Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 22.7.2015 7:51:17
|
|
|
|
BUMBI
|
Jutro cure Hipo meni su rekli da smijem piti vode cim su mi prvi put izvadili krv.Nije ni meni to nesta strasno za popiti,teze mi bilo sto nisam smjela jesti aaaa,vec je dobro vruce
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 22.7.2015 8:47:08
|
|
|
|
hipo
|
Jutro! Isla sam ravno u Breyer na oGTT jer da sam isla prvo u labos na kvartu dat mojracu i vadit krv za drugo to bi znacilo gladovat sat vremena duze Budem to sutra il prekosutra. Bocnulo me prvi put, dala mokracu i popila "sokić". Toliko sam gladna da bi i otrov popila, ovaj njihov bućkuriš je ok, ko prezasladjena limunada, zao mi je sto je nije bilo vise Hvala na info za vodu, ponjela sam malu bocicu iako i kod njih ima automat s vodom. Gladnija sam nego inace samo zato jer ne smijem jest Jutros sam spavala u komadu do 6 i onda pi-pi i tulum s bebom i glad, jedva sam jos sat vremena uspjela odspavat. Sinoc nije bilo struje sat i pol, mislila sam da cu umrijet bez ventilatora pa sam sve otvorila i na balkonu cekala da temp padne. Muz je htio da odemo negdje al sam cula da je veci kvar pa nisam bila sigurna hoce li to brzo popravit-a bez lifta se ne bi pentrala gore Bumbi, super za ormar, malo-pomalo sve si sredila
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 22.7.2015 13:06:51
|
|
|
|
hipo
|
PREGLEDI: SRPANJ leptirica ČETVRTAK 23.07. KOLOVOZ katy PONEDJELJAK 03.08. ruzmarin ČETVRTAK 06.08. atina PETAK 07.08. Luce PETAK 07.08. bumbi UTORAK 11.08. Sunshine PONEDJELJAK 17.08. RUJAN katy UTORAK 01.09. hipo ČETVRTAK 03.09. bocika endless Missy Nirvana
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 22.7.2015 13:39:49
|
|
|
|
Atina282
|
baš se veselim svaki put kad vidim ove preglede, obožavam gledati kako se penjem gore, pregled mi je sve bliži hehehe ne mogu dočekati
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 22.7.2015 14:10:27
|
|
|
|
hipo
|
Atina, sve si bliže i bliže vrhu popisa za pregled došli nalazi glukoza natašte 4,5 ref < 5,1 nakon 60 min 8,6 ref < 10,0 nakon 120 min 7,1 ref < 8,5 To je valjda ok što se tiče šećera, a urin ima leukocita i eritrocita malo previše i piše dosta bakterija, pa će me pretpostavljam slat na urinokulturu. Mejlala sam nalaz i dr. pa ćemo vidjet šta će mi reć. Danas radi popodne, pa ako ne odgovori do kraja mog radnog vremena budem zvrcnula tako da ako moram po novu uputnicu to pokupim danas. Dok sam imala ešerihiju išla sam 6x na wc po noći, sad odem 1. nadam se da se gospođa nije vratila.
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 22.7.2015 14:15:29
|
|
|
|
Atina282
|
hipo ja sam imala stalno problema s nalazima mokraće, a tablete su djelovale samo na par dana i onda opet problemi. Ne znam dali si čitala post koji sam napisala kako sam se riješila bakterija
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 22.7.2015 14:24:41
|
|
|
|
Atina282
|
IZVORNA PORUKA: Atina282 drage moje, nisam imala vremena javiti vam se...pročitala sam sve vaše poruke.. ne znam dali koja od vas ima problema s mokraćnim kanalima, upalama i bubrezima u trudnoći kao ja,ali konačno sam našla rješenje i već 2 tjedna mi je puno bolje.. dakle ako koja od vas ima išta slično evo "recepta": svako jutro kad se probudite na tašte popijte pola iscjeđenog limun (ako imate ispod 70 kg) ili cijeli (ako imate više od 70 kg) i u to dodajte tople vode, nije ugodno za piti dosta je kiselo ali je jako zdravo, a preko dana svaki dan popijem 2 velike šalice čaja od brusnice,ali naravno bez šećera.. i nakon svakog mokrenja se perem dole u kamilici. Ništa mi nije pomagalo do sada, nikakvi antibiotici, kreme, vaginalete NIŠTAAA! to je preporuka jednog starog ginekologa koji je puno godina u mirovini i doista djeluje, kaže da je jako zdravo kada bi sve trudnice to radile bez obzira imale probleme ili ne, pa eto
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 22.7.2015 14:30:35
|
|
|
|
hipo
|
Budem probala atina dok sam imala ešerihiju sam puno pila brusnice, već mi se bila dobro zgadila. Limuna sam isto dosta uzimala, al sad već bar mjesec dana nisam ni jedno ni drugo. Limun mi je super, ne smeta mi kiselo Hvala što si me podsjetila na taj post.
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 22.7.2015 17:30:24
|
|
|
|
nirvana777
|
Hipo, 20.08. je sljedeći pregled ide lista polako sve bliže terminima bravo mi Mene sad čudi kako me nije slao na te pretrage ko vas, samo na testove senzibilizacije pitala sam prošli put dal trebam kontrolirati šećer, kaže da ne. hmm
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 22.7.2015 17:33:38
|
|
|
|
hipo
|
PREGLEDI: SRPANJ leptirica ČETVRTAK 23.07. KOLOVOZ katy PONEDJELJAK 03.08. ruzmarin ČETVRTAK 06.08. atina PETAK 07.08. Luce PETAK 07.08. bumbi UTORAK 11.08. Sunshine PONEDJELJAK 17.08. Nirvana PONEDJELJAK 20.08. RUJAN katy UTORAK 01.09. hipo ČETVRTAK 03.09. bocika endless Missy
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 22.7.2015 17:37:36
|
|
|
|
hipo
|
nirvana hm, mislim da bi te neke pretrage morali svi dat bez obzira je li sve protice uredno ili ne provaj inzistirat, vjerojatno on misli da je sve ok pa te ne salje ili nek ti bar argumentira zasto ti sve to ne treba? Jesi radila ista od krvi, urina, secera? Jel ti mjere tlak dvaki put? vaganje i ona test trakica za urin?
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 23.7.2015 6:43:10
|
|
|
|
hipo
|
Jutro! Sto je ugodno ovako rano ujutro!Sinoc je bio horor. 10 navecer a 34 stupnja. Suludo. Nego ja spavala bez da se probudim inidem na Wc !!!! Nadam se da ce veceras past koja kap kiše!
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 23.7.2015 7:06:38
|
|
|
|
katy1503
|
Jutro!!!! fino je jutros stvarno, slusam na radiju najavili moguce nevrijeme ali tek kasno navecer.. pa nek padne bilo sto Ja jucer bila u setnji do pol 11, rekla bi uspavala malu pa me nocas pustila da spavam ..ljubi je majka Jos samo koji dan i duže spavanje kad je najhladnije Hipo - super za OGTT! rezultati odlicni! i ja sam imala nesto bakterija u urinu kada sam radila u Breyeru i poslala me onda na urinokulturu i srecom kod mene je sve ok. Nadam se da ce i kod tebe biti nesto prolazno Nirvana, meni je isto cudno! kod moje doktorice OGTT svi moraju napraviti, do sada sam vec dvaputa vadila krv, kako sam Rh- vec dvaputa sam bila u Petrovoj da senzibilosti a to me ceka opet sad u 08 mj ... Nadam se da ti bar kontrolira sve na trakicu kada si na pregledu . i nije mi bilo jasno kada si rekla da si bila na proslom sad pregledu i da se sljedeci put važete ? Ti ili beba? Bebi izbaci automatski izracunata težina na osnovi svih dimenzija koje izracuna a tebi bi trebao/la mjeriti tezinu svaki put, zar ne? di su ostale curke?
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 23.7.2015 7:48:14
|
|
|
|
hipo
|
Katy doktor mi je samo mejlao da je nalaz kOGTT uredan. bakterije nije. Dao mi je u utorak uputnicu za pretrage krvi i urina kompletne pa valjda ceka to prije urinokulture. breyer sam zvala da vidim (jucer) jer im treba prvi urin, rekli su mi ne,pa kad sam dosla tamo hedva da sam imala prst ipo mokrace i nisam dala srednji mlaz-pretpostavljam odatle bakterije. Naaaadam se. Danas sam u labos odnjela streberski srednji mlaz pa cemo vidjet je l ima cega ili nema. Ja bi da nema Curke su il na moru il u radovima. Joj mene radovi tek cekaju moram se naoruzat zivcima.
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 23.7.2015 10:41:38
|
|
|
|
katy1503
|
Hipo, drzim fige da je urin i KKS ipak ok Pravi si narkoman koliko uboda ovaj tjedan Ja bila sad u centru, obavljala nesto poslovno, mislila da cu umrijeti kad izadem iz auta na par korakaaa ... uzas .. jedva cekam doma .... Joj mi imamo srece s stanom, kada smo ga kupovali odmah smo kupili sa dvije spavace sobe, sebi manju, napravili sve po mjeri a ona vec "dječja" nam je sluzila kao spremište za sve .. sad muža ceka farbanje i slaganje krevetica, stola za previjanje i tome slicno a ja sam samo nadzor ...soba ce nam biti žuto - zelena ali zidovi bijeli ... jos 6 radnih dana
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 23.7.2015 10:58:09
|
|
|
|
hipo
|
katy u centru je nehumano, meni je u centru ured Mi još nismo odlučili koje će boje bit, al mislim isto nešto neutralno, ako nam se posreći možda će nakon curke doć još jdna koja beba, ko zna možda bude dečko pa da ne moramo prefarbavat u drugu boju. Naš je stan imao samo jednu spavaću s totalno debilnim rasporedom prostorija pa smo sve pretumbali i prerasporedili, tako da će beba imat svoju sobu, kupaona i wc su malo manji, al nam je nekako bilo važnije da mi i djete/djeca imaju svoju sobu, i da imamo kuhinju+blagovaonu+dnevni (to nam je povezano). Sestra i ja smo znale dijelit povremeno sobu s bratom, ne znam zašto su nas starci stalno selili po kući i nije nam smetalo pa valjda ako budemo imali 2 i budu različitog spola, neće ni njima. A ko zna, možda jednom i preselimo u nešto veće, iako mi se ne da jer sam se naseljakala po Zagrebu ko student i pomisao na pakiranje i traženje novog stana me izluđuje. Ja ne mogu ništa radit. Mislim da ću upalit klimu, al ne znam oće li mi to rashladit mozak.
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 23.7.2015 13:56:37
|
|
|
|
hipo
|
Dobila nalaze. tj, poslala muža u labos po njih. Beba popoapala moje Fe, pa je s 21 palo na 10 i sve ono drugo vezano uz željezo je malo pošemereno pa pretpostavljam da ću dobit nešto za to. Drugo mi se čini uredno i jetrene probe što smo gledali radi onog osipa koji dođe, ode, dođe, ode... U urinu nema leukocita i eritrocita kao jučer, al ima nešto bakterija, ja ću bit mirnija ako mi da urinokulturu. Zvala sam doktora od 12.20-13.30, preko 80 poziva!!! Nisam uspjela dobit!!! Inače se sestra javi čim zazvoni, ili ako baš ne može jer joj je netko u sobi, iz drugog, maksimalno 3. puta uspijem ih dobit. Možda nešto s linijama ne štima. Uglavnom moram čekat sutra, kada rade popodne, ako mi se nakon pol sata zivkanja ne jave, idem do njih. Nije neka panika, al sam htjela nosit mokraću na urinokulturu sutra ujutro tako da budem sigurna da ću dobit nalaze slijedeći tjedan dok mi doktor ne zbriše na GO. Onaj iz druge smjene koji ga mjenja mi nije nešto simpatičan. A šta sad, ne mogu ništa nego čekat sutra popodne, pa kako bude. Ako ima neka beštija koju treba potuć antibiotikom, čini mi se da nije tako strašno jer nemam nikakvih simptoma, eto noćas nisam nijednom bila na wc-u, ništa ne boli, ne pecka...pa se nadam a ćemo to lako rješit. A jesam dosadna danas, sama se sa sobom dopisujem na RR
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 23.7.2015 15:05:31
|
|
|
|
leptirica111
|
EV i mene cure došla s uzv
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 23.7.2015 15:06:44
|
|
|
|
leptirica111
|
EV i mene cure došla s uzv
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 23.7.2015 15:12:50
|
|
|
|
leptirica111
|
Jao poludit ću s ovim pisanjem poruka ispočetka Da prijavim, beba je još uvijek muška dugi smo 28 cm i teški skoro pola kg gin.mi danas bila sva u oblacima jer ide na g.o. pa sam sve sama morala joj na nos stavit sta treba i kad.ugl.dala mi uputnicu za OGTT idem u pon.. zatim upit. Za uzv u Petrovoj posto ću tamo rađati i još rundu heferola sljedeći pregled mi je 31.08.
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 23.7.2015 15:18:35
|
|
|
|
hipo
|
PREGLEDI: KOLOVOZ katy PONEDJELJAK 03.08. ruzmarin ČETVRTAK 06.08. atina PETAK 07.08. Luce PETAK 07.08. bumbi UTORAK 11.08. Sunshine PONEDJELJAK 17.08. leptirica PONEDJELJAK 31.08. RUJAN katy UTORAK 01.09. hipo ČETVRTAK 03.09. bocika endless Missy Nirvana
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 23.7.2015 15:21:55
|
|
|
|
hipo
|
Leptirice, drago mi je da momčić napreduje! Sretno u ponedjeljak na OGTT-u! Želim ti ugodno ispijanje tekućine, ugodno osoblje i još važnije uredne nalaze! Javi nam kako je prošlo! Izgleda da smo odradile preglede u srpnju, jedino ne znam za cure koje nam se nisu javile neko vrijeme jel imaju one ovih dana preglede. Nadam se da su sve ok i da im bebači lijepo napreduju.
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 23.7.2015 15:33:54
|
|
|
|
Atina282
|
leptirice bravo za bebača i super što je sve u redu cure moje ja danas uopće nisam išla kuhati koliko mi je vruće...danas sam jela već petsto puta, a tekućine sam popila sigurno već 3 litre,ako uzmemo u obzir da sam pojela skoro pola ljubenice sama hehe jedva čekam ovo najavljeno zahlađenje
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 23.7.2015 15:49:23
|
|
|
|
leptirica111
|
Fala cure na ljepim željama i ja danas već stoput jela nez sta mi je valjda vrućina udarila u glavu ko će u pon . gladovati dva sata jaoo xd
|
|
|
|
RE: jesenske bebice 2015 - mali zamotuljci 23.7.2015 17:22:05
|
|
|
|
hipo
|
Vrucina nenormalna, iz asfalta i zgrada sve kipi. Tu je sad pocelo jaaako puhat, vidjet cemo hoce li zahladit. Ja samo radim neke hladne salate tako da eventualno samo zakuham tjesteninu. Kupila sam sad peceno pile, malo pojeli, a drugo cu usitnit za salatu da imam gotovo, narezem svjezeg povrca, mrvu maslinovog ulja, tijesta i njam.
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!