Snjeguljica_83
|
IZVORNA PORUKA: noemaa Uglavnom, išli na predstavicu u vrtić. Bio je sav uzbuđen, veseo, preveseo. Kad si je vidio kompiće, sreći nema kraja. Tete ih stavile na neki okrugli tepihić i sad počeli pjevati, nešto usput pokazivati rukicama itd.Moj nam je unaprijed rekao da on neće pjevati. Fala bogu, nije bio jedini koj nije usta otvorio. Ali se lijepo okrenuo od teta, i gledao jednog frendića...I onda je počeo cičati od sreće i tako se lijepo počeo smijati. Pa su ga tete nekako okrenule. Poslije je još bio neki kao ples za dječicu, tu je nešto odstajao (dobro, tu se pola dječice rasipalo svojim roditeljima, pa tako i on). I onda radionica. Svi lijepo rade većinu vremena, a on frajer (uz još jednog dečkića) u 10 min napravi to nešto i onda - trk se igrati. Dobro, ni to me ne smeta, ali... Kad je došlo vrijeme kući.... ajmeeeeeee...udri u plač, viku, histeriziranje. Ja mu pokušam objasniti, ma kakvi. Neće uopće slušati. Mm ga je izvikao nek prestane plakati, ma kakvi. Do kuće imamo 15-20min autom, cijelo to vrijeme je vikao: "Ja hoćem u vutić! Ja ne bi išao doma!" I kad smo stigli doma, onda je još dobrih pola sata to ponavljao u plaču/vikanju... Mi smo ga samo ignorirali, kad prve dvije metode nisu djelovale, šta više raditi... Mm bio ljut ko pas. Je rekao da ga više nigdje ne vodi dok bude radio ovakve drame. Nakar sam ga ja malo skulirala, jer kako će onda naučiti prestati raditi ovakve drame ako ga više ne budemo nigkamo vodili?!? I mm je bio ljut jer je samo naš uz onog jednog još tako bio živ... Drugi su bili tako mirni, radili s rodilteljima...milina... Ma takva je i Ema bila kad je imala između 2.5 i 3.5 godine. Kažu "ta grozna druga godina" To trebaš izdržati... Vrištanje, bacanje po podu (dobro, Ema se nije bacala), ali to ide zajedno često, pravljenje drame pred drugima da te prosto sram. TO PROĐE. Evo, kako je Ema napunila 4 godine, to se nije dogodilo, kao da se nikad nije događalo.... Čitala sam da je za zabrinuti se ako se takve epizode događaju viđe od 4 puta dnevno.... Zato, naoružajte se živcima i igrorirajte. Teško je, al kad prođe, ne sjećaš se više toga. Guglaj ovo: TANTRUMI. To su ti ispadi kod klinaca i naići ćeš na brdo savjeta kako se nositi s tim. Meni je pomoglo. Čak sam posudila i knjige iz knjižnice i čitala, čitala, čitala... Bilo mi je lakše. Onda sam čitala i mužu jer nema šanse da on to sam pročita, a kopirala sam i mami par tekstova jer se jadna i ona susretala s tim čuvajući Emu. Nadam se da sam ti bar malo pomogla.