|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisani korisnik]
4.8.2010 15:47:42   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Domy)
  Neposredna veza do poruke: 101
   RE: rad vani
4.8.2010 15:51:26   
Anoniman
Ajmeee, dok sam ovo sve pročitala zabolila me glava pa nisam izdržala da ne ispričam svoju 'priču.

2000. sam došla u zg na faks iz Hercegovine, siromašna Hercegovka, živjela u domu, nemam stan, nemam auto, nemam vozački, samo dobru volju za studirati. Te iste godine moj tata je ostao bez posla i nije bilo načina da me financira. E sad - vratiti se dolje ili ostati ovdje. Znate šta je bilo? Ja zasukala rukave i rintala i tako do kraja faksa. Već drugu godinu sam živjela u stanu jer dom nisam mogla dobiti (nemam braće i sestara koji se školuju, ocjene tako - tako, tko je studirao i radio zna o čemu pričam) Uglavnom, ja sam već na drugoj godini faksa uspjela raditi i zaraditi za stanarinu i život, a to nije malo novaca. Peglanje košulja, čuvanje djece, čišćenje ureda. Nisam imala slobodan dan u tjednu. Pred kraj faksa sam počela ozbiljnije radit kao novinarka u redakciji za kulturu i u roku od godinu dana sam dobila svoju emisiju i bolju plaću. Nadam se da shvaćate da vam hoću reći rad, rad, rad i samo rad je put do uspjeha. Poslije posla sam doma lektorirala ne znam do koliko sati. Uskoro se udala i našla muža koji isto voli raditi i radi doma poslije posla. Da smo mi sjedili i kukali na ovu državu - ne bi danas imali ništa. Imam ih ja na poslu koji bi otišli pa nikako da odu. Neko je prije napisao kasnije dođu na posao i ranije odu i kukaju i kukaju. Ja sam na faksu bila i gladna i žedna (zato sam valjda sad debela kad imam svaki dan šta jesti)
Ne mislim da vani cvjetaju ruže. Svekar je ostavio život u inozemstvu i nije to bajka o kakvoj mi sanjamo, ali ne podnosim kad se pljuje po svemu, a svima je teško raditi. Ja sam i ovdje radila do mjesec dana pred porod, nije me nitko tjerao, ali toliko sam dugovala svom poslodavcu koji je nagradio moj rad. Ali i sad radim doma dodatne poslove iako bi možda plaća bila dosta, ali ja hoću uštedit nešto. Onoga koji stvarno nema izlaza podupirem u odlasku vani. Nek proba i nek vidi. Nekom se i vani posreći više nekom manje.

(Odgovor članu Domy)
  Neposredna veza do poruke: 102
4.8.2010 15:57:44   
Imra
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Kejt....svaka cast i u potpunosti se slazem sa tobom

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 103
4.8.2010 16:04:52   
sina
IZVORNA PORUKA: cvrčak

I znate šta? Mislim da koliko god neki pljuvali po socijalizmu,hrvati podsvjesno plaču za njim jer tada si dobio posao za SIGURNO,plsćs je stizala za sigurno, stan si dobio od države za SIGURNO, svi su išli na ljetovanje u državna odmarališta za sitne novce,dolazio si kući s posla i posao ostavio u firmi do sutra..
Nitko nije imao ništa i svi su imali sve.
A danas bi svi imali sve i još da im se da. e to ne ide.
htjeli smo kapitalizam,evo nam ga.
I dobili smo onaj najgore vrste.
evo,ja javno priznam,mada znam da ću biti do temelja popljuvana i iskritizirana, da iako sam mlada sjećam se da su moji starci oboje imali posao,imali smo malu kučicu i od firme su dobili veću(ne na poklon nego nekako na otplatu,bila sam klinka pa ne kužim),a počelo se već i sa planovima o vlastitoj kučici na moru. sve je to nestalo sa našim dragim kapitalizmom...... a koliko samo puta sam već čula kako se u to vrijeme imalo novaca i ne može nitko poreći činjenicu da se drugačije živjelo i da su ljudi bili veseliji,otvoreniji i više su se družili.

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 104
4.8.2010 16:05:09   
leilany
IZVORNA PORUKA: Zvonki

IZVORNA PORUKA: Marta j

Jer ako zelim luksuz i dobar zivot onda ga moram zaraditi.
Nemoze se samo sjediti i govoriti tesko je.
Tesko je al ako se sam nepotrudis nitko ti ga nece servirati.
Evo i sada je u nas sezona branja voca i mm je svaki dan u berbi ja ponekada uletim.
Trazimo radike dnevnica je 200kn i imas marednu al nitko ziv nije htio raditi osim jedne zene izjavili su da je vruce da idu u polje.

S ovim se isto moram složiti. Roditelji od mm imaju u Zagorju dosta zemlje i da se hoće moglo se gore napraviti takvo veliko domaćinstvo. Ne moram ni govoriti koliko je na cijeni danas DOMAĆA HRANA. Ali ne, lakše je sjediti u stančiću, ubijati sebe i druge u pojam kako se teško živi. Ima i toga. Mi smo mlada obitelj, nama je stan dovoljan. Djeca su nam u vrtićima i školama, dakle, ne bi imali vremena za veliko gospodarstvo, ali baka i deda koji su u prijevremenim mirovinama? Oni bi mogli još komotno 10 godina voditi sve pa bi onda poslije njih mi mladi preuzeli kad nam djeca budu starija.

...e ovako sad cu se i ja nadovezat....stvar je u tome da vecina bi radila "gospodski" posao za velku lovu.....
..od teme dal bi isli radit van,vi ste pocele pisat fakat nebuloze....od kako je nekom tesko,kak je nekom super....jebiga svijet je surovo i okrutno mjesto...
evo primjer jedan manager u poznatoj firmi gdje se šiva ima placu 30000kn i to sam rekla malo,dok zene koje siju,koje rade druge poslove imaju placu oko 2500kn...di je tu pravda? nema je...

ajmo sad malo vanka....
moja teta zivi od malena u njemackoj....do kad su bile marke zivjeli su ko bubreg u loju....obisla je cijeli faking svijet..nema di nije bila....ljetovala gdje je htjela...ona  i tetak radili..imali super place....imali bjesne aute....smocnicu punu hrane,ica i pica....bratic si je sa nofcanicom od 10 maraka brisao supak....
sada..ta ista teta...radi isti posao,sa upola manju placu..tetak je ostao bez onog posla...nema vise takvih putovanja..smocnica vise nije tako nakrcana...bratic si dupe brise obicnim wc papirom.....

ajmo sad zavirit malo i u moju obitelj....
moj stari je doso sa 15 god u zgb iz vz....skolovat se...poceo je radit u firmi sa 16 god..dan danas radi u toj istoj....samo sada sjedi u uredu,a do unazad par godina radno mjesto-bager.....
...imamo puno obradive zemlje u vz...koju su do smrti moga djeda obradivali on i baka..moji starci i moj brat...koji je kao klinjo od 13 god naucio vozit traktor....
...svaki vikend smo dolazili gore,radili ko crnci...kopali,okapali...radili teske poslove...
..i dan danas moj brat koji ima 33 godine..radi u firmi u kojoj je ispod direktora,vozi dobar auto..ima super placu....radi ko stoka....jer mu nije bed ni u odjelu sjest u kamion i odfurat kaj treba ,kad god treba nesto napravit na oranici,il ici u sumu..il nekaj on vozi nakon posla iz zgb u vz radi do mraka i vraca se u zgb..i tako godinama isto tako i moj tata....
..mi nemamo bas neke koristi od svega toga,al nedamo da se zemlja zapusti....
....ljuti me strasno ovo razmisljanje...vani ljudima pomazu....ma netrebam ja niciju pomoc....i nezelim....ja zelim da meni bude ok uz moj rad...
a kaj se tice pomoci kod nas...ima je i dobivaju je ljudi itekako...mladi ljudi pa na socijalnoj pomociuser posted image user posted image wtf ma di toga ima....jebote samo kod nas...
ja NE RADIM al niti ikoga ista trazim....nit zelim da mi iko ista da....
..kad cu morat ic radit ici cu...

a skvadra koja moze radit,mora radit oni ne zele nego cekaju da im drzava da crkavicu....
ma to bi ja sve sterala na otoke nek tucaju kamenje...
tu sad govorim o zdravim ljudima-i psihicki i fizicki....

....jesam sad nadrobila,i jos sam na moru....al morala sam...

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 105
4.8.2010 16:13:44   
Domy
leilani kad spominješ socijalnu pomoč ..kad je mm ostao bez posla primali smo 1037 kn socijalne pomoči..nas 7..pa kad mi netko kaže da neki nebi radili nego primali socijalku..jao onom tko padne na to..
ps:  zar ti nisi na moru ?

< Poruku je uredio Domy -- 4.8.2010 16:23:47 >

(Odgovor članu leilany)
Neposredna veza do poruke: 106
4.8.2010 16:18:54   
leilany
IZVORNA PORUKA: Domy

leilani kad spominješ socijalnu pomoč ..kad je mm ostao bez posla primali smo 1037 kn socijalne pomoči..nas 7..pa kad mi netko kaže da neki nebi radili nego primali socijalku..jao onom tko padne na to..
ps: ba zar ti nisi na moru ?

domy....ima ljudi-mladih ljudi koji padnu na to...i radje imaju tih soma i nekaj kuna i nemoraju radit....kako im to uspije nemam pojma....nit se zamaram previse s time,samo znam da bi ja to sve pozatvarala...

nego....domy ja na moru...jucer puhala bura....more ne da je ledeno nego brrrr....
a moja K se neda iz mora...pa danas nismo isli nikuda...sad tu baulja sa tetom,a ja malo sjedim i pisem nebulozeuser posted image

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu Domy)
Neposredna veza do poruke: 107
4.8.2010 16:22:06   
Domy
IZVORNA PORUKA: leilany

IZVORNA PORUKA: Domy

ps: ba zar ti nisi na moru ?

domy....ima ljudi-mladih ljudi koji padnu na to...i radje imaju tih soma i nekaj kuna i nemoraju radit....kako im to uspije nemam pojma....nit se zamaram previse s time,samo znam da bi ja to sve pozatvarala...

nego....domy ja na moru...jucer puhala bura....more ne da je ledeno nego brrrr....
a moja K se neda iz mora...pa danas nismo isli nikuda...sad tu baulja sa tetom,a ja malo sjedim i pisem nebulozeuser posted image

ma vidim ja da ti nemožeš bez nasuser posted image user posted image

(Odgovor članu leilany)
Neposredna veza do poruke: 108
4.8.2010 17:10:08   
Ruža
IZVORNA PORUKA: Tsmee

IZVORNA PORUKA: njanja

IZVORNA PORUKA: Bebys

njanja slazem se s tobom...nije RUZICASTO...ali je bolje nego u hr...vjeruj mi...i ima se love i za ici ...a kakva je djeci perspektiva u hr...koji faks da se zavrsi da bude dobro za posao...NIJEDAN...ako se i pomucis ispocetka ...oni koji odu....djeci bude super...u to sam sigurna...a i sta nama fali...evo npr...ja sam dosla na gotovo ali moj suprug..nije...dosao je tu nije znao ni jezika ni nista...pa je sve naucio...za par godina radio...drzava mu pomogla...i toje to ...A KAKO HR. POMAZE...MISLIM JA SVOJU DRZAVU VOLIM I TO JAKO...ALI OD LJUBAVI SE NE ZIVI...U HR POGOTOVO...UVIJEK DOMA STIGNEM...jer je to korak nazad NAPRIJED JE TESKO ICI...
 evo ja sam ti primjer da se može....UZ PUNO TRUDAupisala sam fax bez vezediplomirala u 5 godina našla posao BEZ VEZE, preko internetadošla do tud gdje jesam s puno odricanja, prve 2 godine sma radila svaki dan od 9-19 h, šefica me znala zvati i u 22 h naveče, i sada kada odem na GO primam mailove na mobitel i radim posao po potrebi....nemojte mi reći da se ne može, može uz punoooo truda, ni meni nitko nije sve ovo što imam, niti ikome servirao

To je točno Njanja, sve što kažeš, ali treba naglasiti da si ti to napravila "uz puno truda", a nažalost našim ljudima je često lakše sjediti, kukati i kriviti sve oko sebe umjesto da "mrdnu guzicu". Koliko ljudi odlazi u prijevremene mirovine jer "Nije meni ova ni prošla država ništa dala pa šta joj ne bi ja uzeo i ono malo što ima". Koliko ljudi sjedi na burzi jer ne žele prihvatiti posao koji im je ponuđen.
Ali svi su glasni kada traže "svoja prava". Svi imaju beskrajna prava, a kad trebaju izvršiti neke obaveze onda se svi bune i ponovo pozivaju na neka prava.
Pa se onda nezaposlene rodilje bune da im je naknada mala, psuju državu i traže svoja prava. A da nisu rodile ne bi ništa primale.
user posted image
A vani ipak teče med i mlijeko. Tamo možeš dići noge u zrak i svi ti samo serviraju što god ti treba. Zato mislim da si ti bedasta skupa sa mnom što pokušavaš nešto stvoriti radom i trudom. Radije odi van, tamo je sve tako lako...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Raditi treba, raditi!!!

Samo luda mama...

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 109
4.8.2010 17:43:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cvrčak

I znate šta? Mislim da koliko god neki pljuvali po socijalizmu,hrvati podsvjesno plaču za njim jer tada si dobio posao za SIGURNO,plsćs je stizala za sigurno, stan si dobio od države za SIGURNO, svi su išli na ljetovanje u državna odmarališta za sitne novce,dolazio si kući s posla i posao ostavio u firmi do sutra..
Nitko nije imao ništa i svi su imali sve.
A danas bi svi imali sve i još da im se da. e to ne ide.
htjeli smo kapitalizam,evo nam ga.
I dobili smo onaj najgore vrste.

s ovim se slažem...
bila sam mala u to doba, ali znam da mi tad ništa nije falilo.

Neposredna veza do poruke: 110
4.8.2010 20:52:45   
natalijax
evo me sa izvještajem,šalješ zamolbu ako te prime oni ti nađu posao i zovu te,dobivaš vizu na 3 mjeseca-to je sezonski posao,kad ti istekne ta viza ako hoćeš pišeš ponovo zamolbu i ako te opet prime dobivaš na više,mislim na tri godine,Uvjet je strani jezik,Kada uđemo u eu,ako uđemo ikada onda ideš na koliko hoćeš samo ti onda rodbina mora garantirat za tebe i oni ti traže posao,Znaći meni bi brat tražio ili njegova žena,Kod nas je problem što mm može biti samo tri mjeseca i kad izađe nemože uć godinu dana,što meni neodgovara

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 111
4.8.2010 20:57:21   
adryosijek
bas zeznuta situacija,i sta cete ici na kraju ili neuser posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 112
4.8.2010 21:03:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: natalijax

evo me sa izvještajem,šalješ zamolbu ako te prime oni ti nađu posao i zovu te,dobivaš vizu na 3 mjeseca-to je sezonski posao,kad ti istekne ta viza ako hoćeš pišeš ponovo zamolbu i ako te opet prime dobivaš na više,mislim na tri godine,Uvjet je strani jezik,Kada uđemo u eu,ako uđemo ikada onda ideš na koliko hoćeš samo ti onda rodbina mora garantirat za tebe i oni ti traže posao,Znaći meni bi brat tražio ili njegova žena,Kod nas je problem što mm može biti samo tri mjeseca i kad izađe nemože uć godinu dana,što meni neodgovara

A ti možeš biti duže od tri mj? Nadam se da će vam se ipak malo posrećit u HR i da ćete ostati.

Neposredna veza do poruke: 113
4.8.2010 21:25:17   
natalijax
ako uđemo u eu i ako bude kako sad oni kažu idemo na duže

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 114
4.8.2010 22:50:41   
njanja
samo cu ti kejt nesto reci-da imam sad kapu na glavi, ja bi ti je skinula :)
Pljeskic je premalo za tvoju pricu. Svaka cast. Respect!!!!!

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 115
4.8.2010 23:00:56   
MiniMama
evo i ja se javljam.. nisam sve procitala..
mm je sa 17 godina otisao s mojim svekrom u njemacku na baustelu.. nakon 3 ipo godine, vratio se s ljepom usteđevinom koju je stavio sa strane. nasao je super posao i nakon par godina je otvorio svoju firmu koja je fantasticno poslovala. dobio je veliki posao na moru, odradio posao i nikad se nije uspio naplatiti. frajer mu je ostao duzan ogrooomne pare. rasprodao je sve sta je imao da bi platio radnike. ali doslovno sve, alate, zalihe materijala, oba auta, motor.. sve..
na sudu je presuda isla njemu u korist, ali frajer nema apsolutno nista na svoje ime. nema nikakve imovine koju mu mozes uzeti. super nam je drzava! fantasticna! ali sad smo malo pametniji.

nakon toga je pao na prosjacki stap (tada sam ga ja upoznala). i krenuo je od vozaca kamiona, pa je opet krenuo  s gradjevinom i sad (usred krize, milina) mi pokrecemo svoj posao. radi danima. ali doslovno danima. nema ga nikad kuci, a opet jedva krpamo kraj s krajem. najnovija vijest je da se selimo kod sveki. izracunali smo koliko placamo radnike jer nemamo strojeve i nije uopce isplativo raditi tako. sad idemo neko vrijeme kod sveki, a stanarinu cemo uloziti u alate i strojeve.
nije idealno. daleko je od toga. racunaj da sam ja nezaposlena, bez ikakve naknade i da rintam ko konj od doma, ali da je to sve sitnis uz stanarinu i dijete.

poanta svega je: doci ce i moje doba, necu zauvjek biti nezaposlena. zdrava sam i napravit cu nesto od svog zivota jer nisam ljena i nije me sramota raditi bilo kakav posao.  nisam zavrsila faks i nikad necu, ali sam se cijelo vrijeme financirala sama u zagrebu i zivila sam vise nego dobro. zivila sam u centru grada, u dobrom stanu i dobro se hranila, nisam ovisila o menzi.. i davala sam ispite (tada) .mozda bi vani s toliko truda sve sto zelim postigla nesto brze, ali opet mi je to tuzno bez moje obitelji. ne rintam za novi mercedes, rintam za svog sina i da si jedan dan imam svoj krov nad glavom. i imat cu ga.

dok god mogu, funkcionirat cu u hrvatskoj jer mi je tu dom.. voljna sam otic na selo, ali ipak mentalitet nasih ljudi je nesto bez cega ne bi mogla. sta cu, hranim se svojom nervozom user posted image
ionako me strase veliki gradovi i nacin zivota tamo. odgajati dijete u takvoj sredini dok imam priliku ostati u hr mi je nezamislivo.

sta ce mi stan i auto i sve kad putujem 3 sata na posao, dijete mi odgaja dadilja i sin mi nema pojma kako se igra skolica ili grupa trazi grupu ili granicara...

Neposredna veza do poruke: 116
5.8.2010 7:01:25   
nemammaste
Joj koliko toga,nisam sad u stanju sve čitati ali se vratim obavezno! user posted image
Ukratko moje mišljenje; najveći problem kod nas je to što nisi adekvatno plaćen za svoj rad (čast izuzecima) i životni standard je koma! Mm i ja radimo posao za koji bi većina ljudi mislila da je dobro plaćen i ugodan.Neću sad iznositi detalje ali ono najvažnije,naše dvije plaće nisu dovoljne za platiti ratu stambenog kredita (ili do nedavno podstanarstvo),režije i špežu,s tim da uvijek uleti još kakav neplanirani trošak (npr. registracija,popravak auta jer nikako ne možemo zamijeniti ovaj prastari pa mu je stalno neki klinac ili nešto drugo što nam je baš trebalo,i to obično što god može ide na rate itd.) Sad će doći bebica i ja se čisto bojim kako ćemo.Iako nam posao nije ono što nas zadovoljava,bojim se u ovoj situaciji probati ga mijenjati jer si ne smijem dozvoliti ostati bez a rizik je prevelik.Znam da je mnogima i gore nego nama ali sad naravno gledam svoju želju za boljom budućnošću.Nisam ništa dobila servirano,radila sam uz fax,radila sam svašta,uz posao sam još i čistila kancelarije,na svakom poslu se dajem 200% (zato mi i je još teže i stresnije) i mislim da sam zaslužila bolje.Ne želim puno,samo pristojne plaće ili malo jeftiniji život.Narintamo se užasno cijele dane i subotom a za plaću dosta ispod prosječne (zanemarimo sad činjenicu čije plaće čine prosjek plaća u HR i koliki je on stvarno).Mislim da bi vani barem bili bolje plaćeni za takav rad i bolje bi živjeli,ovdje nemamo ni vremena,ni novaca,ni živaca.Ja sam bez obzira na to ostala ovdje ali onima koji imaju priliku i žele probati život vani pružam punu podršku,pogotovo zbog djece koju možda čeka neka bolja budućnost

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 117
5.8.2010 7:21:14   
troubled
a jeste se raspisale i izpolemizirale.... user posted image user posted image user posted image

svi smo različiti pa tako i naši stavovi o tome...netko se lakše, netko teže, netko nikako odlučuje za promjene...može bit da ima nešto i u horoskopu user posted image

ukratko...tko ima priliku i misli da će mu biti bolje - sretan put! user posted image
svima ostalima - sretan ostanak! user posted image

imam novi ticker :)

(Odgovor članu nemammaste)
Neposredna veza do poruke: 118
5.8.2010 7:32:38   
Bebys
ukratko...tko ima priliku i misli da će mu biti bolje - sretan put! user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 119
5.8.2010 7:36:57   
Bebys
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: natalijax

ako uđemo u eu i ako bude kako sad oni kažu idemo na duže
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   NEKA TI JE SA SRECOM

Neposredna veza do poruke: 120
5.8.2010 7:46:01   
Bebys
samo jedan komentar...MORATE RAZLIKOVATI DRZAVU OD DRZAVE...svaka ali bas svaka drzava je drugacija...nema veze EU...svaka ima svoja pravila i u svakoj je drugaciji zakon...manje vise sve pomazu...ali AMERIKA TJ. USA ILITI SAD NE ONI NISU SOCIJALNA DRZAVA...nemojte brkati loncice...nagori kapitalizam u svijetu i ponasanje prema sirotinji je u SAD...tamo ako nerintas ko konj ode na ulicu...tamo nebi isla nikada...fala lipa....

ali u AUSTRALIJU BI...imam tamo puno rodbine..evo bas ovo ljeto bili moji svi iz Australije osli jos davnih 70-tih za vrijeme komunizma moj ujak ga nije mogao smisliti pa je za vrime hr. proljeca otisao...i tek sada su djeca dosla ujo je umro...tamo i zena...da neduljim....IMAJU SVE...i drzava je za POZELITI...a koliko poznam koji su otisli ZA DOMOVINSKOG RATA..masa ljudi za 10godina imaju svoje kuce aute kamione...JAHTE...ma sve...ono sto mi nemozemo niti zamisliti za 10 godina...i vele da je zlatna hr. nikad nazad a vole je...eto toliko....

p.s. da nadopisem u SAD pod time ko konj raditi smatram da nesmijes biti bolestan itd...jer si sve placas sam...ali cinimise DA JE OVE GODINE PRVI PUTA U POVIJESTI SAD izglasan zaokon o pomoci drzave...tek sada kada je BARAK OBAMA...tu...tek sada....zato u SAD nikad...fala...

a plakati za HR...i domovinom koja god da bila...NITKO NIJE KAMEN..pa ni ja...user posted image

< Poruku je uredio Bebys -- 5.8.2010 7:56:33 >

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 121
5.8.2010 8:17:54   
Bebys
cure sve vas CIJENIM I NA NEKI NACIN VOLIM...ne zelim nikoga povrijediti...drago mi je da mozemo ovako fino razgovarati...i da se nevrijedjamo...to puno znaci...SAZRELE SMO...user posted image user posted image user posted image

moj odlazak van nije bio toliko FINANCIJSKE naravi koliko vise EMOCIONALNE...ETICKE I MORALNE...nemogu objasnjavati ali sasvim druge stvari su BILE PRESUDNE...NE NOVAC U MANJOJ MJERI.....

Neposredna veza do poruke: 122
5.8.2010 18:01:01   
tiha
jedino mjesto gdje bi otisla a i trebali smo ali mm nije htio to je Australija nigdje dalje nebi

``````sitna i dinamitna :) :)´´´´´´

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 123
5.8.2010 20:34:10   
leilany
IZVORNA PORUKA: troubled

a jeste se raspisale i izpolemizirale.... user posted image user posted image user posted image

svi smo različiti pa tako i naši stavovi o tome...netko se lakše, netko teže, netko nikako odlučuje za promjene...može bit da ima nešto i u horoskopu user posted image

e potpisujem te troubiuser posted image user posted image

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 124
5.8.2010 21:13:39   
boba125
Nisam procitala sve ali mogu ukratko reci svoje misljenje.
Ja nisam otisla u A zato jer sam mislila da cu tu sve dobit servirano i da necu morati malim prstom mrdnuti.Otisla sam zbog mm-a i nije mi bilo lako ostaviti svoj zivot koji sam imala 28 godina i doci tu gdje nemam nikog,ne znam jezik i ne radim.Rado bi se vratila ali...Mm tu radi i stvarno radi i prekovremene i 6 dana u tjednu i ne zali se.Rinta ko konj u nocnoj.Kad se D rodio bio je sa mnom u radjaoni i poslije je isao raditi,nije dobio slobodno.Ima relativno dobru placu ali da nas troje mozemo od toga ugodno zivjeti,e, ne mozemo.Jedva cekam da zavrsim tecaj njemackog pa da pocnem raditi,nije mi ni vazno sto i gdje samo da se pokrenem i da zaradim.Posla ima i ak si voljan raditi bit ce i placen.Ali ima i onih kojima je svejedno i cekaju svaki mjesec socijalnu-to ja ne kuzim i nikad necu skuzit user posted image
Treba puno truda i odricanja ako hoces imati nesto bez obzira na to dal si u Hrvatskoj,Austriji,Njemackoj...

< Poruku je uredio boba125 -- 5.8.2010 21:14:06 >

(Odgovor članu leilany)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!