Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.12.2015 8:35:24
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Jutro! Subby, pomoći ću ti ovako: išla sam na plivin kalendar trudnoće i upisala tvoju zadnju m. 2.8. i izbacilo mi je da si u 21. tjednu trudnoće. A tebi je došlo ručno računajući da si u 20. tjednu? Boooo... Meni isto budu neke nelogičnosti oko mog računanja i računalnog, ali uzdam se u računalno i bok. A super kako si još više trudna no što jesi! Prekrasno što ti se javlja.... A jooooj, jedva čekam ovu svoju mrvicu!!! Nadam se da je sve u redu, da raste, jača i da će se javiti svojoj mami, a onda poslije tati i sestrici.... Danery, zaboravila sam ti napisati kako kod nas funkcionira odnos slatko i aktivnost. Nema toga. Ema ne jede slatkiše. Evo, ima ovaj adventski kkalendar i disciplinirano jede svaki dan jednu čokoladicu. Kod mojih je znala jesti tu i tamo krofnu s čokoladom. To je sve od slatkog. Bomboni.,.. par pezova i to je to. Ona više voli grickati slano, štapiće i ribice.... ALI moja nećakinja je bila hiperaktivna zbog slatkog. Voljela je jesti slatko i voljela je piti vodu i šećer i moji nisu primjetili da je stvarno luda od toliko šećera. Ukazala sam im na tu vezu i onda su skužili. Nakon što nije više jela toliko slatkog, bila je mirnija. Ma to je povezano. Čitala sam po forumima bezbroj primjera..... E sad, mi Emu, ali ni itko u našem okruženju, nismo naučili na slatko, niti ona traži (traži dva zalogaja nutele da se zasladi) pa je ne moramo odvikavati od toga. Barem nemamo taj problem. li zato imamo druge.....
< Poruku je uredio Snjeguljica_83 -- 21.12.2015 8:38:42 >
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.12.2015 8:38:14
|
|
|
|
noemaa
|
jutro, cure! ola, subby! ja mislila da te nema jer namještaš blagdanski avatar. lako ti je za računanje termina: 7 dana nadodaš danu zadnje menstruacije i oduzmeš tri mjeseca od mjeseca iste. dakle, ako ti je zm bila 2.8., termin ti je 9.5. tako ti ginekolozi računaju. ja odoh sad u banku, uplatit kolajnu ljubavi i povući sve račune iz druge banke jučer smo maleni i ja pekli kekse, uživao je radeći s kalupima... baš su nam fini ispali. pusa svima
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.12.2015 8:40:53
|
|
|
|
noemaa
|
snjeguljice, pisale u isto vrijeme. nemate problem sa slatkim??? ajme, ja tumoram šutjeti jer ja sam čokoladomanka prava.
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.12.2015 8:44:17
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
IZVORNA PORUKA: noemaa snjeguljice, pisale u isto vrijeme. nemate problem sa slatkim??? ajme, ja tumoram šutjeti jer ja sam čokoladomanka prava. Kćer mi ne voli slatko, ali zato ja potegnem za obje. Poslije svakog ručka zasladim se, i premda bih se trebala sad čuvati, ipak se zasladim. A pazi, danas moj brat puni 40 godina! I da neću probati Brionkinu schwarzwald-tortu?!
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.12.2015 8:48:05
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
PROLJETNE BEBE - TERMINI trudnica1983 - 5.4.2016. danery - 2.5.2016. subby - 8.5.2016. Pchelitza - 13.5.2016. noemaa - 16.5.2016. mutilica - 24.5.2016. chrna - 29.5.2016. Snjeguljica_83 - 12.6.2016.
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.12.2015 8:49:42
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
NAŠI PREGLEDI chrna - 21.12. noemaa - 28.12. Snjeguljica_83 - 29.12. noemaa - 30.12.
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.12.2015 8:50:26
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Chrna, sretno na pregledu danas!
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.12.2015 9:07:01
|
|
|
|
danery
|
jutro vi već ispisale čudesa,a ja se narintala danas sam namjerila peći keksiće ili kakav biskvit za čupavce i sl.,a i do lidla i offertissime moram po sitnice za poklone.... gledala sam malo borove,ajme kakva divna jela od 2-3 m,al 599 kn al da imam gdje s njom i da mm nije alergičan na božićno ukrašavanje,kupila bi ju i držala bar mjesec dana načičkanu da prijavim pregled za 12.1.... Snjeguljice,ja sam se jučer nasmijala oko slatkog ajme.....isteklo famoznih tjedan dana,i ja maloj ponudim sladoled....liznula 2x iz žličice i kaže neću više,presmrznut mi je sad dolazim u napast da sve slatkiše strpam u dubinski
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.12.2015 9:39:17
|
|
|
|
subby
|
Ma joj sad sam skuzila kako Sam se zeznula s racunanjem. Drzala Sam stolni kalendar gdje tjedan zapocinje nedjeljom i tu mi je taman pocinjao svaki tjedan trudnoce. Sad kako sam ga maknula u glavi mi stalno da mi tjedan trudnoce pocinje s ponedjeljkom pa me bunilo. Ugl, nekako sam se smela sa svime, sad sam gledala rucno izracunate tjedne (na pocetku trudnoce sam si ispisala tjedne tocno s datumima) i tamo je isto evo 21.tjedan tako da je sve opet super Hvala vam svima na pojasnjenjima. Joj I ja bih jela kolaca sad. Jucer mi je dosla ideja za Schwarzwald tortu, a sad se I ovdje spomenula. To je znak :) Jel imate neki dobar provjeren recept? Moram priznati da ju jos nisam nikada radila.. Nasla sam nekoliko zanimljivih recepata na netu, al ako vec netko ima isprobani, to je uvijek najbolje
Always remember to be happy! Happy baby #1 happily arrived :)
|
|
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.12.2015 9:45:39
|
|
|
|
danery
|
meni se kolači prave,a ne jedu baš me i ne vuku previše.... svarcvaldicu nisam nikad pravila,pa ti nisam od pomoći,a ni ne volim ju baš,pa ono.....dabl mis
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.12.2015 9:54:56
|
|
|
|
chrna
|
Jutro curke! Evo mene čisto da vam tu sam, čitam vas, nemam niš pametno za reć pa šutim snjeguljice tnx pregled mi tek u 17, pa vam javim kaj je bilo.
|
|
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.12.2015 15:24:33
|
|
|
|
noemaa
|
subby, eto slatkog avatarčića još chrna bi trebala pa smo u kompletu. snjeguljice, za listu, bome je ovako bolja, preglednija i poznatija. čak i s trudnicom se pitam što je... ona se na početku javila kojim postom, a sad je nema.. danery, imate li u blizini kaufland? mi smo prošle godine nakon dočeka kupovali spežu. i slučajno nabasali na extra popuste, 90%!!!! tako da smo sadašnji bor, oko 1,7m platili pišljivih 20,00kn!!! tako da... sačekaj kraj blagdana i onda hop na jelurdu!
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.12.2015 15:47:39
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
Noema, kako mislis poslije doceka? Pojasni. :D mi bi novi bor, a k tome jeftin!
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 21.12.2015 16:52:01
|
|
|
|
noemaa
|
Pa ove godine smo bili u prvom mjesecu,mozda je bio drugi tjedan u sijecnju i slucajno vidjeli akciju na sve ukrase,borove. Bilo je ogromnih za 50kn.u kauflandu. Mozda bude i ove godine,tj,za koj tjedan
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.12.2015 7:34:04
|
|
|
|
Snjeguljica_83
|
IZVORNA PORUKA: noemaa Pa ove godine smo bili u prvom mjesecu,mozda je bio drugi tjedan u sijecnju i slucajno vidjeli akciju na sve ukrase,borove. Bilo je ogromnih za 50kn.u kauflandu. Mozda bude i ove godine,tj,za koj tjedan Aha, jer si prije napisala "poslije dočeka". Ja sam te shvatila doslovno i zamislila te kako ste dočekali novu godinu u ponoć i onda išli u šoping! Siily me!
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.12.2015 7:36:29
|
|
|
|
noemaa
|
IZVORNA PORUKA: Snjeguljica_83 Aha, jer si prije napisala "poslije dočeka". Ja sam te shvatila doslovno i zamislila te kako ste dočekali novu godinu u ponoć i onda išli u šoping! Siily me! sad si me nasmijala!
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.12.2015 7:39:02
|
|
|
|
noemaa
|
cure, da se požali, sanjala sam užassan san: AB u 5.mj. joj, nadam se da mi takve snove rade trudnički hormoni... i ništa drugo... je li normalno sanjati takve gluposti u trudnoći? i jelda da je stopa spontanih izrazito niska nakon 3.mj.? utješite me makar da mi bude lakše. kako ste vi? pripreme za božić u punom jeku? odoh sad k endici, po nalazima mi se tsh ponovno povisio, dupli od snjeguljičinog. 3,14! sigurno će mi opet povisiti dozu. ma neka, sve samo da bebač bude dobro i da ostane tu onako kako i treba.
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.12.2015 8:53:07
|
|
|
|
danery
|
jutar noemaa,odmah da ti kažem,čuda se sanjaju u ,čuuuudaaaaaa....bar ja,neku noć sam sanjala da mi netko pokazuje naušnice sa likom majke božje i ako ju vidim,onda će biti neka velika svađa..... da bi usred tog sna bila napola budna i kao da je netko sjedio na meni i nije mi dao da se okrenem,kad sam se razbudila,zatekla sam se kako se molim malo reči da sam se smrzla,zbrisala kod muža u krpe,a malu je išao pogledati par puta kroz noć.... sretno na pregledu našoj persidi ispao i drugi zubić,ovaj puta je poželjela sirota 2 bombona...i to jedan za sebe,a jedan za tatu....a ja u kući sve neke bombone bez omota imala,u 11 navečer pretres ormara i kod nas i kod prabake u potrazi za bombonima,ajme,kao narkići u krizi
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.12.2015 13:01:41
|
|
|
|
noemaa
|
danery, jesi li bar uspjela nać tih dva bombona? vidiš, kad poludiš jer izvodi neke svoje gluparije, samo se sjeti njezine skromnosti i bit će ti opet smirena duša. bravo za malecku evo me od endice, i da, povećala mi opet dozu. kaže da u drugom i trećem tromjesečju bi TSH trebao biti max. 3, a meni je 3,14 - a s obzirom da će vjerojatno još rasti, mi je povećala... i sad sljedeći pregled kod endice je 28.1. uspjela sam se prošetati po centru, osjetiti duh blagdana, taman je došao djed mraz i dječica se sakupljala oko njega. božićni sajam.... ma guštić. a sad brzo smisliti ručak pa dočekati svoje dečke. cure, kako ste vi?
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.12.2015 13:38:52
|
|
|
|
subby
|
Ja isto razmisljam sto cu za rucak pa mi je najjednostvnije grasak varivo s knedlicama. To je lagano i ukusno. Htjela sam vas pitati nesto u vezi vrtoglavica. Naime, meni se u zadnja cetiri dana dva puta dogodilo da mi odjednom kao krene skroz blaga vrtoglavica, ali traje oko cijele minute. Prvi put mi se dogodilo dok sam lezala pa sam ustala misleci da ce mi biti bolje, ali i dalje mi je bilo isto, a jucer set_am s muzem i odjednom mi opet krenulo i isto tako traje duze i samo od sebe prestane. Zasto mi se to dogadja? Nikada mi se nista slicno prije nije dogodilo. Trenutno ne mogu do nijedne doktorice pa ne znam sta bih uopce mislila... Prvo mi je palo na pamet, nizak tlak, al opet ja nemam nizak tlak, onda zeljezo, mozda mi fali (u tabletama koje uzimam imam i 20mg zeljeza).. Sto bi moglo biti, jel ima tko neku ideju?
< Poruku je uredio subby -- 22.12.2015 13:46:02 >
|
|
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.12.2015 13:40:19
|
|
|
|
subby
|
dupli post, ne znam kako obrisati.
< Poruku je uredio subby -- 22.12.2015 13:45:25 >
|
|
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.12.2015 14:20:25
|
|
|
|
danery
|
subby,misli da je željeto,i ja leluja već par dana,moram pitati doca da mi napiše recept za dodatno.....nema veze što ga ima u vitaminima,to je mala količina.... ja spohala šnicle,skuhala paradajz juhicu,pomfri ću kad moji dođu ispeći.... popodne se kontam pozabaviti keksićima s curkom,al vidjet ćemo kako ćemo se dogovoriti,vani je lijepo,pa bi mogle malo u šetnju....
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.12.2015 20:23:05
|
|
|
|
noemaa
|
I,jeste uspjele ispeci keksice,danery? Subby, moze biti zeljezo, ali i trudnicki niski krvni tlak. Pijes dosta tekucine? Mi bili kod djeda mraza, maleni odusevljen,i opet cendranje za doma:"ja necu doma,meni se ne svida kuca,meni se ne svida ici doma..." ali barem je trajalo samo tijekom voznje. Kad smo stigli,posvetio se poklonu. Sutra radim njokice, tata ce napravit sugo. Svima laku noc,mirne snove, a sebi zelim sto uspjesnije uspavljivanje klinca,vec mi je sad dao do znanja da nece ici spavati.
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.12.2015 21:11:51
|
|
|
|
danery
|
ma na kraju mala i baka otišle lajsati po trgovinama,a ja solo ispekla keksiće,medenjake i neki rolat.... no dobro,ne žalim se,konačno sam uspjela popiti kavu sa mm-em na miru on se napasao tog rolada jer sam rezala da vidim kako je ispalo,e sad ću mu za božić ispeć čitavu kutiju i spakovati pod bor samo za njega ionako nije za neke poklone,a ovo će smazati,pa sretan on,sretna ja.... mala ide u krpe,pročitali smo priču,e sad nam ne gine bar 5 minuta pjevanja iz kreveta
|
|
RE: proljetne bebe 2016. 22.12.2015 23:02:15
|
|
|
|
subby
|
Pijem tekucine.. Procitala sam da je 8 casa optimalno, ali popijem i vise ako sam zedna.. Danas mi se opet dogodilo dok sam setala, al ajd.. Jest cu vise namirnica sa zeljezom i pit jos vise vode dok ne dodjem do doktorice. Hvala na savjetima:) Wow, vi ste sve tako marljive, svaka cast.. Ja cu samo sarmu i schwarzwaldicu za Bozic.. Blago vama, vi vec imate klince, bas uzivam citati o vasim zgodama
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!