RE: Termin - jesen 2013. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

glagla -> RE: Termin - jesen 2013. (16.10.2013 8:56:07)

Jutro vam drage moje....prvo čestitam svima koje su rodile [sm=bravo.gif]....a drage trudnice koje još nisu želim vam lagan i brz porod. Ja sam rodila 11.09 (ranije misec dana) malog Luku ... Vidim tu se spominje dojenje i masiranje grudi,ja sam sa prvo troje imala jako upaljene grudi...ovaj put mi sestra u bolnici rekla da masiram grudi kad god stignem....maleni nije bio sa mnom u sobi ,a pošto sam rodila na carski ,mliko mi došlo tek 4ti dan...tako da sam ja po cile dane imala vrimena i samo sam masirala grudi...nisu mi bile bolne,a ni upaljene. Malenog sam počela dojit tek negdi 9ti dan...odma je prihvatio...sve nam ide super. Ali ...imam problemčić sa dudom....NEĆE dudu [sm=duda.gif]...[sm=smiley19.gif],ja mu je stalno nudim a on neeeeće ... tako da mu moja sika služi kao duda [sm=smiley13.gif],stalno visi na siki,kad god zaplače ja vadim siku...ne mogu izać ni u trgovinu.... Ima li neko neki savjet,dali je neko ima tih problema? pliiiiz help [sm=smiley36.gif]

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (16.10.2013 10:48:50)

Al zato sam navečer zaspala ko top! A prethodno smo smazali cijelu tepsiju kolača [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]! Što se kila tiče 38 tt +14kg, i iskreno se nadam da će ovaj put nešto i ostat kila od trudnoće!
Ganja svakako trba iskoristit ovo vrijeme za šetnje dok se još može, tko zna kakva će zima biti!
Glagla ne znam što da ti kažem za dudu. Mi smo počeli sa nekih 6 tjedana i odmah ju je htio, ali ima djece koja jednostavno neće. Iako duda na početku stvarno puno olakšava!

Kazimira -> RE: Termin - jesen 2013. (16.10.2013 12:02:05)

eee Glagla moj mali nije htio dudu, nema šanse......sisa je bila zakon.....ali je zato cicao malo jezik a negdje oko godine dana počeo cicati donju usnu.......sad ima 1,5 g i glavno kad se smiri je cicanje usne i ruka u mamainoj kosi......[sm=smiley1.gif]

evo ja sad malo usisavala i več me leđa bole koda bum dobila....danas sam ušla u 38 tj isto +14 NEVJEROVATNO!!! [sm=bravo.gif], a bedasta u bolnici im rekla +17 [sm=smiley29.gif][sm=zmeden.gif], valjda mi je ovo premalo[sm=jezicek.gif]
mm mi slaže kindač, jučer sam dobila njhaljku ili kak se to već zove, moram samo oprati navlaku i joooooš maloooo............[sm=bravo.gif]

pusa bušicama i malim bebicama [sm=smiley31.gif]

MKata -> RE: Termin - jesen 2013. (16.10.2013 18:29:15)

Ni moj N nije htio dudu nikad, a nije ni na cici bio...zamislite tog umirivanja onda...mene je marama spašavala jer jedno vrijeme nije plakao jedino kad bi ga držali i nosili!!
Vidjet ćemo kako će ovo drugo...

Nego, ja sam sutra 36. punih tjedana...a danas me sve nešto smeta, križa me bole, osjećam pritisak i stezanje u donjem dijelu stomaka...jesu to već polako pripreme?

Mislim, nemam trudove, vjerojatno su BH, al danas mi nekako baš teško... [sm=zmeden2.gif]

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (17.10.2013 13:50:50)

pozdrav curke :D
cestitke svim novim mamicam, a vi curke koje cekate drzim fige
da prodje kao meni.
evo mi smo domeka, uzivamo , mazimo i pazimo se [sm=duda.gif]
jako puno papamo i spavamo...cika je zakoooon
nemam bolova nikakvih, samo malo tu i tamo zategne savic
jedan,al nije to nista
rekla mi patronazna da se perem dolje u caju od hrasstove kroe,
da ubrzava zarastanje, pa cu to isprobat danas...
a ovo za masiranje sisa, cemu to sluzi? da se ne upale, il?
meni su dosta velike, i puno,al uglavnom malac to isprazni..
dodajem slikicu u album [sm=smiley27.gif]

Kazimira -> RE: Termin - jesen 2013. (17.10.2013 14:57:03)

hej cure.... ja danas u totalnom bedu.....dobila sam nalaz brisa i nije dobar, Haemophilus influenzae...jedva čekam sutra u bolnicu i ginički po antibiotik, grozim se toga i ne smijem ni čitati po netu o tome....jel koja imala tu bakteriju.....???? samo da sad izdržimo pa da popijem kuru antibiotika......uf[sm=smiley13.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley13.gif]

mirtach ..mali je presladak......masiranje je da se nebi upalile cike, da se kanali otvore.......nisam ni ja imala problema ali kako mi je mali prvih 5 mj spavao cjele noći bome sam se morala dizati, masirati i malo izdajati [sm=smiley1.gif]

pozz........

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (17.10.2013 15:41:41)

Bog cure moje, da se i ja malko javim. Mi smo vam jos u bolnici i bas sam skroz tuzna. Malena je dobila zuticu ali ne fiziolosku vec patolosku,pa smo zadrzane u bolnici. Sva sam tuzna a tako sam se veselila da cemo kuci.

Samo da sve bude dobro,valda cemo i ovo izgurat.

Mirtach samo gustajte,maleni je presladak...[sm=bravo.gif]

Sto se tice dojenja, ja jos uvijek imam malo mlijeka,ali zato vec imam rane na prsima[sm=smiley13.gif]

Trudim se dojit maximalno koliko mogu, pa cemo vidjeti.

Kazimira nazalost neznam nista o toj bakteriji ali sam sigurna da ce proci i da za sve postoji rjesenje,ne brini se!

Pozdrav i ostalim curama, nadam se da ste sve cool[sm=smiley1.gif]

Stojte dobro i veselo...

buducamam -> RE: Termin - jesen 2013. (17.10.2013 18:27:11)

pozdrav svima....samo da vam se malo javim,ii jednu tužnu vijest velim....rodila sam 10.10 i nakon poroda bebica je za 3 sata umrla....bilo je nešto pre strašno.... :(((((((((((((((((((((((( izgubila sam sve čemu sam se veselila....bila mi je prva beba....[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Kazimira -> RE: Termin - jesen 2013. (17.10.2013 18:32:13)

ajme draga......moja sućut, nema riječi koje bi te utješile.....[sm=smiley13.gif]

Vaš mali anđeo, ti i tvoja obitelj ste u našim mislima i molitvama [sm=smiley31.gif][sm=angel.gif][sm=smiley31.gif]

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (17.10.2013 19:00:05)

IZVORNA PORUKA: ljeto

Bog cure moje, da se i ja malko javim. Mi smo vam jos u bolnici i bas sam skroz tuzna. Malena je dobila zuticu ali ne fiziolosku vec je doslo do imunizacije,jer ja imam negativni a ona pozitivni rh faktor,pa smo zadrzane u bolnici. Sva sam tuzna a tako sam se veselila da cemo kuci.

Samo da sve bude dobro,valda cemo i ovo izgurat.

Mirtach samo gustajte,maleni je presladak...[sm=bravo.gif]

Sto se tice dojenja, ja jos uvijek imam malo mlijeka,ali zato vec imam rane na prsima[sm=smiley13.gif]

Trudim se dojit maximalno koliko mogu, pa cemo vidjeti.

Kazimira nazalost neznam nista o toj bakteriji ali sam sigurna da ce proci i da za sve postoji rjesenje,ne brini se!

Pozdrav i ostalim curama, nadam se da ste sve cool[sm=smiley1.gif]

Stojte dobro i veselo...

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (17.10.2013 19:49:05)

IZVORNA PORUKA: buducamam

pozdrav svima....samo da vam se malo javim,ii jednu tužnu vijest velim....rodila sam 10.10 i nakon poroda bebica je za 3 sata umrla....bilo je nešto pre strašno.... :(((((((((((((((((((((((( izgubila sam sve čemu sam se veselila....bila mi je prva beba....[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
ajme pa kako, zašto, što se dogodilo?
moje saučešće!

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (17.10.2013 21:08:22)

IZVORNA PORUKA: buducamam

Moja iskrena sucut draga, strasno mi je zao[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Drzi se mila i budi jaka.

MKata -> RE: Termin - jesen 2013. (17.10.2013 22:05:32)

buducamam...o Bože... [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (18.10.2013 10:06:26)

Kazimira jesi dobila antibiotik? Treba se što prije riješit te beštije, koliko vidim na netu nije baš bezopasna! Ja sam jučer dobila nalaz i sva sreća sve je uredu. Inače ne znam zašto nam tako kasno daju tu pretragu kad neke od nas čekajući nalaz već rode [sm=zmeden.gif] a s tim beštijama se nije za zezat!
Buducamam stalno si mi u mislima! Ne mogu zamislit koliko ti je teško! Baš me potreslo kad sam to jučer pročitala!
Ivana jesi možda ti jučer bila na sv. duhu? Jučer smo imali kontrolu i pričala sam s jednom Ivanom koja ima termin kad i ti i kasnije mi palo na pamet da bi to mogla biti ti! Inače što se kontrole tiče sve po starom. Bila je neka druga doktorica koja me je pregledala napokon nakon 6 tjedana! Uglavnom pomaka nema, al kaže da kod drugorotkinja stanje se može promijeniti u 1 dan i da uz par dobrih trudova beba već može biti vani! Sad me strah da sve dobro prođe [sm=smiley13.gif]

ivana1112 -> RE: Termin - jesen 2013. (18.10.2013 11:58:39)

Budućamam..moja iskrena sućut, nadam se da ćeš smoći snage nadići sve ovo, i da ćeš nam se obratiti kad ti bude lakše! [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Kazimira, nemam pojma za tu beštiju, prvi put čujem, javi kad saznaš o čemu je riječ. A što se tiče antibiotika, meni je to već stalni suputnik u trudnoći, i u prvoj i u drugoj trudnoći sam ga 2 puta pila zbog BHSB-a, i sad joši 3. put zbog upale prsta. [sm=smiley13.gif]

Komarac nisam bila, naručili su me tek 29.10. Valjda budem izdržala do tad, iako, kakve kontrakcije imam, sumnjam...
Sve me u preponama boli, osjećam nekad zdjelicu da mi se širi, boli me.. Kad hodam moram zastati jer me krenu grčevi...

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (19.10.2013 10:48:58)

Nekako je zatišje na terminu jesen!
Andrea di si? Ne javljaš se već 5 dana a danas je termin? Da nema kakvih novosti?
Kazimira, što kaže ginička za nalaz?
Kod nas ništa novo! Ja kažem mužu da umjesto da je pritisak sve jači i da mi je sve teže ja se iz dana u dan osječam sve bolje, mogu više radit! Trbuh se poprilično spustio tako da mi više ne smeta kod saginjanja! Samo me još spavanje malo muči! Al znam da je sad ono bolje nego kakvo će bit kad se beba rodi tako da se neću žalit previše!

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (19.10.2013 12:24:18)

Ola, evo mene konačno....nisam imala internet a nemogu pisati preko moba...ja hodočastim svaki drugi dan na Duh...pregled, ctg itd:-)
Zadnji puta prohodna za prst, danas termin ali ništa od toga....još...Bolovi lagani neki postoje,nemogu ja procijeniti s čim to ima veze.Mališa ima 3600, i čekat ćemo do 41 tjedna, znači drugi vikend.Ako ne krene samo od sebe - ide indukcija.
Moram se potruditi ovaj tjedan:-).
Komarac, i ja sam ti u naponu snage...bez problema odradila 4 km brzog hodanja, ko da nisam trudna..Pospremati više nemam kaj, ispeglano je sve....tako da si tražim zanimaciju[sm=smiley36.gif]...
Javim se...u utorak ujutro je novi pregled:-)
Kako ste mamice...jel uživate?!
Buducamam, iskrena sućut[sm=smiley19.gif]...nadam se da češ naći snage da to prebrodiš.

sina -> RE: Termin - jesen 2013. (19.10.2013 12:33:26)

uh,konačno malo došla da vidim što ima,ali sad me je post od BUDUĆEMAM totalno ubio.

Draga,nema riječi koje bi te utješile i ne znam što da ti kažem,ali svima si nam u mislima i jednog dana sigurno češ i ti imati svoju [sm=duda.gif] živu,zdravu i veslu,sada samo neka ti Dragi Bog pomogne.
Ipak kad smogneš snage voljela bih da nam kažeš što se dogodilo.

Ostalim mamama,bebama i bušicama lijep pozzz. mi smo dobro,ne dojim,izdajam se 2-3 puta na dan,ostalo smo na AD. (neka zamjeri tko hoće,ali nisam cica mama tip,nije nam ni išlo od početka,mlijeka nemam dosta,pa se izdajam max. ,a ostatak flašica i super napredujemo)

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (19.10.2013 13:37:25)

Sina nema ti tko što zamjerit! Ti znaš što možeš a što ne možeš, jel ide ili ne i što je u vašoj situaciji najbolje!
Andrea držim fige da krene samo od sebe! Čitala sam na netu da ananas (ne iz konzerve već ovaj pravi) može na prirodan način potaknut porod
"Jedite ananas
Zaboravite na konzervirani ananas ili sok od ananasa, već odaberite svježi ananas koji bi vam mogao pomoći potaknuti porod. Ananas sadrži kemikaliju bromelain koja pomaže omekšati cerviks (grlo maternice) i ubrzati stvar. "

Kazimira -> RE: Termin - jesen 2013. (19.10.2013 14:38:43)

hej žene...evo me.....jućer sam dugo bila u Petrovoj pa kod sveki, preumorna sam bila za javiti se.....

uglavnom, primarijus je rekao da mi protiv te bakterije ne treba terapija što mi je napisano sad i u nalazu, kao nije to niš strašno....[sm=zmeden.gif]...valjda on zna, ne bum više po tome kopala, u teminu smo, beba je vesela, sve je ok pa kaj Bog da.....jučer smo bili 38+2 i bebač je 3600, gestacijski nitko niš posebno ne spominje i tako......
jedva čekam da to krene jer me tak znaju leđa zezati, evo sad u preponi.....nisam takve tegobice imala u prvoj trudnoći......jučer sam prešetala Vlašku do Draškovićeve heheheheeh presmješno, nisam znala da mogu tako sporo hodati, koma[sm=smiley21.gif]

Sina....kaj je tu je.....nek on napreduje i makar malo maminog mlijeka-lijeka prima[sm=smiley1.gif]

pozdrav i držite se....[sm=sloncek.gif]

eeee curke ovo vam je moj prvi terorist, ljubav mamina naaaajveća... http://album.ringeraja.hr/index.php?page=album&ID=3502

glagla -> RE: Termin - jesen 2013. (19.10.2013 16:52:48)

buducamama moja iskrena sucut...jako mi je žao... [sm=smiley19.gif]

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (21.10.2013 7:19:24)

Joj cure moje! Cijelu noć lagani trudovi! Nisu u pravilnim razmacima i uspjela sam dobar komad noći prospavat! Vidjet ćemo što donosi današnji dan! Ne želim u bolnicu dok nisam sigurna da stvarno moram! Al imam filing da će to biti brzo! Kako ste vi ostale! Baš je neka pustoš na terminu jesen.

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (21.10.2013 10:24:05)

rekla sam ja da cu na kraju sama ostati na forumu, jer ćete sve roditi prije mene:-)hehehe...
Znam da mamice imaju puno posla sa svojim bebačima, neka...samo uživajte curke, a komarac ajde bravo...neka krene.Nego daj ti meni, kao totalnoj neznalici objasni te trudiće....Jel te baš bole ili je više onako, podnoošljivo....možda sam si ja nekaj krivo zabrijala...Jer imam konstantno neka stezanja, pikanja u trbuhu, ne toliko u leđima, uglavnom predvečer..po noći se smiri ali na ctg nikad ne pokaže trud....Mogu ja tako u nedogled!!!

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (21.10.2013 11:16:47)

Ako su samo stezanja onda su to kontrakcije! Trudovi su isto te kontrakcije, ali i bole! A cijeli jučerašnji dan imam bolove kao da sam dobila i uz to bolne kontrakcije! Samo nisu u pravilnim razmacima i nisu česti! Ono tipa svakih 40 min pa 30 min pa 1h.... Bol je i u križima! Ma joj sve boli [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Nadam se da će uskoro .... Kad si na pregledu?

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (21.10.2013 12:10:32)

a onda se i kod mene nešto događa ali u smanjenom obliku...bila sam jučer samo na ctg-u i ponovo idem sutra ujutro - i na ctg i pregled i uzv...nadam se da je nalaz malo bolji jer sam zadnji put bila otvorena kao i predzadnji...znači bez promjene:-(.
A niš, idem skakati po lopti, kasnije šetnja, možda i kakva večernja akcija padne[sm=bravo.gif]...vidjet ćemo!
Kad si ti na pregledu...kod koga si na Duhu?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>