tikica_69
|
Marija i Francek, muž i žena, vjeruju u spiritizam i reinkarnaciju. Dogovore se da onaj koji prvi od njih umre, pokuša drugoga kontaktirati trideseti dan poslije smrti. Nesreća je htjela, da je Francek poginuo u teškoj saobraćajki. Prema obećanju koje mu je dala još dok je bio živ, Marija tridesetog dana pokuša ostvariti kontakt s Francekom na drugom svijetu. Tijekom seanse, Marija u transu zaziva: "Francek, Francek, Marija je tu, čuješ li me??", i pomalo ustrašenim glasom nastavlja: "O, Francek, kako mi nedostaješ! Kako li izgleda tamo gdje si sad?" Konačno se javi Francek: "Prekrasno je, plavo nebo, kratko pokošena trava, zelene livade na kojima gotovo stalno sija sunce." Marija plačući: "I što radiš većinu vremena?" Francek: "Znaš, Marija, ustajemo prije nego izađe sunce, i nakon obilnog doručka ne radimo ništa drugo nego se seksamo. Nakon ručka, imamo dvosatni odmor i onda se nastavimo seksati do šest sati. Zatim večeramo i ako još možemo nastavimo se seksati sve do noći. Uglavnom to ovisi o spremnosti partnerice. Oko deset sati zaspimo. I tako svaki dan." Marija, još uvijek plačući, ali ipak šokirana: "Pa to ne bi smjelo biti u raju?!? " Francek: "U raju? Pa Marija, ja nisam u raju!" Marija: "Šmrc, šmrc? pa gdje si onda?" Francek: "Ja sam ti sad zec u Međimurju. " Pošle Fata i Hata u selo po vodu na česmu i čekaju komšinicu Razu da se onako napričaju, kad evo ti Raze, sva umorna, jedva se vuče. - Ša 'e bona Razo bilo? - pitaju je komšinice. - Ma ne pitajte me. Onaj moj Haso se napio i skočio na mene, pa me taslači i taslači. Čitavu noć, nikako da svrši. Tek meni pred zoru na um padne - moja ruka 'ladna, njegova jaja vruća, u'vatim ga ja za jaja, on svrši i tako sam jedva malo zaspala. Sljedećeg jutra čekaju Fata i Raza na Hatu, kad evo ti Hate, još umornija i jedva hoda. - Ša 'e bona Hato tebi bilo? - pitaju ove dvije. - Ma ne pitajte me. Sinoć se i moj Suljo napio i skočio da guzi, al' čitavu noć nemere svršit'. Tek ti meni na um padne Razin fazon: Moja ruka 'ladna, njegova jaja vruća, u'vatim ga ja za jaja, on ti svrši i jedva vam zaspem. Trećeg jutra na česmi čekaju Hata i Raza, a Fate, nema pa nema. Tek negdje oko podne pojavi se ona jadna sva u gipsu i na štakama. - Ša se to tebi tako strašno dogodilo? - pitaju Hata i Raza u glas. - Mujo me isprebij'o - odgovori Fata. - Pa što bona? - Ma nizašto, onako iz čista mira. Doš'o ti on sinoć pijan k'o ćuskija i navalio na mene da prca, a nikako da svrši. Ja se sjetila vaseg fazona - moja ruka 'ladna, njegova jaja vruća, u'vatim ga za jaja, kad njegova jaja - 'ladna! A ja ga samo reda radi upitala: - Što su bolan Mujo tvoja jaja 'ladna, kad su Suljina i Hasina vruća?