noemaa
|
curke, jutrooo! evo me na doručku. vrijeme gnjecavo, mokro. bez veze. danas mm je od jutra do sutra na poslu tako da ga prije 19h nema doma pa ću ja morati po miceka. eto, taman se bila pohvalila svekrvi kako nam maleni lijepo - čak tjedan dana - spava cijelu večer u svom krevetu i sad zadnje dvije noći opet u 1, 2 buđenje i prehitavanje k nama u krevet. još se nisam htjela tu vama hvaliti da nas ne ureknem i eto ga. jučer bila kod doktorice opće prakse, rekla mi da to moje mjesečno kašljanje ima malo veze s alergijom, a malo i s laganim virusom koji se ušuljao i sad neće van, moram jačati imunitet i izbjegavati puno ljudi. hmmm... kao da nisam zarazna jer nemam temperaturu, ali ako dođe netko zarazan može se lako zalijepiti za mene. i, da, prije nisam pisala, ali sam se sad sjetila : prije par dana sam bila kod endokrinologa za moj TSH. od doktora uvijek bude netko drugi, pa tako i taj put. čini se iskusan, stariji itd. lijepo mi je rekao da sam ja jedna od mnogih umjetno stvorenih pacijenata. da je njemu totalno bezveze terapija koja je povećana jer sam u 2.tromjesečju trudnoće na 3.13. sad mi je bila 2,3 pa ju je ostavio istom. rekao je da ga živcira jer čim trudnica koja nikad ne uzima terpaiju ima npr. 3,5 odmah se daje praktički doživotna terapija, a da se uopće ne bi trebalo. da je to sve povezano s farmaceutikom i njezinim zgrtanjem novca. pa mi dao za primjer siromašnije žene na prostoru bivše Juge. rekao kako one rode i po 10 djece, a tsh im je ultra visok, niti ga ne kontroliraju, a vas tu šetkaraju svaki mjesec na krv i za vrijednost od 0.3 daju/povećavaju terapije. sam ga na kraju toga pitala: dakle, hoćete reći da ovo pijem bez veze? njegov odgovor: moje kolegice koje su trudne, ne uzimaju terapiju, a imaju npr. 4,5 TSH. pa sad vi sami prosudite. ja sad neću ništa mijenjati jer su vam drugi davali stalno... ok., onda sam ga pitala mogu li ja jednog dana, nakon trudnoće, polako i prestati s tom terapijom. nekako se kao nasmijao bez određenog odgovora. rekao je da je drugo ako imam cijeli život s tim problema, ali ako je to uzrokovano trudnoćom, hm,hm---- baš tako. sad ti budi pametna i čitaj između redova. tako da ću ja pokušati prestati nakon trudnoće. budem si smanjivala, pokušat će se i s doktorima možda dogovoriti, pa da vidimo...
< Poruku je uredio noemaa -- 3.2.2016 10:42:25 >