je moja plodnost savrsena za moje godine i nema razloga za IVF. Iskreno zasto stalno spominjem novce i privatnika. Jer nisam prvi slucaj (a znam ih mnogo samo sam se i sama na to oglusila) kome je taj doticni lijecnik cinio sve samo da ostvari svoju korist gazeci po ljudskim osjecajima. Isto tako zelim reci da moje iskustvo u Splitskom rodilistu je krasno s osobljem, sestre su jako tople i susretljive, doktori isto tako i veliko hvala im svima. Kazem za bebaca nista nije skupo al eto moje iskustvo da nekad nije sve ni u placanju. Broj sam bila u toj privatnoj ordinaciji a neocekivano u rodilistu na odjelu humane reprodukcije sam bila zena koja ae bori za dijete, zena koja zivi da bude mama. S osjecajima i smijehom i suzama. Toliko sam im zahvalna i obecavam-malo cekanja mi nece nastetit al privatno, makar u doticnu polikliniku vise nikad. I na dan kad sam trebala dobit gospodju crvenkapicu i ic po ljekove za postupak, napravim testic. Onaj pocasni koji je trebao sacekati IVF...i malo u iscekivanju, malo sama sebi govoreci da je moja opsesija u pi.. testova postala previse i da sam sad "djabe" potrosila test... PLUS ko kuca velik. Mislila sam da me oci varaju...suze i nevjerica... Odem napravit betu isti dan i 18...doduse prerano (12 dpo) al kazu-mala, mozda je biokemijska trudnoca. Ponoviti za 2 dana i mora se duplati. 2 dana iscekivanja necu niti opisivat. Drugi nalaz 63...ne duplo nego vise od troduplo!!! A vec eto 13 dpo sam se pocela bockati fragminom. Koliko je on sam tu ima utjecaja neznam u tim prvim danima al sad svakako po nalazima moram redovito. U 6tt hematom koji se do 8tt povukao. I danas evo nas 19+3 slavimo zajedno ja i moj deckic, cekamo tatu da nam se vrati i da nas cuva. E sta zelim sad s ovim rec, novac ne kupuje covjeka niti lijecnika, vazno je da imate povjerenja u lijecnika i nije zgorega da i ponekad mimo njega "guglate" i uzmete stvari u svoje ruke i nisu sve bolnice tako lose i svi lijecnici. Neznaci ako u tom ocaju platite da vas razumiju. Ja sam prosla nebrojeno lijecnika i konzultacija, misljenja... sad trenutno imam krasnu doktoricu koja mi vodi trudnocu koja me upucivala i vodila, davala mi savjete i grlila me kad sam plakala i govorila da nisam zasluzila bit zena. Toj zeni dugujem sadasnju srecu jer mi je bila potpora i jer me uvijek gledala kao covjeka. A ja i moj maleni [sm=nosecka.gif] uzivamo i veselimo se svakom novom pregledu i slikicama koje nam da teta doktorica da posaljemo tati koji je na drugom kraju svijeta i ceka svoj povratak kuci.
|
|
|
|