hipo -> RE: Zimske i proljetne bebe 2019. (17.9.2018 9:55:59)
|
Jutro! Kako ste? Pregled u srijedu i već me polako ćopila nervoza od iščekivanja. Ne sad da se nešto brinem, nego ne mogu radit jer samo sad mislim na bebu, trudnoću, što bi sve morala napravit, kuha mi se, sređuje po doma i sl. Mozak otišao u tom smjeru i ne da mi se radit i ne da i ne da............koncentracija 0, jok, nada, nema, niš......... Kao da sam već sjela u čekaonu, vrtim prstima i čekam red [sm=smiley36.gif] E nisam ovo podijelila s vama. Na zadnjem pregledu mi je doktor rekao zašto je važno na početku trudnoće dobro pregledati kako stoji maternica. Moja npr stoji prema iza i to treba pratiti, jer nekada, rijetko, ali se dogodi, maternica zapne. To se dogodi oko 12. tjedna (znači negdje sad), kada se ona treba iz zdjelice dizat prema gore. Pa zbog položaja i nekih drugih rizika tipa priraslice od prijašnjih operacija zapne. Simptomi su užas bolovi i nemogućnost mokrenja (jer valjda maternica stisne mjehur). Pa me upozorio da pazim, ako mi se dogodi da me užas zaboli trbuh i ne mogu mokrit iako mi se ide na wc, da trk na hitnu i da ga zovem. Čitala sam malo, kao proba se ručno pogurnut, narihtat, stave kateter da možeš praznit mjehur, ako ne uspiju narihtat još se može malo pričekat, ovisi valjda se od slučaja do slučaja, u nekim slučajevima se mora na operaciju pa te preslože malo iznutra. Kao mora se to sve napravit jer je rizik od spontanog. Uglavnom, to je 1:3000 slučajeva, jako rijetko. Uglavnom, ništa ne boli za sada, piškim ko vodopad stalno pa vibram da je za sada sve ok. Al čisto da to tu napišem jer na HR nisam našla baš puno podataka.
|
|
|
|