RE: Termin - jesen 2013. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Kazimira -> RE: Termin - jesen 2013. (21.10.2013 13:29:02)

hej....

kod nas se ništa ne događa, još 9 dana do termina...tu i tamo me malo zaboli u leđima ko pred mengu ali to je niš.........
mislim da bu ko i s prvim skoro na termin....40+2

curke, jesu vam ciklusi bili redovni? znam neke kaj su debelo prešle termin, ali imaju koma cikluse ....[sm=zmeden.gif]

komarac, jel još boli?.........mene tako zanima kako bu meni sve počelo jer u prvoj mi je pukao vodenjak,a od trudova niš......
andrea, mislim da buš osjetila i znala, žena zna ...eeee a kaj vam je sa sluznim čepom?....

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (21.10.2013 13:47:50)

Ja sam naručena u četvrtak kod dr. Horvat!
Danas je bilo samo par trudova! Ko zna koliko će to sad potrajat [sm=smiley13.gif] I to mi je čudno nije ispo sluzni čep! Pa neće me valjda sad tak maltretirat tjedan dana - malo trudovi pa malo ništa.

Kazimira -> RE: Termin - jesen 2013. (21.10.2013 13:53:24)

a ko će ga znati....[sm=smiley13.gif]

meni je ispao par dana prije [sm=smiley1.gif]

eee komarac...aj ukratko još jednom disanje objasni....[sm=smiley20.gif]

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (21.10.2013 14:04:34)

ma znam da ću osjetiti, ne brinem zbog toga....kak mi je doktor jučer rekao...hmmm, boljet će vas jako...ja si mislim[sm=bravo.gif] - ma nemoj zezat!!!
uglavnom meni niš nije ispalo, jel to mora obavezno?
Moji ciklusi su redovni 28-32 dana bez greške...

sina -> RE: Termin - jesen 2013. (21.10.2013 14:22:23)

hej curke,napeto je ,ha?
držim vam fige da što prije ugledate svoje [sm=duda.gif] i da se ne patite kasnije sa oporavkom kao ja. porod super,ali oporavak kooomaaa.
moj bebi je dobro,papa i spava.

što se sluznog čepa tiče,ja mislim da on ne mora nužno otići da bi porod započeo ili [sm=zmeden.gif]

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (21.10.2013 14:51:36)

Bog cure evo i mene kratko. Mi smo u petak dosli kuci i evo jos se prilagodavamo svi skupa. Bebica je dobro, ali vec ima grcice i zatvor, pa nam je to malo probtexana igod smo malo vise placljivi[sm=jezicek.gif].

Kada ste izasle prvi put u setnjicu, ja sam neke detalje vec zabooravila[sm=jezicek.gif]

Mene jos bole punti i ne mogu jos sjedit, a na noge ne mogu dugo, pocme bolit,pa me to muci, a pogotovo mjenjanje pelena u tim polozajima.

Uglavnom sve drugo manje vise pod kontrolom, osim sto neznam dali cu imati bas mlijeka dugorocno...

Sina kako mislis tezak oporavak,u kojem smislu, jesi puno rezana ili???

Sto se cepa tice on ne mora ispasti,meni na prvom porodu uopce nije ispa, samo pukla voda...tu nema pravila...

Drzite se cure i zelim Vam lijep i lagan porod...[sm=bravo.gif]

ganja -> RE: Termin - jesen 2013. (21.10.2013 14:53:35)

Joooj, ženske, ja se nisam javljala jer mi doma bila ludnica neko vrijeme, bolesna prvo jasličarka pa mali pokupio i zaštopao mu se nos, na sreću bez temperature, ali noći su nam bile koma...guši ga,a sve funkcionira samo kratkotrajno...uglavnom, htjedoh vam se požalit, a onda vidjeh post od budućamam i iskomirala se ful [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] ...budućamam moja iskrena sućut [sm=smiley13.gif] ne znam što bih više rekla...samo znam da su moji "problemi" tako beznačsjni u usporedbi s vašom boli..[sm=smiley19.gif]

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (21.10.2013 15:40:09)

Disanje za vrijeme truda je plitko i brzo kao pas kad mu je vruce, kad trud prode 5-6 udaha dubokih a izdah je kao da govorimo slovo s i polako, tako da bebice i sebe opskrbimo kisikom.

inesica -> RE: Termin - jesen 2013. (22.10.2013 9:28:45)

Sluzni cep moze i ne mora izaci, tj. trudnoca moze poceti trudovima a da jos imate sluzni cep. Kada krene sluzni cep moze izaci u jednom danu a moze i danima "sliniti", uglavnom, kad jednom sluzni cep krene, to je znak da ce se porod dogoditi u danima koji slijede...

sina -> RE: Termin - jesen 2013. (22.10.2013 10:37:08)

ljeto,oporavak mi je težak zato što me šavovi jako bole,peku i zatežu,(rezana sam i popucala jako,šivanje je trajalo čitavu vječnost) ,sutra će 2 tj. od poroda,a ja još ne mogu sjesti,isto tako ne mogu dugo biti na nogama,još uvijek sam dosta slaba i ne mogu si zamisliti da mi nije mama tu,pa radi sve umjesto mene,dosta i oko bebe,a K čuva non stop, kako bi to sve funkcioniralo. prvi put sam se brže i lakše oporavljala, s tim da sam imala samo K kao bebicu pa je to nekako išlo,ovo sad je nemoguća misija da bih mogla biti sama sa njima.:(((

ostale mame i [sm=nosecka.gif] kako ste?

moj dečko je ovih dana bio predobar,danas nešto malo zeza,ali mora malo,pa ne može biti stalno dobar,kaj ne?

ljeto,pa zar već grčići i zatvor? jel samo dojite ili ste i na nadohrani?

mi smo više na AD nego na prsima,sad je krenula malo tvrđa stolica,ali dajem mu čaj da se ne zatvori do kraja. eeeee,prekjučer nam otpao pupak

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (22.10.2013 12:13:08)

Joj sina potpuno te razumijem! Ja mjesec dana nisam mogla na noge! Isto su me jako rezali, a uz to mi se kosti zdjelice nisu vracale nazad! Mjesec dana jezivih bolova! Mama je preko dana bila s N a mm poslije posla i po noci kaj je trebalo! Molim Boga da me ovaj put ne rezu i da ostalo bude ok! Inace trudovi prestali i sve po starom! Tako mi je bilo i s N. Cijeli dan grci pa nista. Pa opet malo grci i tako cijeli mjesec!

Kazimira -> RE: Termin - jesen 2013. (22.10.2013 17:39:59)

Hvala komarac [sm=bravo.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley31.gif]

Joj sina, nadam se da bu brzo bolje...nemrem to ni zamisliti.....moj mali je imao 4320 i nisu me morali rezati, odmah sam sjedeći dojila......držim fige da bu bolje[sm=smiley1.gif]...hvala Bogu pa imaš pomoć [sm=smiley1.gif]

A kaj se tiće sluznog, ne mora ispasti prije, ali uglavnom ispadne......

pozz......

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (22.10.2013 18:07:18)

Ajoj Sina valda ce brzo proci...[sm=smiley20.gif]

Je mi smo i na sisi i na AD jer imamo jako malo mlijeka a ona mi je sitna pa se bojim da nebi pala na kilazi, jer mi se to dogodilo sa sinom.

Grcici nisu nesto strasni, ali nije imala stolicu vec pet dana, pa je i to sigurno muci.

Mene isto jos boli od punata, ali imam hemeroid pa od njega ne mogu sjedit[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

Neznam za vas cure, ali ja sam imala kiretazu, pa se stalno bojim da mi nije sto ostalo u meni, bas me opsjeda, dali je vas toga strah?

Cula sam da se to moze pokazati i kasnije u roku od 40 dana i da su simptomi fibra i jako krvarenje, znate li sto o tome, bas se bojim?

komarac, andrea i kazimira drzite se, jos samo maloooo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (22.10.2013 18:33:14)

ja ako ne prije, za vikend sigurno:-) ali počelo me nešto opasno stiskati posvuda...bili na pregledu sve ok. četvrtak opet ako se prije ne pojavim u rodilištu...držite fige!!!Mislim da mu je sad već stvarno tijesno unutra.

buducamam -> RE: Termin - jesen 2013. (22.10.2013 18:39:43)

evo ja se malo oporavila.....mojo bebici nije srasla opna koja razdvaja pluća i crijeva...i kad sam rodila kad se ona ispružila crijeva su stisla pluća i srćeko stisla na desnu stranu...kada sam to čula bila sam šokirana....cjela je trudnoća tekla uredno barem su mi tako govorili doktori...jedino mi je čudno da mi od 30.8 više nije rađen uvz,a termin je bio 8.10,s tim da sam prenjela 2 dana.....mislim potražit i od drugih ginekologa mišljenje jer smatram da su oni krivi...

sina -> RE: Termin - jesen 2013. (22.10.2013 19:29:47)

budućamam [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif],budi hrabra,mislimo na tebe i još jednom iskrena sučut i jaaako,jako mi je žao.

ja sam isto išla svega 3 puta kod svog gin. na uzv i samo jednom u bolnici i smatram da je to premalo.

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (22.10.2013 19:54:48)

Buducamam ne znam što bih ti rekla! Strašno je to što ti se dogodilo! Nadam se da ćeš smoći snage i krenuti dalje! [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Andrea
kad si u četvrtak naručena? Ja sam u 9h! Možda se vidimo ako bebači ne odluče van prije [sm=smiley36.gif][sm=duda.gif]

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (22.10.2013 20:16:07)

buducamam, još jednom iskrena sućut...moj ginekolog isto radi 3 ultrazvuka u cijeloj trudnoći i zato nisam htjela ići kod njega,smatram da je to premalo...Ja sam od početka trudnoće svaki mjesec imala isključivo ultrazvučne preglede, a vaginalni tek od termina + ultrazvuk obavezno ...i svaki put je gledala do najsitnijeg detalja.Svakako potraži drugo mišljenje...
Komarac, ja sam gore već u 8,ali preglede obavljam na 2. katu, ne u ambulanti...pa ako ne završim prije mogu se javiti...pošalješ mi broj pa zvrcnem ako ću biti tamo!!!

oona -> RE: Termin - jesen 2013. (23.10.2013 8:31:54)

Drage trudnice, danas sam 35 tt, i do prije tjedan dana sve je bilo ok, kad mi je ustanovljen gestacijski dijabetes (povisena vrijednost na OGTTu nakon 120 min -9). Radila sam i guk profil i on je bio ok, pa se uz dijetu nadam da ce sve biti ok. Međutim, jutros kad sam se ustala, krenula mi je krv iz nosa i to je bas lila 5-10 min. Da li je koja od vas imala slicnih problema?

Buducamam[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

MKata -> RE: Termin - jesen 2013. (23.10.2013 9:13:37)

oona, meni cijelu trudnoću curi krv iz nosa, to je normalno, pogotovo što imaš više krvi u tijelu nego je uobičajeno, a sluznica nosa je suha (barem meni).

Ja curke idem sutra na pregled. Sutra sam punih 37 tjedana i aš sam znatiželjna kakvo stanje će biti!

oona -> RE: Termin - jesen 2013. (23.10.2013 9:32:08)

MKata, hvala na odgovoru, znam da je to u trudnoci normalno, ali ponekad me tako strahovi napadaju da nesto nije u redu, a sa necu na vrijeme reagirati. Sretno na pregledu :) ima li koja od vas da ce ici u Vinogradsku?

mamacita -> RE: Termin - jesen 2013. (23.10.2013 10:34:50)

Buducamama:
Iskreno saucesce za tvoj gubitak bebe. Citala sam tvoj post, i slazem se da je i te kako potrebno raditi cesce ultrazvuke, cisto radi dusevnog mira majke. Raspitaj se takodjer, sta se je moglo napraviti u tvom slucaju da su takvo stanje stvari mogli detektirati ranije. Da li bi u obzir usla operacija za dijete, ili bi ishod bio jednak (gubitak bebe pri porodu) no u tom slucaj bi se ti mogla dusevno pripremiti za takav sok? Iako, u takvim situacijama nema pripreme, nadam se da ces skupiti snagu i odluciti se za novu trudnocu. .[sm=rozica.gif]

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (23.10.2013 10:45:14)

Oona meni isto cijelu trudnoću ide krv iz nosa! Danas isto puhnem i izađe krv...... tako mi je bilo i prošlu trudnoću!

Andrea poslala sam ti broj preko pp.

ivana1112 -> RE: Termin - jesen 2013. (23.10.2013 12:43:33)

Hej ljudi, znači još nema novih [sm=duda.gif] vani! [sm=smiley36.gif]
Mi smo danas 37+3tt, i ja jedva čekam da više rodim, jer ne mogu više. Ne sjećam se kad sam odspavala po noći 2 sata u komadu. [sm=smiley13.gif] Što kičma boli, što mjehur tanak... Jedva čekam da rodim, samo da se legnem na trbuh! [sm=smiley36.gif]

Mene isto interesira taj sluzni čep, s prvim mi nije ispao, rodila sam mjesec dana ranije, a sad imam samo nekakv bijeli iscjedak?
Osjećam da se bebea primirila zadnjih par dana, nije više tako aktivna, ali zato, 2, 3 koraka, i već sam uspuhana, nemam zraka, preznojavam se, pogotovo na ovim temp., južina me ubija..uff

Nije lako biti trudnica [sm=zmeden2.gif]

MKata, tvoj termin je blizu mog, jesi iz Zg-a? Gdje ćeš roditi?

komarac, andrea, javite rezultate s pregleda [sm=smiley1.gif]

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (23.10.2013 14:19:11)

komarac, dobila sam brojček...javim se ako sam još tamo da se barem upoznamo:-)
Ivana,ja isto sanjam kad ću ponovo moći zaspati na trbuhu[sm=bravo.gif], i ja se sad već uspušem nakon dva tri koraka, a pojačani bijeli iscjedak već imam zadnja 2 tjedna.Jučer mi je krenuo lagano smećkasti ali bez sluzi, mislim da je to od pregleda.Moj se mališa smirio isto malo ali odradi svoj tulum pred spavanje:-)
Javim se sutra s novostima!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>